Парфюмни размисли и страсти - 248

• 55 305
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Най-после и аз съм притежател на Guerlain Santal Royal, купен напълно на сляпо, само по описание във форума и фрагрантика.
Дали от жегата, или от химията с моята кожа, но усещам най-много сандаловото дърво.
Ще го пробвам отново, когато позастудее, може би сега му е много топло. Дано тогава се спогодим.

# 136
  • в Кошера
Определено сега му е много топло, да не кажа непосилно горещо. Peace
Нося го вечер, в студено време. Yellow Heart

# 137
Заформих си стабилна парфюма вакханалия, на фона на диетуващите тук. Но пък в скромен, мострен формат 🤗
Получих си комплекта с 20+1 мостри от Histoires de Parfums и съм като дете в сладкарница. Изрично помолих +1 мострата (което е бонус мостра по тяхно усмотрение) да е на Moulin Rouge, който иначе не беше включен в сета и веднага потвърдиха, че ще ми пратят него.
Направо почнах с Moulin Rouge , който, заедно с This is not a blue bottle серията беше това, което ме интригуваше най-силно. Ами... направо ми отвинти главата! Миризмата на червилата от едно време, каквито ползваха майка ми и баба ми, знаете за какво говоря, онази специфична кремава ланолинова пудреност, отделно нещо, което е като разсипна пудра с аромат на роза, също много винтидж звучене. И тука вече се оформя цялата картина, тези козметични "оръжия", които една жена ползва за приготовления преди специална нощ навън, в театър или кабаре, полъх на прашни плюшени завеси, приглушена светлина... Чудесия! Като отмине първоначалното уау, става един такъв сериозен, много зряло звучене... Късния драйдаун е много красив, мека роза и тих ирис. Много, много съм впечатлена!
This is not a blue bottle не ме впечатли особено. Много хубав и много  траен сладък и искрящ цитрус, но някак не ме докосна особено.
This is not a blue bottle 1. 2 e друга работа - прекрасен люляк, който е избягал от плоското моно, прокрадва се плътен иланг, има едно много сочно и притегателено сладко звучене, като плодова дъвка. Има някаква заигравка синтетично - натурално, което много подхожда на поп-арт опаковката и идеята на линията. Но люлякът води със сигурност тук и това страшно ми харесва! Красив, съвременен и оптимистичен аромат. (Мулен Руж бих определила като ретро носталгичен, но мнооого стилен)
This is not a blue bottle 1.3 - има нещо като монталска роза тук, макар и доста по - заоблена и не агресивна, отива към кожа цялата работа, леко подсладена от червен портокал. Не е моето в момента.
Noir Patchouli - уха. Дойде ми силно и обсебващо, макар да личи, че е качествена композиция, фино се усещат ванилията и кардамона. Не съм сигурна какво да мисля тук... трябва да го пробвам пак. Майка ми много го хареса 🤔.
Ambre - много фин амбър, веднага излиза муск и деликатна роза, но едва-едва се показва тя, цялостно звучи дървесно-подправчено (индийско орехче особено) , но не е в ориенталски превземащ стил, има фин ванилен воал върху цялото нещо. Също трябва да го понося повече...

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 10:15 от tuali

# 138
Ей, какво нещо са си класните брандове! Браво на тях, да ти е кеф и проби да си поръчаш. Moulin Rouge си е автентичен аромат на кабаре както си го представям аз. Мирише на разкрепостени дами, играещи кан-кан с дълги дантелени гащи. 😁 Чуден е, да! Мисля, че ще има и голяма бутилка, нали? 😎😀

# 139
Ей, какво нещо са си класните брандове! Браво на тях, да ти е кеф и проби да си поръчаш. Moulin Rouge си е автентичен аромат на кабаре както си го представям аз. Мирише на разкрепостени дами, играещи кан-кан с дълги дантелени гащи. 😁 Чуден е, да! Мисля, че ще има и голяма бутилка, нали? 😎😀
Дааа, има 15, 60 и 120мл! Обмислям може би едно 60...ще видим, да тествам и останалите... Дали са и много добър код за отстъпка в брошурката..
Никога не съм ходила в парижко кабаре,  сега рязко ми се доходи 😁. Но парфюмът има тая специфична "театрална" миризма, особено преди премиера, във фоайето и задкулисието (прашните завеси и кулиси, и смесица от парфюмите и гримовете на актрисите).

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 19:27 от tuali

# 140
15 е малко, 60 е добре, ама го продават в половин бутилка и някак не ти изглежда цяла... 120 е доста, но си е бутилка. Не знам...🤔 Аз взех 60 и въпреки, че е траен, че имам доста парфюми и не е парфюм, който нося редовно, за тези обстоятелства е намалял с 1/3, което си е доста. Значи го харесвам повече от нормално харесваните ми парфюми.
Другият така стръвно намалял наполовина, е The Only one, а третият, изпит до дъно (75 мл) в последните година и нещо, е Bois d'iris.

# 141
tuali, страхотен пост си написала. Остави си за проба от Мулен руж за наесен, тогава е още по-красив. Имала съм 120 мл бутилка ,а сега 60 мл. Отрязаната ми харесва повече, по-нестандартна е. Grinning

# 142
tuali, страхотен пост си написала. Остави си за проба от Мулен руж за наесен, тогава е още по-красив. Имала съм 120 мл бутилка ,а сега 60 мл. Отрязаната ми харесва повече, по-нестандартна е. Grinning

Направо си представям вече как хубаво ще стоят надиплени 2 по 2 тези отрязаните, така че да оформят 1 цяло  шише 😂. Да видим до края на теста колко ще ми легнат на сърце 😁 Дотук са 2 със сигурност. Но някои със сигурност си искат хладно време, амбъра и пачулито примерно.

# 143
  • España
Ооооооо....голяма тръпка ми е Мулен руж ! За пореден път , благодаря на Яна и densi !!!!!! Имам и 60-так и 120. И още бих искала да имам! Tuali, пробвай и Олимпия : https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/L-Olymp … c-Hall-16242.html , ще ти хареса 😉...предполагам ...

# 144
Обожавам Опиум на Ив сен Лоран,,с лек мирис на кафе...
Друг ,който е вече най-любим на тои етап за мен и бих го ползвала всеки сезон е Туили Хермс...такава нежност,сексапил,женственост излъчва този парфюм,че и шишето не бих си хвърлила когато свърши..

# 145
  • Чукарландия
Много тежък и ретро ми е на мен Мулен Руж. От всичко по много е - и ми залепва и ме подтиска, и ме поглъща... Така ухаеше около баба ми, по-точно чантата на баба ми. Да, на нея би и стоял чудесно (нека почива в мир, много я обичам! ❤️). Но на мен не ми е ок. Бях го гръмнала насляпо, супер изгодна оферта имаше, но така и го засилих веднага за размяна, просто не е моята бира. Депресира ме, незнайно защо.

# 146
Ооооооо....голяма тръпка ми е Мулен руж ! За пореден път , благодаря на Яна и densi !!!!!! Имам и 60-так и 120. И още бих искала да имам! Tuali, пробвай и Олимпия : https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/L-Olymp … c-Hall-16242.html , ще ти хареса 😉...предполагам ...

Търсих го на сайта им, но не го открих, иначе исках и него да пробвам, спомних си, че беше коментиран и той. Освен, като поръчвам пак, ако има отново бонус мостра да помоля да е той, ако го имат, a не е спрян.

Ре, така е, има ретро звучене. На нен ми е като оживяла 3Д картина, късче от епоха, за специален случай. Примерно, ако има парти Гетсби стил, или кабаре , направо ще заспи! Както и за ходене на театър 😀

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 10:26 от tuali

# 147
Значи Womanity е морски парфюм! Тук ароматът му се смесва с този на море, със соления вятър и с мириса на водорасли от скалите, и ляга перфектно в пълна хармония с всичко! В София този мирис ме притиска и не се споява с другите аромати на града.
Тук е неговото място 🌺🏖️🌊⛅

# 148
Tuali, честито! Имаш си ароматен "адвентен календар" през август. 🤩

Ден 11/365 пак Mahora. Ще ме подлуди този сантал, значи. Като ....ехм.... с лепило съм. 😶

Избрах си следващата "диетна" седмица в унисон с темата: Into the blue

# 149
Аз се прибирам от море днес. Чака ме Coco vanille вкъщи. Ще видя дали ще се харесаме. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт