2021 Февруарски Мами Тема II

• 35 242
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Диа, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве и живо и здраво бебче другия февруари! Направо не искам да си представям през какъв стрес минаваш. Аз имам две познати, които правиха амнио и за щастие бебетата се оказаха здрави, а процедурата не се отрази на бременностите. Стискам палци каквото и д решите!

За точенето на касата ще разказвам като ни наближи времето за раждане, че да сте подготвени и да не се шашнете като мен.

# 91
DiaSla, честит Рожден ден! Бъди здрава и ти желая здраво, пухкаво бебче родено на термин. Вярвам , че всичко ще е наред.

Аз вчера минах ФМ и ми взеха кръв за БХС, казаха, че на ехографа всичко изглежда добре, но не обяснят много какво виждат  тук в Англия. В сряда сме на пренатален тест.

# 92
Даян, тия лекари от Надежда ме побъркаха и мен. При риск за Даун 1:330 и всичко изглеждащо добре на прегледа, ме докараха да не казвам до какво. Особено д-р. Михова. При мен са за Даун съмненията. Звъннах след това в Майчин дом на д-р. Борислав Маринов, казах му че съм направила пренатест и той почна как давал фалшиви резултати и едва ли не, на ехографа може да изглежда добре и после да има проблем. Това, го казаха и Чачева и Михова. Тогава за какво да тия ехографи въобще. А Маринов направо отсече: амнио. От друго място чух, че източвали така здравната каса и въобще не бих се учудила. Пробвай при д-р. Анна Богданова, аз там за съжаление не мога да отида. И колкото и да отричат, този тест има 99.8%. Моя приятелка в Белгия каза, че го правят над 35г. задължително. Не вярвам пък да е толкова грешен. Нашите лекари тук масово само шашкат. Искаха тръбите да ми махат, имала съм хидросалпингс, продухването било остаряло. Все светила ми ги говориха тия глупости. Те само били пречили на ин витро то. Е да , щот то е 5000лв Мин. Накрая д-р. Иво Тодоров огледа матката на хистеро, разшири цервикалния канал (имаше леко слепване) и забременях два пъти естествено, януари и сега, надявам се да стигна до финал на здраво бебе.
Г-ча Лаленце, на 41 станах днес. Имам рожден ден. Само здраве и здраво бебе си пожелавам. Нищо друго. Изглеждам на 30 и нещо, но това не ги спира нон стоп да ми натякват на колко съм. Сякаш аз незнам.. а времето назад не мога да върна. Нямах мъж до 38. Бях решила до 40 да чакам и ако не, с донорска сперма сама, въпреки че този вариант хич не ми се искаше. Има случаи, в които искаш от 26-27, но не става...съдба.

Честит рожден ден, Диа. Бъдете здрави ти и бебчето ти. При теб какво видяха на ехографията. Аз вчера бях при друг лекар, той каза, че бебето има кост, и че НГ е 2,55. Вече не знам, шашкат ли ни, презастраховат ли се, но човек не може да се зарадва искренно.

# 93
Честит рожден ден и от мен! Бъди най-вече здрава, пожелавам ти здраво бебче на финал и всичко да е наред!

# 94
Благодаря ви, момичета. Чакам пренатестът да излезе.....

# 95

Elmira Uycheva 674000, аз живея в Пловдив.

Кой доктор ти следи бременността? Аз към момента съм се насочила към Патишанов в Пълмед, чух добри отзиви за него, но няма да е зле да имам и втори вариант.

Аз смятам, че преди избора на лекар, трябва да се избере болницата, в която да бъде раждането. Тъй като съм се насочила към Селена, ходя при д-р Катя Телбийска. Моята кума роди при нея. Въпреки, че раждането беше на Колена, лекарката стоя при нея през цялото време, после я посещаваше всеки ден, винаги отговаря на телефонни обаждания, без значение в коя час на дена са. Тя ми каза, че е добре да си намеря и лекар по ЗК, за да ми пуска изследвания. Ходя при д-р Тотев, много съм доволна, много е внимателен, при него си правих дори ФМ.

# 96
На мен ми каза до 16,с отлепване съм,но уж се е свило.Направо ми се повръща от тези хапчета вече 😭😭😭 сега съм в 15 почти.
Щом се оправя, потърпи още малко и всичко ще е наред. Важното е да не се усложнява. 😊

# 97
Аз съм в последните няколко дни на дуфастона, също нямам никакво търпение да го спирам вече. Но аз го пия още от преди да забременея заради нисък прогестерон и повтарящи се биохимични. Много ми е зле и съм си въобразила, че е от него и щом го спра ще се оправя. Дано е така... Иначе днес съм в 16+3, трябва да го пия до 17+0. 😒

# 98
Ужасни са тези хапчета. Аз до скоро като видех хапче, каквото и да е то, повръщах, да не говорим като се налагаше да ги пия. Не знам дали е до психическа нагласа, но явно не  е само при мен. Вие продължавате ли да приемате фолиевата киселина? На мен 2ма доктори тук ми казаха, че мога да я спра след 11 г.с., но аз продълажвам да си я пия въпреки това. До нолкото знам в България се препоръчва до края на бременноста. 🤔

# 99
И на мен ми писна от този дуфастон. Утре съм на АГ и ще видя дали ще ми го продължи, в 13 г.с съм. Фолиевата киселина продължавам да я пия, пих и витамин д, но само 1 месец и го спрях на своя глава. Писна ми от тези хапчета.

# 100
  • София
Фолиевата киселина, както и всеки друг витамин се пие под контрол на дозата, това става с кръвни изследвания. Предозирането, както и недостигът могат да бъдат опасни. Не знам какви са тези лекари, които преценяват дали нещо да се пие или не без изследвания.

# 101
Фолиевата киселина, както и всеки друг витамин се пие под контрол на дозата, това става с кръвни изследвания. Предозирането, както и недостигът могат да бъдат опасни. Не знам какви са тези лекари, които преценяват дали нещо да се пие или не без изследвания.
За фолиевата киселина съм чувала че не е точно така

# 102
  • София

Единствено и само за жените, които са се изследвали генетично и са 100% сигурни, че нямат Генна мутация и усвояват правилно фолиевата киселина. Аз примерно не усвоявам тази масово изписвана и пия специална, защото другата ме трови. Та ако жената не е сигурни дали усвоява или не фолиевата киселина е най-добре да пие метилирана форма, но понеже вече сме в момент от бременността за спиране на витамина трябва да се проследи нивото в кръвта.

# 103

Единствено и само за жените, които са се изследвали генетично и са 100% сигурни, че нямат Генна мутация и усвояват правилно фолиевата киселина. Аз примерно не усвоявам тази масово изписвана и пия специална, защото другата ме трови. Та ако жената не е сигурни дали усвоява или не фолиевата киселина е най-добре да пие метилирана форма, но понеже вече сме в момент от бременността за спиране на витамина трябва да се проследи нивото в кръвта.
По витамините е такава :Фолиева киселина
- като птероилмоноглутаминова к-на
- като калциев L-метилфолат

# 104
  • София
Какво визираш, сложно@е!?

Общи условия

Активация на акаунт