Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 926
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Май позакрепихме положението с кърменето  Simple Smile , от вчера нонстоп се наливам с чай и боза и като че ли потръгнаха нещата. Изглежда от затоплянето на времето и аз като Пърли съм се обезводнила. Снощи изчетох цялата библиотека във кърмаческия форум - течности, ядки (слънчогледови, тиквени семки, но в никакъв случай не фъстъци, защото са много опасно алергенни), овесени ядки или жито, спокойствие и кърмене максимално често и твърдят, че до два дена трябва да си ОК. Горе-долу така си е. Относно бирата - преди да забременея, пиех дори прекалено много бира, приятели ми викаха Биромор (дето мори бирата)  Simple Smile , но сега не ми се пие. А и в библиотеката пише, че бебето суче по-малко, ако си пил алкохол.

гери-то, като няма кърма, звукът, който издава бебто при сукането е друг, не знам как да ти го обясня, шляпащ един такъв, като стиснех, нищо не излизаше, а и накрая пробвах с помпата - нямаше си.

А да си имаш резервно АМ ни учиха на курса за бременни, не бих се сетила сама. Въобще, аз съм много доволна от този курс, и за кърменето и къпането понаучих нещо, и за самото раждане, а и имаше гимнастика преди лекциите. Ама да не излезе като спам, де.

Колкото до превантивните лекарства, напълно съм съгласна с Нан, че трябва да се избягват.

И ние бяхме започнали да правим пауза от около 6 часа - от 9 часа след къпане докъм 3, ама и аз тъкмо започнах да се хваля и пак започнахме с буденето в 12часа. Иначе на буденето около 3 часа си я взимам при мен и на следващото будене я премятам от другата страна. Какво яде точно не я знам, защото си дремя и само като се размърда, я затапвам  Simple Smile. Сутрин тати ни прави снимки, защото сме били много сладки.

# 106
Нан,снощи си легнах,защото не бях сигурна дали Ема ще спи 8 часа.Е,не спа 8 а 7 часа,което е по-добре от предната нощ,и след това спа още 5 часа  Peace Дано всички бебоци са спали дълго и спокойно.
Ние сега папаме и после отиваме на кафенце.
Целувки на всички бебоци

# 107
  • някъде
Привет и от нас! Hug
При нас има нова мода- да си смучем пръстите! Плюе бибата и започва да завира ръцете в устата! Sad Но ако продължава така май ще ходи с ръкавички Joy
НАН много ме развесели твоят постинг на предишната страница! newsm62 С тези темпове, мила ще запълниш цялата тема за норматив! Laughing - ей, не се сърди Hug
Попова защо не свиркате като се оплаквате че само двете си пишете- щях веднага да се включа и аз! Party Снощи като никога си легнах в 21 часа, но просто бях като убита! Tired Бях излезнала в 10 сутринта и се прибрах в 5,30 следобяд, след което пак излезнахме за два часа, после къпане, хранене, приспиване и аз вече не можех да гледам! smile3507
Май ме разубедихте за даването на панадол преди ваксинацията!  Rolling Eyes
Вие какви термометри ползвате,защото ние още не сме купили никакъв? newsm78
Алекс го храня вечер към 8 после спи до 2-3 часа, пак папка и след това сутринта се храним в 6-7! baby_neutral

# 108
Диди,я вкарай зета в релси....какви са тия работи ще си смуче рацете,ааа без такива  Naughty
Голямо шетане сте му ударили вчера с Алекс,браво на вас.
Ема си измести къпането от 21:00 часа в 20:00 часа,къпеме се ,папаме и заспива.А преди се къпехме в 22:00 часа,и сама го измести в 21:00,и сега пак иска по-рано,но така е по-добре и за мен,та да имам и аз време за почивка.
Жоржи,дано не се сърдиш,че и аз си сложих надпис като вашия.Но просто много ми харесва и не се въздържах.
Хаиде чао,ние излизаме на разходка

# 109
  • някъде
Диди,я вкарай зета в релси....какви са тия работи ще си смуче рацете,ааа без такива  Naughty
Голямо шетане сте му ударили вчера с Алекс,браво на вас.
Още сега отивам да го вкарам в релси! Wink Ааа, бива ли такива работи- да си изпуснем момата заради смучене на пръсти! Naughty
Абе за шетането- добре за Алекс, че си спа през повечето време baby_neutral,ама на мама крака не и останаха! Tired Ама то детето мисли за майка си- нали трябва и тя да заприлича на човек, че с тия 100кила...... Whistling

# 110
А,какво стана тя,Двама момъка Алекс кандидати за една Ема;)Н бе конкуренция,не бе чудо,бе #CrazyВъпреки,че май и двамата се излагат с лапане на ръце;)Аз вече се чудя какво да го правя,защото само да изплще бибата и веднага се опитва да ги налапа.Вчера таткото стои и го гледа как се хилоти и се изцепи,че приличал на малко вампирче,защото отстрани на горния венец нещо стърчи..И какво да видя аз,май,май зъбче набожда newsm78Знам,че е доста рано,ама като се има предвид,че на моя позната щерката се роди със зъб ooooh!атае тия нови поколения още малко и с висше ще се раждат както е тръгнало.!
Ние имаме един режим нощем,не е за говорене..Само не мода да си обясня как го постигате да ги удържите цяла нощ,без да ядат,ЗАВИЖДАМ ВИИИИИИИИ.
А,сега да се пооплача малко с експлоатацията на труда.Няколко дена шефът ми ме занимава с писане на договори,разни правни консултации и т.н.глупости,та чак и до разправии с един съдия-изпълнител..Та реших аз да си търся правата и му подхвърлих,че така или иначе работя,та макар и от в къщи,та да ми дава някой лев,защото с тия смешни 160 лева не е работа.А,той ми се хили и ми вика'Ами да беше изчакала до 01 януари бе' #2gunfireАма така си мисли той,ако не си вземе бележка,ще дам майчински отбой и това е,да се спасяват #Cussing out 

# 111
Здравейте на всички и от нас newsm51

Май вече започва да се нормализира положението с кърменето newsm44. Не сме ходили на пробно, но гърдите ми са пълни и пак си потичат самички / това не се беше случвало от много време /.
Купих Фризовом и й правя по 30мл., но тя пие по 10мл. и бута бибата, заради което спрях да й давам и мисля, че си се наяжда от кърмата дано newsm17
Аз също пия много течности - боза, вода, мляко и чайове и даже смятах да ви попитам за бозата, дали е добре да се пие или само ще шишкавея от нея newsm78

Ние вечер ядем по никое време. След баня заспива към 9часа и се буди различно 1.5, 2.5 или 3 часа и в зависимост от това понякога ядем в 4 и после в 6, а понякога направо в в 6часа. Тя си прави някакви паузи, ама само тя си ги знае кога и колко. А онази вечер като заспа в 7 вечерта се събуди в 2 през нощта, пропуснахме къпане и всичко, ама нищо поне си поспа Peace

За килограмите след раждането ми бяха останали +10, свга са +8, но нямам намерение да правя скоро нещо по въпроса, за да не ми спре кърмата. По едно време бях започнала една диета, но веднага ми намаля кърмата, затова всичко с времето си Naughty

.

