Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 12

• 37 318
  • 763
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
след като Паскалева не ми обърна внимание, аз посетих проф. Лисичков. Обърна ми голямо внимание и разгледа обстойно всички изследвания. Назначи ми и терапия.
Desii_123 ако искаш може да се посъветваш с него Simple Smile
Къде приема Проф. Лисичков ?
Предв.благодаря

# 526
Момичета да попитам имате ли проблем с намирането на клексан 0,6 по аптеките? Вчера обиколих няколко и отговорът беше, че нямало по складовете. В 34г.с. съм и ако се наложи ще мина на фракси, но не знам как ще реагирам към него.

Да споделя, че преди седмица бях при Паскалева и тя каза, че АП няма връзка с мутациите по фактор 5 и ПАИ. А преди да забременея и аз го пиех до 6г.с. Аз съм хетерозигот фактор 5 Лайден, ПАИ 4г/5г и хомозигот по усвояване на витамини.

# 527

Да споделя, че преди седмица бях при Паскалева и тя каза, че АП няма връзка с мутациите по фактор 5 и ПАИ. А преди да забременея и аз го пиех до 6г.с. Аз съм хетерозигот фактор 5 Лайден, ПАИ 4г/5г и хомозигот по усвояване на витамини.
Малко глупав въпрос от моя страна - това означава ли, че всеки който е с PAI 4g/5g или 4g/g + мутации в АСЕ и фактор 13 (опасната комбинация) трябва да е на НМХ? В смисъл, щом аспирина няма връзка с мутациите по PAI, значи ли това, че тези от нас само на аспирин го караме на късмет ако не се назначи НМХ?
Или това за аспирина касае само когато е налице мутация във фактор 5 Лайден + PAI, а не за всяка по отделно?

# 528
[quote author=Dageya link=topic=1243944.msg41456918#msg414
Малко глупав въпрос от моя страна - това означава ли, че всеки който е с PAI 4g/5g или 4g/g + мутации в АСЕ и фактор 13 (опасната комбинация) трябва да е на НМХ? В смисъл, щом аспирина няма връзка с мутациите по PAI, значи ли това, че тези от нас само на аспирин го караме
на късмет ако не се назначи НМХ?
Или това за аспирина касае само когато е налице мутация във фактор 5 Лайден + PAI, а не за всяка по отделно?
[/quote]

До колкото разбрах всеки от двата по отделно. Макар, че тя по принцип е скептична като цяло към ПАИ. Моя позната е с ПАИ и цяла бременност изкара само на аспирин или натаспин, което е профилактика при прееклампсия. И стриктно си следеше хемостазата и кръвотокът. Роди си здраво детенце на термин. Вече в допълнение с АСЕ и фактор 13 не знам как стои въпросът. На мен аспиринът ми беше преписан от репродуктивен и го пих до 6г.с. След което продължих с НМХ. Успех!

# 529
Здравейте, имам назначено от Калчев изследване Лупус Антикоагулант във връзка с тромбофилиите, които имам. Може въпросът ми да е глупав, но не намирам информация дали това изследване има нещо общо с автоимунното заболяване Лупус? Благодаря ви, момичета Simple Smile

# 530
Здравейте,Аг ще ми даде направление за хематолог.При кой лекар да го използвам в Сф,да работи със здравна каса и да е наясно и с бременни? На Клексан 0,6 съм,в 6 мес.

# 531
Трета неуспешна бременност. Пак задържан аборт уж с терапия и вливки на интралипид. Какви други изследвания да пусна? Възможно ли е проблемът да е при мъжа ми? Въпреки че забременявам от първи път. Втората бременност стигнах до 23 седмица без терапия, но загубих бебето заради скъсена шийка. Сега съм 9+3, но отговаря на 7 и няма сърдечна дейност. Чувствам се ужасно. Три загуби за няма и три години.. доктори, изследвания, терапии и пак нищо... Писна ми!

# 532
Здравейте,

Моля за мнения за д-р Колева (Токуда) и д-р Ташков. Хетерозигот съм по PAI-ACE-FXIII и скорошен спонтанен аборт, в допълнение сега открих urealpasma parvum и gardnerrella.
Бях при д-р Колева, но ми направи впечатление, че не ми каза нищо за прием на Б12 и Д, въпреки че са далеч от горните граници (макар и в рамките на референтните ) и ми изписа желязо едва след като й обърнах внимание, че е под долната референтна граница.
При д-р Ташков не съм била, знам , че д-р Сигридов го е препоръчвал.

Вие изследвали ли сте албумин и общ белтък? Колева каза, че няма нужда, на други места чета, че стойностите са важни?
Също да попитам за TAFI и VEFGA, сами ли решихте да ги изследвате или гинеколог ви препоръча и в какви случаи?

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 14:33 от Gebura

# 533
Здравейте,

Моля за мнения за д-р Колева (Токуда) и д-р Ташков. Хетерозигот съм по PAI-ACE-FXIII и скорошен спонтанен аборт, в допълнение сега открих urealpasma parvum и gardnerrella.
Бях при д-р Колева, но ми направи впечатление, че не ми каза нищо за прием на Б12 и Д, въпреки че са далеч от горните граници (макар и в рамките на референтните ) и ми изписа желязо едва след като й обърнах внимание, че е под долната референтна граница.
При д-р Ташков не съм била, знам , че д-р Сигридов го е препоръчвал.

Вие изследвали ли сте албумин и общ белтък? Колева каза, че няма нужда, на други места чета, че стойностите са важни?
Също да попитам за TAFI и VEFGA, сами ли решихте да ги изследвате или гинеколог ви препоръча и в какви случаи?

Здравей,
Мога да дам мнение за д-р Колева, с други гени, пак тромбофилия, тя видя проблем при предния мисед, после обстойно ми даде изследвания и ми предписа терапия и за преди да забременея. (Освен това при приключване на бременността, подходи максимално неинванзивно с медикаментозен аборт)
Подходи много внимателно, и е добър диагностицик, но не винаги обяснява особено задълбочено всичко и оставя впечатление, че пропуска нещо, което поне при мен не е било вярно.

Поздрави,

# 534
И аз съм при Колева, доволна съм. На мен пък винаги ми говори за витамините и ги изследваме. Понякога в Токуда е заета и сякаш претупва, но все пак не е пропускала нищо. В частния кабинет е по 1 час прегледа.

# 535
Благодаря, аз бях на преглед в Токуда и продължи по-малко от 10 мин, ще пробвам и в частния кабинет Simple Smile. А за стойностите на витамините какво ви каза, да са в референтните граници или да са към горната граница и кои витамини ви назначи за изследване? Аз сама си бях пуснала преди прегледа фолиева, желязо, Б12 и Д и не ми е казвала да пусна нещо допълнително.

# 536
Ами тези са, затова не ти е казала нищо. Трябва да са в горните граници.

Пс: може и В6 да се пусне, но няма смисъл, защото ако В12 е нисък, и В6 ще е нисък.

# 537
Моля ви нека не спамим тук

# 538
Здравейте, направих си изследвания за тромбофилия и ми откриха следните генетични вариации: хетерозиготен генотип 677 С/Т за MTHFR и хетерозиготен генотип 5 G/4 G за PAI 1.
Някой може ли да ми каже какво означават и дали е опасно, благодаря ви!

# 539
Здравейте,
Има ли някоя от вас, която да е слагала естрогеновите лепенки Климара? Питам, защото моят док ми ги изписа заради тънка лигавица с цел забременяване. Само че сега в листовката видях следното:

Аз съм хетерозиготен носител на фактор 13, както и хомозиготен на PAI 4G/4G.
Дали това може да ми създаде проблем? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт