Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 893
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
Тук съм ,но използвам свободното време за моето хоби и така релаксирам и за това не ми остава време за форума.Само чета от време на време.
Честито на всички празнуващи тези дни!
Лала, толкова забавно ми изглежда вашето семейство.

# 181
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН МИЛИЧКИ 
bouquet
Аз избързах с похвалите и сега почти нямам кърма Cry. Направих всичко, което ми казахте, но ефект нулев. Мъча я още, давам й гърдата суче малко и започва да се дърпа и да плаче, много жалка картинка Sad.
Главичката и ние я държим и ръчичките ги лапаме, явно всички правим еднакви номерца и няма как иначе - нали сме наборчета Laughing
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ
[/color]

# 182
  • Варна
Aз да се оплача за нашия проблем. Бори ака последно в сряда(06.09)  и вчера(10.09)  решихме, че е крайно време да вземем мерки. Пробвахме с термометър без никакъв ефект и накрая вечерта с мушкато за мой ужас. Подейства моментално. Акото си беше течно с нормален жълтооранжев цвят.
Не знам какво е редно да правим, вярно е че пишка поне 7-8 пъти дневно и че е само на кърма,  но толкова дълго неакане ме притеснява.

За лактацията аз пиех чая на ХИП, но повече ми помогна българския чай. Това са почти същите билки, само че в насипно състояние. Лесно се приготвя, сварявам една кана с вода в микровълновата, слагам чая и го оставям да се кисне. После само си прецеждам и пия, когато се сетя.

# 183
Галя ти стимулираш ли с помпичка междувременно?

Нарина много хубава снимчица си си сложила  Hug

Ние отиваме навън докато пече  Joy

# 184
За това което пише Фиона че някои бебчета привикват само на цица и не искат биберон и аз знам за такъв случай. За това аз още след изписването отвреме навреме си давах изцедена кърма с биберон, не често, но достатъчно и сега мисля няма проблем за Лора - еднакво яде и от биберон и от гърда.

Деди, и ние имахме такива паузи от по няколко дни в които Лора не акаше, но отмина, сега по 1 път на ден. Не знам кое е нормално и кое не, но педиатъра каза че за кърмено бебе от няколко пъти на ден до 1 път на 3 дни било нормално. Не сме предприемали никакви мерки.

# 185
  • Варна
Здравейте мамчета  bouquet
Попова,не мажеш да си представиш колко благородно ти завиждам #Shockedмоето момченце спи накуп най-много 3 часа.
поне някой от нас да се наспиват Heart Eyes
Narina,аз слагам чорапки под ританките защото са му много студени крачетата
Dedi,това за мушкатото го знам от моята майка каято го е правела на мен едно време.много било ефикасно.аз лично не съм го пробвала,но се присещам че трябва да си звема една саксия в къщи.
за крустичките,сестрата от консултацията ми каза да смеся малко сода с олиото с което го мажа.да намажа и до изчакам час,два преди да измия.най подходящо е да се прави преди баня

Izida,много съжалявам че чак сега ти отговарям,но малкия цял ден ми вися на цицата и не можах да се добера до компа
ами от къде да започна newsm78
Кърмата започна да намалява преди повече от две седмици.отначало не разбрахме защо е това постоянно плачене и пищене.мислехме че са колики Sickи след един татъв кошмарен ден отидохме по спешност при частното педи.тя го прегледа най-обстойно и заключи че е в идеално здраве единственото което остава е да е гладен.допреди това той натдаваше 350-400гр на седмица,а тогава за 12дни беше натдал 290гр.веднага купихме Аптамил дадох му 110гр,той ги изпи и заспа на секундата.бях много разтроена защото винаги съм била против АМ,но не исках детето ми да гладува.дръпването на кърмата мисля че стана защото бях много неспокойна,много често плачех и т.н.след като започнах да давам АМ,но не на всяко хранене забелязах че малкия започна да се дърпа от гърдата.плюе я,плаче,върти се неспокойно,реших че иска да се отбива и си мислех да спра АМ.но не мога защото не му стига тази пуста кърма.изпих 2 опаковки от хомеопатичното Рицинус комунис 5,хиляда опаковки от чая на Хип от който няма май много полза затова си взех българския лактогонен чай и го пия по 1-1,5литра на ден,само да не прекалявам.ям по две дини на ден,пия много вода,ям мюсли.орехите ги почвам от утре че днес нямах време да си начупя.снощи съм го кърмила почти през цялата нощ в леглото и днес почти на всеки час.беше много неспокоени еднам заспа след обяд.сега вечерта пак започна много да реве и пищи и му дадох 80мл АМ,той се успокои и заспа.За памперсите всеки един ни е напишан,а почти нямаме ненаакани.вода не давам,той нея иска,с чайовете е същата работа.Гърдите ми не са като преди,сега са едни меки,апреди бяха като гюлета и постоянно течаха.ами това е май.
ще ти бъда признателна ако ми помогнеш че вече направо не знам какво да правя
на всички се извинявам че запълвам темата с моите проблеми  bouquet  bouquet  bouquet

# 186
  • Пловдив
jorjito, и аз имах такъв проблем с кърмата и ти ми беше казала за тези хомеопатични хапчета, но от тях нямаше ефект. Пиех и чая на Хип - същата работа - без резултат. В последно време пия бира и ако знаеш как ми се пълнят гърдите, стават гюлета както казваш са ставали твоите преди smile3521. Дори има и безалкохолна бира на Каменица и пия нея в къщи, а като съм навън един малак Бекс. Ако искаш пробвай, желая ти успех с лактацията за да можеш да си храниш пълноценно малкия бебок! newsm10

# 187
  • Варна
delfinche,на мен и двете неща ми помогнаха в родилното когато не искаше да ми слиза кърмата.съжелявам че на теб на са помогнали,намеренията ми са били добри като съм ти ги  препоръчала  bouquetналях си една голяяяяяяяяяяяма бира пък ще видим.Благодаря за топлите думи

# 188
Няма смисъл да си давате парите за крустите,защото от само себе си ще паднат.Алекс има само на едната веждичка и почти се е махнало,а бях хукнала да купувам мазилото на Мустела и съвсем да дооформя наличната мини бебе-Дрогерия в къщи:ooooh:
Относно обличането имаме голям проблем с шапките,защото и бебокът им се нерви също като майка си и просто не зная зимата как ще я караме
Нашето отпушване на слъзното каналче беше кошмарно,но само обтривах гурличките и очето с отвара от лайка и за три дена се оправи.Опитайте първо това и едва тогава разни химии и лекарства.
Рени,спокойно и ние сме дежурни цяла вечер по манджа и тези паузи от над 3-4 часа ми звучат като блян Rolling Eyes
Вие давате ли Вигантол,защото вече се обърках на кое да вярвам и кое не?
Относнос акането,не се притеснявайте ако не аката всеки ден,защото всяка кърма според това какво сте яли,се усвоява различно,а така и акането е на различно време.Алекс си ака поне през ден,но щом не го боли коремчето и не се превива няма проблем.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 21:55 от Tizija

# 189
tizija аз купих Вагинтол но не давам все още.Педитата и двете казаха че няма нужда.
Мисля другата седмица да питам пак че казаха през Октомври.
Изида вие миналогодишните юлки давахте ли Вагинтол и от кога?

А за спането - спим най-много по 6 часа вечер  Heart Eyes

# 190
Включвам се относно акането  Simple Smile Ние нали БЯХМЕ запечени,но хванах цакана и на този проблем,а именно хапвам банани и Ема пълни по 2 наакани пампи на ден,а днес дори и 3  newsm44
Вагинтол и аз все още не давам  Naughty И аз мисля,че от следващия месец е подходящо да се започне.

# 191
Момичета здравейте! Надявам се всичко с вашите бебоци да е наред.
Днес бяхме на консултация. Наддали сме с 1 кг. и съм много щастлива. Ваксината я понесе добре. Не плака. На мама юначето, само то не плачка. Всички бебчета преди нас си показаха гласчето. А моето се прояви като мъжле Party. Сега вечерта беше киселичък, но баткото влезе в роля Simple Smile, много се погаждат двамата. Както плачеше в ръцете ми и като видя бате, спря и започна да му гука. Много са сладки двамата. Никак не съжалявам, че имат голяма разлика. Голям помощник ми е баткото, на мама отмяната Wink.
Днес педиатъра ни предписа ZIMA FLOR - било за зъбките за заздравяване. Някой ползва ли това лекарство? Веднъж в предаването "Биберон" бяха казали, че ако децата още в ранна възраст приемат флуор, няма да имат проблеми с кариесите.
Аз обличам Венци с блузка с къс ръкав и ританка през ноща, а през деня у нас с блуза с  къс ръкав, килотки и къси чорапки. На разходка сме с боди дълъг ръкав, когато е студено или с тениска с къс ръкав и тънка жилетка.
Ние си държим стабилно главичката от един месец. Поставен по корем се измаря, но аз и не го мъча дълго време така. Това е за сега от нас. Дано тази вечер всички бебенца да спинкат сладичък сън и мамчетата покрай тях да се наспинкат добре smile3524 smile3524 smile3524

# 192
Ети, въпросът с флуора е много спорен и май трябва да го решиш с твоята си интуиция. Ето ти една тема, където се коментира:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103464.0;topicseen

# 193
Изписаха ми зимафлуор по време на бременноста.Продължавам да го пия и сега по предписание на лекарят.Бебчо го получава чрез кърмата.  Peace

Акаме след всяко хранене.Случва се да пропуснем понякога.  Heart Eyes

# 194
jorito, мила, копни си постинга и го пусни като тема в Кърмаческия. Можеш и да пишеш директно до Бу, Джейд, Хедра. Те ще ти помогнат със сигурност, така както помогнаха и на мен през тези месеци.  Praynig Най-най важното е да спреш да плачеш, със сигурност го осъзнаваш, но трябва и да го приложиш! Случайно или не попаднах на един диалог по ТВ, който пасва идеално за нашето положение:
- Защо е толкова трудно?
- Защото си заслужава!

Аз също си купих "Книга за кърменето" - нямам думи каква велика книга е, с колко оптимизъм и воля ме зареди!

Успех, jorito, стискам ти палци!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт