Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 862
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Лала, браво че всичко с бебчо се нормализира. Виж, аз още веднъж повтарям, не налагам виждания, просто изказвам мнение, нали е форум. И то е, че аз вигантола на детето си няма да дам. А къде се дава или не сега няма да споря, но в Англия със сигурност не се.А за слънцето, витамин Д се образува от ултравиолетовите лъчи на слънцето, а както знаеш те именно се отразяват най добре. Както се изгаря най-лошо при облаци, нали. Това е елементарна физика и биология как се трупа вит. Д в тялото и има ли нужда допълнително.НО, както казах всеки сам решава, аз само споделям възгледи и отношение.

попова е каква ги е свършила вашата госпожица Grinning Grinning И кога успя, много ме развесели. Аз ще сложа в албумчето снимките на нашите хубавици, може да ги видите какви са слдурани!!!!! Hug

Последна редакция: ср, 13 сеп 2006, 19:43 от синео4ка

# 241

За Вигантола аз й давам по 1 капка всеки ден откакто стана на 40, пак по съвет на педито. Не се считам за достатъчно компетентна, че да успорвам лекарско решение Naughty

Да попитам: как ядете банани и сливи, нали пресните плодове и зеленчуци дразнят стомахчетата. Аз не съм яла нищо такова от сумати време, а така ми се яде  Rolling Eyes

ЦЕЛУВКИ

Още нещо, макар че станах досадна. Никъде не съм казала че съм компетентна. Но че и не се доверявам току така, не се. Като са лекари да не са много компетентни?! Дори и най добрите пак правят грешки. Аз лично събирам информация и после решавам. Не давам да се прави нищо на моето дете за което не съм наясно или не ми е обяснено. А да направя нещо без да знам защо, само по "съвет" на педито........е това няма да го коментирам...........Иначе нищо не Успорвам.......

А за зеленчуците и плодовете, какви стомахчета, какви гъби Гошо? Нали трябват витамини и минерали на това дете. Трябва да се избягват бобови, защото причиняват колики и накои алергени, като ягода, бадем, праскова и т.н.

Както казах информираност, това му е майката

# 242
Плюнка сме голяма и ние  Joy
Непрекъснато  правим балончета с устата  Joy

Стечи добре дошла    ти ходи ли педиатърката?

Личицето ние мием с водичка и мажем с преварен зехтин след баня.
За плодовете-ям грозде,диня,банан,пъпеш,праскови,ябълки....Каквото се сетите  Whistling
Салатки си хапвам също без проблеми.
Галя ти защо не ядеш плодове  newsm78 Че те са МНОГО полезни бе мила.

Ех,много обичам животните,кучетата най-много но имах и знам че много бели правят  Naughty
Апък с бебе ъпсурд.Ели вие имате ли го вашето кученце? ти нали не го искаше?

Много противоречиви мнения за този Вагинтол,за зимафлуора също,за пишленцата... И тъкмо се замисля за едното,после прочитам друго и  ooooh!

Купила съм си Вагинтол.Но съм в чуденка дали да давам  newsm78  Ще ходя при частната ми лекарка в понеделник и ще реша  Wink

# 243
  • somewhere over the rainbow
Бе и нашата педи каза,че поне веднъж на 2 дни трябва да ака бебето.Това звучи правдоподобно Flutter
Да ви прехваля лактогонния чай-българския. 4-ти ден го пия и днес съм направо като фолк звезда hahaha Горещо ви го препоръчвам.
Но сега пък друг проблем ми се отвори-бебка така се улисва в това ядене,че забравя да спре. После пък повръща. Как да разбера,че се е нахранила и да я махна от гърдата,че тя,глупачето,не се сеща? Thinking

# 244
Много противоречиви мнения за този Вагинтол,за зимафлуора също,за пишленцата... И тъкмо се замисля за едното,после прочитам друго и  ooooh!

За абсолютно всичко има противоречиви мнения, ама за абсолютно! Една паста за зъби да купиш на детето си е цяла наука Grinning Аз напоследък направо започнах да се отказвам...Иска ми се да оглупея напълно и да започна просто да правя каквото ми каже там педито и толкоз! Понякога се умарям все от всичко да разбирам и да трябва да разсъждавам. А то сега е само началото. После като си представя като вземем да си говорим кое училище е най-доброто, кое го отричат, кой език да учат и кой го отричат, кое гадже е най-хубавото и кое го отричат ooooh!Ето на дъщеря ми давах флуор, сега обаче все повече се чудя дали на сина ми да давам...Сега пък витамин Д не се давало. Синео4ка, аз не се опитвам да те убеждавам, исках само да разбера защо ти не даваш витамин Д и изложих аргументите, които мен ме накараха да давам с първото си дете. Защото точно за витамин Д още не бях срещала информация да не се дава.

lala,
само да попитам, вашата педиатърка да не е д-р Ружа Панчева?
Ние също сме при нея и сме много доволни  Simple Smile

Не, не е тя. Но тази лекарка която описах не е педиатърката ни, а една детска гастроентероложка.

# 245
да така е, то ако човек се вманиачи всичко да е идеално може да се побърка. А и идеални родители няма. Колко ли грешки ще направим с децата си, ама нали сме има майки и ги обичаме и им желаем най-доброто....
Брех на философия и мъдрост ме удари Laughing Laughing

А вие сте много сладки на тази снимчица дето си си я сложила, Лала. Аз сега гледах един детски магазин, дето продават такива колички играчки за момиченца, е вярвай ми имаше поне 30 модела - триколки, с кош напред, с кош назад, с двойни колела, с чанти и лелеее, ама ще има купуваме на малките кукли Heart Eyes , а даже и видях онзи ден една госпожица си беше седнала в количката играчка и майка и бута другата количка и се навела милата с една ръка бута и играчката, в която се вози щерка и Joy Joy

# 246
  • София
Асинка, да те питам, наскоро имах проблем с кърмата - един ден за малко да спре, та се наложи АМ да дам, просто нямаше. Но после започнах яко течности и често кърмене. Що-годе се нормализираха нещата, а има моменти, в които бебка направо се дави от мляко. Въпреки всичко на някои от храненията - напр. сутрин към 11 и вечер към 19ч - има отлив на кърмата и едвам й стига.
Обаче зверчето придоби един навик, който ме побърква. На някои хранения прави следното - суква два-три пъти, отмята глава назад, маха един-два пъти с ръчички, оглежда се и се метва пак върху зърното, суква малко, дърпа се пак и т.н.. Зърната ми стават червени чак, да говорим, че това ме подлудява. Като стисна - има мляко, но може би не тече обилно, като в началото на кърменето. Понякога ми се струва и че не потича. Понякога помага да угася лампата, ако е вечер, та да се отнесе и да си суче поудрямала се. Днес й се скарах, като правеше така и тя се разплака и не искаше повече да засуче, а беше гладна и пищеше. Така ми се разсърди, че трябваше баща й да я носи 15мин, докато забрави и ми прости  ooooh!. Не знам какво да я правя вече, честно...

Да питам и друго, кога се повдига коша на количката да не е съвсем водоравен?

# 247
  • София
Здравейте и от мен майчета. Включвам се за малко, след като приспах малката. Страхотни снимки имате, големи красавци и красавици гледам. Някой има ли нужда от Инфакол? Да чукна на дърво, нашите колики спряха и аз се оказах с 4 опаковки. ПИшете на лични или на кюто. Гледам, че и Кети се включва по късни доби. Целувки на всички малки и големи!!!

# 248
  • някъде
Ние все още не сме се изакали! Sad Направихме три пълни дни и сега караме 4-ти! Вчера на два пъти давах по малко Дуфалак, но нищо Tired! А какво пръцкане пада  ooooh!, даже и е много миризливо! Преди като пръцкаше и изкарваше и по малко ако, но сега три дни въобще нищичко! Как се процедира с термометъра, защото май натам отиват нещата! И другото- Асе кажи нещо повече за чая от сини сливи- колко сливи се слагат и колко вода, какво количество може да се даде? newsm78

# 249
  • някъде
Честити  две месечинки на празнуващите днес!!!  bouquet
Да сте здрави и послушни малки бебчета!!! Hug Heart Eyes  bouquet

Много хубави снимки! Попова  и синеочка- повдигате ли нивото на количката или на мен така ми се вижда на снимките? Thinking

# 250
Ние днес ставаме на цели 2 месеца  newsm10 Черпя всички Ви  Misc Baby Bottle  bombs  newsm38  newsm64
Честито и на другите месечковци,да са живи и здрави и мноооого щастливи.
Диди,ами хубави сме,нали сме юлски бебета то няма друг начин  newsm03 Нивото на количката не е повдигнато,явно така се вижда на снимката.Пробва ли с мушкато,при нас действа безотказно?Значи измиваш дръжката на едно листо мушкато,после го мажеш с олио или зехтин и боцкаш в дупето,затваряш памперса и до 5 мин е пълен  newsm10 Аз днес ще го прилагам пак,защото 3-ти ден вече става както не е акала.
Лала,много са ти сладки слънчицата на снимките   love001
Ние днес сме на консултация,ще ни бият ваксина,ще слагам Пентаксим.По-късно ще се отчета колко сме пораснали.

