Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 915
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
  • ES
Искам да се похваля, че открих топлата вода Joy!
Напоследък ритуалът стана така - махам памперса, измивам дупето, увивам го в едни тензухени пелени да подиша, сядам да кърмя, той почва да се гърчи и пъшка по някое време - и след малко съм напишкана или пера наакани пелени, довършваме си кърменето, подсушаваме се...В един момент реших, като почне гърченето, да го хващам и да го издържа над легенчето - оказа се, че съвсем точно се уцелва моментът, след което кърменето продължава спокойно, а аз си спестих прането на нааканите пелени и днес изкарахме с 2 памперса! Оказа се, че баба ми редовно била правела така, ама нали съм била много умна и образована, та майка ми не смеела да ми го каже! Crazy
Браво  Peace

# 121
Biboshka поздравления   bouquet Ама Галин не ака по време на кърмене.10-на мин. след това върши работата.

Диди ние също лапаме ръчички.Не само когато е гладен.Напоследък постоянно си ги слага в устата.
Те сега започват да искат да си слагат всичко в устата.Като започнат да хващат ще папат всичко.  #Crazy

# 122
Добро утро от нас.
Що се отнася до колики,и ние вече нямаме(пу-пу,да не чуе дявола)И определено има значение какво ям.
Да ви питам,вие пийвате ли си биричка,защото аз не се ограничавам.Пия по 1-2 бирички почти всяка вече,и на Ема не й пречи(няма колики).Но дали й вредя като пия толкова редовно и не е малко  newsm78
WinnieThePooh,браво за големия мъж,не се притеснявай,сега качва много после по-малко и така ще се оравновесят нещата.
biboshka,браво,но и ние не акаме по време на кърмене.Знам кога ака,но не ми се занимава с легенчета  Tired
Tizija,ела на кю-то,че ми е мъчнооо.
Ели не е писала скоро,тя отиде на почивка и ни забрави.И Асето по същия начин.
Хайде хубав ден   bouquet

# 123
А, брей момичета не спите ли бе, кви са тези постинги в 4 часа? Изумихте ме. Аз сега успявам да се излюпя.
За акането аз чувам кога ака, но въобще не мога да му хвана края - прави го когато си поиска.
Ренка това с ъчичките явно е всеобщо явление - и Лора е така. Много ми е забавничко какви са ни бебоците - като по книжка започват да правят едни и същи неща един след друг Heart Eyes

За диетата не мога също да му хвана края, но и аз като Попова праскам бирички, пък нищо и няма.Само забелязвам че като пийна преди кърмене и после спи като утрепана. Забелязвам го, защото по принцип Лора не спи през деня хич.

# 124
  • Варна
И аз да се разпиша.
Боряна  от около седмица също си лапа ръчичките, ама направо целите се опитва да ги лапне. Дотогава беше с биберон, сега го плюе и си лапа ръцете.
Аз да чукна на дърво, но колики почти сме нямали. А ям всичко - прясно, кисело  мляко и др.
Но от миналата седмица започна да ака през три дни и това много  ме притеснява.

Ох ще пиша още по-късно, че сега ревна  Simple Smile

# 125
  • somewhere over the rainbow
Biboshka, аз нали веднъж споменах,че като сменяме памперса,изчакваме да ака / тя почти винаги пишка и ака при свален памперс/. Така вече ги докарваме до 4 памперса на ден Wink Трябва малко икономии,то иначе къде ще му излезе края Naughty Party Вече няколо пъти 2-ката на Памперс ни пропускат. Май ще се минава на 3.
И наш'та кокона смуче ръцете,та пушек се вдига. Гладна,не гладна,ръцете й са в устата. Май е по-добре да смуче биба baby_neutral,ама пустата не е толкова сладка,като ръцете.

# 126
Aз все му се карам и му ги махам от устата,но той не чува  Whistling
Ами май така ще я караме или с ръцете вътре,или с играчките,или с квот ни падне  hahaha

Деди как така през 3 дни бе мила.На кърма ли сте, как Thinking  Мойто бубе след всяко хранене си ака.Много рядко се случва да пропусне.Също като Попова не ми се занимава с легени  Naughty

Синеочка ами ние си спим и то много добре ни е.Обаче буболека е решил да будува и аз чета на компа, с другата ръка го занимавам с разни дрънкалки тука.Той рита краката,ръцете.Голяма радост.Смеем се.И така след 1 час каталясва и заспива в шезлонга.Понякога яде в 3 и продължава да спи.Но снощи реши че му се играе.   Crazy

# 127
Здравейте и от мен !

Ние не си лапаме ръцете, а залагалката я мразим още от самото начало. Явно дребосъка усеща , че искам с нещо да го прекарам - я да заспи, я за да отложим шишето. Не ще и не ще. Единични са случаите, когато успявам да му я сложа в устата, и обикновено е за не повече от 5 минути.

