Целулит - 11 тема

• 82 336
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
От солено много задържам вода - за това при мен има най-голям ефект спирането на солта и неяденето на млечни продукти - най-вече сирене и кашкавал. Мисля, че голям ефект има интервалното гладуване - на
 24 часа само 6 или 7 часа ядеш. При мен отслабавнето има влияние върху целулита.

# 451
  • в 1001-та нощ
Когато нямам хранене след 18ч - при мен най-вече има отслабване, изпразване на коремчето ... Но аз и не закусвам и при мен се получава дълга пауза без храна.

От моите наблюдения - хората масово приемат повече храна, отколкото им е нужно. Защото им е вкусно, защото получават удоволствие и т.н. И го приемат за нормално.

# 452
При мен отслабването не оказва влияние на целулита,но аз съм слаба-55кг. Боря го със спорт(само с него също не става),с хранителен режим(без глутен и млечни)и масаж с вендузи.
Преди време имах доста добър резултат от LPG.
(Като трайност - около година).

# 453
От солено много задържам вода - за това при мен има най-голям ефект спирането на солта и неяденето на млечни продукти - най-вече сирене и кашкавал. Мисля, че голям ефект има интервалното гладуване - на
 24 часа само 6 или 7 часа ядеш. При мен отслабавнето има влияние върху целулита.

Ще видим резултати. Сега съм на режим на Руми Илиева ( хранителен ) + тренировъчен . Ще споделя как съм се повлияла.
Отделно сега съм на 2-ра процедура криолиполиза. Ще споделя непременно отзиви.

# 454
Здравейте, момичета. Извинявам се, ако се поватарям, но не съм засичала да се коментира, а от доста време следя темата, та - противопоказни ли са масажите с вендузи (за бедра и дупе) по време на бременност? И ако не, има ли изобщо някакъв вариант за справяне с проблема през тези месеци, тъй като повечето апаратни процедури май не се прилагат в този период?

# 455
Здравейте, момичета. Извинявам се, ако се поватарям, но не съм засичала да се коментира, а от доста време следя темата, та - противопоказни ли са масажите с вендузи (за бедра и дупе) по време на бременност? И ако не, има ли изобщо някакъв вариант за справяне с проблема през тези месеци, тъй като повечето апаратни процедури май не се прилагат в този период?

@alena толкова си права, но аз, с асцендент Телец, обожавам вкусната храна , и добре да си ям, здраве да ми е. 😂😂😂😂😂😂😂😂❤
Лимфодренажни процедури, има едни ботуши, които обувах😂, забравих им името.
Сухо четкане отдолу-нагоре.
Плувах аз в Спарк (ако сте от София) и се чувствах прекрасно, 3х седмично.
Масажор за домашна употреба ако имате на принципа на вибромасажор.
Или хващате мъжа Ви и с точилката да Ви масажира права ако сте в напреднала бременност, ако сте в началото лягате по корем и с една точилка ( не се шегувам) отдолу нагоре или с ръце, или масаж за бременни.
Внимавайте все пак с хаоването . Аз напълнях след като спрях да кърмя. 😂 Родих и бях по-слаба от сега.
До 4 месец правех планкове и кардио във фитнес, упражнения за крака.

# 456
Има специални масажи за бременни, но не мисля, че вендузите биха били подходящи в по-напреднала бременност.
След раждането ще мислите за процедури.

# 457
  • в 1001-та нощ

Противопоказни са, защото могат да доведат до кръвозливи в малкия таз. Аз правих с втората бременност - но ги правих години преди това - тялото ми беше свикнало и проблеми нямаше. Но някой да запчне по време на бременност е наистина непреооръчително, да не кажа - лудост.

След раждането могат да се взимат мерки.

# 458
  • Варна
Пиша го от части, защото се отчайвам на моменти, и за да попитам смятате ли наистина, че вечерята след 19:00 часа рефлектира на фигурата ни ако сме приели оптималното количество калории за деня?
Ако речем тялото ни гори 1800 калории, ние приемем 1600, има ли значение кога сме яли и сме ги приели? Разбирате ли ме накъде бия.
Има значение кога се изяждат тези калории, това, което се изяде вечер ще се натрупа на 100% почти, говоря за въглехидрати, които веднага ще останат като запасни мазнини. През нощта между 2 и 3 часа в пика на тези "производствени процеси" на организма.

# 459
Здравейте, момичета,

На предишната ми работа ходех на командировки в Германия по 2 седмици и си налагах да не вечерям след 18:00 часа. В резултат загубих 3 кг, но не и целулит.
Честно казано нещо, което не се наложи в дългосрочен план като начин на живот съответно не трае дълго.
Леля ми е пълна, яде много люто, много мазно, няма ден спорт и кожата и е като кадифе. Няма целулит на 54 години.
Аз от друга страна на 27 години имам много. Майка ми е слаба, също на 54 години, но нейния целулит е толкова изпуснат, че вече е фиброзен.
Целулитът си е заболяване на тъканите! Когато е лек, воден, може да се повлияе от сваляне на кг, но когато е по-плътен, битката е трудна и дълга.
Пиша го от части, защото се отчайвам на моменти, и за да попитам смятате ли наистина, че вечерята след 19:00 часа рефлектира на фигурата ни ако сме приели оптималното количество калории за деня?
Ако речем тялото ни гори 1800 калории, ние приемем 1600, има ли значение кога сме яли и сме ги приели? Разбирате ли ме накъде бия.

Например при мен, това се оказа като последното нещо, което допринесе, наред с всичко останало, което правя. Просто за себе си забелязах огромен резултат, но разбира се всичко е строго индивидуално. Има значение кога са приети калориите, защото когато организма изграя, той гори от последно приетите калории. Когато свърши запаса, и не е в покой и продължава да гори, чак тогава посяга към "запасите". Заради това ако калориите са приети вечерта и ти след това директно си легнеш, дори рганизма да продължава да гори , той ще си посегне към тях , а не към запасите, а ако не гори и е в покой( както обичайно сме вечер), директно си ги складира "за после".
 А място за отчайване няма , просто с по-упорития целулит най-важни са масажите , терапиите и апаратните процедури . Само с ограничаване на калории със сигурност не става. Най-важно е локалното разбиване. Ако комбинираш и с Л-карнитин, зелен чай или други добавки към процедурите, няма как да няма добър ефект с правилно хранене

# 460
Аз пак с въпрос 😊
Възможно ли е да си разтегля кожата от масажите с вендузи? Има ли такава опасност?  Иначе първоначалните синини ми попреминаха, сега като се вендузирам не ме боли така, както в началото.

# 461
  • в 1001-та нощ
Да, възможно е. Затова не бива да се прекалява. С LPG също е възможно.

# 462
Да, възможно е. Затова не бива да се прекалява. С LPG също е възможно.
Какво имаш предвид под прекалява? Да не е толкова често ли? Аз го правя всеки ден по 10 минути на крак. Това ок ли е?

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 19:43 от sharpy

# 463
  • в 1001-та нощ
Добре е така. Въпросът е да не стане твърде продължителна практика - да го правиш месеци наред в този ритъм. Например - след месец - ще усетиш, че вече няма такова "съпротивление", както в началото - тогава можеш да разредиш масажите през няколко дни. А на третия месец да е веднъж седмично.

От вендузите ще постигнеш едно ниво и после няма прогрес. Тогава, ако искаш още по-голям ефект ... ще е време да включиш още нещо, напр. радио честота. А тях можеш да продължиш да ползваш, но не толкова често - не всеки ден, а веднъж седмично.

Аз правих вендузите през ден в продължение на години. Имам едни гънчици в сгъвките между дупето и бедрата. Според някои терапевти са разтеглена кожа. Обаче виждам, че и малкия, който е на 7г. има подобни и по скоро предполагам, че е ген. Например, кожата на краката ми отпред, в страни - не е разтеглена. Тя ако ще се разтегли - ще се разтегли навсякъде - няма да е точно само на едно място. С вендузите бях най-упорита на бричовете и дупето, но ги ползвах за цели бедра.

Терапевтите с повече опит твърдят, че при прекаляване с LPG (силен вакуум) и с вендузи - кожата се разтяга. И вярвам, че имат право. Ако вакуумът е твърде силен и ако се прави твърде често/много. Аз спрях да ползвам вендузи, след като открих венуса. При мен нищо не дава толкова категоричен ефект, като венуса, но аз нямам фибрози - повече борих брича и търсех слим ефект, извайване. Една процедура Венус ме шейпваше, като нищо друго. Това, което ме дразнеше е, че ефектът е временен и бях, като абонирана за поддръжка. Пък това са пари.

После "открих" по трайните методи. Намерих си и баланса в къщи и от тогава процедури не правя - никакви. У дома масажите с масажора и спорта (добавих кардио). И се примирих, че някакво генерално съвършенство няма. То има, но не си струва да се плаща цената (с процедури и време), просто се приех каквато съм. Много ми повлия една постановка с Яна Маринова. Беше по бельо през почти цялото време. Има "същите" бричове, като моите. Дадох си сметка, че в голяма степен зависи как са захванти мускулите. Обичайно плоското дупе  ибричовете вървят в комплект. Жените с обло дупе - често нямат бричове - жребий от генетичната лотария Simple Smile

Абе, в мир съм със себе си сега. Разбира се, ако ми паднат едни излишни пари и получа умоппмрачение - вероятно ще залитна пак по манията за съвършеенство. Но на този етап няма такава опасност Simple Smile

# 464
Благодаря за изчерпателния отговор. Далеч не гоня съвършенство аз. Нямам и чак толкова изразен целулит, за да се види добре, трябва да си стисна кожата на крака и се появяват онези дупчици. Просто съм се захванала от 3 седмици да сваля 5 кила /дотук съм -3/и да си загладя малко кожата на бедрата, защото тя от цялото тяло ми е най-кофти. Например като ходя и правя крачка, стъпвайки с крак, бедрото ми се "разклаща","подрусва", не знам правилно ли обяснявам. Искам тая част да я стегна доколкото мога. Правя клекове с широко отворени крака, както и така наречените български клекове. За процедури, на този етап кинти нямам, имам други по-приоритетни неща. Затова почнах и вендузите. Забелязвам и, че на коляното имам повече излишна кожа и много ме дразни. Дано постигна нещо.

Общи условия

Активация на акаунт