Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 873
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!

Честито на всички бебчовци, ставащи на 2 месеца!  bouquet

По въпроса за Вигантола - днес на консултацията педито ме пита по колко капки давам (аз давах 2 месеца по 1, въпреки че тя ми беше казала да давам по 2) и каза да намаля от 2 на 1, че била с малка фонтанела и можела да се затвори бързо, а не било хубавао. #Cussing out Ето защо взех решение - СПИРАМ да давам! Ще оставя всичко да става по естествен път. Иначе Ема е качила 1 200 гр втория месец и педито пропусна да каже за каквито и да било сокчета и прочее. Мисля, че е разбрала, че няма да я бъде и вече дума не отваря. Харесва ми, защото не налага мнение. В крайна сметки всеки си решава за детето, а и мисля, че тя е напълно запозната с "новите" тенденции (ако така могат да бъдат наречени).

Сложиха ни васината - Пентаксим, следващите приеми са в края на 3 и на 4 месец. Педито каза, че няма да има странична реакция и не изписа нищо. Сега Ема спи. Simple Smile

Желая ви усмихнат и неревлив ден  Heart Eyes

# 256
  • някъде
Lala, от колко дена не е акал Пиер-Павел? Горкото, дано се оправи по-бързо и вече да нямаме такива проблеми, че като гледам не сме само ти  и аз! Praynig
На Алекс утре ще му слагат ваксината и съм много притеснена! Tired

# 257
Lala, от колко дена не е акал Пиер-Павел? Горкото, дано се оправи по-бързо и вече да нямаме такива проблеми, че като гледам не сме само ти  и аз! Praynig

Той си ака и вчера и днес, но е много болезнено. Това исках да кажа с предните си постинги : може да ака на 3 дни веднъж и да няма запек, защото акото е меко и не създава проблеми. А може да ака всеки ден (като при нас), но акото да е твърдо и болезнено и тогава става въпрос за истински запек, а не просто за нередовно изхождане.

Не се притеснявай за ваксината. Не е страшно.  Hug

# 258
  • София
момичета, за излагането на пряка слънчева светлина, особено без намазване със защитен крем - такова нещо категорично не се препоръчва от лекарите за толкова малки бебета! не разчитайте да си набавят витамин Д по този начин, най-много нещо друго да си набавят. Вигантолът е необходим, особено при така бързо наддаващи бебета, както чета, че са повечето тук. има опасност от рахит.

за момичето, което питаше за обриви и суха кожа - възможността за алергия към кравето мляко споменавали ли са ти?

# 259
Здравейте,ние сега се връщаме от консултация.
Ема е качила 900 гр.и 4 см.Вече тежим 5.920кг.Сложиха ни Пентаксим-а,Ема плака малко и сега се опитва да заспи.Педито ме пита дали сме само на кърма,и аз горди й отговорих-ДА,а тя ми каза да продължавам по същия начин,защото Ема била "отлично бебе" ,т.е. не ми спомена нищо за захранване и т.н.
Абе и аз съм в голяма чуденка с този вит Д,какво да правя и аз незнам,но в най-скоро време трябва да реша  Thinking
Да ви питам,вие водихте ли бебчетата на ортопед?Мамите от Сф.,къде ги водихте,че на нас ни дадоха направление и мисля да я заведа в Горна Баня  newsm78 ?Ако някой има преки впечатления и е доволен да казва къде е ходил и какво представлява прегледа.
Хайде приятен и слънчев ден   bouquet

