Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 898
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • ES
Мамчета и ти Асе имам питане и искам отговори моля Praynig
Виждате ни колко сме големи, а сме още с жълтеница Sad
Вече е доста слаба, ама я има. Да не ми се увреди детенцето? Докторката каза, че ще го изчакаме да навърши 2 месеца и ако не е минала ще го вкара в камерата, да го пекат(на някакви лампи), ама 4 часа то горкото ще се съдере от рев Cry
Само на кърма сме, несъвместими резус фактор и това е обяснението за дългата жълтеница.
Кажете моля, има ли друг подобен проблем и колко сериозно е, че ще се изприща вече.
Бях много, ама много против, но отстъпих на педиатърката и тази седмица пием по 1 фенобарбитал (1 гр.). Днес ни е петото подред, ама аз не забелязвам подобрение newsm78
Благодаря предварително за отговорите.
Целувки на бебоците Hug

и нас така ни пекоха на лампа, ама беШе на 2 дена Митето. И аз като теб си мислех 4е 6те се скъса от рев, ама не, топли4ко под лампата и си спе6е, а като ревне или ме викаха за кърмене, или го успокояваха я с биберон, я с гу6кане. Държаха го по 24 4аса, даже докато кърмех слагаха лампата на гръб4ето му(тя е като плоска дъска).  За 3_4 дена падна нивото на билирубина и ни изписаха, но ни казаха да продължаваме с излагането на слънце. И на мен все о6те ми се вижда тук таме жълти4ък. Но такива фенобарбитали не са ни давали да пием. Между другото това не е ли сънотворно, изписвано със зелена рецепта¿  newsm78

А за дърпането, дърпаме се и ние и то не от скоро, явно периода е такав, 6том при вси4ки е така.

Моми4ета, аз си купих и кердови ядки. До сега не ги бях 4увала, даже и виждала, за това пуснах дна търса4ка ж нета поне да видя какво да търся. Та си ги купих. Скъпи4ки са, 70 гр. 2.50 евро, изпозват ги тука за подправка ама за каква манджа не знам. На вкус наистина докарват на иглолистно дърво и след 4_5 ядки ми стана малко тежко. И бири4ката редовно  Wink. Това питие никога не съм го оби4ала, може би за6тото алкхола ме замайва6е, ама сега много ми се услажда. С кърмата сме добре ( Praynig да не 4уе дявола) ако не са тия пусти колики от време на време 6те6е да е о6те по_добре, ама това е.

Ние се будим след 4_5 4аса сън и после много рано сутрин, това наЙ_ми тежи, много ми се спи.... Rolling Eyes И за да няма рев сме на ръ4и4ки, дано като поотрасне не запо4не да злоупотребява с носенето на ръце.

Цунки, до скоро  Peace

# 271
  • някъде
Един малко глупав въпрос за някои, но аз наистина не знам и затова ще попитам- каква е нормалната температура на едно бебче и от колко градуса нагоре има място за притеснение?

# 272
Ние не можем и неможем да махнем никакво ядене,имаме май криза няква но тя вече бая продължи та аман !
То не е рев то не е чудо!
Вие кога се къпете и спазвате ли всеки път часа?Ние в 8.30 почваме и после ядем и така!Но сега днес и изместих банята в 7.30 и в 8 яде!Та да може мама да гледа Бигчо или Сървайвърчо!Ако може де!Ха ха! Crazy

Та от днес вече се къпем в 7.30 и после сме свободни ако не реве!Още има колики след това ядене за вечеря!

Друго  newsm78
 С тати направихме сефтето то не било страшно!Ама бая чакахме та стана малко неловко и все едно бях с друг ама то като не сме били заедно отдавна и сме се забравили! #Crazy
Нашия тати иначе не ще да спи с мен на леглото че му пречем нали ядем посред нощите и спи на един крив диван сигурно му се е изкривил вече врата на милия но държи фронта!Душичката ми!И него си поя посред нощите като поиска водичка си му нося!Въобще имам две бебета вече!

Аз ваксини максини не купувам, макар че се забучих в една километрична тема за ваксини, но само дето ме заболя главата от четене и реших много да не се ограмотявам, ами да разчитам на нашта здравна каса, нали са умни глави! Sick

И накрая да  кажа само Асето да не прочете че!Давам вече 2-ри ден сок от морков и ябълка!Но Асе ти все едно не си го прочела!
Щото Така Татито ни ми се кара и незнаете кви скандали имахме че не давам и викане и каране и спорене!Каза да давам иначее!
И всеки ден иска пред него да давам да види и само ме кара айде време е!
Ама кво да правим!Иначе си ги пийва с охота!Та захранихме се и тва е!Много лошо тати имаме!
Можеби заради това от 2-3 дена е кисела,реве яде често,но ще мине!Пади като ни пита дали даваме тати ще се хвали че той е виновния а аз не съм искала !И айде вече да не задълбавам!Това е!

Rolling Eyes Чао!

# 273
Здравейте и от нас. От известно време забелязвам,че като опъна крачетата на бебка и има малка разлика в гънките отпред на крачетата. Те са леко асиметрични, разликата наистина е малка ( няма милиметър), но все пак незнам дали е нормално това. Когато обърна бебка по коремче и гънките отзад напълно съвпадат.Някой има ли такъв проблем или въобще някаква информация. Нашата педиатърка каза,че бебка е малка и щяла да го израсте,но аз сякаш се притеснявам.
Ние Вигантол не пием. Бебка почти няма фонтанела,така се роди, засега проблеми с акото нямаме. Ние сме на изключително кърмене и имаме проблем с млечницата. С какво ли не я мажа, но езичето и е все бяло. Искам да попитам дали е възможно бебето да губи апетит от гъбичките, че вече ядем по 5 минути и повече не иска.
Лека и спокойна вечер на всички.

# 274
  • София
Бета, надявам се да не ти прозвучи рязко, но такива изказвания от рода на "за малко да спре" при мен не минават Wink ... Относно проблема със захапването и пускането - рано й е още да се отплесва от околната среда... По-скоро е от онези периоди - "не знам какво искам" - хем са гладни, хем им доскучава да сучат, хем като не потече веднага (понякога рефлексът на потичане се забавя и бебоците се дразнят) не знаят какво става и се ядосват... И да питам - как разбираш, че към 11 и 19 часа едвам й стига?

Ами имахме един момент, по-скоро го отдавам на обезводняване, в който ми свърши кърмата на десетата минута от кърменето, не можех да изстискам и капчица, а Яна пищеше и се въртеше, ама нямаше. Та тогава се наложи да дам АМ, за да спре да пищи, докато се налея с течности и тръгне някаква кърма.
Относно това дърпане и пускане - обикновено прави следното: суче си нормално няколко минути и после започва да пуска и да хваща наново като че ли се опитва да го накара да пуска пак със същия дебит като в началото. Прехвърлям я на другата гърда, пак суче нормално за малко и после пак започва. Така прехвърлям няколко пъти, а тя се ядосва все повече, че не тече както тя иска. Направо не знам какво да я правя, ама гледам, че поне не съм сама  ooooh!.
Струва ми се, че не й стига, когато се ядосва, че не пуска и аз като стисна, наистина не пуска.
Колкото до заглеждането, зяпа вече насам-натам, например гледа ме в очите или в клоните над мен, като я кърмя под черешата, но не пуска.

Иначе днес сме вече на 2 месеца и по тоя повод ядем още повече - от 18.30 до 21.00 с няколко прекъсвания по десетина минути.

И вие се почерпете от нас  newsm38

# 275
  • София

popova преди два дни водих Ема на ортопед - д-р Драганов в поликлиниката към ВМА. Всичко е наред с детенце, а доки много ми допадна. Даде някои напътствия, кога да я слагаме да седи, кога е добре да проходи, хареса ми. Ако искаш телефона му да си запишеш час, пиши на лични. Много народ се стича при него и затова само с час.

Между другото и нас нашата педи ни праща при този лекар, днес записахме час за 3-ти октомври, чак тогава имал свободни часове, явно наистина е добър...

# 276
elip , и на мен педиатърката ми каза да му разредя интервала между храненията, но нямам намерение да го кърмя под час. Ник се храни през 3 часа, включително и нощем. Не ми пречи да го кърмя нощем, а и без това си спим и двамата докато го правим. Дадох му веднъж насила вода (по принцип не пие) и после той си навакса с по-често кърмене. Така че оставам на детето да си реши кога и по колко да яде. Peace

# 277
  • на правилното място, в точното време
     food002 beer3 Wine Glass  Popcorn eat smile3510 Misc Baby Bottle
  Да почерпя - днес ставаме на 3 месеца!

Честито на бебоците,които днес имат цели две месечинки! Много здраве и усмивки!
   За жълтеницата и Йоанна беше с жълтеница почти 1 месец и повече. Пекоха я на такава лампа, но беше на 3-4 дни. Като я видях ,тя спеше,но като е по-голямо бебчето, не знам как ще реагира. Фенобарбитала е вариант,макар,че има страничени ефекти - дават го на болни от епилапсия, но при нас имаше като че ли ефект. Давахме и глюкоза - 10%. Тя също помага да се разсее жълтеницата. Но прочети из форума има за кърмените бебета и жълтеницата. И на нас ни казаха,че е от несъвместимост на резус фактора.
   Аз още се чудя за ваксината - каква да е. Майчетата, които сложихте Пентаксима- колко струва ваксината? Все ще питам и си забравям.
  Оставям ви да почивате. Лека и спокойна от нас  smile3524

# 278
Ох, да ви призная нямам време да изчета всичко, което сте писали, че влизам за по малко - а вие мноооогоооо пишете.
И на мен започна да ми  се губи някъде кърмата ;-( А и Софи нещо я хвана мързела и не иска да суче - през нощта си суче , но през деня е ужас  и  като и няма е супер ужас.Давам АМ или цедена кърма и така днес спа спокойна цял следобед.Утре сме на лекар и ще видя какво ще правим после- зависи как е наддала.
Диди , аз вчера цял ден и мерих температурата(имах съмнения) и беше м/у 36, 9 и 37, 6, с термометър в ушенцето.Но при него май се изваждат няколко десети.
Ние ще ходим на този ортопед  http://www.einet.bg/~alexiev/ 
Аз уж избрах лекар за Софи на удобно за мен място, та да ходя сама - а то не мога да ходя , защото е на 2рия етаж и няма къде да оставам количката ooooh!
Хайде това е от мен...
Честито на всички празнуващи бебешоци!

# 279
Сега ни предстои баткото да тръгне пак на ясла, да видим дали ще се разболява и какво ще стане тогава! Има ли някой с опит? Лала, твоето момиченце ходи ли на ясла?
Това е болна тема Mr. Greenходи от половин година, ама като казвам ходи преувеличавам много - 3 дена ходи и после 2 седмици болна в къщи. Спрях я малко лятото и миналата седмица пак я пуснах и точно на 3-я ден ми я върнаха с кашлица. Та Пиер-Павел вече и той си лепна една ясленска хремичка, но бързо се оправи. Не мога просто да го опазя, кака му много го обича и не спира да го целува и да му дава от нейните сополи. Делят ги по братски така да се каже! Grinning

Рени, със сигурност е от АМ-то, а уж това дето било против повръщане оправяло и запека. А той се появи всъщност откакто го вземаме.  Shocked
Дадох и чайчето от сливки, но засега не помогна, а излочи поне 100 гр. Вместо това обаче взе много да плаче, струва ми се, че му обострих коликите (представям си пък какво ще стане от сок!!!). Направо ужас, тъкмо оправиш едното и се влоши другото #Cussing out Само си повтарям, че след няколко месеца вече ще сме забравили тези начални болежки.  Simple Smile

елип, не знам как ще го откажеш бебето от нощното хранене, ако то самото не е готово. Изчакай малко, да стане поне 6 кг. Може да пробваш да не скачаш при първото мрънкане и да почакаш да заспи отново, ако се е събудило. Но ако вземе да плаче наистина, мисля, че няма да можеш да го успокоиш без да го нахраниш. Дъщеря ми сама се отказа от нощното хранене като й помогнах само с това което ти казах - оставях я да помрънка и видях, че всъщност понякога просто се събужда, но не непременно от глад. Така постепенно тя започна да спи по цели нощи. Сега синът ми пак така - само че той или спи или е гладен. Като се събуди, просто не се и замислям дали да го храня-той все е гладен Grinning Но отказването от нощното хранене не мисля, че е нужно, за да си почива коремчето на бебето, а по-скоро за да се наспи мама.  Wink

Ели, голям сте майтап. Ами и със сокче ще порасне, ама сега ще се поизмъчите евентуално от колики...Има вече и много педиатри, които не препоръчват сокче. Вашата май е от най-изостаналите. Нашата преди 2 години настояваше за сокчето, но този път каза, че размислила и решила, че децата цял живот имали време да ядат какво ли не, да сме ги оставели на мира! Grinning Има напредък!

Диди, споко! Сложихте ли ваксината? Температурата на бебетата е същата като нашата. Ако мериш в дупето вадиш 0,5 май. Не съм сигурна, аз все ориентировъчно меря, ако въобще меря.

# 280
Лала, от всеки твой постинг със случки с децата ми се приисква второ, че и трето, но сега тази снимка направо ме разтопи... newsm10 smile3521

# 281
Betta , и ние сме "лапни - пусни",в началото си суче нормално ,даже доста охотно, но след няколко минути започва да се ядосва и се мята в мен лапайки и пускайки. Whistling . При мен това се случва като че ли само вечер след баня, тогава сме много кривички.
честито на празнуващите бебоци и техните мами и татенца.  bouquet

# 282
Лала, от всеки твой постинг със случки с децата ми се приисква второ, че и трето, но сега тази снимка направо ме разтопи... newsm10 smile3521
Аааа, аз за трето казах - не! То така отстрани весело, ама ела да видиш какво става в къщи и ще се откажеш. Joy Всъщност може и трето ама вече с по-голяма разлика.

Сега се сетих, че ти намерих координати на една добра хомеопатичка в София, ако се интересуваш още : Стоименова, тел.0888268415. Една приятелка е много доволна. И във форума я хвалят много. Все щях да ти пиша и все забравям. Това не е реклама! Просто ми беше по-лесно да го напиша тука.  Grinning

# 283
Първо започвам с нощното хранене и т.нар. ПАУЗА. По принцип историята с паузата тръгва пак от храненето с АМ. Наситените масти и дългите белтъчни вериги на кравето мляко затрудняват храносмилането и може би наистина се явява някаква нужда от почивка. При кърменето обаче този филм не се прожектира. Първо, никоя от вас не знае точно колко кърма е изяло бебето преди да заспи, още по-малко знаете за колко време тя ще се преработи и усвои от бебешкото стомахче. Лично аз смятам, че и на АМ да е детето щом се буди за ядене трябва да му се дава. Природата си знае работата, а бебковците са с много силни инстинкти. Мислете за тях като за нормални хора и им имайте доверие - те ще са ви най-верният пътеводител.
Рени, мъртва ваксина! Naughty И без това всички ги стабилизират с живак, и без това децата, ваксинирани с жива ваксина са преносители на вирусите  Shocked Това го четох в последния брой на списание 9 месеца и не можах да повярвам на очите си - 30-40 дни бил инкубационният период на полиомиелита. Дете, ваксинирано с жива ваксина е потенциален заразоносител! Та правете си сметка с кого се срещате и пазете другите бебета около вас!!!
Ели, живот и здраве на 30-ти септември идвам в Пловдив. Хайде моля те да направим така, че да се видим. идвам за Ла Лече среща. Ако оже да доведеш и вашия тати. Доста неща ще му станат ясни, а ако не, поне ще види, че не си ги измисляш тези твърдения и ще се срещне с лекари, които ги подкрепят. Може и свекърва си да докараш.
д-р Драганов е пич и половина, а ако не си рекламираше магазина за обувки щеше да е още по-пич. Иначе от отзиви на квартални мами знам, че е по-внимателен от горнобанския, но аз лично съм ходила само при Драганов и останах доволна - взе под внимание моя ортопедичен проблем и прегледа обстойно Сияна, предвид евентуалните наследствени обременености.
СилвияН, възможно е бебето да губи апетит от гъбичките. Ако питаш мен вземи си пусни търсачка в кърмаческия или си пусни директно тема. Момичетата ще се поядосат, че предварително не си потърсила, Wink но ще ти помогнат на драго сърце Grinning

# 284
Между другото и нас нашата педи ни праща при този лекар, днес записахме час за 3-ти октомври, чак тогава имал свободни часове, явно наистина е добър...
[/quote]
И аз записах час,за 3 октомври в 9:20 часа  Peace при д-р Драганов.Вашия час за колко е?Може пък да се засечем?
От ваксина Ема спа цял следобед,нищо друга.Равиа аз взех ваксината за 64.35 лв.
Лала,после нали пък зъбите ще почнат да ни мъчат,та все ще има за какво да се притесняваме.
Лека и спокойна нощ

Общи условия

Активация на акаунт