Случи ми се нещо странно XXIII

• 79 860
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Тази сутрин ММ ми разказа нещо странно (а може и да има прозаично обяснение, ама аз да не се сещам:)) Та към случката- от пролетта ММ го дава планинар, къде по-леки, къде по- трудни маршрути и върхове; Ходи си предимно сам,че рядко някой му се връзва да обикаля цяла събота и неделя по 8-10 часа преход през планината. Негов редовен маршрут е връх Руен (Осоговската планина), защото той е от Кюстендил и му е близо. Макар да е близо до София този маршрут не е претоварен с туристи - дори лятото през уикенда я срещнеш 5-6 човека до върха, я не. Тази неделя, пак ходи и не е срещнал никой от началото на пътеката до върха, нито на отиване, нито на връщане. При изкачването си в един доста открит участък, със ниска храстова растителност започнал да чува странен звук - обясни го като човек, който си тананика с "мммммм". Чувал го сякаш от далечина не повече от 500м. Около 5-6 минути не обръщал внимание и си мислел даже, че някой се катери по пътеката. Да ама никой не го настигнал, този звук сякаш се доближавал до него и отдалечавал и в един момент, когато бил съвсем наблизо той се спрял, взел да се ослушва, даже извадил бинокъл -нищо, но звукът спрял от само себе си.  Единственото добро от тази история е че се съгласи с мен вече да ходи в гората само с приятел. Досега не даваше и дума да се издума, че нещо може да му се случи ако е сам. Да отбележа,че е бил 2г граничар, израснал е преди това по планини и застави,защото баща му е военен, разпознава 80% от животните и за него чутия звук не е животно. Не е страхлив и даже безрасъдно смел и инат Simple Smile Аз вече му се смея, че го гони андропауза и се мъчи да се доказва, че е още лъв:)
Не знам, какво точно е чул твоят мъж, но след прочитане на случката се сетих, какво ми е разказвал моят мъж Simple Smile
Когато бил в казармата и давали наряд в гората с още един войник, като него, през нощта, обикаляли територията си... и изведнъж чули стъпки и сумтене, сякаш през гората преминава мъж. Стъпките и сумтенето приближавали все повече до тях и те направо настръхнали, какво ще се случва..., приготвили дори пушките... и в този момент видяли таралежче, което бързо вървяло сред шубрака. И до ден днешен разказва този случай и колко много шумът от това таралежче приличал на човешки... Та, едно предложение от мен, да е имало таралежче Simple Smile

# 421
Тази сутрин ММ ми разказа нещо странно (а може и да има прозаично обяснение, ама аз да не се сещам:)) Та към случката- от пролетта ММ го дава планинар, къде по-леки, къде по- трудни маршрути и върхове; Ходи си предимно сам,че рядко някой му се връзва да обикаля цяла събота и неделя по 8-10 часа преход през планината. Негов редовен маршрут е връх Руен (Осоговската планина), защото той е от Кюстендил и му е близо. Макар да е близо до София този маршрут не е претоварен с туристи - дори лятото през уикенда я срещнеш 5-6 човека до върха, я не. Тази неделя, пак ходи и не е срещнал никой от началото на пътеката до върха, нито на отиване, нито на връщане. При изкачването си в един доста открит участък, със ниска храстова растителност започнал да чува странен звук - обясни го като човек, който си тананика с "мммммм". Чувал го сякаш от далечина не повече от 500м. Около 5-6 минути не обръщал внимание и си мислел даже, че някой се катери по пътеката. Да ама никой не го настигнал, този звук сякаш се доближавал до него и отдалечавал и в един момент, когато бил съвсем наблизо той се спрял, взел да се ослушва, даже извадил бинокъл -нищо, но звукът спрял от само себе си.  Единственото добро от тази история е че се съгласи с мен вече да ходи в гората само с приятел. Досега не даваше и дума да се издума, че нещо може да му се случи ако е сам. Да отбележа,че е бил 2г граничар, израснал е преди това по планини и застави,защото баща му е военен, разпознава 80% от животните и за него чутия звук не е животно. Не е страхлив и даже безрасъдно смел и инат Simple Smile Аз вече му се смея, че го гони андропауза и се мъчи да се доказва, че е още лъв:)
Не знам, какво точно е чул твоят мъж, но след прочитане на случката се сетих, какво ми е разказвал моят мъж Simple Smile
Когато бил в казармата и давали наряд в гората с още един войник, като него, през нощта, обикаляли територията си... и изведнъж чули стъпки и сумтене, сякаш през гората преминава мъж. Стъпките и сумтенето приближавали все повече до тях и те направо настръхнали, какво ще се случва..., приготвили дори пушките... и в този момент видяли таралежче, което бързо вървяло сред шубрака. И до ден днешен разказва този случай и колко много шумът от това таралежче приличал на човешки... Та, едно предложение от мен, да е имало таралежче Simple Smile
Да, казват, че стъпките на таралежа наподобява човешките

# 422
  • България
Ама той е чувал тананикане,не стъпки Simple Smile
Освен да е пеел таралежа Wink

# 423
  • Там където
Да, ние и двамата знаем как сумти таралежът Simple Smile И наистина ходи като човек; Често лятото идваше като поливаме в градината; Не е чувал сумтене, а постоянен звук, сякаш си мрънкаш или тананикаш, но без думи или шепот;  Според него звукът е бил с почти постоянна сила и честота... Аз си мислех за чакал, но те денем почти не са активни и са много страхливи;

# 424
Привет,писала съм няколко пъти в темата,за леко странни моменти,но от тогава нищоо.Чета ви с интерес и имам едно питане,с риск да ме покритикувате малко за питането - някой да е играл Уиджа, случвало ли се е нещо или повечето неща са си отново митове?
Пък и знам,че реално тук в България да се намери такова нещо оригинално си е като цяло невъзможно.
От много време чета темата , но никога преди не съм се включвала . И сега решавам да се включа , като малко ви върна назад в темата , споделяйки моите лични преживявания с Уиджата . Първо наистина истинските Уиджа дъски са доста скъпи , но аз лично съм играла с обикновен лист , като се написват съответно буквите , цифрите и тн и стотинка . Вярвам в паранормално и свръхестествено , тъй като  още от много малка съм имала различни преживявания , но точно на Уиджата , като имаме предвид , че дори не беше оригинална , гледах доста скептично . Питали сме за много неща , от които почти всички се случиха , с  точните дати ,дадени от Уиджата за година напред . Имаше неща , които на пръв поглед изглеждаха абсурдни , но с времето се случиха . След всяка игра ,обаче , се чувствах много , много изтощена , сънувах кошмари , усещах присъствие и тн. , с което приключих и да играя .Сега като се върна назад го  смятам за много безотговорно , тъй като според мен не е редно да притесняваме мъртвите , освен това всичко се случва точно както трябва и когато трябва .Това е от мен за сега , приятен ден на всички ! 😁

# 425
Как така? Когато спи човек не е неподвижен-върти тяло, мята крака, ръце, събира чаршафи....не непрекъснато, разбира се, но не бих казал, че като спим сме неподвижни?
Сънната парализа е само по времето на дълбокия сън, сънуването от своя страна продължава по малко от минута (някакви секунди беше). Понякога се случва човек да се събуди преди тялото и тогава се случват такива странни случки.

# 426
Надявам се няма да ми се разсърдите да ви споделя снощните си преживявания.Не са чак странни,но са леко мръднали към тях.Бях със сънна парализа най вероятно защото бях жадна исках да се събудя да пия вода,но те ми се получаваше.Сънувах как ставам как отивам да си налея вода,но все нещо имаше или не пиех вода или докато вървях така ми се спеше,че заспивах докато ходя.Това се повтори няколко пъти в един момент сякаш някой ми каза,че за да стана трябва да се събудя а за да се събудя трябва да мръдна някак си.Същият глас секунди след това ми каза саркастично "Опс,ама те Стрелците първо стават тогава се събуждат!" В смисъл,че все бързаме да изпреварим нормалните стечения на събитията.Спомням си,че казах "Ха,ха много остроумно."и се завъртях да легна по гръб.Това всичко се случва сънувайки го и знаех,че съм легнала на лявата страна а с лягането си по гръб се събудих и наистина лежах на лявата си страна.

Освен това по рано се бях събудила от шум сякаш се спука балон.Станах разгледах из апартамента,но нищо нямаше а бях сигурна,че от шум поне голямата ще се е събудила.В коридора стои един стенен часовник такъв с кутия и махало.Бях го отворила преди 5-6 дни и не бях му сложила резенцето на вратичката и снощи се отворила сама без течение защото през ноща затварям прозорците.Докато през деня са отворени и би било по нормално да се отвори от течение например...Незнам дали беше чак странна нощ,но наистина беше интересна ...

# 427
Аз съм имала подобни преживявания, когато съм била с много висока температура.

# 428
Надявам се няма да ми се разсърдите да ви споделя снощните си преживявания.Не са чак странни,но са леко мръднали към тях.Бях със сънна парализа най вероятно защото бях жадна исках да се събудя да пия вода,но те ми се получаваше.Сънувах как ставам как отивам да си налея вода,но все нещо имаше или не пиех вода или докато вървях така ми се спеше,че заспивах докато ходя.Това се повтори няколко пъти в един момент сякаш някой ми каза,че за да стана трябва да се събудя а за да се събудя трябва да мръдна някак си.Същият глас секунди след това ми каза саркастично "Опс,ама те Стрелците първо стават тогава се събуждат!" В смисъл,че все бързаме да изпреварим нормалните стечения на събитията.Спомням си,че казах "Ха,ха много остроумно."и се завъртях да легна по гръб.Това всичко се случва сънувайки го и знаех,че съм легнала на лявата страна а с лягането си по гръб се събудих и наистина лежах на лявата си страна.

Освен това по рано се бях събудила от шум сякаш се спука балон.Станах разгледах из апартамента,но нищо нямаше а бях сигурна,че от шум поне голямата ще се е събудила.В коридора стои един стенен часовник такъв с кутия и махало.Бях го отворила преди 5-6 дни и не бях му сложила резенцето на вратичката и снощи се отворила сама без течение защото през ноща затварям прозорците.Докато през деня са отворени и би било по нормално да се отвори от течение например...Незнам дали беше чак странна нощ,но наистина беше интересна ...

Анигаст, това с пукането на балона и аз не мога да си го обясня. Случвало ми се е най-вече при следобедна дрямка, но не само.  Както се унасям, и изведнъж все едно се пука балон, или нещо гърми, а това е само в главата ми, навън тихо. Или това все едно падаш или потъваш, и се стряскаш. А като малка ми беше голям филм, понеже непрекъснато като заспивах, все едно някой почва да ми шепне на ухото неразбираеми неща, беше доста стряскащо. Винаги като се случваше, сънувах после кошмари. Или пък е имало случаи, в които някак си спя с отворени очи и същевременно сънувам, и примерно стола с купчината дрехи го взимам за човек, с който водя някакъв разговор. Затова от малка започнах да се интересувам от фен шуй да си направя спокойно място за спане - да няма безпорядък и купчини дрехи, ако нещо в просъница ми се набива на вниманието го прибирам или местя, да няма зеещи врати на шкафове, ориентация на леглото, или примерно наште като съм спала у тях, имаха едни маски в стаята, които вечер като лягах ги прибирах в някой шкаф и т.н. Просто явно съм впечатлителна, и в стаята трябва да има само неутрални предмети и картини, а за шум обикновено заспивам на някой спокоен филм или ютюб, и никакви шантави филми...

# 429
Здравейте дами, искам да попитам нещо. Според вас нормално ли е 10 години да сънуваш бившия си почти всяка нощ🤨 Не съм го виждала от 4 години (на живо). Не си мисля за него, щастливо омъжена съм с детенце, до колкото знам и той също е с жена и дете... Но тези сънища не спират. Тормозят ме толкова дълго време, че вече мисля да се обърна към някого.
Знам ли баячка, гледачка..

# 430
Аз така от 8 години сънувам една приятелка от ученическите ми години. Прекратихме си отношенията със скарване. Вии как се разделихте?

# 431
Каквото ви тежи - излекувайте се от него, инак ще ви повлича надолу.
Посетете психотерапевт, освободете се.

# 432
  • София
И аз в детските си години докато заспивам чувах гласове. Водиха ме при една баба на село и тя каза, че чувам мъртвите, които ми говорят, но още не съм се научила да ги разбирам. Тогава много се уплаших и се зарекох, че няма да се уча да ги разбирам и не искам да ми говорят. С течение на времето спрях да чувам тези гласове каквото и да са били те.  По онова време сънувах кошмари почти всяка нощ.

# 433
Pandachina бабите така ще кажат... макар че аз и до ден днешен нямам обяснение. Но ти правилно си решила да ги игнорираш, и аз така реших... що за тормоз...

# 434
Здравейте, момичета! Следя ви от доста време, темата ми е интересна, но не съм се включвала, защото нямах регистрация. А нямам такава, защото на всеки новак се гледа с подозрение, нямам идея защо... Но споделеното от две момичета, че чуват пукане на балони, или изстрели при заспиване, ме провокира да се включа. Случва ми се много често при заспиване да чувам подобен „изстрел“, сякаш някой стреля в ухото ми с пистолет с капси. Ужасно стряскащо е. Мислех, че полудявам, защото като отворя очи, около мен цари пълна тишина. Някак отпускащо ми подейства, да разбера, че не съм сама в това преживяване, макар че момичетата, които са го преживели, също нямат обяснение на какво се дължи. Имам и други „странни“ преживявания, но ще ги споделя по- късно. Публикацията стана твърде дълга, извинете!

Общи условия

Активация на акаунт