Време е за ИКЕА! - Тема 31

• 38 694
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Изясни ми се. Благодаря!

# 631
  • ENGLAND
Някой по-напред питаше за абажура, 50 см в диаметър за 14 кв. стая. Не мисля, че е голям, мен ми харесва. Наскоро сложихме в трапеарията подобен, стои много добре. Ще сложа снимки. Трапезарията е около 9кв., но е като едно помещение с кухнята, общо около 18 кв.

# 632
  • Пловдив
Някой пазарувал ли е от Английската ikea.com с доставка чрез транспортна фирма?

# 633
  • ENGLAND
Само да вметна, доскоро в английската Икеа не можеше всичко да се поръча онлай, само по-големите неща. Сега с Корона вируса май са пуснали всичко и на онлайн, но не се знае докога. Така че проверете първо дали е възможно и дали го има в наличност в избрания магазин. Тук има над 25 магазина, някои все още са затворени, и някои от стоките ги има в един магазин, друг артикул в друг. Но всичко зависи какво искаш.
Тук транспортните фирми обикновено вземат по 1 паунд на килограм, виж дали ще ти излезе сметката.

# 634
Този безлихвен лизинг всъщност колко натоварва тотала на сметката? Гледам, че все пак е от банка, та със сигурност има такси.
В конкретния случай ИКЕА имаха "промоция" до края на м. септември  БЕЗЛИХВЕН лизинг за срок от 10 месеца за покупка над 500 лева. ММ е кандидатствал за одобрение в Уникредит /там има и гише на ДСК по принцип/. Докато са оформяли документите по лизинга /стоков кредит/, банковия служител е изпратил зет ми да му изпишат/запазят необходимите артикули. Дъщеря ми беше подготвила списък какво точно трябва да купят Simple Smile
Тъй като ММ е клиент на Уникредит, сумата по лизинга ще се удържа автоматично от разплащателната му сметка към сметката на стоковия кредит - това е вписано в договора, както и другите варианти за плащане, ако не си клиент на банката. Няма никаква горница. Избрал си е падежна дата 7-мо число и сега първата вноска е 7 ноември.  Тоест на 30 септември са взели стоки за 700 лева, ще се удържат 10 вноски по 70 лв.  
Уточнявам, че това ни е втори такъв безлихвен лизинг. С първия купихме гардероба, който показах по-назад и други неща. Офис на Уникредит имаме съвсем близо до дома ни и още тогава решихме, че ММ ще си направи разплащателна сметка там и по други причини, освен мобилното банкиране и банкомати, на които можеш да внасяш суми кеш. Ако не бъркам със стотинките, за поддръжка на картовата му разплащателна сметка в Банката  ежемесечно си взимат 2.60 лв., но това няма общо със стоковия кредит.

# 635
  • Пловдив
Само да вметна, доскоро в английската Икеа не можеше всичко да се поръча онлай, само по-големите неща. Сега с Корона вируса май са пуснали всичко и на онлайн, но не се знае докога. Така че проверете първо дали е възможно и дали го има в наличност в избрания магазин. Тук има над 25 магазина, някои все още са затворени, и някои от стоките ги има в един магазин, друг артикул в друг. Но всичко зависи какво искаш.
Тук транспортните фирми обикновено вземат по 1 паунд на килограм, виж дали ще ти излезе сметката.
Регистрирах се. Поръчах. Платих.
Получих ордер на мейла, но такъв все още нямам във профила ми.
И се чудех когато го обработят ли ще се появи?

# 636
Аз се опитах, но на последна стъпка преди плащане ми изписа че трябва да си го self pick-up-на от магазин еди кой си.
Преди това ги даваше възможни за поръчка. Беше преди 3 месеца,т.е по време на короната.
Поръчах в последствие от немския.

# 637
  • ENGLAND

Не знам как е онлайн, аз не поръчвам. При мен магазина е на 10 мин., работя и в креша и всичко си вземам направо от магазина. А и доставката е доста скъпа за мен.

# 638
  • Пловдив

Не знам как е онлайн, аз не поръчвам. При мен магазина е на 10 мин., работя и в креша и всичко си вземам направо от магазина. А и доставката е доста скъпа за мен.
Ох, появи се Simple Smile

# 639
Някой беше пускал тук едни пластмасови нещица като нитчета за запълване на дупчиците в гардеробите. Не мога да ги намеря в сайта.

# 640
В кухня ги търси..там бяха.

# 641
Някой беше пускал тук едни пластмасови нещица като нитчета за запълване на дупчиците в гардеробите. Не мога да ги намеря в сайта.

https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/cabinet-doors-fron … br-byalo/00226315
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/cabinet-doors-fron … r-cherno/80226316
Предполагам тези търсите

# 642
Благодаря, още не ги бях намерила, пък те били на лесно място- при панти и механизми за плавно затваряне Smiley.

# 643
  • При елфите ...
Не успявам да се сетя как/къде се слагат/закрепят тези държачи за пердета... и картинката в сайта не ми помага?!?

# 644
Ами според мен си се закрепят директно на стената отстрани на прозореца, като кука...

Общи условия

Активация на акаунт