С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 47 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Скрег, ако живееше с мъжа ме, щеще да те изхвърлил само от лек намек какво как да прави. Просто явно мъжът ти е доста търпелив. Аз така като теб не мога. Шапката, гащите и на разходка, грам не ме вълнува кой какво яде. Питам семейството и готвя това което кажат. Просто не задълбавам. Ти се тровиш от пълни глупости. Даже да си чатиш с някой, който те кефи е по-добре от това да вдигаш скандали за глупости.

# 721
Защото аз никой не заставям. Мъжът ми го обича и го яде. Децата не го обичат, даже не искат да го пробват. Яд ме е, но и аз като дете не обичах боб така че ги разбирам.
Естествено, че го готвя в тенджера под налягане. Но е цял ден щото трябва да съм си покрай него и да го мисля. Моята рецепта няма как за 30 мин да се сготви. Само запръжката отнема повече от 30 мин. И не за слоукукър рецептата. Изобщо не разбирам смисъла на слоукукърите при положение, че мога да си го бухна в гювече или нещо подобно във фурната и да си се слоу куква цял ден.
Не обичам да готвя, кво толкова рипате.

Скрег, ако живееше с мъжа ме, щеще да те изхвърлил само от лек намек какво как да прави. Просто явно мъжът ти е доста търпелив. Аз така като теб не мога. Шапката, гащите и на разходка, грам не ме вълнува кой какво яде. Питам семейството и готвя това което кажат. Просто не задълбавам. Ти се тровиш от пълни глупости. Даже да си чатиш с някой, който те кефи е по-добре от това да вдигаш скандали за глупости.

а ти кво си мислиш, че правя Laughing Затворила съм се в моята си стаичка и излизам само ако се наложи. Е вечер съм в дневната щото има камина и ми е уютно. А тука от седмица и глава ме боли - май е синузит та си го напичам.
За готвенето - ние сме 5 човека и всеки иска различно. Как ли пък не бих готвила пет различни неща. Готвя по едно като редувам желанията им. Но аз си обичам супи и гледам винаги да има  - готвя по един казан и си я ям дни наред.
Не знам що заради един боб си направи извода, че му казвам кво да прави. Много рядко му се меся и то за неща, които пряко засягат мен и децата. Не го и питам като излиза къде отива и кога ще се върне. Той обикновено казва Излизам за няколко часа, и тва е. А аз обичам да си седя в нас. И с хора обичам да общувам, но покрай мен всички са ми скучни. Чатя си в приятели в различни точки на света

# 722
  • София
Защо го заставяш да яде с хляб, туй не разбираме.

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 03:38 от Не се сърди, човече

# 723
ММ ме дразни, че омазва яко покривката. Мрънкам му да внимава, ама без никакъв ефект.
     Една вечер ме пита що съм я постилала тази покривка, че пак ще я омаже.
    Ами на вестник ли да му сервирам Joy
   Като се храним с други хора виждам че внимава. Значи може...
    Иначе не ми тежи. Тя пералнята пере... Ама като я видя една такава омазана...
     Ние в къщи си ядем както ни е кеф. С хляб, без хляб... Ако не стигне манджата има с какво да си доядем - салата, сирене.., все нещо ще намерим.
      Много обичам печена наденица, студена и без хляб, с кафето за закуска, въпреки че много рядко се случва да закусвам. Отивам да се срамувам в ъгъла, че то така не се яде Blush

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 03:39 от Не се сърди, човече

# 724
  • Най-красивата страна
Както свекървата на Скрег иска тя да яде датската храна по датски,така и Скрег иска мъжът и да яде българските ястия по български.

# 725
Ние у дома слагаме покривка само като има гости. Майка ми е скандализирана от това Wink

# 726
И ние не ползваме покривка, храним се върху подложки, лесно се почистват. Също почти не ядем хляб, така че и трохи няма.  😀 Аз фасул готвя изключително рядко, обичам го, но ми се подува стомаха. Понеже съм мързелива, купувам буркани със сварен боб, става за по-малко от час.

# 727
  • Далечният изток
ММ ме дразни, че омазва яко покривката. Мрънкам му да внимава, ама без никакъв ефект.
     Една вечер ме пита що съм я постилала тази покривка, че пак ще я омаже.
    Ами на вестник ли да му сервирам Joy

Тури една мушама Simple Smile

# 728
  • София
Моят омазва всичко около себе си - масата и дивана, дори да не яде, само да пие кафе и пуши.
Но пък готви.

# 729
И двамата сме пушачи, но от 25 г., малко преди да се роди втората дъщеря не пушим вкъщи. На терасата , без значение времето, съвместно решение, ти да видиш😂

# 730
Аз мисля да сложа стъкло на масата в кухнята, така още по- лесно ще се почиства и ще се запази лака на масата. Покривката ме изнервя. Откакто имаме дете, нямаме покривка Wink

# 731
А, хората сме различни и няма правилно и грешно при вкусовете.

Така е, но когато и да пусна някое кулинарно шоу, все някой от шефовете неизменно пуска репликата, че добрият вкус се възпитава. Но ми се струва, че има безнадеждни случаи, които не подлежат на никакво възпитание.
Мене ме дразни, че каквото и да сготвя, от хладилника се изваждат всички налични сосове и тубички и се започва безогледно заливане на всяка хапка, без значение от това съчетават ли се вкусовете или не. Например пиле с ориз и отгоре кетчуп! Или на всяка хапка руска салата - соев сос, голяма част от който се разлива в чинията и наоколо. Палачинките се доовкусяват с горчица, сос от стриди и всякакви други случайни комбинации. Онзи ден наистина се подразних, когато видях пътечка от кетчуп върху боядисаната лично от мен с бял латекс стена. И знам как е станало - с отривисто разклащане и тръскане на полупразната бутилка, случайно да не да стане зян.
И после, като ми потрябва някой сос за определена рецепта или марината - няма. Няма, защото някой го е изразходил върху филии с кашкавал и салам. Че то може ли сандвич с кашкавал без сос от стриди, барбекю или уссаби? Ми не може. И се сещам как бай Ганьо готви рибата, и се примирявам, че винаги ще е така у нас.

# 732
  • София
А, хората сме различни и няма правилно и грешно при вкусовете.

Така е, но когато и да пусна някое кулинарно шоу, все някой от шефовете неизменно пуска репликата, че добрият вкус се възпитава. Но ми се струва, че има безнадеждни случаи, които не подлежат на никакво възпитание.
Мене ме дразни, че каквото и да сготвя, от хладилника се изваждат всички налични сосове и тубички и се започва безогледно заливане на всяка хапка, без значение от това съчетават ли се вкусовете или не. Например пиле с ориз и отгоре кетчуп! Или на всяка хапка руска салата - соев сос, голяма част от който се разлива в чинията и наоколо. Палачинките се доовкусяват с горчица, сос от стриди и всякакви други случайни комбинации. Онзи ден наистина се подразних, когато видях пътечка от кетчуп върху боядисаната лично от мен с бял латекс стена. И знам как е станало - с отривисто разклащане и тръскане на полупразната бутилка, случайно да не да стане зян.
И после, като ми потрябва някой сос за определена рецепта или марината - няма. Няма, защото някой го е изразходил върху филии с кашкавал и салам. Че то може ли сандвич с кашкавал без сос от стриди, барбекю или уссаби? Ми не може. И се сещам как бай Ганьо готви рибата, и се примирявам, че винаги ще е така у нас.

🤣🤣🤣🤣, ох, не мога. Не ти е лесно.

# 733
Аз не разбирам каква е драмата всеки да яде, каквото му е вкусно и както го обича. Аз не ям боб, но не спирам мъжа ми да си сготви, да си прави запръжка или ако ще да изяде и цял хляб с него. Съответно не обичам и коментари защо това го ям така, а другото иначе.

# 734
  • Sofia
Според мен, всичко зависи от това, как си възпитаван в детството. Аз съм учена, че няма предварително зададени правила и имам свободата да си модифицирам ястията, точно както ги обичам. Същото важи и за останалите членове на домакинството. Все пак, говорим за нещо така елементарно и базово, като храненето. Изобщо не знам защо хората хабят толкова много енергия за подобни щуротии.
Апропо, и аз, когато не съм на здравословен режим, ям страшно много неща с голямо количество сос (майонеза, горчица, кетчуп или нещо друго) – като започнем от добрата стара пица, та свършим чак до гювеча или ориза с коприва.

Общи условия

Активация на акаунт