# 260
Здравейте!
Betta и ние имаме същия проблем с отмятането от гърдата и колкото и странно да звучи се заглежда в нещо на другата страна и забравя да суче, като например в гардероба и край със сукането. А не е възможно до се наяжда за 2-3-5 мин колкото и бързо да тече кърмата, та нали трябва да изяждат около 100 гр /120 за втори месец/. И аз колкото и да ми е мъчно все изцеждам и и давам с шише, не мога да я държа гладна, а тя е такъв заплес на гърдата. та това го практикуваме от доста време и незнам до кога. Суче само сутрин и до обяд и  после я мъча постоянно но  #2gunfire #2gunfire #2gunfire когато е по сънлива по става. Страх ме е с това цедене да не си направя някоя беля. Беше взела да ми понамалява кърмата и пих 3 чаши Хип за два дни и ей повярвайте ми щях да се пръсна вчера , а днес сутринта се събудих в 5.00ч от теч в гърдите и корави като топки и бързо взех да изцеждам. Ако не цедя трябва да дохранвам детенцето си с адапте а аз не искам при положение че имам кърма Sad И все ми се ктува невъзможно да изяждат 110-120 гр на всяко ядене, мойта като и давам от шише яде по 70-80-90 гр мноого рядко 100 и повече, злояда работа брей.....
Аз пък ям мноого праскови, каквои им е алергенното и на тях. Whistling...власинките си отиват в моите черва и си действат там, а в кръвта се резорбират само витамините и другите харнителни вещества.
Преди бяха само фъстъците, а сега и бадемите а чета тук там и орехите, а бе хора моля ви се съюзете се #Crazy

# 261
И аз ям всякакви плодове включително и праскови - не съм забелязала нещо нередно, а си хапвам доста. Ям сурови бадеми и орехи всеки ден, въобще си хапвам всичко, което обичам, но гледам да не прекалявам. Бира пия след като я нахраня в 22.00 и тя заспи.

popova преди два дни водих Ема на ортопед - д-р Драганов в поликлиниката към ВМА. Всичко е наред с детенце, а доки много ми допадна. Даде някои напътствия, кога да я слагаме да седи, кога е добре да проходи, хареса ми. Ако искаш телефона му да си запишеш час, пиши на лични. Много народ се стича при него и затова само с час.

# 262
Ние сме вече в София - довиждане морско лято! Довиждане и на варненските мамите, с които така и не се срещнахме! Тиция, другото лято няма да пропуснем.
Макси вчера стана на 2 месеца, тежи 5150 и е дълъг 56,5 см. Аз продължавам да кърмя и сигурно съм една от малкото майки, които проблемите покрай кърменето ги подминаха. Поне за сега. Смяната на климата, обаче, ни донесе сополи! И тукашната педиатърка ни предписа направо кортико-стероидни капки Shocked. И на мен ми стана мъчно за прекрасната д-р Ружа от Варна (някой вече я похвали тук).
Сега ни предстои баткото да тръгне пак на ясла, да видим дали ще се разболява и какво ще стане тогава! Има ли някой с опит? Лала, твоето момиченце ходи ли на ясла?
Та така...
А, и още едно заглавие за тема за списъка:
Почнаха листата да жълтеят, Юлчетата упорито хубавеят!

Целувки по краката на децата! Simple Smile

Ей, за първи път си направих проверка на правописа - оказа се много забавно!  Сега ще пусна още веднъж поста  с предложенията за поправка! Joy

# 263
Ето избрани моменти:

... Тихия, другото лято няма да пропуснем.
Маски вчера стана на 2 месеца, тежи 5150 и е дълъг 56,5 сам.  ... И тукашната педиатъра ни предписа направо гордиево-астероидни   Joy Joy Joy капки .
...Сега ни предстои байкото да тръгне пак на ясла, да видим дали ще се разболява и какво ще стане тогава! ...
А, и още едно заглавие за тема за списъка:
Почнаха листата да жълтеят, Кюлчетата упорито хубавеят!

# 264
Пингвина,добре дошла в София  Hug
Като заговори за срещи,хайде да си направим една срещичка докато е топло времето!Ако искате,предлагайте дата и час,и ние с Ема сме на линия  Peace
И друго:кой ще пусне новата темичка,аз си нямам никаква идея как става номера?

# 265
  • София
Мамчета и ти Асе имам питане и искам отговори моля Praynig
Виждате ни колко сме големи, а сме още с жълтеница Sad
Вече е доста слаба, ама я има. Да не ми се увреди детенцето? Докторката каза, че ще го изчакаме да навърши 2 месеца и ако не е минала ще го вкара в камерата, да го пекат(на някакви лампи), ама 4 часа то горкото ще се съдере от рев Cry
Само на кърма сме, несъвместими резус фактор и това е обяснението за дългата жълтеница.
Кажете моля, има ли друг подобен проблем и колко сериозно е, че ще се изприща вече.
Бях много, ама много против, но отстъпих на педиатърката и тази седмица пием по 1 фенобарбитал (1 гр.). Днес ни е петото подред, ама аз не забелязвам подобрение newsm78
Благодаря предварително за отговорите.
Целувки на бебоците Hug

# 266
Честити 2 месеца на бебе Ема! 

Лала вашият проблем със запичането вероятно е от Изкъствената храна  Peace
Моята племенница беше вечно запечена и не акаше нормално ами всеки път с термометърът.Изцяло беше на Хумана.

Ивка ,мила наистина няма начин да помогна не съм запозната с тези проблеми.Дано всичко да е скоро наред с твоят бебок.  Hug

Някои слагал ли е вече от живите ваксини.Ако да,моля да сподели  Praynig
Че аз се чудя още.  newsm78

# 267
Шугър Лейди, започвам с теб, дано и другите прочетат. Това с количествата и глаголът "трябва" са едни от основните проблеми на кърменето в България. Бебетата, хранени на поискване не ядат "нужното количество" на едно хранене. По-често при тях се наблюдава учестено хранене за сметка на количеството. Т.е. ако едно изкуствено хранено бебе изяжда по 120 мл 6 пъти на ден, то общото му количество за денонощие е 720 мл. Ако кърменото бебе изяжда 70-80 мл. на хранене около 10 пъти на ден количеството се изравнява. Знайно е, че кърмените бебета ядат и различно количество на едно хранене. Ако сега суче 40 гр. на следващото хранене може да изяде 140 гр. Затова както виждаш не може да се поставят точни мерки и теглилки. Ти ядеш всеки път по различно време и различно количество, нали? Защо се опитваш тогава да вкараш бебето в норми и рамки? Освен това СЗО разпространи съвсем нови таблици за мерките и теглилките на бебетата, като изследването е проведено само с кърмени бебета, които е знайно, че не растат така главоломно както тези, хранени с АМ.
Ивка, за съжаление не съм компетентна относно жълтеницта Sad Съветвам те да погледнеш в библиотеката на кърмаческия или ако срещнеш някъде Зъхи (из форума или просто я потърсиш като потребител) да я питаш директно на лични.
Вие и прасковите нямате проблем. Проблем с тях може да имат бебетата, ако им ги дадете с корите или ако им ги дадете сурови преди 8 навършени месеца.
Чайчето от сини сливи... ами като ошаф(в)? за Коледа. Слагате сливките - 5-6 броя и около 400 мл. водичка и варите докато ди пуснат водичка. Само за сведение обаче - запекът е много по-лесно лечим проблем и няма да повлияе така на бебето както ранното захранване. Та може да помислите доста върху въпроса.

# 268
  • somewhere over the rainbow
Betta,Sugar lady,и ние сме в кюпа...споко. Засукваме,дърпаме се,пускаме,обръщаме се на другата страна,изведнъж пак се сещаме,че сме гладни...Можеш ли да ги разбереш тези дребосъци baby_neutral
Рени,ние сложихме жива ваксина. Нямаше  нито Т нито нищо. Слагай си я спокойно.Нужно е само да наблюдаваш Галко след това за някакви странични реакции,които всъщност се проявяват мнооого рядко.Ако все пак вдигне висока Т,има Панадол или Нурофен и веднага спада /използвай лекарствата само,ако Т е наистина висока/. За мен лично закупуването на друга ваксина си е просто излишен разход.Пък и както казвате,че е 60 лв. единия прием Shocked Или греша? newsm78

# 269
Здравейте момичета.
Един въпрос и от мен. На консултацията на втория месец казаха ли ви нещо за нощния сън? Миналия ден и ние посетихме док и се оказа, че бебчо е качил 1 кг и сме пораснали с 3 см /сега сме 5.7 кг и 60 см/, затова доки ме кара да му махам нощното хранене. Трябвало съм да оставя бебчо да почине 6 часа през нощта, за това да съм му давала вода или чай. Малко ме е жал да държа бебчо гладен толкова време. До сега най-дългата ни пауза през нощта е била 4 часа. Но пък има резон в това, че е хубаво да се остави коремчето да почине малко.
Вие какво мислите. Ще махате ли нощното кърмене /за тези, които все още се кърмят нощем/?

Общи условия

Активация на акаунт