Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 874
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Ям всякакви плодове-дини,пъпеши,круши,ябълки,сливи,праскови,грозде.....Абе всичко,но отначало ги опитвах по отделно,за да видя дали ще подразнят Ема,но нямам проблеми за сега.Знам какво я дразни,и само от тези неща се ограничавам.Също така хапвам много салати,четох,че домата предизвиква колики при някои бебета,но Ема не е от тях,и си хапвам салата на воля.
red_heart,не знам дали вечер ти намалява кърмата,или бебе яде по-малко.Защото аз забелязва,че Ема яденето към 18:00 часа май не се наяжда,я кърма има,но огладнява по-бързо и не изкарва дори и 2,2 1/2 часа и иска пак да яде.Н езнам на какво се дължи,но определено имам кърма,защото като се дръпне от гърдата и каналите ми текът като чешма  hahaha  Joy Асе,я помогни малко на невежите  Embarassed защо правят така тез наще бебоци?

# 226

Даже напоследък се притесняваме с баща й, че много яде.Убийте ме ако искате с камъни,ама не ми се ще да яде толкова много.Такива бузи е направила  #Crazy Прилича на хамстер.

Успокоявам се, че не съм сама. И аз не искам дебело дете. За дъщеря ми все ми се вайкат всички, че била слабичка, но бебока сега дебелее с часове Grinning На мен не ми харесва тая работа - 700 грама за 2 седмици!!! Баща му казва, че бил бебе "БГ стандарт" Joy Това го казва, защото тука бабите смятат, че щом бебето е дебело, значи добре е гледано Grinning С дъщеря ми сме много лоши родители, та той затова непрекъснато се подиграва.

# 227
  • някъде
Ох, ние още не сме акали и вече се притеснявам! Tired  Днес е трети ден вече! Sad А сутринта му дадох малко Дуфалак! Thinking
Хайде кажете нещо за първата ваксинация, която се прави още в болницата- нормално ли е да е леко зачервено и твърдичко мястото??? newsm78
И ние с нашето тати не искаме дебело бебче, но да ни е живо и здраво, пък дори и леко пухкаво Peace
И аз като Попова ям тези плодове и засега нищо му няма на бебо Praynig
Алекс суче по 15-20 минути и като го дръпна от гърдата и започва да мрънка и е готов да заплаче, но аз ставам права и той се поуспокоява малко!

# 228
Привет, мили юлски мамчета!!
 newsm51
Много ми липсвахте, да знаете!  love001
Рени, извини ме, че не се видяхме в Бургас, но идвах само два пъти до там и то за конкретна работа.Благодаря ти за помоща за педиатърката. smile3525
Ние най - накрая се завърнахме от Созопол и вече сме софиянци newsm08 На Стефан му се отрази отлично морето, на майка му - не чак толкова (свекито се постара да е така smile3515)Важното е, че вече съм си у дома. newsm68 newsm44
На бързо изчетох настоящата тема - да кажа за запушените каналчета на очичките - на нас ни помогна (след едномесечна борба и две лекарства) единствено масажа.За два дена се оправиха нещата, като масажирах на всяко хранене основата и на двете очета, към нослето, леко, без натиск, с кутрето (дано ме разбрахте).
Лала, ние имаме същия проблем с повръщането като вас и много го боли коремчето - понякога плаче и се гърчи от болка, особенно преди да се изака. На какъв специалист смятате да ходите - детски хирург или друг?
Майчета, които сте изцяло на АМ - по колко мг папкат бебоците ви? На Стефан не му стигат 150 мг на ядене, плаче почти след всяко хранене, защото още е гладен.Вода между храненията не помага. Не знам какво да го правя Thinking, а нямаме още 2 месеца. Мисля, че причината е, че яде по 5-6 хранения на денонощие. И е така от раждането - режим не сме имали до сега, когато поиска тогава яде.Така беше и докато го кърмех.Просто съм се видяла в чудо.
didi_81, ваксинацията е нормално да се зачерви и подуе (на някой дори изглежда така, все едно се е възпалила). Било добре да има накаква реакция, значело, че е успешна.
Ами това е за сега от нас.
Целувки на рачетата - осмокрачета и на смелите лъвчетата  и прекрасен и усмихнат ден на майчетата им!

# 229
Лала, ние имаме същия проблем с повръщането като вас и много го боли коремчето - понякога плаче и се гърчи от болка, особенно преди да се изака. На какъв специалист смятате да ходите - детски хирург или друг?Майчета, които сте изцяло на АМ - по колко мг папкат бебоците ви? На Стефан не му стигат 150 мг на ядене, плаче почти след всяко хранене, защото още е гладен.Вода между храненията не помага. Не знам какво да го правя Thinking, а нямаме още 2 месеца. Мисля, че причината е, че яде по 5-6 хранения на денонощие. И е така от раждането - режим не сме имали до сега, когато поиска тогава яде.Така беше и докато го кърмех.Просто съм се видяла в чудо.
На детски гастроентеролог (така ли се пише???хич ме няма...) Ще кажа какво е станало по-късно днес. Същата работя е при нас и с яденето. Не знам вече : боли го корема ли или е гладен. Давам му 150 грама, ама нещо не е спокоен винаги след ядене, а пък не иска и да яде повече. Но след 2 часа вече реве и ми се струва, че  еот глад. Та аз му давам да позамези малко с кърма между храненията. Grinning Честно казано не мога да му хвана края...

# 230
ДОБРО УТРО МАЙЧЕТА
bouquet  bouquet  bouquet
Първо да ви похваля моето момиченце - снощи като заспа в 22часа се събуди сутринта в 6 часа, немога да повярвам. Обаче аз явно вече съм отвикнала да спа толкова много и в 4 часа бях кукуряк, та чак прах Joy Joy

Моята кърма явно е на приливи и отливи #Crazy. Незная дали е възможно това, но имам усещането, че 2-3 дни имам достатъчно кърма и бебка се наяжда, и 2-3дни нямам въобще и гърдите ми са направо празни. Вече незная какво да правя. Вчера обиколих всички квартални аптеки да търся българския лактогонен чай и го няма, явно само в билковата аптека го има, но сега не мога да отида до там. А в една аптека щях направо да падна като аптекарката ме запита "Този чай за бебето ли е?" Joy Joy

И сега да попитам как сте с цикъла? На мен все още не ми е дошло и се чудя дали е нормално. Майка ми каза, че щом кърмя може доста да се забави, вярно ли е това newsm78? И може ли да се забременее като няма цикъл newsm78

Това е от нас засега.
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ

# 231
Здравейте майчета и от нас.Моята бебка също много повръща. Цялата ме олива с мляко. На ден пера по 15 лигавника и много блузки.Бебка яде 10 минутки и неще повече,стиска си устата:). После се започва повръщането. Повръща и когато издава звуци и вече започнах да и се карам да не говори,че да не връща мляко и и давам да смуче биберон.Засега наддава и докито каза да си продължаваме все така. Надявам се скоро да се оправи този рефлукс, че много кърма разхищаваме. Нощно време все още си ставаме на 3 4аса. Най-дългата почивка,която прави е 4 часа.
Лицето го измивам само с вода. Чудя се с какво да и намажа главичката,че и се образуват струпейчета ( мисля,че така се наричат люспите по главичката). Засега мажа с олио, но няма полза.
Лек ден на всички

# 232
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East

И сега да попитам как сте с цикъла? На мен все още не ми е дошло и се чудя дали е нормално. Майка ми каза, че щом кърмя може доста да се забави, вярно ли е това newsm78? И може ли да се забременее като няма цикъл newsm78

- щом кърмиш е нормално още да нямаш цикъл. Чувала съм, че може да не се появи дори до 6-тия месец. Колкото до забременяването - възможността да се случи е много голяма. Лично познавам момичета, на които им се е случило!!!

За акането - в началото Вяра го правеше след всяко ядене. Сега по-рядко, но поне 4-5 пъти на ден имаме изцапан памперс. Дори се шашкам, ако до обяд не се е изакала поне веднъж. А сега разбирам, че повод за притеснение на този етап нямало!!! Мисля че от капките против колики /Еспумизан/ обаче бебка малко се поизмъчва докато се облекчи, то е едно пъшкане, напъване всяка сутрин /понеже капки давам само вечер/... при вас така ли е?

Плодове и аз ям много - дини, праскови, грозде, ябълки. Наблягам и на натуралните сокчета. За поддържане на лактацията пия  единствено фолиева киселина.

Профилактично Вигантол давам по 2 капки на ден - препоръчаха ми го и двете педиатърки, и ортопеда. Е, понякога забравям...

Иначе вие пиете ли витамини /освен тези, които поемате с храната и напитките/? Аз за сега карам само на Калмацин.

# 233
  • somewhere over the rainbow
Здравейте и от мен! Hug
Ние днес само спинкаме,за сметка на вчера. Явно един ден хленчим,на следващия спим...
Не само от Дуфалак,от всяко слабително боли корем. И аз не бих го давала на бебка. Използвала съм и термометър и мушкато,и да ви кажа,само хубаво сме видяли от тези манипулации. Бебка не се е пристрастила или нещо подобно, само се успокоява като се изака. Един ден /беше на около месец/ не беше акала цял ден и беше нервна,хленчеше. Вечерта направихме номера с термометъра,изходи се веднага и видимо се успокои. На другия ден си акаше нормално. Според мен това не е запек /както каза лала запек е,когато изпражненията са твърди/,а някакво моментно затруднение в изхождането. Защо да не помогна на детето си,като виждам,че го мъчи коремчето? А и това,че е нормално 1 седмица да не се изходи ми се вижда направо несериозно. Представяте ли си това,което се отделя,да престои вътре 1 седмица Shocked
lala,и на мен приказките за Вигантола ми се струват малко...преувеличени.  Също незнам кой крив кой прав,затова се доверявам на педито и край. А и на слънцето много много вяра нямам Naughty

# 234
  • През девет земи в десета
Здравейте на всички и от мен,най-накрая ми смениха хард диска на лаптопа и вече мога мога да ви пиша Hug Моята кукла се роди на 12 юли и вчера направи точно два месеца.Нас ни изписаха с конюктивит от болницата и след три вида капки и мехлеми сме по-зле и със запушени слъзни канали.Една доцентка във медицинска академия ми каза,че като станеме на 4 месеца,направо операция.Масажи не сме пробвали,тя ми каза,че нямали ефект,но сега ще опитам и с тях  Rolling Eyes
Бебка е на кърма и яде когато си иска,през 2,3 или 4 часа и два пъти през ноща,но без да се буди.Имаме си и бесни колики от 8 до 11ч. вечер,иначе капките саб ни помагат когато ги давам с лъжичка по 15 капки непосредствено преди кърмене.
Между другото с другите ми две деца нямах менструация докато ги кърмех,което ще рече по година и нещо,това обаче не значи,че не може да забременеете,точно обратното.
Кърмата наистина прелива сутрин,защото през ноща и по време на сън се отделя хормона пролактин,така,че майчета опитайте се да почивате максимално.За успокоение на всички майки ние също акаме по един път на ден,но до ушите(за кърмените не било проблем и на 3-4 дни да се изхождат) и наддаваме по кило и половина на месец,обаче затлъстяли кърмени бебета няма.Обема на стомаха при бебетата се изчислява по формулата 1М0,като М=месеците на бебето,значи на 2 месеца 120мл.Тези,които изяждат повече най-вероятно ще повърнат излишъка,кърмените също.ГЕР или гастро езофагеален рефлукс,това не е повръщане,просто млякото ще се излива от устата на бебето след като го нахраните,а не да го повърне след като го вдигнете да се оригне,а и количеството повърнато мляко винаги изглежда повече отколкото е в действителност.Ако обаче е на фонтан може да е стеноза на пилора.А бебетата с колики са вечно гладни,защото ги бъркат с глад. По-добре плодове отколкото сокче в кутийка с косерванти.Леле аз се унесох и ревнахме,ама питайте ако мога ще помогна нали съм си майка ветеран. newsm10