# 112
  • somewhere over the rainbow
Ехоо,много скитосвате бе Naughty Ние пък цял ден сме си в къщи и направо изкукуригвам. Чакам тати да се прибере от работа и ще излезем семейно Sunglasses И аванс е взел Money
Диди, аз да ти кажа ползвам един стар термометър и не смятам да купувам нов. И този върши работа.
Ние пък се родихме с две зародишчета на зъбчета. Много ясно се виждат отдолу,все едно всеки момент ще пробият. Ама още не са. И на мен ми казаха,че някво бебе се родило със зъбче,така че знае ли човек newsm78
Днес за сефте използвах помпата /след първоначалния наплив на кърма/. Сега ще ви кажа точно какво правя,а вие ми кажете дали е правилно,за да стимулирам лактацията. Давам едната гърда-суче, суче,докато й стане трудно и почне да се дърпа и да ръмжи. После давам другата да си дояде.После изцеждам първата до дупка,а втората не я цедя. Следващия път давам първо нея. Така ли беше номерът? Thinking

# 113
Здравейте момичета!
Ние също използваме последните топли дни и почти цял ден сме на разходка. Явно пробемите със смученето на пръстенцата не е само при нас Sad с тоя разлика, че Венци не суче залъгалка. Като че ли е по-добре с биберон. Дано да се отуче от този навик. Надявам се, така сме от 4 дни.
Ние в понеделник сме на ваксина и аз също смятам да не давам лекарства преди или след.
Днес си промених цвета на косата. Преди бях с червена коса, а в момента съм с черна на червени кичури. Стои адски добре Grinning. Малко се притеснявах дали бебо ще плаче и дали ще ме познае, защото с баткото имах такъв случай. От руса се направих кафява и той не ме искаше. Добре, че тогава живеехме със свекървата, че се наложи тя да го гледа 1 ден, докато свикне със промяната. Днес само Венци не поогледа и се усмихна. Явно съм му харесала Party. Остава ми още малко свободно време, че другата седмица баткото ще тръгне на училище Sad и ще се започнат сега едни контролни, чак не ми се мисли.
 Мъничето си ляга в 22 часа и се събужда или в 5 или 6 часа, за което съм много щастлива, че успявам да си почина. Нали нашето тати го няма  Sad до Коледа. Това е за сега от нас. Целувки на малките бебоци, а на мамчетата сладки сънища. smile3503

# 114
Здравейте!
Чета, чета и ми става мъчно, само моето момче ли не иска да спи нощем Cry Буди се постоянно, в 1.30, после в 5 или в 4.30 после в 6.храня го в 1.30 защото ина4е изобщо няма да мигне и реве.освен това последните дни има ужасни колики, които започват с вечерното хранене и го държат цяла нощ.На моменти нямам нито сили нито нерви Cry
Дано тази вечер е различно Praynig

# 115
Здравейте и от нас  Flutter
Пак се задъхах докато ви изчета.Имам си Книга за кърменето от Хана Лотроп
Асе нали ни я препоръча, мила.Ти още ли си на почивка  newsm78

Моето бебе си спи когато си иска.Къпем го към 20.30-21.00 и после заспива до 1,до 2 понякога до 3.Най-много е спал до 4 веднъж.
Добре че нямаме колики  Praynig
Нан  така мисля че е добре.Пробвай се с помпичката да стимулираш.Трябва да си доста упорита   bouquet

Това вероятно са някакви лактационни кризи момичета.Не се паникьосвайте,а просто се амбицирайте да стимулирате с бебето или с помпички и течности.Моята приятелка не знаеше за какво става въпрос и още на първата криза му изтърва краят и сега са на АМ.
  Sad

Целуваме ви  Heart Eyes

# 116
Здравейте и от мен!

Пиер-Павел последните 2-3 дни много се измъчи горкия. Някакви колики го хванаха, ужас беше! Хапне 60 грама и започне да плаче. Едва си изяде биберона и после пак рев! Та чудех се какво да го правя вече и реших да сменя млякото (кърма има много малко вече, както казах в един друг постинг само за мезе Grinning). Бяхме на НАН,  сменихме на Аптамил и той взе че се оправи. Добре му подейства. Днес спинка добре.
Иначе дадохме каката при баба за уикенда и сега с таткото сме само с бебока и утре смятаме да излезем малко да се поразходим и да хапнем някъде навън. Чувстваме се направо като без деца като сме само с него Grinning Каката е по-опасна и доста трудна за овладяване понякога. Grinning

Спокойна нощ ви желая!

