Ръчка срещу автоматик

• 19 195
  • 342
  •   1
Отговори
# 75
Господинът може да даде примери с еднометров насип пясък и километър мочурище. Очевидно обича есктремностите и е изпадал в немилост неведнъж, но най-малко заради самия автоматик.

Относно аквапланинга - има си ESP. Не са глупави системите, споко. Безопасни са автоматиците, иначе нямаше да ни има Joy

# 76
Не просто сняг а дълбог сняг, поне 30-40 см. След 10-на мин опити направете снимка на таблото. После може да я използвате за коледна украса.

Ако сте тръгнали с "чекийката" на планина не ви е виновна скоростната кутия. За дълбок сняг си има подходящи автомобили. В града 40см сняг трудно, освен ако не е на някой забутан паркинг или лозе, но там ще ви дръпнат.

# 77
Щом пък ръчката е толкова уникална в преспите, много ми се иска да видя как би се справил с преспа някой Мерцедес купе, АМГ с ръчни скорости. Не 4матик, а със задно. Щото за мен по-големия проблем на преспите е задното и прекалено ниската кола, а не автоматика. Като се сетя моята Алфа Ромео навремето какъв зор виждаше с катеренето по заснежена улица /не преспа, а улица/, хем беше ръчка. А Аудито с предно, не куатро, с автоматик не ми е давало никакви проблеми - дори и в преспа

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 22:49 от Lady Cassiopeia Duval

# 78
Услужливо избягате предизвикателството. Това може да значи
А. Автоматика е за почистени улици с макс 10на см сняг.
Б. Когато навън завали не става за каране.

@Лейди Касиопея незнам си кво. Как според вас следи скоростта един автоматик, или следи само оборотите на двигателя? Утре като се прибера ще изровят един запис от видеорегистратора какво се случва с автоматик със 130+ и ръчка със 130+ като попадне в аквапланинг за части от секундата.

И последно че ме чака път утре. Проблема е при приплъзването не в катеренето. И при спускането но това е друга тема

# 79
Виж сега, няма нужда да се хабиш развявайки ми тук разни клипове. Не съм шофьор от вчера, че да ме убеждаваш в това колко велика е ръчката. Достатъчно подробно обясних по-назад в темата своя опит, като шофьор. Минала съм и през аквапланинги, и през преспи, с ръчки и с автоматици, с коли със задно, с коли с предно, с коли 4х4, с малки джипове и с големи джипове, така че няма нужда да ме убеждаваш в някакви глупости. То който си го може, си го може и с ръчка, и с автоматик.

# 80
Чувала съм че автоматика е по - скъпа за поддръжка. Според мен води до затъпяване. Не искам да обидя никой.
Аз лично въпрос не виждам. Къде е?
Предварително съм се извинила ако някой се почувства обиден. Не съм от тези които си мерят думите за да не накърнят нечие самочувствие и его.Защо темата се превръща в нападки за мен и личността ми? Можете ли да отговаряте на въпрос без да нападате пишещия? Осъзнавам че съм глупава и дразнеща за можещите но без малоумни въпроси няма как да напредна.
Иначе сама си си отговорила. Не разбирам питането ти за темата?

Кажи ми, честно как разбра за затъпяването, моля ти се, много ти се моля!

Мен ме обиждат завоалирано и не е честно. Тъпа съм и от чужди думи обиди се чувствам зле. Признавам си, че съм лош и глупав шофьор, но искам да стана добър. Без чужда помощ няма как.

Спора става все по - интересен. Колко хора без значение пола и стажа зад волана ще успеят да докажат правотата си без да обиждат насрещния с обратното мнение, без да го нападат лично?

# 81
Мен ме обиждат завоалирано и не е честно. Тъпа съм и от чужди думи обиди се чувствам зле. Признавам си, че съм лош и глупав шофьор, но искам да стана добър. Без чужда помощ няма как.

И влизайки директно с обиди в темата също няма как. Щом знаеш, че си СЛАБ шофьор е добре първо да попиташ, после да споделиш своето мнение, след това да чуеш чуждото и накрая да си направиш изводите.