# 251
Здравейте!
Ох докато изчета всичко и минаха 5 дена!
Ама като искам да наваксам така е!
Рени нашто куче е войник за 9 месеца решихме да го гледа майка ми в Хисара пък после ще видим дали ще го вземем! Laughing

Оле какъв рев само отивам да я храня нашта хубавица и вече ще пиша редовно !
Хайде бай!

# 252
Диди, аз бих изчакала поне 5 дни преди да предприема каквото и да било. Масаж на коремчето правиш ли? Почти съм сигурна, че ако на всяко преобуване правиш масаж на коремчето и гимнастика с крачетата като ги притискаш, редувайки ги към коремчето, до края на деня ще имате аки Wink
Бета, надявам се да не ти прозвучи рязко, но такива изказвания от рода на "за малко да спре" при мен не минават Wink Има кризи на растежа, има ниски и восоки нива на пролактина в различните часове от денонощието... но при активно кърмеща на поискване майка и здраво, активно сучещо бебе, кърмата практически няма как да спре. Ако приемеш този факт ще ти е много лесно да продължиш с успешното кърмене, защото от целия ти пост разбирам, че вие си се кърмите успешно Grinning Относно проблема със захапването и пускането - рано й е още да се отплесва от околната среда... но знае ли човек - можеш да я храниш на тихо и затъмнено - можеш да пробваш в банята през деня. Аз лично бих направила друго, обаче. Осигурявайки подобно спокойствие и тишина рискуваш да не можеш да храниш детето навън в по-големите месеци, а това си е неудобство. Можеш да си направиш "огърлица за кърмене" - това е гердан от едри, разноцветни мъниста, който можеш да си направиш и сама. Може да виси повече, за да го стига детето и да има с какво да се занимава докато суче. Но наистина смятам, че сте още прекалено малки, зад а се разсейвате. По-скоро е от онези периоди - "не знам какво искам" - хем са гладни, хем им доскучава да сучат, хем като не потече веднага (понякога рефлексът на потичане се забавя и бебоците се дразнят) не знаят какво става и се ядосват... Може да пробваш следващия път като направи така да я гушнеш и полюлееш и после така разхождайки се да предложиш гърда. И да питам - как разбираш, че към 11 и 19 часа едвам й стига? Нещо в поведението й ли се променя, плаче по-дълго... опиши, за да видим дали просто не бъркаш симптомите на недостиг с нещо друго и дали това би трябвало да те притесни или е нещо нормално Hug Коша на количката се повдига след 4-тия 5-тия месец и то зависи колко степени има. Ако е от 4-ри степенните е добре, но ако е от 3-степенните ще се наложи да изчакате поне до 6-тия месец. Това ме навежда на друга мисъл... момичета, не бързайте дечковците да порастват. Знам, че искате да видите първото зъбче, да чуете първата сричка... знам, че искате да ядете заедно от масата, да седите и да играете на пода или да тичате след топката... Но за всичко си има време - оставете нещата на естествения им ход и не ускорявайте никой процес - така наистина ще сте направили най-доброто за децата си Grinning
Тъй, тъй и аз четох точно английски материали, а там както знаете е доста бедно на слънце, пък не дават на децата вит. Д Отлагал се в черния дроб... както и тъпия Зимафлуор, който директно казах на педката, че няма да дам Naughty и тя жената се съгласи Mr. Green

# 253
  • някъде
Асе, правя масажчета, но .... Tired приложихме мушкатото- дано да е за пръв и последен път! Praynig Друг път акото е като водичка, но сега беше като пасиран банан размешан с малко водичка! newsm78
Асе може ли да си даваме от време на време такова чайче от сушени сини сливи и ако може кажи ни как се прави, защото ако продължаваме така май ще започнем със сокчета! Thinking По-добре да си ми ака редовно момчето и да пренебрегнем късното захранване, отколкото да го мъча, защото дори и да е нормално не мисля че му е много комфортно да задържа всичко в себе си в продължение на 3-4-5 дни!

# 254
Didi вие пак сте добре. Пиер-Павел днес има вече зверски запек. На топченца е акото и с кръв даже по него. Пратила съм таткото за сушени сини сливи и ще го правя това чайчем дано да помогне, че се мъчи бебока и чак ми е жал като го гледам. Това вече си е истински запек! Тъкмо повръщането оправихме, сега пък запек започна! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт