Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 334
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
+1 от сорбифер е (пила съм го)
цитат от описанието

По време на лечението със Sorbifer Durules изпражненията може да се оцветят в черно.

СОРБИФЕР ДУРУЛЕС

# 466
Сорбифер е железен препарат. От него изпражненията са ти черни. Провери си желязото.
Благодаря, не знам как съм го изпуснала това от листовките и сега го прочетох. Когато се случи веднага погледнах лекарствата пак и явно аспирина ми е попаднал първи и обвиних веднага него. Ще се допитам до лекарката, но мога ли да продължа да го пия?

# 467
спермограма пуснете в лаборатория към репродуктивна клиника ( и да включва Крюгер)

разгледай тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1222449

не спомена как си с щитовидната жлеза? tsh нивата са също фактор и то ключов при забременяване и износване

виж и 1-ва страница на тази тема и попитай АГ за изследвания на хормоните (напр при мен ги пускаха, за да оценят яйчниковия резерв - бях на 38 г, след което ми изписаха добавки/витамини) https://m.bg-mamma.com/?topic=1222449

също така ми замериха НОМА индекс (даже искаха в един момент да пусна обременяване с глюкоза, но така и не се наканих да го направя)

има тема за MTHFR мутация https://m.bg-mamma.com/?topic=979764

и последно да добавя още едно изследване (АГ взема матетиал и го изпрати в Геника за ДНК анализ, правиха го само на мен) Виж повече тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1210608

извинявам се, че така телеграфно Simple Smile но исках да маркирам повече съдържание.. тромбофилията е една част от пъзела..

Последна редакция: вт, 22 сеп 2020, 18:41 от fotokod

# 468
Подкрепям казаното от fotokod като искам да наблегна на спермограмата, в днешно време проблемите са 50/50 в мъжа и жената. Хубаво ще е да се консултирате с репродуктивен специалист, така по обикновени гинеколози и GP - та не знам дали ще ви обърнат внимание, а тази мутация ми се струва, че не е ключовия проблем, ако въобще има такъв при вас. Много неща могат да се изследват, но и тук и в Англия това си е скъпо удоволствие и затова ми се струва най-логично да се почне със спермограмата - най-малкото ако се налага да пие добавки и витамини за ада подобри показателите ще са му нужни поне шест месеца, през останалото време може да се проверят други неща при жената.

# 469
И компот от боровинки оцветява в тъмноо, почти черно, цвеклото също.

# 470
Здравейте, понеже от много време вече се борим за бебе и минахме през всички диагнози май-май, вече съм доста изтощена от четене, лекари и операции и ми се иска някой наготово да ми каже какво означават тези изследвания:

Другия месец ще започваме инвитро процедура, но още не съм показвала нищо на лекаря ми (пуснах изследванията на своя глава, заради прочетеното във форума).

пп. Пуснах си и за фолат в еритроцитите и излезе това:
RBC folate      2 472.5   nmol/l   реф.граници: 945.0 - 3100.0
Пия фолиева киселина (не метилираната) от 1 година, едва от седмица започнах с метилирана и все пак няма дефицит.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 14:41 от Kris_ti

# 471
Kris_ti, имаш мутацията която пречи за пълното обработване на витамините (677C>T (MTHFR), така че те съветвам да започнеш с метилираните форми.
Много внимавай с комбинираните витамини защото там често не слагат метил формите.
Имаш и други мутации - 4Г5Г. Изследвала си фактор 13, но не виждам АСЕ, а трите са обвързани. Може да се наложи терапия при бременност.
Аз имам сходни мутации и знаеш моята история и ще съм на терапия, защото при инвитро има повече тежест заради препаратите които предписват (тези с прогестерон и тн).
Запиши час при доц Русев ако можеш. Той ще ти отдели време и ще ти разкаже още неща за твоите мутации.

За витамините, изследвай и Б12, Д, Б6 и хомоцистеин.

Успех с процедурата! Дано имате много и здрави дечица след нея!

# 472
Здравейте отново момичета,
Имам питане маааалко в страни от темата, но все пак ще го задам. Виждам че доста от вас покрай 677C>T (MTHFR) са пуснали и съответните витамини Б12, Б6, Д и фолиева. Искам и аз да си ги пусна, но от много време ме спира факта че се препоръчва спирането на приема им поне за 10 дни преди изследването. Да де, но ние работим активно за бебе и изобщо нямам желание точно сега да ги спирам Thinking
Моля за съвет кога ги пускате вие и спряхте ли приема преди изследването?

# 473
Изследвам витамини почти всеки месец. Няма как да ги спра, защото това означава да ги приемам само по 2 седмици месечно. Досега висока стойност съм имала само веднъж - на вит.Д. Всичко останало е било в низините.
Другата легенда е, че към края на лятото не се изследвал вит.Д, а към края на зимата бил с най-ниска стойност. Моят един единствен висок резултат е през март. А мъжът ми пуска миналият месец и въпреки, че абсолютно всеки ден се пече на слънце поне по час и то вече повече от година, вит.Д му е нисък. Ние живеем в район на Испания където повече от 330 дни в годината пече ярко слънце, няма зима, навън сме непрекъснато и не ползваме слънцезащитни продукти дори и на плажа.

# 474
Благодаря ти за отговора PrimaVera
Ще ги пусна тогава при първа възможност. Има ли значение на кой ден от цикъла? Предполагам че не, но да си питам Grinning

# 475
Благодаря ти за отговора PrimaVera
Ще ги пусна тогава при първа възможност. Има ли значение на кой ден от цикъла? Предполагам че не, но да си питам Grinning

Не, няма значение. Аз пускам когато ме викнат в лабораторията, че имам късмета държавно да минава.

# 476
Има значение главно за Б12 дали се спира преди изследване, но честно казано съм ги изследвала и с прием и без и стойностите не са били фрапиращо различни.

# 477
Джеси и аз така разбрах, но при мен Б12 е в един прах с инозитол който пия за прекрасните ми поликистозни яйчници Joy та няма как да го спра. Утре отивам да ги пусна всичките витамини, че ми престои стимулация живот и здраве началото на октомври и няма за кога да отлагам. Междувременно, утре трябва да ми излязат и резултатите на фактор ХIII и ACE-то, та съм на тръни.

# 478
Здравейте! Мернах преди няколко страници май тук да се споменава доц. Конова, но не мога да го намеря. Чета, че предимно при доц. Русев ходят тук пишещите. Имам час в началото на октомври при Конова в Пловдив, не съм бременна, от София съм. Имам една успешна и лека бременност без терапии и едно кухо яйце от това лято, когато установих и тромбофилия - Лайден и още две нискорискови, на 40г. съм. Ако някой я е посещавал, ще ми се да знам - има ли смисъл да пусна предварително някакви показатели и как се процедира после с комуникацията вкл.изследвания, които назначава и разчитането им, когато пациентът е в друг град?

# 479
Ние ходихме в Плевен с резултат само от генетичните изследвания. Поводът бе успешна бременност на 35 год с раждане в 36 гс , като от около 22 гс поради нарушен кръвоток ми бе назначен АП вс ден до около 34 гс.

Последваха спонтанен сборт, след това мисед след спрял пулс пак в ранна седмица.

След като изслуша в детайл и зададе въпроси, доц Конова посочи стъпките, които да следваме- част от изследвснията направихме на място (Нк клетки и придобита тромбофилия - това мисля, че бяха при тях)

По- късно вече в София други (както са хормоналните) - в съответните според МЦ дни; tsh, нома индекс, пролактин - сутрин на гладно. Уреаплазма мисля, че се водеше - с материал взет от АГ и изпратен за днк анализ в Геника (дано го описвам вярно)

Използват един формуляр със списък с много неща, като маркират това, което ти назначават и така няма да се объркаш какво ти предстои

По-късно, като вече имах вс резултати (най-вече забавянето се случи, защото първата ни среща бе около 10 дни след аборта и исках първо да ми се нормализира цикъла и едва тогава да направя хормоналните изследвания),позвъних и назначихме 2-ра консултация, на която доц Конова огледа вс данни инаписа терапията

ПП: тогава съм била на 38г (сега 41 Simple Smile ). Може да попиташ дали вече са организирали и някаква форма на дистанционно изписване на терапия. Както и може да отидете също до Пловдив (ние така направихме след 3-тия аборт с идеята за доп консултация)

Simple Smile сега се върнах към поста и видях, че отивате в Пловдив, но няма дс е проблем после примерно и в Плевен - при обаждане цитираш номера на файла, който ще ти дадат

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 13:04 от fotokod

Общи условия

Активация на акаунт