Изпитани сайтове за парфюми - 30

• 56 972
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
На мен ми се е случвало да попадна на парфюм с криво стъкло. Интересното е, че го забелязах едва когато го поизпръсках до под нивото на кривината. Но не съм имала съмнения за автентичност, пръсках си го с кеф и получавах комплименти.

# 376
Да, вярно стъклото е криво, по-плътно от едната страна и по-тънко от другата. Действително цялото шише изглежда много съмнително.
И аз бих върнала на твое място. Потърси от друг сайт от изпитаните. Все ще изпадне добра оферта.

# 377
Заради вашия пост и аз загледах дъната на моите Номади. И при мен тоалетната вода има леко криво дъно, но нямам никакви съмнения за автентичността й. 👍

# 378
На мен ми изглежда твърде криво. Но така или иначе, дори и да е наред парфюма, все ще имате съмнение, че не е ок и ще Ви развали удоволствието от носенето му.

# 379
Днес за първи път ми се случи, но върнах пратка от парфимо. Откак е излезнал Номада го мисля и искам, та реших да си го подаря за личен празник. Преди седмица отново го тествах и вече реших, че ще е мой. Принципно не отварям да преглеждам чак толкова детайлно, но добре че го направих. Чудя се мен ли ме гони параноята или съм постъпила правилно? Може ли някоя от вас да провери флакона си. Сета е с 50 мл. EDP

Скрит текст:

Отпред на флакона в долната част има лека вдлъбнатина, сякаш е чукнато стъклото. Не се вижда на снимките обаче. Освен това има малка драскотина при надписа на буквата D. Третото което забелязах е, че стъклото отдолу вляво е по-дебело /широко/ отколкото вдясно. Успях ли да обясня? Сякаш е криво. Не ми позволиха да пръсна, няма опция тест и реших да върна. Толкова му се чудех и го исках, не можах да му се зарадвам. Close И може би вече си втълпявам, че дори пискюла не беше перфектен. Joy

Не знам как да процедирам. Да им пиша ли да попитам дали не могат да ми изпратят друг комплект? Наложи се да върна цялата поръчка, добре че беше само с мои неща.

Долу си е криво шишето и при мен мисля. Нямам съмнения за моята бройка, същият комплект имам.
Ето снимки Ивче, ако изобщо можеш да разбереш нещо от тях, светлината е кофти понеже току що ги щракнах. Вдлъбнато не видях.
Скрит текст:

# 380
  • София
На мен ми изглежда твърде криво. Но така или иначе, дори и да е наред парфюма, все ще имате съмнение, че не е ок и ще Ви развали удоволствието от носенето му.
+1. В случай на съмнение, което гложди и помрачава добрата емоция, винаги е по-добре да се върне, при спазване на условията, зададени от търговеца.
Отидох да разгледам шишето на моя Номад Абсолю, в чиято автентичност нямам никакви съмнения, от съфорумка е, купен от Нотино. Ами, не е съвсем перфектно, от едната страна в горната част е по-тънко стъклото, а овалът на дъното също има съвсеееем леко изкривяване. Не колкото на показаната бутилка обаче.
Друго, което съм забелязвала при бутилките на Van Cleef например - овалът също невинаги е идеален, доста ми минаха през ръцете, не съм имала съмнения за нито една от бутилките.
Съвсем наскоро си купих парфюм от бутик за нишова парфюмерия в София - ами, флаконът има няколко дребни дефекта по стъклото, които видях при вадене на парфюма от кутията вкъщи, има едно микроскопично балонче например в самото стъкло, малък дефект по гърлото на шишето... Това не ме кара да мисля, че нещо не му е наред. При други две бутилки, купени отново от нишови бутици - едната има балонче въздух под етикета, другата има забележки по металната капачка и металния обков на гърлото...
Пиша всичко това, защото забелязвам, че често се гледа под лупа и се очаква флаконите да са съвършени. Ами, не са, дори тези, закупени от физически бутици на редовна цена, не са. Не казвам да се подхожда безкритично и да не се гледа изобщо, но да се очаква абсолютно съвършенство е малко нереалистично според мен. Hands V
Iv4enceto_91, моят съвет е, ако планираш втора поръчка, наистина е по-добре да я направиш от друг сайт, ей така за собствено успокоение, но също така, ако имаш възможност, отскочи до физическа парфюмерия и разгледай пак така обстойно и под лупа шишетата на Номад, за да направиш съпоставка какво точно отклонение от идеалните пропорции има и да ти е мирна главата. Simple Smile

# 381
Допускам и друго: че съвсем легитимни парфюми при производството дават % брак (на опаковката, при транспорт и т.н.)и много вероятно точно такива бройки да отиват при дискаунт търговците...

# 382
Аз получих преди време от Нотино Eau de Shalimar в шишето със син етикет. Беше залепен по диагонал към горния край на бутилката и с голям балон въздух под него. Много неприятно ми стана, като го разопаковах, не беше тестер. Аромата не познавах, та за него нищо не мога да кажа, но малко се съмнявам такава опаковка да излезе от фирмата. Освен да е бракуван. Беше спрян от много време и го задържах, но всеки път се дразня, когато го ползвам и си развалям удоволствието.

# 383
  • София
Точно това написах и аз, че независимо дали е редовен или не парфюмът, след като на човек му е криво от такава бутилка, е по-добре да я върне.
Обаче моят парфюм с балон въздух под етикета е от бутик, не е от Нотино. Нямам съмнения, че е "излязъл от фирмата", нито е бил намален, нито нищо. Случват се такива неща.

# 384
Благодаря на всички за мненията за Molinard Habanita!

# 385
Здравейте, поръчвали ли сте тестер на Zadig & Voltaire This is her  от Parfimo и съответно ок ли е? Много ме изкушава цената му в момента...

# 386
  • София
Аз - да. Всичко му е наред.

# 387
  • София
И моят е Загид е от Парфимо.

# 388
Не помня до момента да съм разглеждала получените шишета чак толкова детайлно, но евала че го правите момичета.
За мен е ясно, че така е изработена бутилката от производител, очеизвадно е, че комплекта е оригинал.

Никога не бих помрачила момента да имам в ръцете си отдавна желан сок, само защото нещо си било накриво. Но хора всякакви, затова е добре да има опция да бъде върната поръчката.

На 1000% същото би могло да се случи при покупка на стока от магазин, та не хвърляйте излишна кал върху Парфимо. Те нямат контрол върху това, което производителя опакова.

Повтарям се за милионен път наистина, но ако сте чак пък толкова мнителни, просто не поръчвайте от сайтове.

По същество, давам пореден плюс за Парфюми шоп, на намалението взех тестер на Chanel Allure Homme Sport- с капачка, напълно оригинален и чудесно опакован:heart_eyes:

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 11:03 от bubanka

# 389
  • Sofia

На 1000% същото би могло да се случи при покупка на стока от магазин, та не хвърляйте излишна кал върху Парфимо. Те нямат контрол върху това, което производителя опакова.

Или върху машината/човека, който/която издухва стъклото, за да придобие форма. Grinning
И при шлифоването на диаманти също е така, една цепнатина, вследствие на обработката, не означава фалшив диамант, просто може да намали стойността му.

Забелязвам, че и постоянно се появяват хора, за които е по-лесно да преповтарят един и същи въпрос, очаквайки отговор, вместо да си цъкнат търсачката, за която не се изисква висше образование.
Полезността и помощта в един момент се превръщат в раздразнение и порицаване. Както май звучи и моя пост, което май си е така. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт