Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 911
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Изида, добре дошла Hug , тамън мислех да помоля да наминаваш по-начесто, че откакто Асинка потъна вдън гори тирилейски, останахме без овчар, но гледам Рени и Попова ме изпреварили    bouquet

Биричка и аз си пийвам - обикновено вечер, но понякога се случва и през деня (нашето със сигурност няма да стачкувааа Joy). За бозата (някой питаше) знам, че сегашната се прави от пшеница и няма този лактогонен ефект като едновремешната (не помня от просо ли беше или от овес) и затова няма смисъл да се пие. Чувала съм за лактогонен ефект при лука.
Иначе при мен се влияе лактацията от течности - само ако се преналея започват да текат, иначе не. Не доизцеждам, но когато се налага да излизам някъде и изцедя 100-тина мл, после два дни тека, докато се урегулира наново.
Нан, кърмата се усвоява средно за около 90 мин, затова е напълно нормално кърмените бебета да огладняват през два часа. Паузата от три часа се цели при бебета на АМ.

Равия, не сте единствени - ние също ходим с плетени терлици и жилетки, а преди баня включваме радиатор. И брадичката му трака. На разходка го навличам, а когато е по-разсъблечен, вечер се сдобиваме с по-голямо количество сополи - от зелените /онези от кърмата, дет разправя Рени, са бели/. Чистя ги с физ.разтвор и клечки за уши, а хъхренето и ние го имаме - нощем спи с отметната глава и е като парен локомотив.
За дрешките - напоследък започнах да го обличам в бодита размер 3-6 месеца - нищо че навивам ръкавите, поне да не му пристягат памперса. В същото време някои гащеризони 1-3 мес още са му големи.
Пепи, нашият се научи да си вдига главичката без да го поставям по корем изобщо, защото няма по-противна поза - не я понася и врещи докато го обърна, а после ме гледа обидено. В същото време обожава да го държа на рамото си, но когато на мен ми се спи и лека-полека се свличам на възглавницата, така той се оказва по-корем и само тогава е съгласен.

Чао, че пак огладняхме!  bouquet

# 151
  • някъде
Привет от нас! Hug
Ние бяхме на разходка и на пастички и сокчета, след това си направихме вкусен обяд, а за бебо-топло млекце и сега двамата ми мъже дремват!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕЛФИНЧЕ!!! newsm59
Желая ти много здраве, щастие и любов!!!
newsm51 Tada baloni Kissing Heart

И на Алекс понякога са му студени ръчичките, особено като го съблека за банята и след нея! Rolling Eyes
Правя му масаж обикновено преди банята докато тати нагласи коритото и  водата! Държа го по корем, но на ръце, защото не му харесва ако го сложа на леглото!

# 152
Моите мъже и те нанкат  smile3524    Joy
Аз го масажирам след банята докато му размазвам зехтин по тялото.Много му харева.Колкото и да е гладен стои кротък докато го изкъпем и докато го намажа.Сладуркото на мама  Heart Eyes  Докато го обличам обаче решава че много е гладен  Wink

# 153
  • somewhere over the rainbow
Много му харева.Колкото и да е гладен стои кротък докато го изкъпем и докато го намажа.Сладуркото на мама  Heart Eyes  Докато го обличам обаче решава че много е гладен  Wink
И ние сме така. Като запищи /ама все едно я колят/,аз й викам,че този инат ще й изкарва големи шамари,ама тя не ми вярва Joy
Честит Рожден Ден на Делфинче!  bouquet Да е жива и здрава и да дойде да почерпи,да не идем ние! Joy Laughing
И аз пия нашенския лактогонен чай от два дни. Има направо смяйващ ефект,повече от Хипа.
Biboshka,тоя факт ,че 3-те часа са за храненията с АМ,не го знаех.Мерси  bouquet Начи вече няма да се притеснявам и спокойно ще си я храня на 2 часа.

