Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 216
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Благодаря ви на всички за съветите и идеите - на човек понякога му трябва помощ отстрани, за да реши как най-добре да действа.

Та, с моя гинеколог от София, който е наясно с предишната ми история, не успях да се свържа - може би е сезонът на отпуските или ще върне обаждане скоро. Утре следобяд съм на преглед тук, за да не бавим повече положението.

Също така  - днес  втората чертичка е значително по-наситена или както казва любимия "вече не само ти си я виждаш", та няма да бавя повече прегледа, нищо, че на регистратура намекнаха, че малко рано записвам час и мога да почакам, въпреки че обясних проблема.. Simple Smile

# 91
След 7 дни закъснение с модерен ехограф може да се констатира вътрематочно разположена бременност.
Следващият преглед е за сърдечна дейност около 6 г. с. (след него се записва час за сертифициран фетален, защото обичайно месец се чака до него, всичко е заето при добрите доттори)
 Аз още  в началото
искам доплер, за да проверя щръвотока към ембриона.
Не е късно терапията да се започне и при сърце. Така че спокойно.

# 92
Минавам да се отчета финално (надявам се) - Фраксипарин 0.4 и кръвен тест за бременност(положителен). Сега се надяваме всичко да е ОК до финал.

Поздрави и успех Simple Smile

# 93
Здравейте!
С вродена тромбофилия (12-ти и 13-ти фактор, като заради тегло и други обстоятелства в изследването ми пише, че риска е като при Фактор 5) и АФС съм. Изписана ми е терапия Клексан 0.6 и Аспирин 100. Имам 2 загуби в 18-та и 10-та седмица.
В понеделник пуснах кръвен тест за бременност (по изискване на гинеколга ми пускам 3 дни преди очакваната дата на МЦ) и излезе положителен. Понеже резултата излезе едва вчера, започнах Клексан в 12 часа и трябваше да пия Аспирин в 18 часа. Но прокървих. Имах съвсем малко количество тъмно бежово течение и малко повече розово към светло червено. Не пих аспирин. Увеличих утрогестана до 8 глобули на денонощие и зацапването тази сутрин беше спряло. Също пуснах и нов тест, който е с утроена стойност.
Притеснява ме само, че според хематолога ми, предната бременност спря развитие заради късно заочнала терапия, а сега не пия аспирин. Имам час за хематолога чак на 26-ти. Мислите ли, че ще е проблем, ако дотогава не приемам аспирин или да изчакам и днес и от утре да го започвам?
Благодаря!

# 94
Здравейте! От резултатите на бхс ми излезе сравнително нисък плацентарен протеин. Когато коментирахме с АГ резултатите, си мислеше да ми включи аспирин, но тъй като съм на клексан 0,4 реши да си остана само с него. Някоя от вас имала ли е такива стойности и доктора предприемал ли е нещо?

# 95
  • София

На първата страница пише: “При хетерозиготна мутация в PAI, без наличие на други мутации в основните 4 фактора, се препоръчва изследването на ACE и Factor 13, тъй като при комбинация от мутации и в тези гени рискът има кумулативен ефект.”. Тъй като, доколкото разбирам, моята е - Хомозиготна мутация в PAI, да пускам ли пак АСЕ и фактор 13? Благодаря Simple Smile

# 96
  • София
При хомозиготна мутация би трябвало да ти назначат терапия без да изследваш допълнителни фактори. Flowers Hibiscus

# 97
  • София
При хомозиготна мутация би трябвало да ти назначат терапия без да изследваш допълнителни фактори. Flowers Hibiscus
Благодаря ти, Дели!
Според хематоложката ми и АГ съм за терапия при положителен тест, но моят АГ не е толкова запознат с тромбофилията и си търся друг,, защото започнахме с опитите за бебче и искам да знам точно каква да е терапията и с какво веднага щом стане. Можеш ли да ми препоръчаш такъв?

# 98
  • София
На мен терапията ми е назначена от Русев, потвърдена от няколко АГ след това. Проследяване на кръвните показатели съм правила при Паскалева. Следя се при Вецев (рискова бременност) и Чучумишев (фетален АГ).

# 99
  • София
На мен терапията ми е назначена от Русев, потвърдена от няколко АГ след това. Проследяване на кръвните показатели съм правила при Паскалева. Следя се при Вецев (рискова бременност) и Чучумишев (фетален АГ).
Д-р Вецев от Шейново ли? Почти сигурна съм, че първия път раждах при него(не че много го видях) 😂 ще си запиша час при Русев, но ако наистина има чак за Ноември , не знам какво ще правя, ако забременея преди това. Благодаря за предложенията!!!🌼

# 100
Примавера, да, твоите фактори дават риск като при фактор 5., два хетеро ли си или хомозигот?
 При покървяване са ми спирали всичко до два чисти дни. АГтата се интересуват и от цвета.
 Понякога зацапването е и от поставяне на прогестероновия препарат, някъде от стената на влагалището, но е добре да те видят на ехограф.
 Щом си на клесан не се притеснявай.
 Кой ти прави назначенията на клексан от 0,6 и аспирин от 100, това си е сериозен подход. Аз ако бях, щях на направя и един аспи тест в нкб. Май, трябваше да има прием около месец ли..
Изобщо, който пие високи дози аспирин, ако има възможност да направи аспи тест.
 И аз като теб бързам да засека бременност, за да започвам терапия.
 Щом чуеш сърце, записвай час за сертифициран фетален, те имат отношение към терапията също.
В кой град се следиш?

Телми дъ стори, не се разбира за какво точно питаш, но стойностите на плацентарния с аспирина и клексана нямат общо.В темата за бхс си питай, за тях или лекарят.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 13:24 от Анонимен

# 101
Герда, пише 1 alelo de interes. Сигурно означава, че е половин дефектен ген. Иначе в заключението пише “идентичен или по-висок риск от хетерозигот на Фактор 5”.
Аз съм в Испания и тази терапия ми е изписана от хематолога ми и също от съдов хирург мисля, че се води като специалност, че тук се казва малко по-различно. Одобрена е и от АГ-то ми, той е репродуктивен.
Иначе препоръката за ранно тестване дойде от АГ, защото според хематолога предната бременност я загубих, защото започнах терапия чак в 5-та седмица. Искаха сега да хванем нещата от рано.
Реално кървенето беше за няколко часа точно предният ден преди очакваната дата за цикъл. В момента съм на 3 по 2 Утрогестан и е чисто вече от 2 дни. Само че ме е много страх да започна аспирина. Освен да пробвам за 1 ден и да видя какво ще стане.
Предната бременност първите кръвни ми ги искаха около 10-та седмица, но аз точно до нея докарах и така и не ги пуснах. Сега ще видя на прегледа какво ще каже хематолога. Но последният път спомена, че 0.6 ще ми е началната доза и сигурно веднага ще вдигнем на 0.8 Мисля, че високата доза е и заради килограмите ми. На последният преглед бях 90. В момента съм 84.
Благодаря ти!

# 102
ПРИМАВЕРА,  аз съм хетерозигот на фаттор 5, но съм хомозигот по мхфр-то 30%, от там вдигам хомоцистеина.
 Имаш ли връзка с лекаря да го питаш за прокървявянето?  Аз съм имала страшен кръвоизлив, но на бебето нищо не му стана., добре си беше.
 Колорфул лайф, освен хетерозигот в R506 Q.., Фактор 5 проблемен ли ти е, защото аз като показах проблем в него, едва тогава ме насочиха да изследвам R506 Q. А в Турция ме накараха да изследвам  и фактор 2.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:45 от Анонимен

# 103
Привет от мен. Днес пусках витамини, д димер и фибриноген. Б12 ми е в норма, но средни стойности. През бременността трябва да е по-скоро в горните ли?
Другите две са завишени, но фибриногена все пак спада. На доплера всичко е ок. Та май няма какво да се направи за тях, бия си фраксито и така..

# 104
По време на бременност В12 се приема под стриктен лекарски контрол, защото от него се наблюдава бурен растеж при фетуса, което може да е вредно за бременността., Обичайно след 12 г. с го дават.

Общи условия

Активация на акаунт