# 82
Това се опитвам да правя, но явно не уцелвам правилния начин.

# 83
В зимни условия мисля, че на всички е ясно, че автоматиците просто издишат. Никаква стабилност, и караме на 4000 оборота на 2ра предавка, щото не може да вдигне до трета. Лично съм го виждала.
Ох, не издържах! Ако си в София, предлагам ти да те повозя зимата с автоматика ми по пътя за Витоша. Да видиш лично как издиша.
Не знам какво да ти кажа. Имам близък служебен досег с доста коли автоматици, всичките Мерцедеси, всичките над 200 коня, всичките след 2010 година и всичките C, E и S класи, безупречно поддържани и обслужвани ... и всичките стоят по гаражите до април Simple Smile със сигурност задното предаване има значение тук, като цяло за мен най-лошата комбинация автоматик+задно предаване, не бих си купила такава кола. Мои познати и приятели с автоматици - ами нали съм се возила, нямам добри впечатления, за хората, които не могат да си позволят кола за 30 - 50 000 и търсят нещо по-бюджетно, тоест малко по стара и малко по-малко коне - определено автоматиците не са опция. Не съм имала антоматик и няма и да имам, затова нямам собствен опит, но както казах, примери от приятели - на -10 отказва да превключи и просто си ръмжи, не ускорява добре, на 2 пръста сняг и вече се движи като шейна (предно, ситроен)... мога да изброявам но и преди мен са писали доста подробно за недостатъците.
Обобщено казано: не ми харесва това, което съм видяла от автоматиците, затова и мнението ми е такова

# 84
Ето това е моя Ситроен, карам я вече 4 години при всякакви условия, даже и в България. Живея в чужбина но съм от Смолян и почти всяка зима си ходя с нея, досега проблем в снега или при поледица не съм имала. Както преди мен са обяснили до Кончета и до водача е. А и винаги можеш да преминеш на ръчен режим.

# 85
Ето това е моя Ситроен, карам я вече 4 години при всякакви условия, даже и в България. Живея в чужбина но съм от Смолян и почти всяка зима си ходя с нея, досега проблем в снега или при поледица не съм имала. Както преди мен са обяснили до Кончета и до водача е. А и винаги можеш да преминеш на ръчен режим.
Good for you, колега, както се казва, нямам нищо против тези, които са доволни от колите си, всяка кола е различна и всяка си има някакви проблеми, и ръчка, и автоматик може да се счупи или да закъса зимата или каквото и да било друго, наистина си е до колата. Устроени сме така обаче, че да вярваме повече на това което сме наблюдавали и чули лично или от близки, отколкото на хора от интернет.

# 86
Аз говоря от личен опит и повече от 20 години стаж като шофьор. А след като тук  автора търси мнение е нормално да го изкажем или не?

# 87
  • София
Автоматиците така, ръчките иначе просто няма как да е сравнение.
Единственото, по което си приличат двата автоматика вкъщи - малка градска кола на 15 години и СУВ на 2 месеца, е броя педали. Нито едното е за планински проход, нито другото ще закъса на 30 см сняг.

# 88
Тази тема направо кърти.
Значи, отивам аз един ден във Витоша Ауто и си купувам Jeep, Grand Cherokee, Overland за 135 000 лв с пълен офроуд пакет, най-високо ниво на оборудване и автоматична скоростна кутия. След това влизам в БГ МАМА и разбирам, че веднага след закупуването на автоматика вече съм затъпяла. И освен, че съм затъпяла, яко съм се прецакала защото: ако мина през по-голяма локва - край, ако завали сняг над 50 см. - край, ако трябва да катеря или да спускам по заснежена улица - край, ако попадна в преспа - край, ако температурата навън падне под - 10 градуса - край. Демек от ноември до март Джипа ми трябва да стои в гаража, само защото е с автоматична скоростна кутия. Шок и ужас. И всичкото това само защото съм прост, некадърен, мързелив шофьор, който на всичкото отгоре е недостатъчно осведомен за предимствата на ръчката пред автоматика.
Егати - добре, че влязох в тази тема. Сега се чувствам една идея по-мъдра.

# 89
  • Варна
Много взехте да се обиждате - и двете страни - както и да наблягате на ирония и язвителност, завоалирано уязвявайки другия. Съсипвате темата, която макар и с лошо начало, можеше да бъде интересна. Явно някои се припознават в чуждите мнения щом започна оправдаване, обясняване и качване на снимкови материали извън простото изказване на мнение.

Общи условия

Активация на акаунт