# 117
  • София
И аз си имам Книга за кърменето, четях си я болницата, преди да родя, защото постъпих за преносване. Лекарките ми се радваха много  Simple Smile.

Нашата маймунка също си смуче ръката, като е гладна, по това я познавам, че след малко ще ревне за папо. Биба и шише с вода много мрази.

Да кажа за коликите: Ние нямахме от 2-3 седмици и си мислех, че просто отшумяват. Ама не било това, просто мама направила, каквото трябва, за да не го боли детето  Simple Smile . Първо спрях млякото, както четох в библиотеката на кърмаческия форум. Отделно пия чайче на Хип за кърмачки. То има копър и анасон и знам, че действа, защото като го започнах, спа за първи път 6 часа. Давам и два вида капки - Саб и едни белгийски Бейбифен, които са от копър, редуваме ги. Но се оказа, че спирането на млякото е било определящо - днес изпих една чаша прясно мляко на закуска. Нали казахте, че колената може да ме болят заради липсата на калций, та реших да започна пак млякото. Значи на следващото кърмене се започнаха едни писъци, едно извиване, направо щях да се изям от яд, че аз съм виновна. Сигурна съм, че е от това, защото вчера закусвах същото без млякото. Така че, вярно е това, че коликите на кърмачетата са отражение на храната на майката. Мога да кажа със сигурност, че и варена царевица и зрял боб не й понасят. Даже мисля да пусна тема и в кърмаческия форум да споделя.

# 118
Здравейте мамчета!
Чета ви редовно, но все не мога да се наканя да пиша Blush
Бебчо е само на кърма и наддава доста бързо. Вече е 6 кг и половина Crazy
На консултацията му биха три ваксини в бедрото. Незнам живи ли са, убити ли са, гледам че тук се споменават тези термини Grinning. Не съм давала превантивно лекарство срещу температура, но Нико вдигна два пъти в деня след имунизациите и се наложи да му дам.
Храним се през 3 часа, включително и нощем. Имаме си още колики и нощем е едно пъшкане и ръмжене, все едно си имам мече в къщата Simple Smile
Заспиването е трудно и често плаче преди да заспи, затова имаме хиляда вида люлки, слингове, кенгура и какво ли още не.
Благородно завиждам на тези които може да си оставите бебетата дори за малко на бабите. Ние сме сами с мъжа ми и нон-стоп се занимаваме с малкия (особено аз), защото все иска да е на ръце. Положителното от това е че не само си върнах килата преди раждане, а дори съм по слаба Mr. Green
Хайде изчезвам, че започна да мрънка дребосъка.
Приятен уикенд на всички Hug

# 119
Искам да се похваля, че открих топлата вода Joy!
Напоследък ритуалът стана така - махам памперса, измивам дупето, увивам го в едни тензухени пелени да подиша, сядам да кърмя, той почва да се гърчи и пъшка по някое време - и след малко съм напишкана или пера наакани пелени, довършваме си кърменето, подсушаваме се...В един момент реших, като почне гърченето, да го хващам и да го издържа над легенчето - оказа се, че съвсем точно се уцелва моментът, след което кърменето продължава спокойно, а аз си спестих прането на нааканите пелени и днес изкарахме с 2 памперса! Оказа се, че баба ми редовно била правела така, ама нали съм била много умна и образована, та майка ми не смеела да ми го каже! Crazy
Иначе ние също си се будим нощем все още на точни интервали - като заспи в 22ч, после в 2, 5 и 7, и после през два часа.

Аз също забелязах зависимост на коликите от диетата - ям си всичко без проблеми, но щом спра да ям чесън и се появяват. А някъде в кърмаческия четох, че чесънът придавал на кърмата вкус, който бил много предпочитан от бебетата, докато при инензивни физически упражнения се отделят киселини, които ги дразнят.

Общи условия

Активация на акаунт