Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 910
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ние правим масаж и гимнастика сутрин към 10 - около половин час след първото хранене извън леглото ми. Гледам хем да е сита, хем да е минало малко време, че да не повръща като взема да я мачкам. Ако е близо до огладняване, няма смисъл да започвам, ще писне до небесата  Mr. Green . Същото е и къпането и другото - не трябва да е гладна, иначе почервенява и посинява от рев, докато свършим - това за не повече от 5 минути, а тя пищи, като че ли не е яла от 5 часа, чак устенцата й треперят.
Та масажът ни го показа една рехабилитаторка, ходихме с тати да ни учат като стана на около месец. Като станем на 2 месеца ще идем да ни покажат новите упражнения. И аз така знам като Валче, не трябва масаж и къпане заедно. А и при нас е случая със студените ръчички, сигурно ще посинее, ако ги събера. Отделно че освирепява от глад и от двете процедури, нищо че я храня малко преди това  Simple Smile .
По корем я държа докато я масажирам по гръбчето и дупенцето - за 2-3 минутки, но не си надига главата много. Но пък вече не й пада почти. като я нося изправена на рамото.
На бебка й излизат пъпчици по лицето, които бързо се махат, но се появяват на други места. Вашите как са, имате ли подобен проблем?

# 166
Момичетааа,хайде да ви се похваля,пък дано дявола не ме чуе  Praynig Ема направи 11 часа пауза тази нощ,от 19:45 до 6:45  newsm44 Само се чудя дали не е много този интерва и да не гладува  newsm78

# 167
Betta , пъпчици и ние си имаме едни ситни такива.Понякога са по лицето , а понякога по вратлето.Бързо завяхват, но се появяват други, на друго място.Момичета как си обличате бебоците за разходка  Thinkingи с какво спинкат вечер? Thinking

# 168
Добро утро,

popova явно си се наспала Wink. Ема снощи беше много неспокойна. Събуди се в 2.30 да яде и после като се почна едно пъшкане и извиване. Към 4.30 реших, че е гладна, но тя сука 1 мин и спря - яде в 7.10, та й аз поспах.

Вечер спи по чорапки и боди с дълъг ръкав, а я извежда и с ританки, че е голям ветрилник последните дни.

Цунки на бебоците

# 169
valche,наспах се  и се чувствам прекрасно  Party
Ема спи с чорапки и боди с дълъг ръкав,защото постоянно се отвива.А на разходка е с боди с къс ръкав и отгоре плюшено гащеризонче,но вчера й беше тпло така и днес мисля да махна бодито  Peace

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 08:41 от popova

# 170
  • някъде
Леле, като гледам как си обличате бебоците май аз нещо не съм наред Crazy Ние спим по боди с дълъг ръкав и отгоре или камизолка или блузчица с дълъг ръкав, надолу с чорапки и ританки и завит с едно одеалце! На разходка също така или пък и с някое гащеризонче отгоре!
Пъпчици ни бяха излезнали към 20-30 ден след раждането- по бузките и бяха много упорити и едни такива гадни като че ли имаше акне! Мазах с едно мазило-екципиал (или нещо такова), но май си изчезнаха от самосебе си!
Мен от вчера следобяд нещо ме боли лявата гърда от вътрешната страна- все едно че е ударена, но не е напрегната и втвърдена! Не знам на какво би могло да се дължи, но почвам да се притеснявам малко! Rolling Eyes
Вашите бебчета имат ли корички по главата- ние имаме много малко и се чудя да ги мажа ли с нещо и с какво? newsm78

# 171
Диди,на гърдата направи компрес с риванол.Аз го правех с марля напоена с риванол,сложена в/у подплънка за гърди(от тези за течащи гърди)и после слагам в/у болезненото място.И давай на Алекс да суче предимно от нея,така ще се оправиш до довечера или утре най-късно.Аз от толкова проблеми ще взема някой специалист да стана Simple Smile
За крустичките по главата,ние нямаме иначе има някакво кремче специално за тях на клоран,и на мустела мисля че имаше.Във фрума четох,че майките са доволни от това на Клоран  Peace

