Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • София
След Rose & Cuir F. Malle, Delina е едва втората роза в настоящата ми колекция, т.е. в никакъв случай не се имам за капацитет на тема "парфюми с роза", за мен са традиционно трудни като категория. Тествала съм немалко (търсейки моята роза), но съм носила много малко рози с удоволствие, така че не мога да сравня Делина с нищо друго. Та след тези уговорки, за мен лично Делина е чудесна роза - нищо не ме дразни в нея. За моя нос ароматът от мускалче е доста стряскащ, защото е много маслен, плътен и обсебващ, та в това отношение Делина не ми тежи като мускалче например. Тук в ролята на спасители са ревенът (обожавам ревен в парфюм, а тук се усеща добре) и личито, които правят розата леко кисела и свежа, звънлива, отнемат от плътността ѝ. В същото време обаче има и добра доза сладост в композицията, цялостното ми усещане е за сироп от рози. Чела съм сравнения с Парфето от Рози на Ланком например, но аз не правя паралел между тях - Делина е по-млада и момичешка някак, закачлива и фриволна, Парфето е плътно, зряло, сериозно, ликьорено и в драйдауна при мен има много осезаема пухкава ванилена подложка, а Делина си остава свежа до края, въпреки сладостта. Трайността е много добра дори на моята силно негостоприемна кожа. Не препоръчвам покупка без тест, особено при тази цена и особено за хора с дълъг стаж в носенето на парфюми с роза, защото не съм убедена до каква степен ще им се стори неповторима интерпретация, заслужаваща си цената. За мен беше откритие в правилното време, сега ми се носи нещо такова, намерих го навреме, радвам му се... et voilà! Simple Smile

# 181
Klodilia, както винаги енциклопедично описание на парфюм! 🌺
Аз, обаче много се влияя от сравненията и появило се сравнение с Roses Vanille и Modern Muse Le Rouge ме убива. За мен и двата са отвратителни - локумени, прости, захаросани, първични рози. Отгоре на всичкото и личи не харесвам как мирише 🙄 (но го ям с удоволствие). Абе, ще живея и без Делина май... Когато ми се удаде възможност, ще го пробвам, но не ме гони безумно любопитство. Включвам се като се заговори за него, защото често се представа като парфюмно чудо, пък това малко нащрек ме поставя. Аз смятам тези парфюми, обявени за чудеса, са нещо далеч от чудо, но странно бутано в тази посока. Такава си ми е природата, недоверчива съм към "невероятните" неща.

# 182
Klodilia, както винаги енциклопедично описание на парфюм! 🌺
.... защото често се представа като парфюмно чудо, пък това малко нащрек ме поставя. Аз смятам тези парфюми, обявени за чудеса, зе нещо далеч от чудо, но странно бутано в тази посока. Такава си ми е природата, недоверчива съм към "невероятните" неща.
И аз съм така,и за това пробвах Делина и за мен не е хич чудо,дори е много скромен Simple Smile Но пък и моя вкус е доста по-различен от преоблававащит носове в тази тема, та не съм коректив Satisfied

# 183
Делина е хубава роза, но мен ме души и ме дразни постоянно и въпреки, че обожавам рози в парфюми не мога да я нося. Мускална е и много плътна.

# 184
  • Бургас
Никакво чудо не е Делина, особено пък за тази цена.Просто е приятен и до там, още повече, че има доста подобни на него аромати.Сходства между Делина и Парфето, хм никакви! Парфето бие Делина по всички показатели за мен.По скоро намирам прилика до някаква степен между Парфето и Traversee du Bosphore L'Artisan, но САМО и единствено в розите! Явно и други са на моето мнение. Много интересен парфюм, при мен водеща е ту- розата ту- кожата в един безкраен танц, ако не беше кожата бих си го купила с удоволствие, но..Усещат се карамелизираните ябълки, но са просто миг и много стари червила.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 16:25 от Bright Crystal

# 185
  • София
Азалия🌺 - да, тествай със сигурност, когато можеш, но от това, което си написала, че не харесваш сладки рози, съм склонна да допусна, че няма да е твоята чаша чай. Simple Smile Roses Vanille за мен е доста по-линеен и доста по-сладък от Делина, която е някак "бълбукаща" заради киселите ноти и съответно ми харесва повече и не ме души. За чудо не бих я обявила (тази дума е запазена само за няколко мои любимеца сред стотици тествани Simple Smile ), обаче от друга страна разбирам защо се харесва, някак жизнерадостен парфюм е. Simple Smile

Densi, при все че на мен ми е добре като интензитет, а моята кожа изпива всичко моментално, мога да си представя, че при теб е страшилище наистина, защото си споменавала, че кожата ти задържа и излъчва парфюмите много интензивно.  Wink

Както писах - тест, ако ви е интересна, за да няма разочарование. Обикновено със силно хвалените неща точно така се случва, човек се пренавива и очакванията рядко се покриват. Аз не очаквах нищо, пропуснала съм най-силната хайп вълна, все пак парфюмът е на 3 години вече, тествах я два пъти при различни обстоятелства в разстояние от месеци, да не кажа година и ми хареса и двата пъти достатъчно, за да взема 30 мл, прецених, че на този етап това количество ще ми стигне. Simple Smile

# 186
  • в Кошера
По рози и аз не припадам.
Имам няколко по-изявени такива:
VC&A Rose Rouge, в който буквално бях влюбена... две седмици! Сега ме дразни, неопределено как и защо, но е в ъгъла на шкафа. Мисля да му дам шанс към края на септември.
Другата роза е Mon G Bloom Of Rose - ами, и тя е в задните редици, въпреки, че точно днес бях с нея, ей така, просто импулсивно сутрешно решение.
La Nuit Tresor - любим, но през хладните дни.
La Vie est Belle en Rose - отново любим, но съвсем не за жега и слънце.

# 187
  • Варна
Ще си имам Кокорикооо! Blush
Както и старата версия на Womanity eau pour Elles!
Щастлива съм днес!

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 17:11 от liz

# 188
  • España
Никакво чудо не е Делина, особено пък за тази цена.Просто е приятен и до там, още повече, че има доста подобни на него аромати.Сходства между Делина и Парфето, хм никакви! Парфето бие Делина по всички показатели за мен.По скоро намирам прилика до някаква степен между Парфето и Traversee du Bosphore L'Artisan, но САМО и единствено в розите! Явно и други са на моето мнение. Много интересен парфюм, при мен водеща е ту- розата ту- кожата в един безкраен танц, ако не беше кожата бих си го купила с удоволствие, но..Усещат се карамелизираните ябълки, но са просто миг и много стари червила.
И аз не съм изявен розоман , да уточня предварително. При мен сега е убийствена жега и почти всички аромати ме душат ( хеле пък розовите ) . В момента съм “жива мостра”- на едната ръка с Делина, на другата Роза и Ванилия на Мансера, в косата -Траверсе де Босфор и с мостра на Парфе де розе на Ланком под носа 🤪.
При Делина има една момичешка звънливост, както казва Кlodilia и ревенът идеално ми балансира розата и не я прави мазно тежка, но не е за лято и жеги определено! Роза и ванилия е доста по-ориенталска, локумено-мазна даже в известна степен ми напомня Липсктика на Жулиет хас а гън. Има нещо вярно за прилика между Босфора и Парфето -верно , но аз съм пристрастена към първия 😉, а и кожа обичам ...
Да върна темата малко назад - аз съм от харесващите Арпеж , нито ми е чудовище, нито бабичка 😉!

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 17:50 от dyvaromi

# 189
Аз си получих Coco Vanille и добре го разносих.
Много мой парфюм - пухкава и вкусна ванилия и много реалистичен кокос. Кокосът малко се отслабва с течение на времето, но продължава да се усеща. Силен и траен е парфюмът.

# 190
Имам нужда от съвет. Купувам парфюми от бюти зон, парфимо, нотино и един парф.магазин в града. В Бургас в бюти зон си харесах jimmy choo fever. Уникален парфюм за моя вкус, на хартийката толкова силен аромат, от цялата ми чанта се долавяше аромата, а на кожата ми стоя мин 10часа все така силно усещане. Вчера реших да си го купя намален 100мл на 170лв от бюти в Стара Загора. Пръснах се и дори час не се задържа, нито на хартията, нито на кожата ми. Как е възможно ? И се отказах..
Струва ли си да пътувам до Бургас за да си го купя от там?

# 191
eli2424, какви са тия цени?! Този парфюм навсякъде в сайтовете е под 100 лв. Можеш да го вземеш от тук -  https://www.notino.bg/jimmy-choo/fever-parfjumna-voda-za-zheni/p … _source=pazaruvaj

# 192
eli2424, какви са тия цени?! Този парфюм навсякъде в сайтовете е под 100 лв. Можеш да го вземеш от тук -  https://www.notino.bg/jimmy-choo/fever-parfjumna-voda-za-zheni/p … _source=pazaruvaj
Ами притеснява ме ниската цена в нотино, дали ще е дълготраен

# 193
  • Бургас
Не се притеснявай излишно цената не е критерий за дълготрайност

# 194
  • Пловдив

Е тя трайността зависи от производителя, не от търговеца..

Общи условия

Активация на акаунт