Парфюмни размисли и страсти - 248

• 55 074
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Deetron, благодаря за отговора относно Shagaf Aswad.🤗 Точно това искам.
Във фрагрантика един потребител го е оприличил с мой много желан но в момента недостъпен заради цената си парфюм от екслузиваната серия на Долче и Габана
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Velvet-Desert-Oud-18165.html
Ако някой има възможност да ми изпрати пробичка на шагаф ще съм много благодарна.

Ла Бел на теория би трябвало да бъде мой любимец (много обичам круша), но ме души и не се спогодихме.

Пачули Ардент  зае първите места в моя списък с желания, но определено се усеща герленския подпис на цялата серия. От тях харесвам всички без Oud, който е най противното и трайно нещо докосвало моя нос в последните години. А аз съм живяла на арабския п-ов и уд не може да ме стресне лесно. Извинявам се на почитателите му и респект към всички, които могат да го носят. Понеже стана дума за дистанциращи аромати, за мен е Това.

# 121
  • España
Вижте какво получих ! Подарък !

Големи красотички са тези бебчета на Serge Lutens! Е.....и бебе Йода ,разбира се 😉!

# 122
  • Пловдив
Лелее, страхотни са! Разкажи повече за тях, от къде са?

# 123
  • España
От Франция ми ги изпратиха. 8 мини варианта на : Clare de musc ; Un bois vanille; Ambre sultan; Chergui; Fleurs d’oranger; La fille de Berlin ; Feminite du bois ; La couche du diable.

# 124
Благодаря за новата тема! Simple Smile Обичам морски аромати, но сякаш повече в мъжките варианти, съответно върху мъж. Миризмата на кокос и плажно масло не ми допада много, под формата на парфюм. Интересна асоциация за екзотичен парфюм имах с Tiziana Terenzi Vele. Мирише ми на зелени, млечни "отровни" растения, малко ми е тип вещерски (да се има предвид красива вещица Mask ) и много ми харесва. На почивка взимам каквото ми се носи в последния момент, нямам ваканционни любимци.
Сега имам питане за конкретен парфюм. Купих си от Нотино Al Haramain - max'd women https://www.notino.bg/al-haramain/maxd-parfjumna-voda-za-zheni/ Не е описан във фрагрантика. Не го бях тествала, избирах го по нотки, стори ми се много интересен. Оказа се по-хубав, отколкото си го представях. Стои по-нестандартен, нямам друг подобен. И понеже се знае, че голяма част от парфюмите на тази марка са клонинги, не ми дава мира въпросът, този парфюм прилича ли на друг и ако е така, кой е той. Моля, помагайте! Wink Описанието  от Нотино:
Глава: пипер, бадеми, чушки, кориандър, кайсия, палисандър
Сърце: жасмин, османтус, теменуга, роза
База: кедър, ванилия, кехлибар, пачули

# 125
  • До сърцето...
Големи красотички са тези бебчета на Serge Lutens! Е.....и бебе Йода ,разбира се 😉!

Ау, как ти завиждам! И то искрено! Mr. Green

... изтрих тук, защото не съм писала по темата.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 21:45 от Радика

# 126
Ехааа, dyvaromi, на това му казвам пълно щастие парфюми с бейби Йода HeartCupidSparkling Heart Фен съм на The Mandalorian.
Парфюм за деня: Jasmine Sambac & Marigold Jo Malone - лятно вълшебство във въздуха.

# 127
От Франция ми ги изпратиха. 8 мини варианта на : Clare de musc ; Un bois vanille; Ambre sultan; Chergui; Fleurs d’oranger; La fille de Berlin ; Feminite du bois ; La couche du diable.

Чуден подарък! Много сладурски размер бутилчета!  Познавам и имам само Clair de Musc и е много хубав свеж муск, едно такова чистичко и изпрано ми е на душата с него 😍

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 23:47 от tuali

# 128
Задава се нов L'interdit.... Очаквам го с нетърпение
https://www.fragrantica.es/noticia/Givenchy-L-Interdit-Eau-de-Pa … Intense-4792.html

# 129
  • The Evergreen State
Хаха Дивароми много сладко зелено Йода имаш зад подаръците. Мнoго ми е приятно да чета за местата които си посетила както и другите съфорумки.
Много обичам L'interdit Yellow Heart

# 130
Dyvaromi, чудни минита и бейби Йода! Two Hearts

Продължавам с моето предизвикателство, с 3 поредни дни Hermes Jour Absolu, който страхотно освежава в жегите, но започна да се губи, или аз свикнах.