# 235
Сега се върнах от прегледа с Пиер-Павел. Значи лекарката каза, че около 60 процента от бебетата страдат от рефлукс. При някои обаче този рефлукс е много тежък и тогава се налага по-особено лечение, включително с медикаменти. При нас за щастие това не е така, защото при даването на антирефлуксното мляко нещата са се оправили. Каза ми, че млякото което съм взела е идеалното: Аптамил АR. С него Пиер-Павел вече въобще не повръща. Обаче вярно е, че понякога е по-нервен и сякаш го боли коремче. Каза ми, че трябва да се изхожда по голяма нужда поне по 1 път на 48 часа, за да се освобождава и да не страда. Предлага Дуфалак или термометър Grinning Аз мисля да не е Дуфалак. WinkЩом казва може и да пробвам с термометър като вземе да плаче. Нан, наистина това за 1 седмица без изхождане по голяма нужда при кърменото бебе съм го чела в книгата на Спок (аз все него споменавам, ама много го обичам този дядо, защото той е много умерен в препоръките си и някак си не звучи диктаторски, баба Перну също я харесвам - възръстни педиатри са, но много ведро и неналагащо представят нещата, дават алтернативи). Отплеснах се! Така де, лекарката каза все пак да не прекалявам и да помагам на бебока да ака. Ще гледам да я послушам може би и то защото ми хареса като лекар: много добре обяснява, нарисува ни даже храносмилателната система и всичко обясни и се аргументира. Освен това много внимателно и обстойно прегледа детето и всичко ме пита, дори дали давам витамин Д. Каза ми да започна да го давам, защото детето наддава доста бързо и при такива случаи се налага още повече. Пита ме дали кърмя и аз малко комплексирано казах, че много малко, но тя ме насърчи и каза да кърмя дори и да е за 5 грама - пак било полезно за имунитет. Каза да захраня най-рано на 4 месеца и половина. Но дотогава ако детето продължава да не се изаква често, като навърши 2 месеца да му давам няколко лъжички пюре от сини сливи, за да се избегне Дуфалака и термометъра. Естествено да държа и бебето във възможно по-изправено положение - в столчето за кола например. Проблемът отшумявал към 6-я месец. Накрая си даде и мобилния телефон да й се обадим, ако имаме притеснения за нещо.

Нарочно разказах всичко с подробности, защото забелязах, че и други имат същите проблеми. Ако има майчета от Варна, които искат да се консултират с тази лекарка да ми пишат на лични. Иначе тя е в този частен педиатричен център на улица Генерал Гурко. Давам го като информация, защото работят всеки ден от 8 до 20. И имат най-различни специалисти и всички без изключение са педиатри. В случай, че закъсате събота или неделя или пък ви трябва някой тесен специалист...

