2021 Февруарски Мами Тема II

• 35 281
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Сега разбрах, на мен ми пускаха кръвно изследване. Видях, че си ми писала ЛС, след малко ще погледна.

# 211
Здравейте, мами! Не съм писала отдавна тук, защото следя основно фейсбук групата. Засегнали сте толкова много теми, че не знам с какво да започна.
В 16+4 съм 🙂 Другата седмица съм на лекар. Имах болки, пих антибиотик скоро, макар че май не са много наясно от какво са болките. Имах инфекция и бактерии. Надявам се следващите изследвания да покажат, че всичко е наред и антибиотикът е подействал. Сега пия само фолиева, но шпа и магнезий, поставям си и утрогестан.
Писахте за цитонамазка. Не съм си правила поне от година. Трябва ли да подсетя лекарката за това?
Относно храненето и килограмите. Не съм качила, а ям сладко и тестено всеки ден, много ми се хапват такива неща, което за мен е нетипично. Но ям и много плодове и зеленчуци, гледам да пия и по 2л. вода (много пишкам и съм постоянно обезводнена). При вас не знам как е, но страшно ме мързи 😀 нищо не ми се прави, само филми ми се гледат и чета книги. Добре че е мъжът ми да ме разхожда вечер 😆
А и май чакаме момиченце, терминът ми е на 09.02., макар че беба върви с 5 дена напред 🙃💜

# 212
Дами , дайте тази ФБ група да я видя че не я намирам Wink

# 213
И аз съм като теб  зверски ме мързи. Незнам колко книги прочетох последния месец. Добре ,че има кой да те разхожда, че нещо и мъжа ми го домързя последните седмици и само лежане ...
Здравейте, мами! Не съм писала отдавна тук, защото следя основно фейсбук групата. Засегнали сте толкова много теми, че не знам с какво да започна.
В 16+4 съм 🙂 Другата седмица съм на лекар. Имах болки, пих антибиотик скоро, макар че май не са много наясно от какво са болките. Имах инфекция и бактерии. Надявам се следващите изследвания да покажат, че всичко е наред и антибиотикът е подействал. Сега пия само фолиева, но шпа и магнезий, поставям си и утрогестан.
Писахте за цитонамазка. Не съм си правила поне от година. Трябва ли да подсетя лекарката за това?
Относно храненето и килограмите. Не съм качила, а ям сладко и тестено всеки ден, много ми се хапват такива неща, което за мен е нетипично. Но ям и много плодове и зеленчуци, гледам да пия и по 2л. вода (много пишкам и съм постоянно обезводнена). При вас не знам как е, но страшно ме мързи 😀 нищо не ми се прави, само филми ми се гледат и чета книги. Добре че е мъжът ми да ме разхожда вечер 😆
А и май чакаме момиченце, терминът ми е на 09.02., макар че беба върви с 5 дена напред 🙃💜

# 214
Значи не съм само аз тази , която все още може и да не излезе 24 часа от вкъщи дори и в 4я месец .

# 215
И аз съм така.Зверски мързел ,даже вече ми става неудобно 😀 явно сме много 😊

# 216
  • София
Момичета, наслаждавайте се! Аз също бих си лежала и чела книжки, но бъдещия батко си държи на разходката, площадките, да обиколим квартала и да потърсим я някой багер, я някой кран Simple Smile

Някоя от вас приема ли Биозин МАМА и в същото време Омнибиотик 6?

# 217
Момичета, някоя от вас, която е с различен резус фактор от този на партньора ви? Какво ви съветва лекаря да правите в този случай? Има ли риск при първа бременност? Аз съм -, а партньорът ми е +. Но прегледът ми е чак в средата на септември и не мога да спра да го мисля.

Намериха и бактерии в урината, които лекувам цял живот без успех.

# 218
Аз съм В+, а мъжа ми е 0-  . Не съм казвала на лекарката, важно ли е?

Момичета, някоя от вас, която е с различен резус фактор от този на партньора ви? Какво ви съветва лекаря да правите в този случай? Има ли риск при първа бременност? Аз съм -, а партньорът ми е +. Но прегледът ми е чак в средата на септември и не мога да спра да го мисля.

Намериха и бактерии в урината, които лекувам цял живот без успех.

# 219
Аз чувствам постоянна умора. 15+2 дни съм. Уж симптомите от първото тримесечие отшумяват... Не и при мен. Спрях утрогестана. Определено дрехите ми стягат вече, но не искам да се качвам на кантара 😁. Купих си първите дънки за бременни 🥰 отделно си търся тренировки за бременни, във Варна, ако някой може да ми препоръча конкретно място, ще съм ви благодарна.
Мен акушерката ме посъветва да подпиша отказ от цитонамазка, тъй като при определени жени от нейната практика предизвикало кървене.

# 220
  • София
Много е важно следящия ви АГ да знае ако с таткото сте с различен резус фактор. Ако бебето вземе резус фактора на таткото това значи, че вие и бебето сте с различен и майката започва да образува антитела. Мисля, че до някакви часове след раждането се поставя инжекция на майката, която да блокира въпросните антитела. Това се прави с цел при следваща бременност майката да не отхвърли плода. Нещо такова беше, ние сме с еднакъв резус фактор и не съм чела подробно.

# 221
Аз се движа, но на работа не ми се работи и мързелувам, а после ми е виновно. Иначе умората както беше в началото я няма.

# 222
Дами , дайте тази ФБ група да я видя че не я намирам Wink
Едната е тази, тя е заключена, но можеш да я намериш в търсачката. Има доста членове и са доста активни.

Другата е "Февруарски мами 2021", но е скрита. Там сме по-малко на брой, защото ни добавяха с имейл. Момичето, което добавяше е Yulisa, ако не се лъжа. Ако и пишеш би те добавила Simple Smile

# 223
Аз съм отрицателен резус фактор, а мъжът ми е положителен. През първата бременност ме изследваха също за антитела, макар че с първа бременност не е толкова важно. Моето момченце се роди също с положителен и ми поставиха инжекцията до 72 часа след раждането. Сега отново пуснахме изследвания за антитела, които са отрицателни за щастие. Мисля, че още два пъти се пускат. По принцип се полагат по здравната каса, следящият АГ ако е по ЗК може да даде направление за кръвна група и алоеритроантитела.

# 224
Аз съм с отрицателна, а тати не знаем с каква е... предстои да ми следят антителата и на мен. Изненадах се като разбрах. За мамите с положителен - няма проблеми, ама ние... антитела, инжекции... гледам да не мисля, че ме напряга!

Общи условия

Активация на акаунт