Преди няколко дни имах неприятни усещания в едната си гърда. За около 3 дни визуално беше 2 пъти по-голяма от другата, болеше ме адски и произвеждаше много мляко, не както обичайно. След кърмене САМО  от нея, изпомпвах по още поне 60 мл. А изцеждах докрай, защото в противен случай продължаваше да ме боли. Непрекъснато излизаше мляко , все ми мокреше, а и през цялото време имаше една бучка, която не се разнасяше след кърмене като останалите...  Незнам с какво толкова стимулирах тая лактация и то само на едната гърда при условие, че на хранене предлагам и двете.  Както и да е, отшумя за 3 дни. Сега е добре.

В тази връзка искам да попитам кога се регулира производството на мляко и спира това мокрене и това напрежение в гърдите (и болка понякога)  когато наближава часа за кърмене?

Вече сме с памперс 3 и не миришат. От Метро са.

Вчера купихме петвалентната ваксина Пентаксим, в понеделник ще ходим да ни я слагат. Уж се поръчвала и се чакало около седмица да я доставят, а я намерихме налична в аптека САНИТА на бул. Владислав (инфо за варненки ) .

Последното ни хранене за деня е в 23 ч. с АМ. След това в 5 - 6 . Един единствен път направи пауза от 9 часа - от 21 до 6 часа. И то при условие , че в 21 го кърмих  !!!  Ама от тогава не се е повторило .

Приятни разходки в един от последните летни дни ! 

# 128

В тази връзка искам да попитам кога се регулира производството на мляко и спира това мокрене и това напрежение в гърдите (и болка понякога)  когато наближава часа за кърмене?

Обикновено след 3-я.

Ние днес се разходихме, хапнахме даже и на ресторант и въобще голям живот Grinning Бебока много слушка и ни остави с тати да се насладим на разходката. Като сме с каката все трябва да търчим след нея, а сега даже успяхме и да си кажем две приказки на спокойствие Grinning

Обаче бебчо е с хремичка. Мишел донесе някакъв вирус от яслата пак и успя да му го прехвърли. Вадя му сополките с една помпичка и така. Имаше тук някой с подобен проблем ама не се сещам вече... Ако някоя мама е минала по тоя път с хрема при малко бебче, да сподели как се е справила, че аз нямам опит. Дъщеря ми до година и половина въобще не беше боледувала.

Лек ден!

# 129
Сложих и някои наши снимки  Simple Smile

# 130
Кокинела, а защо след като имаш толкова много кърма му даваш АМ!?

# 131
Кокинела, а защо след като имаш толкова много кърма му даваш АМ!?
И аз това щях да питам.
Ние сега папаме и после ляга да спи малката ми кукла.
Щях да ви питам,бебоците ви почнаха ли да си държат главичките?
Лека и спокойна нощ.

# 132
  • някъде
Здравейте! Hug
Ние отдавна си държим главичката, но още не е много стабилна! То май към 3-тия месец вече си държат спокойно главичките! newsm78
Днес бяхме с ръкавички, но и това не помага- започва да ги яде и тях Crazy, даже татито уж му зави ръцете - вкара ги вътре под одеалцето, но след няколко секунди и одеалото ни беше в устата  ooooh!! А колко много си обичаше бибата Sad
Къде изчезнаха Фиона, Надето, Ели и още и още? newsm78
Мамита, черпя ви предварително (защото утре незнам по кое време ще седна на компютъра)- утре правим една година семеен живот! newsm38 beer Wine Glass Popcorn cook    и за бебоците   Misc Baby Bottle bombs Misc Baby Bottle breastfeeding

# 133
Ето ме и мен днес...Ние се опитваме да гукаме, но за сега само мяука и аука  Simple Smile Иначе главичката от доста време се опитваше да държи и постоянно я въртеше и мяташе, а гледам напоследък вече по-продължително и стабилно стои  Party

Искам от няколко дни да ви питам относно някои храни: сурова риба (филе от сьомга), синьо сирене и още нещо имаше, ама не мога да се сетя сега...Дали мога да ги ям  newsm78

Днес и купих едно плюшено гащеризонче и дълги ръкави и сега като го гледам си мисля: За какви деца е правено? На краката и ръцете дълго, отстрани много широко, а на памперса плитко  newsm78 Вече наколко дрешки така се случват, размерът е доста по-голям от нейната дължина...направо се чудя  #Crazy

# 134
  • somewhere over the rainbow
И аз щях да питам кокинела,защо дава АМ,като има толкова кърма? Моите гърди изобщо не се втвърдяват,нито течат.Има ли мляко,няма ли,незнам. Май няма да е много,щото Дая огладнява след максимум 2 часа. Но мисля,че и нея я помързява.защото след като свърши с храненето /дърпа се или заспива/,успявам да изцедя нещичко. Мъчим се,но все още не съм посегнала към АМ.Докога ли? newsm78
Лека ви нощ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт