С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Обран бостан ;)
Ще се намери разбира се.

И какво излиза, че любовта си е любов, ма парите са си пари...

Когато се говори за остойностяване в пари, вече не е любов , а бизнес. В бизнеса, колкото и да е гадно, важи правилото за най-ниска оферта.

# 346
  • Варна
Мъжете също захитряха. Малцина ще спонсорират чуждо дете на безработна домакиня. А бащите ,с материален превес печелят и правата над детето.

# 347
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ще се намери разбира се.

И какво излиза, че любовта си е любов, ма парите са си пари...

Когато се говори за остойностяване в пари, вече не е любов , а бизнес. В бизнеса, колкото и да е гадно, важи правилото за най-ниска оферта.

Да де, но една чистачка ще ти вземе 40-50 кинта за 4 часа, а колко ще е чисто след това, е относително. Отделно готвене, пране,  пазаруване, други битовизми, които не са сложни,  но отнемат време. И това съчетано с дете/ деца.
В общи линии жената има нужда да чувства оценена и разбрана, не да се заяждат с нея. Хората се събират и формират двойка/ семейство водени от емоции и чувства,  за да си помагат и подкрепят, ако всичко е сметки и пресмятане, няма нужда да се събират.
 И не, в бизнеса повечето пъти най-ниската оферта е свързана със занижено качество.

# 348
Основният проблем е схващането за ролята на жената в семейството, която дори  в 21 век у нас е подчинена на балканско-ориенталския модел. И това идва от семейството и разбирането на обществото. Не знам колко поколения с друго възпитание трябва да се сменят, за да се случи и у нас.
Имам две приятелки, омъжени за чужденци. Едната е по майчинство с две деца и не работи. Колегите на мъжа й го питат дали жена му би имала против ако се забави след работа за една бира (по думите на мъжа й питат с разбирането колко трудно е самостоятелното отглеждане на деца и факта, че той също има задължения към това). Мъжът на другата ми приятелка не само, че участва наравно в домакинството и отглеждането на детето, ами като дойдат у дома на гости той тича след децата да събира играчките, защото казва, че аз съм домакиня и съм се постарала за комфорта на всички на масата и това е неговият начин да благодари и да ни остави да се видим двете. Тя винаги изглежда добре - хубаво облечена, с грим. Питала съм я как успява. Оказа се, че тайната е пак същият този мъж. Той облича себе си и детето, за да може тя да има 10-15 мин повече за приготовления. У нас това кога?

# 349
Vivian91, печелят мъжете права над децата, но с деца не им се занимава. Ползват го само, за да сплашват майката, не са чак толкова луди.

# 350
Също преди време,в чужбина на опашката в супера жената каза на съпруга си че иска сладолед.Отговора беша - купи си.И тя отиде,взе си и си го плати с нейната банкова карта,макар че неговата беше в ръка и плащаше сметката.
Също така съм виждал и влюбена двойка как си делят сметката до цент. Хайде стига сте гледали в чуждата паничка и вижте какво става при нас.И се запитайте
тези мъже/жени как са възпитавани тук и от какви родители.

# 351
Не е правило, но е факт, че 40-те са преломна възраст. Ако тръгваш от тази отправна точка - разбирам. Самосъхранението може да те блъсне по всяко време.

Зачудих се как се отразяват 40-те или скорошното им стигане?
Бившият ми мъж тогава се юрна да открива себе си, да изживява втори пубертет, да се увлича по високи скорости и мотори, да търси някакво имагинерно щастие.

# 352
На зле ориентирана и неорганизирана жена тайната ѝ била  мъж. Тц, тц.

# 353
  • Sofia
Имам две приятелки, омъжени за чужденци.

Това не е странно – чужбинският манталитет е така ориентиран, че семейството е издигнато до най-висша ценност. Тук все се бием в гърдите колко много държим на близките си и как не сме материалисти, за разлика от духовно пропадналите западняци, но когато се стигне до реални действия, с които да подкрепим твърденията си, издишаме яко.
Мъжът ми е работил в две чуждестранни фирми до момента – и на двете места преките му шефове бяха чужденци (от различни държави). Всеки път, когато се налагаше мъжът ми да поеме някакви допълнителни задължения, извън регулярните му такива, шефовете му казваха първо да обсъди с мен дали изобщо ще е възможно да се ангажира със задачата, и чак тогава да им даде финален отговор. Защо ли? Защото пределно добре съзнават, че освен професионалните си задължения, всеки човек има и чисто човешки такова, семейни. И че няма как работата да е приоритет, вземащ превес над благото на семейството.

# 354
Затова е нужно да си остойности труда- началството да свие перки и да схване, че заплатата му не е достатъчно голяма, ако трябва да плаща за уреденото си ежедневие и уюта вкъщи.

Само началството да не реши, че ще му е по-изгодно да плаща издръжка, че ...

Само майката да не реши, че й е по-изгодно да се върне на работа, вместо 24/7 да се върти около печката, пералнята, бебето... И на началството да му се наложи да наеме детегледачка. И без това са му увеличили заплатата, и се е взел много на сериозно, разбрахме.

# 355
  • Обран бостан ;)
ОК - да почне тя да издържа семейството. Тогава мъжът и ще си остане в къщи и няма да има основание за мрънкане.

Скрит текст:
Да де, но една чистачка ще ти вземе 40-50 кинта за 4 часа, а колко ще е чисто след това, е относително. Отделно готвене, пране,  пазаруване, други битовизми, които не са сложни,  но отнемат време. И това съчетано с дете/ деца.
В общи линии жената има нужда да чувства оценена и разбрана, не да се заяждат с нея. Хората се събират и формират двойка/ семейство водени от емоции и чувства,  за да си помагат и подкрепят, ако всичко е сметки и пресмятане, няма нужда да се събират.
И не, в бизнеса повечето пъти най-ниската оферта е свързана със занижено качество.

А най-високата обикновено е свързана с плащане за "бранд".

Пак ви казвам - не е в интерес на жената да се самооценява в пари.

# 356
  • София
Мъжете също захитряха. Малцина ще спонсорират чуждо дете на безработна домакиня. А бащите ,с материален превес печелят и правата над детето.

А, да бе, представям си го как си е наел поне трима адвокати, че да му спечелят правата над детето.
Той сега се връща и полягва на всичко готово, че и махна намира, и за парите си се стиска, че да не е луд да си окачи ремаркето на врата и да тича като хамстер между работата, градината, печката и банята?

При това, авторката казва, че щом майчинството й свърши, тръгва на работа.

А, Al_Bundy, ти не четеш проблема, а си разсъждаваш по "принцип и традиция".
Имаме мъж, който си е повярвал много, след като са го погалили по главичката в службата и са му вдигнали заплатата.
Започнал е да прави забележки наляво и надясно, дори за неща, които са направени, ама той не ги е забелязал.
Примерът беше- изпрала е авторката, ама той пита, защо не е изпрала......
И накрая се е изцвъкал върху семейните отношения, забранявайки на жена си да реагира на обвиненията с "няма да ми пипаш парите".
Бих квалифицирала такъв, ама, от мен да мине.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 13:36 от absurT

# 357
Затова е нужно да си остойности труда- началството да свие перки и да схване, че заплатата му не е достатъчно голяма, ако трябва да плаща за уреденото си ежедневие и уюта вкъщи.

Само началството да не реши, че ще му е по-изгодно да плаща издръжка, че ...
Най-изгодно ще му е да си купи надуваема кукла. Тъкмо ще му подхожда.

# 358
"Al_Bundy" Силно се надявам, когато детето тръгне на градина да се развивам в свой бизнес, за което полагам усилия още преди да забременея, ако не се получи просто ще започна работа и дай Боже да издържам семейството. Не съм от лиглите дето чакат пари и помощ за всичко от партньора и може би затова съм в такава ситуация. В крайна сметка пак си чистя, готвя и тн. защото аз и детето сме повече в къщи и не ми е приятно да стоим в мърсотия. Не си говорим, няма смисъл, пак ще се стигне до скандал. Няма да пипам " парите му", да видя приятно ли му е. Един вид " щом аз няма да чистя, не заслужавам да ям" се получава.. адска тъпотия.Ще се издържаме с майчинството докато започна работа.  Така или иначе не съм чакала на неговите пари, за мен не са важни. Колкото и невероятно да звучи, мога и с малко. 😊 Даже вече ми става неудобно, че ви занимавам с битовизми.😁

# 359
Бе каква е тази криворазбрана гордост, не разбирам. Ще се свивала и можели сте с детето и с малко.
Начукваш му канчето на тоя бей и да си търси ханъма като иска слугиня. Малко по-окумуш бъдете.

Общи условия

Активация на акаунт