Какъв крем за лице използвате? – 18

• 57 489
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Medik8 за ретинол, Shani Darden, Murad! Няма да сбъркате.
Аз пробвах няколко продукта на Medik8, имаше дневен крем, слънцезащита и околоочен.Нищо не ми хареса, не плюя по марката явно с моята кожа не се сработва, иначе може да са добри, но за мен вече са аут.Препоръчвам първо да се пробват, защото цените им не са ниски.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 10:06 от Bright Crystal

# 256
Харесвам Murad и с тях издънка нямам, но разбира се, това не отменя правенето на домашното преди купуване на каквото и да е от техните продукти.

# 257
дайте идея за крем за смесена кожа за студено време и да може да се сложи под слънцезащита, трябва да е лек, но и богат все пак да предпазва от студ, особено рано сутрин

Korres Wild Rose.
Има разновидности за суха и нормална кожа май, като и дневен и нощен. Страшно ми е комфортен и в топло, и в студено. Отгоре нанасям слънцезащита без проблем.

# 258
Имате ли впечатления от кремовете на l'Occitane? Мои познати много харесват серията с безсмъртниче, но тя е за по-зряла кожа.

# 259
Здравейте, имате ли отзиви и използвали ли сте Микса цика крем 5% пантенол, има ли ефект при кожа с акне? И използвали ли сте крема пак на микса който е против червените петънца след акнето, ако да мазен ли е каква му е текстурата, наистина ли заличава червенините? Аз съм с мазна кожа.
Прикачвам ви снимки и на двата крема

# 260
Аз пробвах няколко продукта на Medik8, имаше дневен крем, слъцезащита и околоочен.Нищо не ми хареса, не плюя по марката явно с моята кожа не се сработва, иначе може да са добри, но за мен вече са аут.Препоръчвам първо да се пробват, защото цените им не са ниски.

Конкретно за ретинола ми беше препоръката, техни дневни и околоочни не съм ползвала. Но пак не е лошо да се пробва, разбира се Simple Smile

# 261
Имате ли впечатления от кремовете на l'Occitane? Мои познати много харесват серията с безсмъртниче, но тя е за по-зряла кожа.

На мен много ми харесваше! Ползвах и олиото за лице от същата серия - страхотно беше. (с нормална към суха кожа съм, за мазна не съм убедена, че ще е ок) Това със "за по-зряла" кожа не го гледам особено, а и точно този крем не ми се вижда подходящ за мнооого сериозни възрастови проблеми.

# 262
Да, имаме, продуктите са много хубави, измиващата пяна е страхотна.

# 263
Имаше едно приложение,което сканираше съства и изписваше кое какво и дали е вредно ,ама кое беше...

Докато отгоговоря на въпроса ми отне време и за това постта ми ще е дълъг, за което се извинявам, но няма как …
Много е сложно или по-точно объркващо с тези сайтове и приложения за проверка. Разгледах крема на Eucerin Hyaluron+filler + Volume-lift дневен SPF 15 нормална и смесена кожа. Взела съм състава от https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010004862
Използвах няколко приложения Clean Beauty, Healthy Living и INCI beauty и сайтовете COSDNA, SkinCarisma, INCI Decoder и EWG.org. Ето какво показаха:
Скрит текст:
Според INCI beauty в този крем има 1 спорна/рискова, 9 не толкова безопасни, 3 задоволителни и 15 добри съставки
Рисковата съставка е Ethylhexyl salicylate или с друго наименование OCTISALATE, във втората група попадат в оранжево оцветените съставки/ нямам намерение да ги изписвам /, спирта както и други оцветени в жълто съставки ги определят като задоволителни. Оценка 6,6/20 ми говори, че крема не е най-доброто, което да си сложим на лицето.
В Clean Beauty проверката показва само 6 синтетични съставки със спорна безопасност, които са и замърсители за околната среда.
Healty Living app се изисква сканиране на бар код или въвеждане на съставките и тук ще избегна тази тегава работа, но проверих поне рисковата съставка, и за нея няма данни.
В сайта на DECODE INCI въпросната рискова за здравето съставка Ethylhexyl salicylate  - интересното е , че в описанието й пише „има добър профил на безопасност. https://incidecoder.com/ingredients/ethylhexyl-salicylate И всъщност двете по-лоши съставки са само спирта и парфюма. За сухите, чувствителни и зрели  /май и за мазната/ кожи спирта  дразни и изсушава още повече, а парфюма е алерген, но не всеки проявява реакция към него.
В EWG.org. – странното за този сайт е, че съставката Alcohol  не я разпознава въобще, но пък при изписването й изважда само продукти с Alcohol free. Иначе крема го оценява с оранжева 6-ца, като най-опасни дава отново парфюма и консерванта, докато авобензона и BUTYLPHENYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE ги оценява съответно с зелено1 и зелено1-2. А Авобензон не се препоръчва на бременни!
ScinCarisma  - също потвърждава, че за сухата и чувствителна кожа има риск от Ethylhexyl salicylate, алкохола, консерванта и парфюма – всички те имат оценка на безопасност оранжево 4.
И в COSDNA за Ethylhexyl salicylate въобще и дума не става, че е лош. Нито и за другите не толкова добри и задоволителни съставки. Не! Лошите са отново алкохола и парфюма, дори и консерванта има зелено-оранжева оценка за дразнене на кожата.
Можете да си направите сами проверките в тези сайтове, че не ми дава възможност да съхраня линковете с информацията.

Така че, въпросът е на кое приложение или сайт да се доверим? Преди време ползвах INCI Beauty, но после разбрах, че е приложение с неверни данни или по-точно робува на определени марки. И  затова си ползвам най-вече Decode Inci, Cosdna и EWG.org, естествено като пак има сравнения и изключения. А от приложенията Healty living, но не съм сигурна, че е напълно точно.  Най-добре е с телефона и през сайтовете да се сканират баркодовете на козметиката.

Към питането на Dari_77 - ще ви отговоря скоро Blush

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 08:29 от Pink Dress

# 264
В този ред на мисли бих помолила Ravennа, ако можете да ми пратите състава /на лично/ ако предпочитете на кремовете на Ив роше, тъй ката не ги намирам никъде. Благодаря!

Eто, дано да се чете. Снимала съм опаковките.

Тези са от друга серия, но също не са лоши.

Използвам особено очния гел

# 265
Този крем на Ив Рош хубав ли е? Онзи ден се чудих дали да не го взема, но не ми се рискуваше, заради моята проблемна кожа.
Дават го за нормална къмкомбинирана кожа, а не за суха и чувствителна.
Как е хидратацията и каква е конститенцията?

# 266
В момента съм с този . Харесва ми как стои на кожата ми, матира я, но ароматът е една идея по-силен.
Купих го като по-евтин вариант от , но пак ще се връщам на него. Абсолютният ми фаворит е.

# 267
Скрит текст:

На мен много ми харесваше! Ползвах и олиото за лице от същата серия - страхотно беше. (с нормална към суха кожа съм, за мазна не съм убедена, че ще е ок) Това със "за по-зряла" кожа не го гледам особено, а и точно този крем не ми се вижда подходящ за мнооого сериозни възрастови проблеми.

tuali, благодаря за отзива. Сега видях, че с безсмъртниче са две серии, ти за този ли говориш:

Моята кожа е смесена, но чувствителна. Ще мина през магазина за тестери, заинтригувах се.

# 268
Да, струва ми се, че беше този. Преди 2-3 години беше. Всичко в жълти опаковки. После пуснаха версия на маслото за лице с нещо синьо в опаковката--та това може да е по-нова версия.

# 269
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз искам да дам един лайк за този крем

Общи условия

Активация на акаунт