Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 34

• 42 806
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Някой получил заповед скоро?

# 181
Аз получих миналата седмица в четвъртък

# 182
ДадаКо,нормално е.
Моите документи са входирани на 24.09 и едва от няколко дни,при проверка на статуса изписва "подадени документи"(мисля,че това беше).
Щом имаш вх.номер не се тревожи!
Успех 🍀

# 183
Някой знае ли кога ще започнат да изпращат новите заповеди.

# 184
Здравейте, някой има ли информация кога е заседанието този месец. Както и заявления, приети до колко дни преди деня на заседанието, биват разглеждани на него? Благодаря!
П.С.Чудя се дали ще успея да хвана последния влак този месец.

# 185
  • София/Севлиево
Ще ви кажа как беше при мен.Моите документи ги оставих на 28.08 в клиниката,от там са ги пратили във фонда на 1.09.През септември дадоха заповеди на тези ,подали до 31.08.,а моята я получих миналия понеделник,но още не съм я занесла в клиниката,защото док ми каза на 20.10 да отида за предварителните изследвания,и после до 30-ти трябва да ми дойде и да действаме...За входящ номер се обадих в клиниката и от там ми казаха кой е.

# 186
Поискай си входящо номерче на документите и сравни с последния номер от миналия месец 53809. Обикновено одобряват около 400 молби. Моите документи бяха входирани в петък и номерчето е 54199. Надявам се и аз да вляза този месец.

# 187
Здравейте , днес си изпратих документите с куриер, има ли промяна за получаването на вх. Номер? Преди се обаждахме на следващия ден , дали все още е така

# 188
Здравейте , днес си изпратих документите с куриер, има ли промяна за получаването на вх. Номер? Преди се обаждахме на следващия ден , дали все още е така

Аз изпратих във вторник с куриер и вчера преди обяд получих вх.номер на ел.поща

# 189
Здравейте,някой има ли информация дали е минало заседанието на комисията или сега предстои?

# 190
  • Пловдив
Момичета,здравейте!Имам въпрос.Изглежда,че ще кандидатствам за първи път и от прочетеното не ми стана много ясно.Проблем е едната ми тръба ("гледала" нагоре),а другата ми е стеснена.Като говорих с доктора,той за инвитро нищо не каза,предложи да видим овулацията този месец и следващия инсеминация.Имайте предвид,че цветната ми снимка е правена НЕ при този доктор и е била без упойка.И каза,че щом снимката не е правена в тяхната клиника,още повече и без упойка,то не може да й се довери,а чете само написаното заключение.
Говорих с една позната рентгенов лаборант,която показа снимката на друг лекар,да даде мнение и той.Също казал да подавам документи.Значи,първата снимка ми е правена на 23.09,исках и този месец да направя нова,с упойка и от там нататък да действаме.Ако не я бива и другата защо ми е тази инсеминация?Обаче тази жена,каза " няма смисъл да те облъчва тоя рентген за втори пореден месец,той ще убие и яйцеклетките.Един месец му трябва на организма за да се възстанови".Чакам всеки момент да НЕ ми дойде,но ако дойде ще ходя на втори ден за хормони и преглед и ще говоря с доктора.Не знам какво да правя Disappointed.ЦАР иска ли документ за лапароскопия като кандидатствам с тубарен фактор?Изобщо задължителна ли е лапарото?А с други когато говорих,които ме насочиха към клиниката и доктора,те казаха,че е задължителна лапароскопията и трябва да се види какво я държи тази тръба горе,киста ли е,срастване ли е...
Извинявайте,ако е написано объркано,но пиша,сещам се за друго,трия,пак пиша.. Unamused

Благодаря ви!:rose:

# 191
Елънче, и на мен така с 2 ЦС една докторка ми говореше за инсеминации. Само че при мен при първата излезе запушена дясната тръба, при втората - лявата. Никой не можа да си обясни как ще се прецени кой яйчник ще дебнем за инсеминация... На въпроса за лапарото - да, може да се кандидатства с епикризата. И аз преди година точно така планирах да направя. Но при операцията са ми открили ендометриозни огнища и след изгарянето им тръбите ми са започнали да пропускат. Затова те съветвам какъвто и да е резултатът да направиш една лапароскопия. Моята беше в Щерев при проф. Тимева и д-р Магунска. Нищо не усетих, нямах шевове, исках да ставам 2 часа след събуждането, а на десетия ден правих силова тренировка. Изкарах с лепенки една седмица и си ги махнах сама. По инструкции на лекарите, разбира се. Четох, че на доста жени на други места им е излязло значително по-евтино, но мисля, че си заслужаваше и начинът, по който протече лапарото, и резултатът, и възстановяването. Да не споменавам колко готин беше целият екип, чувствах се като на почивка Grin

# 192
Здравейте, момичета! Имам едно питане. Ще се радвам, ако някоя от вас може да помогне. Въпросът е относно кандидатстващите с мъжки фактор. Изискването за покриването на поне два от следните параметри - обем, концентрация, морфология, подвижност, за двете спермограми ли се отнася? Тоест и в двете ли трябва да има покрити поне два параметъра или може в едната един, а в другата различен. До сега го тълкувах като това да има две СГ през месец с по два параметъра всяка. Примерно ниска морфология и още нещо. Но от клиниката получих протироречива информация и се зачудих Rolling Eyes

# 193
Елънче, при кандидатстване с тубарен фактор, се прилага диска със снимката и заключението + останалите задължителни изследвания (амх и спермограма).

# 194
Здравейте, момичета! Имам едно питане. Ще се радвам, ако някоя от вас може да помогне. Въпросът е относно кандидатстващите с мъжки фактор. Изискването за покриването на поне два от следните параметри - обем, концентрация, морфология, подвижност, за двете спермограми ли се отнася? Тоест и в двете ли трябва да има покрити поне два параметъра или може в едната един, а в другата различен. До сега го тълкувах като това да има две СГ през месец с по два параметъра всяка. Примерно ниска морфология и още нещо. Но от клиниката получих протироречива информация и се зачудих Rolling Eyes
При нас двата показателя не съвпадаха изцяло и от клиниката ни накараха след още 1 месец да пуснем 3-та спермограма и чак тогава ги изпратиха. Дано при теб няма такова забавяне.

Общи условия

Активация на акаунт