Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 881
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • somewhere over the rainbow
Ми да ти кажа,Асе, не е много спокойна Sad Нервна е,стряска се,хленчи доста-само на цицата е спокойна Thinking Но пък от 1 час само ми гука. Притеснявам се само да не остава гладна,защото това е нещото, което зависи само и изцяло от мен. Днес за първи път осъзнах колко ми помага майка ми. Днес бях цял ден сама с Дая и ето,чак сега се разписвам тук. Снетърпение чаках мама,а сега с удоволствие ще се отпусна пред тв-то на мач и чаша бира.
САМО ЛЕВСКИ!

# 211
  • ES
Яяяяяяяя, кой се появил, Ассинка  newsm44
как изкарахте на морето, хубаво ли беШе. Аз до последно ходех на плаж преди да родя, много е хубаво във води4ката. И другата година сме там даже не навърШили годинка.
Много ни липсваШе (поне на мен)

За акането отна4ало акахме и ние 4ести4ко, всеки памперс беШе наакан. Сега по_рядко, но не по_малко 2 пъти на ден. Не зная дали се напъва, има моменти, в които наистина се пъне и целия по4ервенява като домат4е, но може и да са колики.
И ве4е не ревем в коритото, да се похваля, на маймуни ставаме до де го изкъпем ама ве4е мъл4и и се кокори като усети прилива на топлата вода, 4е палним вани4ката след като го сложим вътре, постепенно. Аз пея една песен за жабата, та така. само да не реве.
А навън и ние оби4аме да спим,ооо, татко вика, ули4ник 6те е това дете, все навън му се стои. Но ре4е ли да иска на ръце, посинява от рев. Веднъж така ми бе6е изкарал акъла, така изрева 4е не може6е да си поеме дъх. После с него ревах  newsm45
аз не давам ни6то освен кърма и 4ай4е и то от време на време. И капвам физиологи4ен разтвор за сополите, когато можем ги теглим с помпи4ка.
Това е за сега
целувки на вси4ки глезоранковци

# 212
  • някъде
Здравейте!
Честити два месеца на всичките бебоци! baby_neutral Да сте здрави и много послушни! Hug
Асе Hug добре дошла отново при нас!
За вигантола- давам сутрин по две капки, но не редовно а когато се сетя Embarassed!Май ми казаха около 15 минути преди хранене, но аз забрявам и му го давам точно преди хранене! Rolling Eyes
За флуора- не са ми изписали, но от това което прочетох не мисля да давам на бебчо! Naughty
Jorjito,galiq_82 успех! Peace
galiq_82,как така не си яла плодове от толкова време? newsm78 Ами че това са витаминки и е хубаво да си хапваме! Peace
Личицето на бебо не го мажа с нищо- само го измивам по време на баня! Peace
venka, според мен щом бебчо не дава зор преди трите часа значи се наяжда! Мисля че и Рени беше писала че Галинчо яде към пет минути и се наяжда! Peace
Ние не сме акали вече около 48 часа Sad и мисля утре сутринта да му дам малко Дуфалак сироп! Thinking
И другото което искам да питам-малко ни се зачерви и стана на топче ваксината която се бие в родилното- в ръчичката, но доколкото си спомням педито беше казала че така трябва да стане, но дали не греша Thinking

# 213
 welcome Assinka. Липсваше ни!!!

Бях питала някъде назад какво мислите за консумирането на филе от сурова риба?Много обичам такива пушени и веяни рибки Rolling Eyes но не знам дали е удачно сега?

# 214
Ние не сме акали вече около 48 часа Sad и мисля утре сутринта да му дам малко Дуфалак сироп! Thinking
Аз не те съветвам да даваш Дуфалак. Не знам дали си взимала от това лекарство ти самата, но аз веднъж взех и в продължение на 12 часа се превивах от болки в корема. Зарекох се, че никога няма да дам от това на децата си, пък камо ли като са бебета. Не знам защо доста майки искат бебетата им да акат всеки ден. И защо като пропуснат 1-2-3 или повече дни решават, че имат запек...Акането на големи интервали от време не означава, че бебето има запек. Запек има ако изпражненията са сухи и твърди. Ако едно бебе се изходи на 4-я ден и изпражненията са меки, то това значи, че не е запек. Използването непрекъснато на клизми, на лекарства или на термометри е безмислено и дори вредно, защото първо каквото и да правите, няма да успеете да накарате едно дете да ака начесто, ако по природа си ака по-рядко (така е и при възръстните) и второ - ще го привикнете към тези методи и зорлен може да му докарате проблеми с изхожданията. Пиер-Павел се изхожда 1 път на 4 дни, но акото е меко и за мен няма проблем. Да не говорим, че той е основно на изкуствено хранене, а кърмените бебета могат да се изакват още по-нарядко, даже и 1 път на седмица, защото кърмата се усвоява почти напълно от организма и всъщност няма какво да се отделя.

Ох, цяла лекция дръпнах на тема акане Sick JoyИзвинете ме, но се изплаших от Дуфалака Grinning

Иначе Пиер-Павел имаше много проблеми с повръщането и се наложи да му дам АМ срещу рефлукс. Утре ще го водим на специалист да му гледа стомахчето, за да разберем какво му е. Аз си мислех, че преяжда, но даже и като му дам само 60 гр да яде, пак повръща. И каквото и да е мляко : АМ или кърма. Всичко повръща и то много обилно. И после много плаче. Та почти съм спряла да кърмя. Даваме сега от това специалното мляко и него не го връща. Явно добре му понася. Чудя се обаче, ако исках да кърмя, как щях да се справя с проблема? Добре, че вече така или иначе имам съвсем малко кърма, иначе щеше да ми стане много криво ей така да го спра. Другият проблем е, че като му дам да суче и след това дам биберона, той започва да пищи. Не може да захване биберона или и аз не знам какво му става ама като че ли не знае как да яде от него!!! Когато обаче не е сукал преди това, няма никакъв проблем. Педиатърката ми обясни, че бебетата се объркват така като ги караш да сучат и после от биберона и се изнервят. Пиер-Павел направо надаваше писъци и така и не се нахранваше. Та затова сега не смея и да го кърмя поне по малко. Всъщност кърмя го, ама не всеки път...А той си обича да суче и мислех още малко да му давам докато сам не се откаже. Но сега не знам какво да правя newsm78

Jorji, напомняш ми на една майка преди около 2 години. Wink Не се притеснявай, мила, не се чувствай виновна и не плачи. Нищо страшно не се е случило от това, че си дала едно шише с АМ. Е, най-много да отбиеш бебето, но то пак ще порасне щастливо благодарение на любовта, която му даваш. А след няколко месеца и да кърмиш, и да не кърмиш, няма вече да си спомняш защо си плакала толкова. Направи всичко, което е по силите ти да продължиш с кърменето, но не се разстройвай, ако не успееш. Ти така или иначе при всички случаи си най-добрата майка за бебчето си и то ще те обича безкрайно каквото и мляко да му дадеш Heart Eyes Успех и се успокой! Hug

# 215
Сега за вигантола. Имам позната която работи към червения кръст в ООН. Та за вигантола ми каза че е отречен отдавна, защото има следните странични ефекти : спомага за по-бързо калциране на хрущялите и костите в тялото на бебето и оттам до бързо затваряне на фонтанелата и кациране на венците, което пречело на зъбките да избият и ставало с много болка и трудно. За фонтанелата не знам какъв е проблема ако се затвори бързо.Обаче все си е месене в естествения ход на нещата и аз вигантол няма да давам. Още повече че сме били почти всеки ден навън откак Лора се е родила и то с часове. та необходимия витамин Д надявам се сда си го е произвела.

От кого е отречен вигантола? Аз все още не съм дала на Пиер-Павел, но на дъщеря ми давах до година и половина по препоръка на педиатъра в България и във Франция, където също ми се наложи да я водя. Във Франция витамин Д се изписва на всички деца и даже се поема от Здравната каса и затова съм учудена, че бил отречен. Спок също пише, че се дава на децата - явно и в САЩ е така. А пропо дъщеря ми не е имала особени проблеми с ваденето на зъби. Иначе доколкото знам, за да се набави витамин Д, трябва да има пряко излагане на слънце, а това няма как да стане с новородено, пък даже и с по-голямо дете, защото всички знаем, че слънцето е много вредно за кожата и децата не бива да се излагат пряко на слънчевите лъчи. А зимата пък няма слънце...Някой знае ли повече по този въпрос? Интересно ми е, защото непрекъснато излизат нови теории и човек вече се чуди кой прав и кой крив...

# 216
Така - първо да кажа за захласването - рев до посиняване... на Сияна тези кризи й спряха преди около месец, когато на мен ми ляха куршум. Почти всеки по-сериозен рев беше съпроводен с посиняване и невземане на въздух, а последните два-три пъти и главата й увисваше безжизнено. На никого не пожелавам тези ужаси, он да знаете - захласне ли се детето духате силно директно в устичката. Някои като се захласнат и си гълтат дори езичетата (рядко е, но се случва), та носете си винаги някаква платнена кърпичка, с която да бръкнете в устичката ако се наложи. Помага и навеждане назад и изправяне - просто се променя позичията на тялото, а в най-крайни случаи и един-два здрави шамара.
Второ да кажа - Лала, ако го кърмеше щеше да си има рефлукс, но има начини да се храни с кърма бебе с рефлукс и то да си наддава и да е здравичко. Е, малко по-трудно но може. Специализираните АМ са с клей от рожкови, който се раздува в стомахчето, създава нещо като тапа на изхода на стомахчето и не позволява храната да излезе. Дори н тай-мързеливия вариант може да се кърми и накая да се дадат 20 гр. АМ, но лично аз не бих правила така Wink Както и да е - Надявам се Пиер-Павел да е с лек рефлукс и да нямаш проблеми по-натам със захранването Praynig Така или иначе ще имаш време да прочетеш доста неща, преди да започнеш да захранваш Simple Smile Ако има нещо, за което да се притесняваш драсни ми на лични ще те свържа с една от нашите мами, чийто син е със зверски рефлукс. Ще ти помогне, сигурна съм Simple Smile
За Вигантола - както неведнъж съм казвала аз на Сияна не съм давала. Първо забравях, а след това прочетох разни неща, които Хедра ми изпрати и спрях тотално. Нужни са 20 минути излагане на слънце на седмица, за да се синтезира нужното количество вит. Д Спокойно може и новородени да се излагат на слънчеви лъчи, като не е нужно да се напича цялото тяло, а само ръчичките крачетата и по малко личицето. Освен това SPF факторите са канцерогенни и аз лично не мажа Сияна с никакви слънцезащитни кремове. Беше на море 11 дни, 9 от които ходи на плаж и не е мазана нито веднъж. Има здрав тен, малко е потъмняла и е голям бонбон Wink и най-важното изобщо не е изгаряла.
Та, изказах се по въпросите Wink
Нарина, ако не ядеш в количества пушено филе от риба страшно няма. аз съм хапвала по две-три херинги или чирузи - всичо с мярка е позволено Grinning

# 217
  • на правилното място, в точното време

Аз не те съветвам да даваш Дуфалак. Не знам дали си взимала от това лекарство ти самата, но аз веднъж взех и в продължение на 12 часа се превивах от болки в корема. Зарекох се, че никога няма да дам от това на децата си, пък камо ли като са бебета. Не знам защо доста майки искат бебетата им да акат всеки ден. И защо като пропуснат 1-2-3 или повече дни решават, че имат запек...Акането на големи интервали от време не означава, че бебето има запек. Запек има ако изпражненията са сухи и твърди. Ако едно бебе се изходи на 4-я ден и изпражненията са меки, то това значи, че не е запек. Използването непрекъснато на клизми, на лекарства или на термометри е безмислено и дори вредно, защото първо каквото и да правите, няма да успеете да накарате едно дете да ака начесто, ако по природа си ака по-рядко (така е и при възръстните) и второ - ще го привикнете към тези методи и зорлен може да му докарате проблеми с изхожданията. Пиер-Павел се изхожда 1 път на 4 дни, но акото е меко и за мен няма проблем. Да не говорим, че той е основно на изкуствено хранене, а кърмените бебета могат да се изакват още по-нарядко, даже и 1 път на седмица, защото кърмата се усвоява почти напълно от организма и всъщност няма какво да се отделя.

Ох, цяла лекция дръпнах на тема акане Sick JoyИзвинете ме, но се изплаших от Дуфалака Grinning

[/quotе]

Lala,  Peace  И аз се бях засилила да давам на беба Дуфалак, но педито ме разубеди, каза да слагам термометър,но аз категорично отказах, направих й няколко пъти сокчета, а после тя сама си нормализира акането. lala е права, като казва, че всеки си е индивидуален. Аз много се чудех,Асето  welcome като казваше ,че всеки памперс трябва да е пълен. При нас никога не стана това. Ама колкото толкова. Беба си хапва нормално,наддава добре и аз съм спокойна.Даже напоследък се притесняваме с баща й, че много яде.Убийте ме ако искате с камъни,ама не ми се ще да яде толкова много.Такива бузи е направила  #Crazy Прилича на хамстер.
   Айде оставям ви,че стана много дълго пак. Лек ден на всички! Hug Hug Hug

# 218
  • на правилното място, в точното време
 newsm78 newsm78 newsm78 Защо излезна и моя пост като цитат на lala????
  Сори,момичета,ама нещо обърках,но какво  #Crazy #Crazy #Crazy

# 219
  • някъде
newsm78 newsm78 newsm78 Защо излезна и моя пост като цитат на lala????
  Сори,момичета,ама нещо обърках,но какво  #Crazy #Crazy #Crazy
Айде простено ти е, понеже е рано сутрин и може сега да отваряш очи! Joy Hug

# 220
Рави, под "пълен" се разбира пишкан, а не акан - това също съм го споменавала, но може и да си пропуснала. До 40-тия ден акането трябва да е минимум 2-3 пъти дневно след това може да е веднъж на 7 дни.
При бебе, хранено само с кърма пампите са най-ясната индикация за майката дали бебето поема достатъчно количество кърма. Grinning

# 221
Писах,писах и някрая не ми публикува  CloseТа първо добро утро,ние с Ема сега ставаме.А аз снощи си легнах в 22:00,в 6:20 Ема се събуди да яде,сука 2-3 мин. и пак заспахмеее  smile3521 Та не мога да се оплача,че не се наспивам,но през деня е ужас....
Ема не е акала вчера цял ден,днес дано да се изходи.Принципно я чакам 3 дни и тогава предприемам мерки,за да й помогна при акането-с мушкато.има моментален ефект.
И Ема бързо се наяжда,суче м/у 5 и 10 мин.
Лицето не го мажа с нищо,сутрин и вечер мия с водичка.
galiq_82,яж си плодове на воля.Та аз предимно това ям,като се замисля много рядко хапвам нещо друго различно от плод,е само вечер ,но предимно плодове  Peace
Лала,дано всичко с Пиер-Павел е нормално и нямаш място за притеснение  Praynig
Ставам,че Ема освирепя от глад

# 222
  • Стара Загора
Здравейте ,мами и бебчовци!Аз да ви се оплача ,но вечер май я закъсваме на кърма от 2 дена.През ноща гърдите ми се препълват та чак болят,но към 18 часа вече май няма нищо.Бебо се ядосва и дарпа гърдата все едно е от ластик.Преди спеше от 22.30 до 4.30 а днес се събуди в 1.00 след това в 4.Да не би да държа детето гладно?
Иначе и Дари не спи по цял ден.Ако заспи то ще е за 10 мин. не повече.И много се лигавим,все му текат лигички.Вече и бибата не обичаме,и мушкаме цялото юмруче в устата.

# 223
Хаха и моят Марти се лигави много-все се плюнчи нещо :35:red_heart На мен ми се струва нормално че бебе иска да папа и през нощта както казваш.Аз от край време си я карам така- с редовни нощни кърмения.Искаше ми се да си прави паузи от 6 часа за да почине стомахчето, но той прави най- много 4 часа вечер.Мисля че сам ще си изгради режим на хранене.И така ,аз се водя по него Wink.
popova , кажи какви плодове ядеш че и мен все ме е страх -тва не можело, онова неможело......ми то не остана храна от която да не се притеснявам.Аз пък съм вегетарианка и така се притеснявам с тези храни....дали набавям чрез кърмата всичко на бебче? Cry

# 224
Асе, позволи ми да не съм съгласна с теб за слънцето и кремчетата. Не знам дали кремовете са канцерогенни, но слънцето със сигурност е! Аз вече познавам хора, които са оперирани от рак на кожата, защото са били излагани като млади прекалено на слънце без да се предпазват. Много хубав тен са имали, а сега не смеят да видят слънчев лъч, защото за тях слънцето е свързано с най-страшното. На Запад непрекъснато се говори в медиите за рисковете от излагане на слънце, особено на децата. Жалко, че тук все още не. Да ти кажа честно майка ми като каже как хубаво ми напичала краченцата като съм била бебе и изтръпвам. Даже и да го е правила много рано сутрин и в не знам в кои си часове...Разбира се не искам да кажа, че трябва да си крием децата от всеки слънчев лъч, но не бих си изложила новороденото бебе на слънце, а голямата задължително я мажа с крем и я водя от 8.30 до 10.30-11 часа на плаж. Или след 16 часа. Предпочитам няколко капки витамин Д отколкото да поемам рискове, които водят до нещо доста по-страшно. Разбира се всеки си решава. Може би аз съм по-наплашена заради това което съм видяла.

Да ви се похваля, тази нощ Пиер-Павел направи 9 часова пауза! Бавно но славно нощите стават все по-дълги. Скоро смятам да опитам да го сложа да спи при кака си. Представям си обаче джумбата, която ще става докато заспат и двамата вечер. Joy

Общи условия

Активация на акаунт