Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 231
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Да, лекар ми каза да приемам мета формата. Само че бебо върви 10 дни напред и без това. Та сега се хвърлих в чуденка да я слушам ли да го пия или не?! В нормата е, но пак казвам не знам при бременност колко трябва да е.

# 106
  • София
Аз до 12гс взимах само фолат и витД. Това беше съвета на 4 различни доктора. След 12гс направих изследвания и почнах добавки за нещата, които ми бяха ниски.

# 107
Дели, а помниш ли Б12 колко е било и дали въобще се приема за ниско, ако е в реф. стойности?

# 108
Аз приемам б12 от преди забременяване по предписание на Русев и Сигридов, като забременях и Русев, и Калчев ми потвърдиха да си го пия и не са ми казвали да го спирам за първия триместър - към момента на забременяване ми беше в референтни, но относително нисък и Русев като бях при него изрично ми каза да си го продължа. Между другото бебето ми върви доста малко, толкова че ще се наложи да повторим ранния скрининг с Чучумишев следващата седмица, защото каза че е твърде малко и рано, за да се види достатъчно добре... надявам се да е просто късна овулация, защото от самото начало. По нищо изглежда да ускорява растежа при мен поне

# 109
Yan25, фолата и  вит. в12 са две различни неща.
Аз поддържах нивото на в12 с фолиева киселина, но лекарят така каза, пих я почти до раждането.

# 110
Yan25, фолата и  вит. в12 са две различни неща.
Аз поддържах нивото на в12 с фолиева киселина, но лекарят така каза, пих я почти до раждането.
Дели е писала за поддържане на Б12 с фолат Grinning
Аз имам изписан метилкобуламин и капки вигантол.

# 111
  • София
Метилкобаламин пих до деня на трансфера, след това останах само на фолат и витД - единият лекар който беше против да пия други витамини, беше именно д-р Калчев, другият беше анестезиоложката в Адела, д-р Христова.

Дефицитите бях наваксала преди това.

# 112
Здравейте момичета трябва да пусна aspitest I anti10xa фраксипарина го бия сутрин в 7 часа а аспирина вечер досега през ден но от вчера аг ми кйза да го пия всяка вечер за да се види има ли нужда от него,има ли някакво изискване преди самото изследване колко време на гладно ли благодаря ви

# 113
АнтиХа трябва да се пусне на четвъртия час от поставянето на Фраксито, в твоя случай го изследвай в 11. А аспирина май няма значение. Аз го изследвам на гладно, ама не помня дали ми казаха, че е задължително.

# 114
Няма нужда да са на гладно. Специално за аспирина Паскалева не беше доволна, че съм променила схемата на приема му непосредствено преди изследването. Аз бях през ден, но в НКБ на рецепция ми казаха да пия вечерта преди изследването и така станаха 2 последователни дни. Тя каза, че за да се разбере точно дали е ок дозата трябва да се изследва точно при приема, който се следва. Т. Е. Ако си през ден си го приемаш така и така се изследва.

# 115
Момичета моля за съвет, на дъщеря ми изписаха магнезий за леки контракции, но никъде не откривам дали сгъстява кръвта и дали не е противопоказен при тромбофилия някои пие ли и в каква доза?

# 116
Момичета моля за съвет, на дъщеря ми изписаха магнезий за леки контракции, но никъде не откривам дали сгъстява кръвта и дали не е противопоказен при тромбофилия някои пие ли и в каква доза?
Моят е Магнерот. Нали лекаря й знае, че е с тромбофилия? Щом й е изписал, значи може.

# 117
Благодаря за отговора. Успокоих се че и другите пият при нужда.

# 118
Да ви кажа нямам им доверие на тези немци тя е там в момента, но тромбофилия та е открита тук и терапията също е назначена от тук и до момента всичко е наред, но когато отиде там те казват ами продължавай си терапията от бг, действа добре така че май ще си пътува до тук и това е тия хора саи пуснали рутинни те изсл. За бременност няма нива витамини нито антиха следващия час е за 4 септ. Дано тогава пуснат нещо по важно за нейното положение, но най си горно е на самолета та тук.

# 119
То и тук явно рядко се пускат допълнителни изследвания. Всички лекари досега ме питат защо аджеба сама съм си пуснала пакет за тромбофилия.
Просто видях един ваучер тогава, майка ми и баба ми са правили аборти и си казах, че няма да е излишно за всеки случай. И ето, че излезе + резултат. Ами ако не бях решила сама?! За мен да се чакат 2,3 аборта е престъпление. Защо трябва да се стига до там?!
Откакто си я самооткрих, чета тук какво да изследвам. Онзи ден посетих едно ново АГ и тя ми пусна доста неща, свързани с моето състояние. Та си е едно обикаляне и четене не само в Германия. И тук не е практика да изследват тромбофилия, особено без правени аборти.

Общи условия

Активация на акаунт