Ден 10/365 Guerlain Mahora
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Mahora-2660.html
За мен е умопомрачително красив аромат, и го нося с огромно удоволствие. Ванилията в него е самото съвършенство, и не е никак сладка. Времето му е сега. Вчера се изля голям порой, и в утринния свеж въздух Мahora e като амброзия в граал от злато. В категорията тубероза печели извънредна награда.

# 131
  • Балчик
Ох, тази Mahora, толкова я искам, но не я намирам никъде.

# 132
Ох, тази Mahora, толкова я искам, но не я намирам никъде.

Няма ли я в ebay?
Във Фрагрантика има тема "Кой парфюм е вашият Граал", или нещо такова. Писах там преди няколко години, и една потребителка ми го предложи на съвсем човешка цена.

# 133
Благодаря за новата тема! Simple Smile Обичам морски аромати, но сякаш повече в мъжките варианти, съответно върху мъж. Миризмата на кокос и плажно масло не ми допада много, под формата на парфюм. Интересна асоциация за екзотичен парфюм имах с Tiziana Terenzi Vele. Мирише ми на зелени, млечни "отровни" растения, малко ми е тип вещерски (да се има предвид красива вещица Mask ) и много ми харесва. На почивка взимам каквото ми се носи в последния момент, нямам ваканционни любимци.
Сега имам питане за конкретен парфюм. Купих си от Нотино Al Haramain - max'd women https://www.notino.bg/al-haramain/maxd-parfjumna-voda-za-zheni/ Не е описан във фрагрантика. Не го бях тествала, избирах го по нотки, стори ми се много интересен. Оказа се по-хубав, отколкото си го представях. Стои по-нестандартен, нямам друг подобен. И понеже се знае, че голяма част от парфюмите на тази марка са клонинги, не ми дава мира въпросът, този парфюм прилича ли на друг и ако е така, кой е той. Моля, помагайте! Wink Описанието  от Нотино:
Глава: пипер, бадеми, чушки, кориандър, кайсия, палисандър
Сърце: жасмин, османтус, теменуга, роза
База: кедър, ванилия, кехлибар, пачули
този Ал Харамейн го сравняват с https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Putain-d … Palaces-4521.html и с https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Sunshine-28182.html

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 14:17 от Dorry88

# 134
Привет и тук и честит празник на всички!
Екзотични парфюми май нямам или поне не оприличавам никой от притежаваните ми на екзотика...
На морето носих Жадор ин Джой- много хубав за мен, радостен и слънчев- попадение като за насляпо и за НЕфен на Жадор по принцип. Траен на мен, изобщо находка...Мосю Ли го водих и повторно, но не го пръсках. Сега пръсках Долче Гардън, миналия път го усетих на една жена и ми се отщя да го пръскам- сега го взех пак и се осмелих и си го усещам много красив. Носих си и Мон ЕДП, но не стигнах до него. Малка мостричка Амбре на Нарцисо- пръсках няколко пъти, сякаш се губи в жегата, но пак ми носи удоволствие. Всеки път се питам на какво ми прилича и...стигам до някъде в спомените си и...зациклям...Също Льо Инициал на Шалимар- малко остро започва, но после се стеле прекрасно и е много шлейфов и траен. Също Шанел Тендър ЕДТ- страхотен и той за морето. Съжалявам, че не взех О Вив- много ми е любим.
Та, приключих с морето за тази година, удовлетворена от срещата си с него.
Взех си пратка днес със Омния Жаде и го фъснах веднага. Много странно ми се стори, че усетих нещо пиперено в началото, но утихва след минути. Точно тогава ми напомни на Шанеп Шанс О Фреш. Сега ме лъха зеленинка и спокойствие, много е хубав.

Общи условия

Активация на акаунт