Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 216
  • 763
  •   2
Отговори
# 75
Аз също правих БХС при Стратиева, в Оскар клиник, там софтуерът е същия като в Надежда. За да има резултат за прееклампсия, трябва да е комбиниран БХС, в обикновения няма.

Иначе за нормите и коефициентите на маточните артерии някой беше пуснал таблици в отчетните теми, потърси.

Със сигурност трябва да ти е назначила терапия при риск от прееклампсия.
Дели, къде правят комбиниран БХС знаеш ли?

# 76
Аз също правих БХС при Стратиева, в Оскар клиник, там софтуерът е същия като в Надежда. За да има резултат за прееклампсия, трябва да е комбиниран БХС, в обикновения няма.

Иначе за нормите и коефициентите на маточните артерии някой беше пуснал таблици в отчетните теми, потърси.

Дели, къде правят комбиниран БХС знаеш ли?
В Щерев Simple Smile

# 77
  • София
Щерев, Надежда, Оскар клиник - за тях със сигурност знам.

# 78

Нищо не ми назначи. Аз и казах, че съм на Аспирин и Клексан и тя заключи, че това било достатъчно. То всъщност знам, че аспиринът е протекцията де, но аз го започнах чак в 19 седмица, така че не разчитам много на него. Посъветва ме да отида на кардиолог и да следя кръвното. Днес бях на кардиолог и честно казано не разбирам каква е връзката между сърцето и прееклампсията. Доколкото чета възниква при много жени с напълно здрави сърца, а и не само сърца. Дели, къде са тези отчетни теми?

# 79
  • София
За превенция на прееклампсия аспиринът е важен, да. Но трябва да се следи стриктно и кръвоток, и кръвно, и да няма белтък в урината.

Ето ти ноемврийската тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1243151.msg41241887

Мисля че в септемврийките някой беше писал преди месец.

# 80
За превенция на прееклампсия аспиринът е важен, да. Но трябва да се следи стриктно и кръвоток, и кръвно, и да няма белтък в урината.

Ето ти ноемврийската тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1243151.msg41241887

Мисля че в септемврийките някой беше писал преди месец.
Благодаря ти много, Дели. Сега ще прегледам. 🌺

# 81
Не се филмирайте да си разчитате сами доплер. Излишно е.

# 82
Не се филмирайте да си разчитате сами доплер. Излишно е.
Права си да. Тя жената каквото имаше за казваме, ми го каза. Герда, а ти в крайна сметка разви ли прееклампсия, щом си била с висок риск или аспиринът спаси положението?

# 83
На мен в Надежда не ми направиха изследване за риск от прееклампсия на ранния скрининг. Дори не ме питаха, щях да го поискам, даже мислех, че е включено. Михова като ми звънна по телефона почна нещо да изчислява и да гледа артериите. Малко ми стана неприятно.

# 84
Аз правих първия БХС (12-14 седмица)  в Надежда - излязоха някакви високи рискове за прееклампсия и като попитах трябва ли нещо да правя за тях, казаха, че в този срок на бременността почти винаги излизали високи стойностите. То да се чуди човек защо изобщо ги смятат щом не е толкова показателно.

# 85
Ако не греша за прееклампсия дозите аспирин са по-различни. Следят се показателите, които момичетата са посочили по-горе. Сериозното отичане и подпухване също е типичен признак. При риск от/ при прееклампсия мисля е много важно да се следи бременността от опитен АГ, специалист в рискова бременност.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:45 от Desii_123

# 86
Ако не греша за прееклампсия дозите аспирин са по-високи - около 150 мг. Следят се показателите, които момичетата са посочили по-горе. Сериозното отичане и подпухване също е типичен признак. При риск от/ при прееклампсия мисля е много важно да се следи бременността от опитен АГ, специалист в рискова бременност.
Аз съм на Аспирин от 100. Ще взема да пия от 150, но доколкото знам, за да не се получи прееклампсия, се започва след 12 седмица. Аз вече отдавна съм го изтървала този срок, но все пак...Благодаря за инфото.

# 87
Ако не греша за прееклампсия дозите аспирин са по-високи - около 150 мг. Следят се показателите, които момичетата са посочили по-горе. Сериозното отичане и подпухване също е типичен признак. При риск от/ при прееклампсия мисля е много важно да се следи бременността от опитен АГ, специалист в рискова бременност.
Аз съм на Аспирин от 100. Ще взема да пия от 150, но доколкото знам, за да не се получи прееклампсия, се започва след 12 седмица. Аз вече отдавна съм го изтървала този срок, но все пак...Благодаря за инфото.
не мисля, че е удачно да си самопредписва по-висока доза човек. Това трябва да го прецени следващото АГ. Аспиринът за някои неща помага, но за други е опасен.

# 88
Никоя бременна да не си самоувеличава дозата аспирин защото може да загуби бебето си или да му увреди сърцето.
Бъдете малко по-интелигентни.
Тук в темата сме се пазили да си назначаваме лекарства, и да пишем глупости, защото е опасно. Тези, които го правят могат да убият детето на някоя мама, за това винаги го казвам по възможно най-грубия начин, за да се обидят или стреснат, но да не правят повече така.
Нямам физическа възможност да следя постоянно темата, за това апелирам дели, да избере интелигентен човек който да я оформя, тя да му е присърце, и по възможност да я следи, да не се пишат глупости в нея, че може някой може и да направи някоя глупост.
Има си лекари, търсете си лекарите, а не анализи във форума!

Момичета, не се сърдете, тук сме , за да си помагаме. Бъдете внимателни в изказа си.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:36 от Анонимен

# 89
Никоя бременна да не си самоувеличава дозата аспирин защото може да загуби бебето си или да му увреди сърцето.
Бъдете малко по-интелигентни.
Тук в темата сме се пазили да си назначаваме лекарства, и да пишем глупости, защото е опасно. Тези, които го правят могат да убият детето на някоя мама, за това винаги го казвам по възможно най-грубия начин, за да се обидят или стреснат, но да не правят повече така.
Нямам физическа възможност да следя постоянно темата, за това апелирам дели, да избере интелигентен човек който да я оформя, тя да му е присърце, и по възможност да я следи, да не се пишат глупости в нея, че може някой може и да направи някоя глупост.
Има си лекари, търсете си лекарите, а не анализи във форума!

Момичета, не се сърдете, тук сме , за да си помагаме. Бъдете внимателни в изказа си.
Извинявай Герда, изобщо идеята ми не е била да давам съвети за дозата и то на медикамент като този. Махнах упоменаването на конкретната доза от поста по-горе. Не ми е хрумнало, че някой сам ще си променя дозите.  Идеята ми беше единствено да е ясно, че за различните състояния дозите са различни и това, че имаме предписание за едно нещо, не означава, че същото ни е достатъчно да покрие и други рискове. Терапиите се назначават от лекари и то индивидуално на база конкретни изследвания и показатели.
Може би е удачно да се спомене, специално аспиринът преминава през плацентата и че е свързан с определени увреждания в третия триместър и затова обичайно от един момент на сетне с напредване на бременността се спира приема му. Да не се ошашка някой сега пък, че ще си увреди бебето следвайки терапия, предписана му от лекар.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 16:57 от Desii_123

Общи условия

Активация на акаунт