# 236
Нан, нормално е да не се изхождат по една седмица, а това, което е вътре не преседява, защото всъщност се трупа много бавно. Всички в-ва от кърмата се усвояват пълноценно и организмът трудно събира изпражнения.
В следобедните часове м/у 14 и 18 часа нивата на пролатин са най-ниски и количеството на кърмата най-малко. Така че няма нищо притеснително в учестеното следобедно кърмене Wink би запомнете - меките гърди не са индикация за липси. Те са нещо съвсем естествено. Меки гърди означава привикнал с режима на бебето организъм.
Високите нива на пролактина задържат идването на цикъл. При интензивно кърмене на поискване цикълът може да се забави и до годинката. Обикновено първият цикъл е без овулация и на теория е почти невъзможно да се забременее докато се кърми. Практиката обаче сочи друго - в среда на стрес, с храната, с която се храним... ит.н. Безовулационният цикъл е рядкост и много жени забременяват именно докато кърмят. Иначе при африканските племена се наблюдават периоди на естествена контрацепция от три години, но техните бебета сучат в началото м/у 20 и 40 пъти на денонощие.
Лала, ти да не мислиш, че съм пържила Сияна по цели дни на плажа Wink Аз съм си морско чедо и имам култура на ходене на море Grinning Само в часовете, които си писала. А след 3-ти септември като се вдигна слънцето и в по-рисковите, но тогава не припича така и лъчите падат под различен ъгъл. За кремовете могат да се срещнат всякакви мнения - аз казвам моето и напълно уважавам твоето Hug Виж така и не можах да убедя софиянци, че дори и намазани с 30-ти фактор не трябва да стоят точно от 11 до 14 часа на плажа, че и детето с тях... ама това си е - хора всякакви Simple Smile
Сега ти прочетох постинга - много се радвам за Пиер-Павел Hug и евалла за докторката. Аз само мога да добавя, че сините сливи са добро решение... поне не са целулозни или високо киселинни... аз лично бих попарила сушени като чайче при подобен проблем. Пиша с многоточия, защото ми знаете мнението за късното захранване, но все пак става въпрос за проблем, а проблемите е добре да се разрешават. Лала, а ти масаж правиш ли? Такъв на коревчето ниско долу? При нас много помагаше.

# 237
Това за чайчето от сушени сини сливи е идея. И на мен ми е тъпо да давам пюре от 2-я месец, но ако се наложи ще го нправя. Но ще пробвам първо с чайчето. Wink Правя масаж ама нещо не помага, само започва да се пъне ама нищо не излиза. Преди малко моят бебок сякаш разбра, че ще вадя термометъра и се изака сам.  Grinning Ама този път си е запек. Твърдо и болезнено явно беше. Голям рев падна. Ох, ужас, от сутринта не съм спряла да говоря за изпражнения Sick Жените като станем майки и супер теми започват да ни вълнуват:35:

Лала, ти да не мислиш, че съм пържила Сияна по цели дни на плажа Wink Аз съм си морско чедо и имам култура на ходене на море Grinning Само в часовете, които си писала. А след 3-ти септември като се вдигна слънцето и в по-рисковите, но тогава не припича така и лъчите падат под различен ъгъл. За кремовете могат да се срещнат всякакви мнения - аз казвам моето и напълно уважавам твоето Hug Виж така и не можах да убедя софиянци, че дори и намазани с 30-ти фактор не трябва да стоят точно от 11 до 14 часа на плажа, че и детето с тях... ама това си е - хора всякакви Simple Smile

Знам, че си морско чедо, затова малко се учудих. Ама сега разбирам, че е нямало за какво.  Peace Аз точно това имах предвид в постинга си - като видя да идват на плажа в 11 часа с малките деца, намажат ги уж и ги изтегнат на хавлиите да ги пекат като кебапчета!!! Направо се втрещявам. И после ме питат недоумяваще защо детето ми нямало тен, не съм ли го водила на плаж, то толкова полезно било! А тя си има тенче, защото бързо я хваща, но лекичко, не я пека целенасочено, а просто като си играе на плажа я перва слънцето. Както и да е. Явно за едно и също говорим. Аз специално на тази тема не пропускам случай да си кажа мнението, даже и да не ме питат  Grinning

# 238
  • Варна
lala,
само да попитам, вашата педиатърка да не е д-р Ружа Панчева?
Ние също сме при нея и сме много доволни  Simple Smile

# 239
Лала,радвам се,че всичко с  Пиер-Павел е наред.
Ние преди малко се прибрахме от разходка,и какво да видя вкъщи.....ооо ужас,кучето ми влязло в спалнята и ми изяло резервните части на помпата,гримове,на Ема една плюшена играчка  ooooh! .Просто картинката е много цветна .Задачата на мъжа ми до края на седмицата е да му намери друго място,но вкъщи повече не го искам това животно  smile3513
Добре дошла pigi,дано ти хареса при нас.
Асе,мерси за отговора,стана ми ясно заящо така начесто хапва вечер.
Хайде чао,че чистене ме чака по животното.

Общи условия

Активация на акаунт