# 172
  • В средата на времето
Здравей jorjito  Grinning

Първо се успокой!:) Няма начин да не кърмиш след като имаш желание:)
Така, какви проблеми си имала с кърменето..отдавна не съм ви чела и съм пропуснала..Кажи ми как се кърмите - колко пъти дневно, колко напишкани и наакани памперси имате дневно? Кърмиш ли нощем? По какво съдиш, че не му стига кърмата? Такова чудо като НЕХРАНИТЕЛНА КЪРМА няма! Има предно и задно мляко..Предното е леко по-воднисто..служи и за утоляване на жаждата. За цвета на кърмата - чак пък жълта като каймак..няма такова нещо:)..и няма начин да не е водна, защото около 80% от кърмата си е вода. За цвета и консистенцията много е важно и как се храниш. Ако се храниш рационално, хапваш зърнени миксове и ядки, кърмата става една мазна такава..За това, че като сложиш бебо на гърдата започва да се извиза и реве..да не би по-бавно да ти слиза млякото и то да се изнервя, зашото като захапе и в началото нищо не потича? Пробвай преди да го сложиш на гърдата да изцедиш малко от нея, колкото да слезе млякото..От двете гърди ли кърмиш на всяко кърмене? За цедене след всяко кърмене - само ако искаш да си замразяваш кърма за по-късно..(или ако чувстваш много напрежение в гърдите и след кърмене) иначе не е нужно. Дай малко отговори, пък ще преценим малко ли ти е кърмата или не Simple Smile Hug..и не бързай с добавката..нея винаги може да започнеш да я даваш..Кърми доста по-начесто, особено през ноща и няма начин да няма начин  Wink

P.S А даваш ли нещо друго освен кърма - вода, сокчета против колики? И нещо друго се сетих - ако наистина е малко кърмата и ще трябва да се увеличава лактацията трябва поне 3 дни да кърмиш доста на често, за да се почувства разлика..от 1 ден няма да стане..така че търпение и спокойствие Simple Smile  Hug
Аз сега излизам с малкия на разходка. Следобяд ще съм тук отново.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 09:57 от Izida

# 173
  • В средата на времето
За крустите по главичката - помага и мазането със зехтин преди баня..оставяте да постои със зехтина, след като поомекнат, разресвате хубаво косичката и  я измивате по време на банята.

# 174
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добър ден  и от нас! Ние едва преди час се "излюпихме". Малката хапна и пак заспа.
Venka, за сълзенето на очичките и аз знам че се прави масаж. На една позната бебчето и то беше със запушено каналче и така се оправи, но с много упоритост.
За обличането - вкъщи сме по ританки и камизолка, така и спим, а за разходка слагаме блузка над камизолката. Завивам я с една памучна пелена, но нося в резерв едно по-плътно одеалце.
За пъпчиците - и ние минахме през това, в началото на втория месец така се бяхме изринали, че...тръпки ме побиват като се сетя. Уж от топлото, запушени потни жлези, пък то се застуди, а тя продължаваше да си има пъпки-по бузките, вратлето, гърдичките, главата...Първо мазахме с Пиоктанин, но той много цапа в лилаво-иначе има ефект-и с един медицински крем с лек антибиотик. Пооправи се , но бузките станаха като шкурка. Предписаха ни едно мазила-като тоалетно мляко- Excipial Hydrolotion-ефектът е поразителен.
За крустичките - чувала съм за 2 крема-един на Клоран и един на Мустела. И сега съм пред дилемата кой да купя за Верчето  newsm78!
Лек ден на всички и приятни разходки!

# 175
Момичетааа,хайде да ви се похваля,пък дано дявола не ме чуе  Praynig Ема направи 11 часа пауза тази нощ,от 19:45 до 6:45  newsm44 Само се чудя дали не е много този интерва и да не гладува  newsm78
Не се притеснявай, те толкова малки не се подлагат на диета доброволно Grinning Дъщеря ми беше така, на около 2 месеца взе да прави едни големи паузи и така досега. Надявам се сега и братчето так да стане. Засега издържа по 8 часа.  Simple Smile

# 176
Попова, пиша ти тука и гледам дъщеря ми се хили и мята ръчички. А тя видяла това  newsm44 в писанията ти и го имитира. Joy А на пепи111 на котката вика : "куче". Въобще всички животни за нея са куче!

# 177
  Joy  Joy  Joy  Joy Лала,сигурно е много забавно във вас,голяма скица е Мишел  Heart Eyes Дано и Пиер-Павел ти е послушен като нея относно спането  Peace

# 178
Ех,че паузи  ooooh!
Какво правите вие бе  newsm78  Моят Галко няма хабер още  Whistling Спи най-много 6 часа.

Фиона ти къде се губиш ?

Лала сигурно е много забавно у вас  Joy Те сега са интересни мъниците  Hug

Обличам бебчо с жилетчица и ританки докато спинка но от най-тънката материя.Иначе напоследък сутрин излизаме с боди дълъг ръкав/че си е хладно/.А вечер с цяло гащеризонче от по-плътен памук,памучна шапчица,че си е доста студено.Завивам с пелена като тия от комплектите.Снощи издържах само 1 час навън.Прибрах се сополива.  Tired

# 179
Jorjito, аз също не вярвам че има нехранителна кърма и ти стискам палци бързо да овладееш кризата...но за каймака твърдя че определено го има, защото аз цедя в шишета и след 2-3 часа отдолу се е отделила водата, която е просто синкава, а отгоре е гъста мазна жълтеникава кърма, която остава по стените на шишето.

Нашата педи ми беше казала, че е нормално ръчичките и стъпалата да са студени, но вратлето трябва да е топло. Вие слагате ли чорапки под или над ританките?Аз все още не, та се чудех трябва ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт