Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 913
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Ема още не иска да спи  Crazy А по принцип яде към 20:00 часа и я оставям в леглото и до максимум 30 мин.спи дълбоко,но какво й стана тази вече не знам.Иска играчките над леглото да й свирят и тя им гука,но нали се сещате,че през 2-3 мин.трябва да  я навивам,а Ема се стряска от навиването.И Калин записа звука на компютъра и сега й го пусна през уретбата,Ема слуша и си гледа играчките,и им гука  Peace Та така и вълка сът и агнето цяло  Laughing
Хайде лека и спокойна нощ.

# 136
lala,и Алекс има нещо като хрема още от раждането му хрипа нослето.Впръслвам със Стеримар,ама не помага.А иначе с помпичката нищо не успявам да извадя Thinking
И на мен гърдите ми още текат и вече дори се съмнявам това да спре някога Sick

# 137
Ема още не иска да спи  Crazy А по принцип яде към 20:00 часа и я оставям в леглото и до максимум 30 мин.спи дълбоко,но какво й стана тази вече не знам.Иска играчките над леглото да й свирят и тя им гука,но нали се сещате,че през 2-3 мин.трябва да  я навивам,а Ема се стряска от навиването.
Joy  Joy Joy

Това правим и ние от 1 час с баща и на Лора като се редуваме да ходим в спалнята да навиваме. А глупачето вика: ууу ууу и мах ръце и краци. Да му се чуди човек как се кефи на таз глупост. Но току що заспа и смятам а си лягам  и аз.

За теченето на гърдите казват че до 3-тия месец трябва да спрат, но на мен ми спряха още от 1-вия.

Нарина, аз някоко дрешки такива имам, знаеш ли каква е работата - някои производители не вземат под внимание факта че има памперс. И така дрешката опъва на чатала, а иначе дълга и широка. Аз така навивам ръкавите, а пък нека да и е по-големичко за да е конфортно. Иначе представи си какво е да ти се притисне памперса на теб на дупето Laughing Laughing

# 138
  • В средата на времето
Здравейте всички:)

Аз съм от миналогодишните юлки;) От време на време ви чета, когато ме обхване носталгията:)

Искам да ви поздравя за това, че правите всичко възможно да кърмите бебоците си:)   newsm10
Кокинела, спри да се цедиш до дупка, защото така още повече ще увеличиш лактацията на проблемната гърда.

# 139
  • София
lala,и Алекс има нещо като хрема още от раждането му хрипа нослето.Впръслвам със Стеримар,ама не помага.А иначе с помпичката нищо не успявам да извадя Thinking
И на мен гърдите ми още текат и вече дори се съмнявам това да спре някога Sick

Това хрипане или хъркане е абсолютно нормално според нашата педи - нашата Яна го има от изписването ни - само ако главата й е под определен наклон назад. Било нещо свързано с това, че ларинксът им още не е развит или нещо такова.

Колкото до гърдите, да не би да се изпомпвате? На мен не ми текат отдавна. Но понеже преди три дена за малко да ми спре кърмата, започнах здраво да се наливам с течности - в излишък, за всеки случай - та започна отново този ефект.

# 140
  • София
... и аз като Попова праскам бирички, пък нищо и няма.Само забелязвам че като пийна преди кърмене и после спи като утрепана...
Joy Joy Joy
много се смяхме с майка ми на това

# 141
  • на правилното място, в точното време
  Много от рано сте почнали да си лапате ръчичките, ние чак сега от няколко дни и то когато сме гладни. Тогава направо е като освирепяла,всичко бута в устата.А като й се спи, така започва да си мачка лицето,имам чувството, че ще си деформира лицето. ooooh!  С храненето нощем и толкова различно-вечер с вечер не си приличат.Снощи се събуди чак към 4,30. Тази вечер не знам.Както не й се спеше и заспа сама в кошарата,даже "гък" не каза, а обикновено вечер е много неспокойна и правя какво ли не ,за да заспим. И аз имам доста кърма през деня, но като че ли не я нахранва или я мързи да суче ли ,не знам,но суче по малко,заспива и 30-40 мин и пак е гладна. А с АМ спи по 2,5-3 часа.А нощно време е само на кърма и спи непробудно. Crossing Arms Thinking Ха, иди го разбери,бебешка му работа.
  Да се оплача : откакто стана студено изведнъж и беба , като че ли се вледени. То и лятото изкарахме с терлички, де .Ако ги събуя, почва да хълца и й изстиват ръцете.Но сега е направо ужас. ПРез деня е топло,а тя ако постои малко отвита и става цялата ледена и пак почва едно хълцане  ooooh!, не ти е работа. А аз се сварявам  sweating Не знам защо така. newsm78 Баткото не беше така, това дете на кого прибича такова замръзнато  cold
   Лека вечер на всички и наспивна! smile3524 smile3524 smile3524

# 142
  • ES
Обаче бебчо е с хремичка. Мишел донесе някакъв вирус от яслата пак и успя да му го прехвърли. Вадя му сополките с една помпичка и така. Имаше тук някой с подобен проблем ама не се сещам вече... Ако някоя мама е минала по тоя път с хрема при малко бебче, да сподели как се е справила, че аз нямам опит. Дъщеря ми до година и половина въобще не беше боледувала.
И МитаШки ги има тия хрипове, дано наистина да е от ларинкса. Наблюдавам го 4е хрипти само когато го кърмя и си мислех, 4е е за това понякога се дърпа, пре4и му да диШа. Опитах да вадя сополките  и аз с помпи4ка, ниЩо не излиза, само го карам да пла4е. Но ако наистина има слагай физиологи4ен разтвор няколко капки, става и за промиване на о4и4ките.
Нистина феноменално, вси4ките бебоци правят едно и съЩо по едно и съЩо време. И ние лапаме ръцете с голояма охота. В последно време имаме и предпо4итания само към едната гърда, другата все едно не знае как се су4е от нея. В4ера се наложи малко да я поизцедя 4е е твърда. Дадох му после изцеденото мляко, тц, близна го малко и не поиска да го изяде. И като по4не да си иска на 4ас, 4ас и половина. Дали е добре да му давам толкова 4есто. И ве4е ревем със сълзи, когато сме адски ядосани разбира се.
А за ранните постинги, като ме събуди ни в туй ни в онуй време и като се разсъня, 4е си викам 4акай да видим какво са писали моми4етата, 4е се отнеса да пусна и аз някой постинг.
Хайде до скоро  smile3507

# 143
Нашият бебчо досега хремичка е нямал,но знам от други момичета че се слага физиологичен разтвор,стеримар.

С ръчичките положението е оле-мале.Докато сменям памперса ги мушка и двата юмрука в устата.Направо и от двете страни по един.Магам ги постоянно от там.И той пак  Tired А е ял преди 10 мин.

Ех,сега заспахме без биба...

Изида наминавай ни по-често че нашето Асе забегна на някъде  Joy

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 06:51 от Ренито

# 144
Добро утро и от нас!
И Ема има хрипове,и нослето й е запушено.Капвам физиологичен р-р и се опитвам да почистя,но нищо не става.То е един рев едо чудо,не е за приказка  ooooh!
Ние ръцете си ги лапаме само когато сме гладни,поне за сега.
Izida,благодарение на Асето някои от нас все още кърмят  Peace И както е казала Рени,минавай по-често,че Асето ни зачезна  Confused
Равиа,просто Йоанна ти е по-зиморничева,но ако пробваш да я поразсъблечеш докато има още топли дни дали няма да се оправи.Може да си я изнежила,след като цяло лято е била с обути крачета.Ние през повечето време бяхме с боси крака,дори  в най-големите жеги Ема е спала само по пампер,и наметната с тензухена пелена през кръста(като на снимката на аватара  Peace )
Чао за сега

# 145
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро и от нас!

А като й се спи, така започва да си мачка лицето,имам чувството, че ще си деформира лицето. ooooh!
- и ние сме така. И ръчичките, лапаме, даже така ги смучем, че "пушек се вдига". Толкова е шумна като го прави...
Главичката отдавна се опитваме да я държим изправена, но понякога така ни натежава...
Много се радваме и на играчките над леглото, следим ги с поглед и се смеем...но това постоянно навиване на механизма...много стряска милата бебка!
За кърмата да ви кажа - вчера четох една статия в Rozali.com, че пиенето на повече течности не увеличавало кърмата. А и аз като вас мисля, че има значение. Понеже по принцип не поемем кой знае колко течности, когато все пак го правя, забелязвам, че кърмицата е доста...  newsm78
А за Памперс-ите, ние сме на 2, уж все полски вземаме, но и те миришат странно. В магазина ми обясниха, че било от активната попиваща съставка...
Исках да ви попитам - вие правите ли масажчета на вашите дребосъчета? Колко често? А поставяте ли ги по корем за да се учат да си повдигат главичката и по колко време ги държите така?
Спорен ден на всички желая!

# 146
Точно тази сутрин мислех да ви питам за нослето, а вие вече сте зачесали темата. Кабчо е така още от изписването. Всяка вечер след баня му слагам физиологичен разтвор и изкарвам едни големи сополи (с извинение).  ooooh! Случвало се е през нощта да се събуди и да не може да си поеме въздух през носа. Той се сеща, че може да се диша и през устата, но явно не се кефи на това положение. Не зная дали това е хрема, на мен повече ми прилича на някакви коки. Шейново е известно с наличието на бактерии. Мисля да му пусна секрет като ходим на консултация този месец, понеже така не може да продължава..

Моята кърмичка е доста нестабилна. Забелязвам, че през 1 ден ми се налага по веднъж да му давам АМ. Наливам се с вода, а днес си направих българския лактогонен чай и в момента усещам, че се наливам само от 1/2 изпита чаша. А от прословутия Хип ефекта беше нулев.

Целувки на всички   bouquet

# 147
Повечето сте писали, че и вашите бебчета хъркат, но не можете нищо да извадите от нослето. Това е нормално. Пиер-Павел е така от раждането. Има си разни твърди сополки, които трябва да се извадят с едно памуче или клечка за уши и готова. Но вчера просто носът си му течеше - течни сополи както като се разболееш. И тогава помпичката наистина изкара доста течност. Дадох му и течен витамин Ц и аз пих също, че и аз нещо май тръгнах да се разболявам. И сега и аз, и той сме добре. Носът му вече не тече...дано с това да се отървем...

# 148
Лала как така му даваш вит.С от ампула ли?

Главичката си я държим.Не се налага да я подпирам вече,но се случва понякога да я клатушка все пак  Joy

Момичета когато сополът не е течен, а само като засъхнал.Това е от кърмата която попада в нислето по време на кърменето.
Моят бубо понеже ми е лаком,често се случва да му тече кърма от нослето докато суче. Тя засъхва там и така...
Течни не сме имали ,но не е късно предвид застудяването сигурно няма да ни се размине.  Heart Eyes

# 149
Здравейте отново. Оле, момичета, оставих ви за няколко дни и сте изписали толкова много  ooooh!.
И ние сме като повечето бебчовци. Започнахме по-стабилно да си държим главичката, но понякога като се умори и клюмне така си удря нослето в рамото ми, че чак и мен ме заболява  Twisted Evil. Иначе яде все още на често и се буди на често. Имаме само две по-големи почивки, но не повече от 4 часа. Направо си мисля, че никога няма да започне да спинка цяла нощ  newsm78. Направо ви завиждам на паузите дори от 6 часа.
Ние също много си ядем ръцете. Все още не се притеснявам много, тъй като не смуче точно определен пръст, а се опитва цялата ръка да си сложи в устичката, но така ми се иска да започне да взима биберон.
А относно хремичката. От 3-4 дни и моя бебок смърка и хърка и дори му течеше нослето мъничко. Но аз съм си паника и като видях, че два дена не се променя ситуацията, взех да му давам капчици за хрема /предписани от доктор разбира се/. Но като започна да вадя с помпичка от нослето излизат много и не само прозрачни, но и едни бели като мляко. Освен това кашля малко. Не знам дали да ги спирам. Дано да се оправи, че направо ще лудна до 12ти, когато сме на консултация, а нали трябва да е здрав като му се слага ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт