Той не ме желае

• 25 242
  • 335
  •   1
Отговори
# 225
Може да е лесно разбираемо и да предизвиква първосигнално съчувствие у други, но не е ефективно такова мислене за главата, в която се развива. Разпилява сила, ум, енергия в непродуктивни насоки. Когато по пътя стигнеш до кръстовище, не почваш да раздаваш оценки на хората, намиращи се там, ами преценяш накъде да продължиш. С кого и без кого. Как. И каква нова цел си поставяш.

# 226
  • София
Ми, тя, Пена- общата, със сигурност е по- добра от кротката женица, призвана да отглежда децата на юнака и да ги целува с "чиста уста".
Само че, никой от изневеряващите не е тръгнал да афишира изневярата си с нея-Пена, защото не го смята за чест. Че и за изневяра не го смята дори.

Затова си мисля, че авторката се самозаблуждава , за да приеме за по- нормално захождането на милото.
Вместо да му струпа багажчето от външната страна на вратата.

# 227
/малко офф, но нека не подценяваме с лека ръка нещастието на човек, чиято любовница му е изневерила, а той няма как да се оплаче на жена си.

# 228
Любовницата всъщност е жена която вдига краката на всеки срещнат дори и на цигани, имаш пари и тя е готова веднага.

Има ли значение каква е любовницата?
Всякаква може да е, важно е, че съпругът ти я е пожелал.
Не прехвърляй върху нея, оправдавайки него.
И търси решение, план.. как ще се справиш.

# 229
Ако авторката я успокоява да си мисли, че любовницата е най долна измет, така да бъде. Истината обаче е, че мъжът и не държи на жена си и семейството. Знам за мъж имал много любовници, но винаги жена му и семейството е на първо място. Малко мъже зарязват жените и децата си, още по малко за Пена общата, защото им е ясно каква е.

# 230
Вярно. Ако най-важното е да не те зарежат и семейството да бъде.
Може би в случая наистина е от значение.

Но ако са ти важни отношенията и това на мъжа до теб към теб, няма никакво значение любовницата.

# 231
В края на крайщата какво стана между авторката и мъжа й?

# 232
Може да си е решила вече проблемите по един или друг начин, вдъхновена от съветите тук, и затова да не чете темата. Simple Smile

# 233
  • София

Но ако са ти важни отношенията и това на мъжа до теб към теб, няма никакво значение любовницата.

А, според мен има- щом се е появила, отношението на мъжа към жена му, е ясно.
Не го привлича вече.
От там нататък, има различни варианти.

# 234
Също го има и това,че любовниците се появяват не ,когато двамата съпрузи не се привличат, а по скоро след дългогодишни отношения, които са влезли в руслото на скуката и еднообразието.
И когато някой ти обърне по -специално внимание ,когато някой успее да вникне в теб, и и като душевност ,започваш да си мислиш, че може и да се получи нещо повече от приятелски разговор. Така неусетно човек може и да се изкуши.

# 235
Хич не е неусетно, ама за тез,  рекли да си забиват главите в битовизмите, направо може и като гръм от ясно небе да им дойде на някои (потърпевши).

# 236
  • Paris, France
Любовницата всъщност е жена която вдига краката на всеки срещнат дори и на цигани, имаш пари и тя е готова веднага.

Това и доста женени жени го правят. Ех, де да се намираха повече жени, които да отварят краката само защото някой имал пари без да му ги искат!

/малко офф, но нека не подценяваме с лека ръка нещастието на човек, чиято любовница му е изневерила, а той няма как да се оплаче на жена си.

Любовницата не може да му изневери. Може да му изневеряват само съпругите му. Любовницата е свободна да излиза с когото си иска. Тя никога не си е сложила подписа под обет за вярност до гроб. Няма наследствени права и автоматично право на издръжка след разпадане на връзката с любовника и съответно няма и задължения. Ако утре намери по-подходящ, който да и предложи брак до месец може и да се ожени 🤩. Поне не духва с къщата.

# 237
Невена, друга е гледката от камбанарията ми.
Където има изградено с взаимни усилия доверие, може да се изневери.
Отделен е въпроса с моралното удовлетворение на страничен наблюдател как на кръшкащия му кръшват. Всеки майстор си намира майстора. Но от това принципа, че изневярата е чупене на доверието обвързващо гласна или негласна уговорка за сексуалните отношения м/у двама души, чрез секс с трети, не се променя.
Сгаджосаните не са подписвали нищо, свободни хора са, поне юридически, живеещите на семейни начала също. И те ли не могат да си изневерят?...

Забелязвам, че се увличаш в прекалено дословно тълкуване на понятия, които имат по-дълбок смисъл от техническата си дефиниция.
Ето друг пример:
Цитат на: Nevena Virolan
Естествено, че ако един и същ мъж има избор за кратка авантюра между много млада и красива жена без деца и МИЛФ ще избере бездетната, но няма да прости и на другата.
"М"-то в милф е символика. Символ на физическа (и не само) зрялост. Дали една жена е милф толкова няма общо с дали буквално е раждала деца, че няма накъде повече.

# 238

А, според мен има- щом се е появила, отношението на мъжа към жена му, е ясно.
Не го привлича вече.
От там нататък, има различни варианти.

АбсурТ ,мнението ми е, че любовницата обикновено е "черешката на тортата". Основния проблем се е в семейството. Няма значение дали любовницата е наивно влюбена жена или от тези, които наричат "леки".
Има значение отношението на мъжа,чувствата и реакцията на съпругата и как двамата ще подходят към ситуацията.

В сучая обаче, авторката изцяло е зависима от съпруга си. С две деца, едното бебе,без жилище и средства да ги издържа. Патова ситуация и затова казвам,че ще е хубаво любовницата да е нещо мимолетно. А съпруга да се върне към семейството.

Изпитвам гняв към мъже, които причиняват това на жените си в най-уязвимия им период.

# 239
Където има изградено с взаимни усилия доверие, може да се изневери.
... изневярата е чупене на доверието обвързващо гласна или негласна уговорка за сексуалните отношения м/у двама души, чрез секс с трети, не се променя.
Абсолютно. Simple Smile

Сгаджосаните не са подписвали нищо, свободни хора са, поне юридически, живеещите на семейни начала също. И те ли не могат да си изневерят?...
Могат, разбира се, същото като горното. Wink

Цитат на: Nevena Virolan
Естествено, че ако един и същ мъж има избор за кратка авантюра между много млада и красива жена без деца и МИЛФ ще избере бездетната, но няма да прости и на другата.
Зависи от жената. И днес видях една, с която "просто се знаем", има си малко бизнесче, магазинче за дрънкулки. Неин си. Все си е там. Не съм я питал, но си каза, че има деца, споненавайки "майчинството", когато е била, какво що, коментирайки физиката й, че е много секси, ама бивша спортистка, какво да се очаква, освен - хубав задник, кожа и мускулатура, която е зряла, но и гладка. Тренираното и поддържано си личи.
За части от секундата си помислих как я еди си какво, че прехвърчаха искри, и сигурно не съм я поканил, не е излезнала с мен "на разходка", но реално търся друго, и не бих се занимавал, защото ако се влюби, а аз привържа, няма да е здравословно в дългосрочен аспект за мен, а не бих искал да й разбивам сърцето. Това реално важи за всяка една жена, с която имам интеракция, каквато и да е. В контекст на горното споделям
.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 21:09 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт