Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 235
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
А ми и тя е с 2 миседа и чак тогава я насочи ха за исл. А какво ровене и четене падна да намерим подходящ лекар няма да ти обяснявам. Но мисля че оцелихме в 7 седмица пуснахме всичко а той беше сигурен че там е проблема и назначи веднага фраксипарин 0,4 и дуфастон 2 по1 резултата излезе след месец ако го беше чакал без да вземе мерки знаем вече какво стана.

# 121
Информацията която се споделя тук мн. помага благодарна съм за всичко което съм научила от тук защото нямахме и бегла представа за какво става на въпрос.

# 122
ПРИМАВЕРА,  аз съм хетерозигот на фаттор 5, но съм хомозигот по мхфр-то 30%, от там вдигам хомоцистеина.
 Имаш ли връзка с лекаря да го питаш за прокървявянето?  Аз съм имала страшен кръвоизлив, но на бебето нищо не му стана., добре си беше.
 Колорфул лайф, освен хетерозигот в R506 Q.., Фактор 5 проблемен ли ти е, защото аз като показах проблем в него, едва тогава ме насочиха да изследвам R506 Q. А в Турция ме накараха да изследвам  и фактор 2.

Хетерозиготн R506Q пише във FV (което май е фактор 5, пускани са в Геника, обаче се пообърках. Преди да ме питаш така, мислех, че реално това е фактор 5 Simple Smile

# 123
R506 Q е едната мутация на фактор 5 Лайден. Най-честата. Има още 1 мутация на този фактор, която се изследва по-рядко на някои места. Имаше едно момиче тук от форума, което беше хомозиготна и по двете мутации на 5 ф-р, което е изключително рядко, а също беше хомозигот и по Pai, също мисля и за фолиевата. Износи и роди здраво детенце  Simple Smile

# 124
Колорфул, няма причина да се побъркваш и да си неспокойна, споко.
Роуз блосэм, как са нещата при теб сега?

# 125
Момичета, сега си получих резултатите от хемостаза. От 15.08 съм на Клексан 0,4, а от 01.08 на Аспирин 100, по препоръка на Паскалева.
Резултатите от Аспи теста бяха на горна граница, а Анти Ха на долна. А хемостазата от днес ми показа, че явно кръвта ми е доста разредена.
Как така за толкова кратко време д-димер падна толкова, а също и фибриногена? Сигутни ли сте, че това Анти-ха и Аспи тест показват верни неща?
Някой знае ли как мога да се свържа с проф.Падкалева, да я питам дали да си върна старата доза?
26+3 г.с. съм, това кой месец се води? Начало на 7 или край на 6?

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 12:40 от MilenaBA

# 126
  • София
Милена,
Единственото притеснително в тези резултати за мен е общия белтък. Увеличи протеина в храната.

В 27гс започва 3 триместър.

# 127
Герда, добре съм, още малко остана. Ще съм секцио за съжаление и това доста ме плаши предвид моите проблеми, но се надявам в болницата да се погрижат добре за мен.

# 128
Милена,
Единственото притеснително в тези резултати за мен е общия белтък. Увеличи протеина в храната.

В 27гс започва 3 триместър.
Дели, в интернет пише, че падането на д-димер при бременни жени под горната граница за небременни, предизвиква отлепяне на плацентата и кръвоизливи.
Другото, което не разбирам и как така Аспи тестът ми показваше, че трябва да се вдигне дозата на аспирина (резултатът ми беше 28), професорката не го вдигна. Анти Ха пък беше на долна граница, вдигнахме НМХ от 0,3 на 0,4 и изведнъж показателите не хемостаза показват разредена кръв и то в рамките на 6 дни от увеличаването на дозатя? Не разбирам много и не съм докторка, но май ми става ясна терапията “през ден”!
Моят доктор е в чужбина, не мога да му звънна да го питам какво да предприема, затова питам дали мога да се свържа директно с Паскалева.
Мисля да спра аспирина за няколко дни, но не ми се ще да е на моя глава.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:45 от MilenaBA

# 129
  • София
Единственото което мога да кажа, е да не си променяш терапията сама, камо ли да приемаш фракси през ден.

При мен Паскалева искаше да увеличи дозата НМХ, защото кръвотока в 3 триместър се променя. Това не означава че ще се промени в първия ден на 3 триместър, а с напредването на бременността.

Не съм чела нищо на тема нисък д-димер и фибриноген. Проблемите с тях са, когато се качат Над горната референтна стойност за бременни.

# 130
Единственото което мога да кажа, е да не си променяш терапията сама, камо ли да приемаш фракси през ден.

При мен Паскалева искаше да увеличи дозата НМХ, защото кръвотока в 3 триместър се променя. Това не означава че ще се промени в първия ден на 3 триместър, а с напредването на бременността.

Не съм чела нищо на тема нисък д-димер и фибриноген. Проблемите с тях са, когато се качат Над горната референтна стойност за бременни.
Не не, няма да бия НМХ през ден, за аспирина говоря.
При мен кръвотокът беше малко влошен в понеделник като бях при Стратиева. Този понеделник ще ходя при друг лекар, да видим и той какво ще каже.
Дели, мислиш ли, че може да даде отражение върху тези резултати това, че си бих НМХ-то час и половина преди да ми вземат кръв?

# 131
момичета тези май изглеждат добре за жени с мутации какво мислите?

# 132

Не не, няма да бия НМХ през ден, за аспирина говоря.
При мен кръвотокът беше малко влошен в понеделник като бях при Стратиева. Този понеделник ще ходя при друг лекар, да видим и той какво ще каже.
Дели, мислиш ли, че може да даде отражение върху тези резултати това, че си бих НМХ-то час и половина преди да ми вземат кръв?
Милена, d-dimer ми изглежда добре, ако гледа човек референтните стойности за твоя триместър. Ако ти е влошен кръвотока и ти е назначен аспирин, трябва да си следваш стриктно предписанието. Аз съм в доста по-ранна седмица и за сега държа много нисък d-dimer, но по никакъв начин нито Русев, нито Паскалева са тръгнали да ми намаляват клексана, напротив доволни са от нивата. Покажи си изследванията на следящия те лекар (стига да е такъв, който разбира от тромбофилия и от терапия), ако ли не се консултирай пак с Паскалева.

Ивалина, не се вижда съдържанието на тези витамини - важно е какво и в какви количества се съдържа. Приемът на пренатални витамини при бременност е силно надценен, а понякога и вреден. Важно е бременната да се храни пълноценно, а ако има дефицит е по-добре да приема отделният витамин, който не достига в подходяща форма. Също така е важно да знаем дали дъщеря ти мутация, която пречи на усвояване на фолиева или б12, защото тогава е много важно да приема само метилирани форми на тези витамини (повечето комбинирани витамини не са ок за хора с мутации)

# 133
Минах на 2 ФМ и всичко е наред, даже сме малко напред. Кръвотока е добре. Спрях си аспирина, защото ми тече кръв от носа и имам ужасни синки. И двете докторки казаха Ок. При положение, че кръвотока е наред и имам странични ефекти, мисля да не го пия повече.
Д димер и фибриноген са малко завишени, но аз не съм на терапия от началото. Фибриногена е 3.68 и е знам защо всички, които посещавам, казват, че е висок. А почнах терапия на 4.7. В Интернет е норма до 5. Не знам на кого да вярвам. Но само това ме успокоява, че щом с бебето всичко е наред, значи ще си следя анти Ха и това е.

# 134
Milena, интерпретирането на лабораторни резултати е за лекари, които учат най-малко 5 г. Това, което показваш си е в референтни граници.
Колко са ти тромбоцитите?

Общи условия

Активация на акаунт