С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 028
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Рокстар, приеми добронамерено, аз как ви виждам – чела съм те и в други теми с коментари за мъжа ти. Него не мога да преценя през твоите мнения, но ми се струва, че ти си една идея по-припряна, по-хаотична, лежерно-разпиляна, но пък невротична. Имаш своя собствена дисциплина, ред и държиш да се случва, за да ти е спокойно и да валидираш нормалността си. Което е съвсем нормално. А той е по-прибран, опърничав, "държи" до последния момент и вярва, че ще му се получат нещата (което също играе лоша шега нерядко), леко се надскача. И двамата ми се струва, че поемате "отговорности", разходи, които не са ви по джоба, не обмисляте добре нещата и съответно после има последствия, които се поемат трудно. Може би проблемите ви идват от, пак казвам лично за мен, от леко романтичното и необмислено надскачане, което не можете в действителност да си позволите.

Погледни го рационално – ти си с непостоянни доходи и доколкото съм те чела не твърде високи, той също не е стабилен. Имате ипотека, кредити, имоти, които са ви в тежест. Децата и месечните режийни дори не ги смятам. Няма как да не се изпокарате с толкова задължения/разходи и поне единият да не е с постоянен висок доход. Това е ужасен стрес и за двамата.
Дерзайте, ако се обичате и има уважение между вас, но преразгледайте отношението си към поемане на материални отговорности. Кое ви е действително нужно, належащо, какво можете да си позволите и кое не. Дет викаше бай Тошо, приземяване, приземяване, приземяване. Мисля, че ще помогне при вас.

# 211
  • София
Нямаме ипотека и обикновено не се надскачаме. Другото си е така, благодаря за анализа. Надявам се нещата да си влязат в релси скоро.

# 212
Дразни ме с това че започна по често да пиива бирички след работа,постоянно ми прави забележки в отглеждането на нашето бебе и всеее е изморен и не му се прави секс.

# 213
Дразни ме с това, че слага нещата на абсолютно нелогични места. Например, бях купила една електрическа метла , с която набързо да почиствам , вместо всеки ден за вадя прахосмукачка. Къде я забута..нямам идея. Казвам му да я извади и да ми я даде. Нямало смисъл, не съм я ползвала. Е как да я ползвам като я няма??? Купувам за детето един кашон мокри кърпички. По принцип го държим в една малка тоалетана , която ползваме за склад в момента. Не, той качи кашона на най- високия шкаф. Така всеки път като ми трябва пакет аз трябва да се катеря до кашона.
С две думи - всичко, което ползвам аз му пречи и си го разчиства.

# 214
  • София /Абсурдистан
Дразни ме много. Ама за 30- годишен брак е нормално. Сигурно и аз го дразня.

# 215
Колкото и да ми е мъчно и странно, няма да го бъде нашето семейство. Той полудя и започна да ме заплашва финансово. Това вече ми е последната капка. При първа възможност отивам при адвокат.

извинявай ама  никой не те спира сега да отидеш ??? или само го ...вадиш в сайта

# 216
  • София
Бях вече. Онлайн. Консултирах се за някои неща и това е.
Писах назад, беше моментна драма, успокои се.

# 217
Мъж, който 16 г. години е плащал, ще плаща пак. Може и да се "кози", ама ще му мине.

# 218
Аз не мога да си представя ММ да ми определи някаква сума, която да отделя за семейството. Вкъщи парите са общи. Аз имам достъп до неговите и той до моите. Моите в момента са по-скоро символични де. Втора година майчинството съм, но иначе не взимам лоша заплата, въпреки, че неговата е доста по-голяма. Когато трябва имаме по-големи харчове се консултираме един с друг, като аз съм по-големият прахосник. Никога не ми е правил проблем.

# 219
О, мъжете ме дразнят само когато не са мъже.
Това в България е доста често срещано явление.

# 220
Имам един невротичен колега, който постоянно потропва по бюрото ми, побутва това и онова, докато чака да му свърша услугата, за която е дошъл. Буквално не може да стои на едно място, не знам как живее със себе си този човек. Много добре се разбираме с него, но ужасно ме напряга, когато е наблизо.

# 221
Моят ме дразни с това колко бавно действа в домакинството Smile но предполагам го е наследил от майка си, защото когато ходим на гости при свекърите, тя тепърва се заема да маха неща от масата и да я чисти и минава час, час и половина докато се сложи тая маса и се сготви. Аз да помогна за нещо, но я гледам как се мотае.. В моето семейство масата е готова наредена с разядки и салати поне 15мин. преди идването на гостите. Как да е...
Аз мия чиниите за10-на минути, той за 20! Аз минавам всички 2-3 стаи с прахосмукачка за половин час, той се занимава половин ден! Изчисти една стая и почива половин - един час цъкайки на комютъра.
Затова сме се разбрали чиниите да ги мия аз, прахосмукачка също по-често пускам аз, защото искам работата да се свърши бързо и деня ти после да е свободен, а не цял ден да се занимаваш. Нямаме дете, но имаме куче и прахосмукачката я пускам всяка събота. Когато не ми се занимава го оставям той да чисти и си затвярям очите за бавното чистене Smile
Простира по грозен начин! Намятва дехите на простора както му падне, бельо, кърпи, тениски, както той казва "Едно към гьотере". Аз поне се стремя бельото да е зад всички дрехи, тениските прострени през средата, изпънати. Ако не друго, поне ме пита "Искаш ли помощ" когато ще простирам. Знам, че има мъже които и това не правят. Аз понякога се съласявам да ми държи прането, докато го слагам на простира, друг път ако имам повече време си го простирам сама.
Дразни ме също, че тоалетна/домакинска хартия се ползва за чистене в кухнята! Това пак от семейството му...
Станем от масата след вечеря и има трохи - минава я с хартия. Разлее се нещо - веднага хартия, нищо че му трябва стабилно количество за да поеме течността и нищо, че на мивката съм сложила гъби за тази цел..
Иначе долу-горе съм го научила да си прибира мръсните дрехи и чорапите в коша за пране. А и да има някой чорап разхождащ се в спалнята или хола, не ми прави впечатление. Чак когато ще пера, тогава обирам всичко негово или го питам ако има нещо да го донесе.
Пак се олях в писането Sweat Smile Съжалявам, не мога да се събера в 2-3 изречения!

# 222
Все едно с ММ живееш🤣😂😅!
С тази разлика,че ние имаме и бебе и е още по-забавно!

# 223
Sissy Отдъхвам малко, радвайки се че не съм сама с такова "животно" Smiley
На мен надеждата ми е, че след като се появи бебето, той малко или много, иска - не иска, ще се научи на скорост, защото няма да има възможност да се мота по цял ден, особено когато бебето е до 1г.
Но да , оптимист съм. Сега има цялото време за него си и му е широко около врата Satisfied Ако не се получи ще го оставя той да поема грижите за детето през повечето време и ще се научи, къде ще иде Smiley

# 224
  • софия
Sissy Отдъхвам малко, радвайки се че не съм сама с такова "животно" Smiley
На мен надеждата ми е, че след като се появи бебето, той малко или много, иска - не иска, ще се научи на скорост, защото няма да има възможност да се мота по цял ден, особено когато бебето е до 1г.
Но да , оптимист съм. Сега има цялото време за него си и му е широко около врата Satisfied Ако не се получи ще го оставя той да поема грижите за детето през повечето време и ще се научи, къде ще иде Smiley

Дано да бъркам, ама няма да се научи на по-бързо темпо, те просто са си такива! До 1 година е лесно, после почва интересното като не можеш да го оставиш, защото лази или ходи. За да съм по темата, мразя като излиза от банята, ходи бос и оставя мокри стъпки след себе си, направо локви, в същото време детето лази и попадне ли на вода се хлъзва.

Общи условия

Активация на акаунт