Някак си ми навява тъга този рожден ден,усещам един ветрец на раздяла.
Иска ми се тази бележка да е написана за Еда ,защото тя реално направи живота му красив и той го осъзнава, мисля,че ще е за нея,като благодарност за изминалата вечер ,кексче за празникът му,поднесено на стълби под звездите, толкова естествено и някак си по детски , желание, което да си пожелае,толкова просто и обикновенно,а в същото време е точно това което искаш,идеално и неповторимо.Истинско!
Погледа на Селин е доволен от това , че Серкан я притиска да направи избор между него и Ферит/дали в личен или професионален план-ще видим/.Това я прави уверена,че още е фактор за Серкан,независимо от присъствието на Еда в живота му.
Какъвто и да е избора на Селин договорът е към своя край. Ако избере Ферит,това ще е окончателно за Серкан, ще приеме загубата,защото егото му няма да позволи да я приеме отново/ просто не я обича, а не защото не би подтиснал егото си / и така няма да имат пред кого да се преструват.
Ако избере Серкан той ще е победител в тази битка,битка която ще остави горчивина,болка и тъга в неговият неясен и неразбран свят даже и от самия него.
И за Еда и за Серкан това ще е един тъжовен момент,ще трябва да продължат живота си един без друг .
Другият вариант е истинския договор да излезе на яве,благодарение на Селин и това да е края на договорните им отношения.При раздялата той ще поиска да възтанови стипендията й, тя сугурно ще откаже.Тук е времето да се появи баба й.
Тази трепет,вълнение и радост от близостта им ще им липсва,ще ги изгаря това,че не си пренадлижат/Еда ще е без годежен пръстен,който да показва ,че сърцето й принадлижи на някого/това ще доведе Серкан до лудост от ревност/.Той ще трябва да действа и да призае любовта и копнежа си и че живота му е пуст и без нея.
На този етап Еда е влюбена ,но той и даде толкова много предпоставки за това. Объркана е и не иска да бъде наранена,отдръпва се ,не може да разбере напълно този Серканов свят.
Серкан каквито и нови и завладяващи сърцето му чувста да изпитва,при него все още е водещо изпълнението на договара.
Обърквам се от разбъркаността на фраговете.
За подаръкът,мисля,че ще е накаква вълшебна/магическа/кутия за мечти и желания ,някак си ,детско е наистина,но нали Серкан в детството си е обичал да чете книги за вълшебста.