# 154
Честит рожден ден на Делфинче!Много здраве,щастие и късмет   bouquet
Докато вашите мъже спинкат,в нашата къща спаха жените(доминиращо присъствие,и кучето е женско  Wink )А татито ни,ме изненада...беше сготвил,и то какво???-ПИЦАА!!!Черпя и вас  eat и ви пожелавам и вашите мъже да ви слушкат и глезят както моят мен   Heart Eyes За тези които си пииват биричка като мен-наздравее  beer
Масажа и аз правя след баня.Въпреки че педито ни каза да не е тогава,защото идва в повече на бебка.Кое точно и идва в повече и аз не разбрах  newsm78
Чао за сега

# 155
Здравейте Hug Hug Hug
Имам да чета 7 пълни страници много сте писали бре!
Ние сме ОК усмихваме се наляво надясно на всеки и вече май гукаме!Нещо като гуууу!Голям смях!
Сега спинка и ако имам време ще чета какво съм пропуснала!
Айде ! Party

# 156
  • В средата на времето
Освен течности, за увеличение на лактацията яжте и овесени ядки, ръжени..въобще зърнените миксове са +, отделно може да хапвате ядки - орехи, бадеми. Кедровите ядки например са много лактогенни:)..хапват се по малко..правят кърмата "по-мазна" така да се каже..А за течностите - не се наливайте само с чиста вода..правете си айранчета или фрешове ако можете..
Всяко дете си е много индивидуално, но  все още бебоците са много малки, че да правят големи нощни паузи без хапване..особено кърмачетата. Кристиян си премахна едното нощно хранене например чак през 5-ия месец..Така че търпение  Wink

# 157
Давам АМ, защото кърмата ми определено не стига .  И то давам веднъж на ден , и това е последното хранене вечер ,в 23 часа. През останалото време кърмя на поискване, като периодичността обикновено изглежда така - до обяд на 3 - 3.5 часа, следобяд - на 2.5 - 3 часа, вечер - на 1.5 - 2 часа. За последно кърмя около 20.30-21.30, следва къпане в 22.30 и за храненето в 23 почти нямам мляко в гърдите си. Ако все пак го накърмя , то след час / час и половина пак ще се събуди гладен. Затова давам АМ , за да спи и той и аз.  Ако имах достатъчно кърма естествено, че щях да кърмя без добавка.

Така процедирам от самото начало, като не сме съм го отбила , заради даването на шише, дори напротив. Първите 2 седмици бяхме изцяло на АМ заради моята висока температура. След това с четене тук и постоянство го приучих към сучене. Така че аз съм много доволна от себе си заради успеха с кърменето, от бебето ми , че се научи и свикна, а най-вече съм благодарна на този форум, на Асинка и на всички вас заради споделените съвети и опит.  

А този случай с многото кърма беше инцидентен - периода трая 3 дни и отмина.

И на Дамян са му почти постояно студени ръцете. Но за да знам  дали му е студено на самия него проверявам винаги нослето. По него се ориентирам.  Досега не е имал сополи, само от тия твърдите корички, и то обикновено сутрин. Махам му ги с клечки за уши с ограничител и преварена вода.

Таман ни похвалих, че не си лапаме ръцете и от снощи насам Дамян се опитва да вкара юмруче в устата си. Така че и ние сме в кюпа. 

А, и никнейма ми се произнася "кочинелла" . Означава калинка на италиански.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 18:11 от coccinella

# 158
  • Пловдив
Здравейте мамчета!
Да, да днес имам ден ден  Laughing и по този случай Ви черпя Misc Baby Bottle feeding  party023  cook newsm38  food002 beer beer3 cheers Drunk Wine Glass
Нито един рожден ден не пропускате ейй  newsm62

Сега да кажа нещичко и за нас. Вчера бяхме аз, мъжа ми, бебо и едни приятели на Бойково / Бойко на Бойково беше  smile3532 /. Прекарахме си страхотно сред природата. Бяхме на едни скали, а Боко така се беше оакал че прогони зверовете  smile3532.

Аз също имах проблеми с кърмата, не ми достигаше и дохранвах от време на време с 60мл. Но от скоро установих , че от бирата гърдите ми се пълнят доста и кърма има за целия китайски народ  smile3532. Има безалкохолна бира на Каменица и пия и от нея /по принцип пия Бекс ако сме навън/.

Мами оставям Ви, че Боко ме зове!!!!

# 159
Здравейте и от нас

Честито на delfinche и благодаря за почерпката Joy.

Ема също е от ръцелапащите, а до ден днешен биба не ползва - не ще, а и аз не настоявам вече въобще Grinning.
Масаж правим всеки ден с малки изключения, а днес масажистката ни показа новите упражнения до края на третия месец. Голямо разтягане и сгъване падна! Чудя се,  как ще се справям от утре Shocked

popova трябва да е в различно време от къпането, защото твърде много манипулации наведнъж може да ги натовари и изнерви, така знам от нашия кинезитерапевт.

Ема вече яде на 3 часа, даже 4 откара днес, но вечер е малко по на често.

Целувки от нас

# 160
Извинявайте , че се включвам така ни в клин , ни в ръкав, но искам да ви споделя нещо.Вчера бяхме на сватба и една мама кърмачка си ходи няколко пъти до тях  да си кърми отрочето, защото след втория месец още като не била яла никога от шише и категорично отказвала. ooooh! Ужас!!!!Добре , че малката яде и от шише цедена кърма и АМ понякога иначе няма мърдане месеци наред.И така може ни ще свикне да е само с мама и да не се отделя и после може и да и е трудно да остава с друг.

# 161
Ейй да не се похвали човек...тъкмо споделих,че Ема не си лапа ръцете,но елате да я видите сега какви ги върши.Ако пускаха и мляко,цена нямаха да имат  smile3521
Фиона,къде се изгуби?
Ели,добре дошла,и те чакаме да разказваш как е минала почивката

# 162
  • Варна
Здравейте и от мен
Честит рожден ден на Делфинче  bouquetМного щастие,любов и радост с малкия бебок newsm51
искам да помоля всички ви за помощ Praynig Praynig Praynig
както вече писах имам проблем с кърменето.прерових целия кърмачески,правя всичко въжможно,но засега ефект нулев newsm4.не искам да давам това пусто адапте,но като не стига кърмата нямям друг избор.от вчера смених и чая на Хип с  българския лактогенен и ще видим.реших да го кърмя и на всеки час ако трябва да стимулира рактациятя,но някой път и така не му стига.а какво гънене и рев пада като го сложа на гърдата да не ви обяснявам.чудя се дали ми е хранителна кърмата Thinking Thinking Thinkingказват че като изцедиш по стените на съда трябвало да остане като жълт каймак,а мойта си беше супер бяла и ми се стори доста водна.ако изцедя и двете гърди едновременно дали няма да стане нещо?имам впредвид да си докарам някоя супер лактация newsm78
Моля ви,помогнете не искам да се простя с едно от най хубавите чуства но майчинството-КЪРМЕНЕТО
Izida Praynig Praynig Praynig

# 163
 jorjito,цеди и двете гърди след хранене.И да си докараш хипер лактация по-добре отколкото да ти спре кърмата.И много спокойствие и почивка.Пожелавам ти успех мила  Hug

# 164
Здравейте и от нас.Наистина бебоцте ни ги вършат едни и същи, което е страшно забавноНие също сме от отбора лапни ръчички, главичката я държи изправена с огромно желание когато го нося  като за уригване.гимнастика или така нареченият масаж го правя след баня , но наистина той тогава е доста нервен, вероятно не му се излиза от водата, та нали са летни бебета , обичат да се чипкат и да са голички. hahaha По коремче го държа за около 5 минутки всеки ден, за да "изправя главица"-така ми каза педито, но той горкия много бързо се измаря и се килва настрани. Joy Много е забавно.Всеки ден нова магарийка.Ааа-а сетих се ,....момичета, има ли някоя, която да ме посъветва от личен опит как да се оправя с тези запушени слъзни каналчета?Така е от раждането.Има секрет и сълзички постоянно,особенно сутрин, немога да му отлепя оченцата.Водих го на очен и ми казаха масажи на очите , той не дава-мрънка....но мама го мъчи.Ефект май няма, а знам че е опасно това, стига се до операции.Ако има някой който се е зблъсквал с това да свирка. baby_neutral
Лека нощ,че след малко ще скочи млкото маймунче да вряка за папкане. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт