Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 566
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честит рожден ден на мама Марго,
Честита месечинка на Марти на Наденце
Честита годишнина на Нети

Оносно това че кърмата не е хранителна ,такова нещо няма. Има обаче предно и задно мляко. Предното мляко е по-богато на вода и е за утоляване на жаждата а задното е гъстото, мазно и засищащо мляко. Така че ако бебето не суче ефективно или ако се цеди основно само предното мляко това може да е донякъде проблема а не че кърмата е нехранителна. Освен това при кърмените бебета храната се усвоява много по-лесно отклокото АМ и може да не правят три часови паузи, което не означава че не са се наяли. Важното е памперсите да са пълни и да наддават, което означава че си се хранят дребосъците.
     Относно захранването от втория месец определено е рано. Мисля най-рано четвъртия, като Световната Здравна Организация препоръчва изключително кърмене или хренене с АМ до шестия месец. Просто организма на бебето не е пригоден за нищо друго освен мляко все още. Моята педиатърка определено подкрепя това а и в целия свят ранното захранване вече се отхвърля. Идеята някога е била ако не се кърми и при липса на добър заместител, тоест тогава е нямало АМ да не намалее прекалено много запаса на желязо и тъй като в сокчетата той е в минимални количества и трудно се усвоява е необходимо да се почне от по-рано. Тоест да се замести по-голямото зло с по-малкото. В момента когато АМ е достатъчно близо до майчината кърма или пък ако се кърми бебето , ранното захранване изобщо не е желателно. Може да доведе до отключване на алергии и по-скоро да навреди на бебчетата.

# 226
  • у дома
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА MamaMargo  newsm59
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Netty newsm51

Ния днес навършва 1 месец  newsm44 Черпим ви виртуално с  Misc Baby Bottle и  newsm38
Честити месечинки днес и на Владимир на мама tedy84 и Даниел на мама eli_ym  ura

# 227
Чесити месечинки на Ния, Владимир и Даниел  bouquet Да са ви живи  и здрави съкровищата
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА MamaMargo     bouquet
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Netty  bouquet

# 228
Към мамчетата с бебета навършили месец, кажете за 40 ден, събирането на жени точно на датата ли трябва да стане ? Четох за ходенето в църквата, което се прави на самия ден, но ако някой сподели как го е организирал, ще ми бъде интересно.

# 229
  • у нас
Честит рожден ден на мама Марго,
Честита месечинка на Марти на Наденце
Честита годишнина на Нети

Оносно това че кърмата не е хранителна ,такова нещо няма. Има обаче предно и задно мляко. Предното мляко е по-богато на вода и е за утоляване на жаждата а задното е гъстото, мазно и засищащо мляко. Така че ако бебето не суче ефективно или ако се цеди основно само предното мляко това може да е донякъде проблема а не че кърмата е нехранителна. Освен това при кърмените бебета храната се усвоява много по-лесно отклокото АМ и може да не правят три часови паузи, което не означава че не са се наяли. Важното е памперсите да са пълни и да наддават, което означава че си се хранят дребосъците.
     Относно захранването от втория месец определено е рано. Мисля най-рано четвъртия, като Световната Здравна Организация препоръчва изключително кърмене или хренене с АМ до шестия месец. Просто организма на бебето не е пригоден за нищо друго освен мляко все още. Моята педиатърка определено подкрепя това а и в целия свят ранното захранване вече се отхвърля. Идеята някога е била ако не се кърми и при липса на добър заместител, тоест тогава е нямало АМ да не намалее прекалено много запаса на желязо и тъй като в сокчетата той е в минимални количества и трудно се усвоява е необходимо да се почне от по-рано. Тоест да се замести по-голямото зло с по-малкото. В момента когато АМ е достатъчно близо до майчината кърма или пък ако се кърми бебето , ранното захранване изобщо не е желателно. Може да доведе до отключване на алергии и по-скоро да навреди на бебчетата.
smile3501 newsm74  202uu  202uu  202uu newsm74 smile3501
Аз съм ЗА с две ръце за късното захранване на бебето

# 230
здравейте момичета от нас със Мишето
отдавна не съм оисала но от както сме сами и не ми остава много време а и тия гадниколики още ни мъчат,но като ми дотежи много или пък се притесня нещо и сядам да чета темичката ни и се успокоявам
Велмар за дактарина аз го слагам на пръста си и и давам да го засмуче-явно е приятен на вкус защото Михаела много го харесва,друг е въпроса че вече 3та седмица млечницата не минава и сега и обтривам езичето със фунгостатин
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ  :bouquet:
сега да ви помоля за съвет-много и е суха кожата въпреки че опо 2 пъти на ден я мажа с олиото на БЮбхен но явно нещо не е достатъчно мазнонякаква идея с какво да мажа?!

# 231
  • у нас
Честито на всички празнуващи днес-малки smile3504 и големи  love001

# 232
  • Sofia
Велмар, сори, но много се отплеснах относно погачата- ето сайта на 100 грама сладки, има адресите на магазините им.

http://www.100gr-sladki.com/

# 233
Велмар, сори, но много се отплеснах относно погачата- ето сайта на 100 грама сладки, има адресите на магазините им.

http://www.100gr-sladki.com/
Hugмерси  bouquet
Аз днес ходих до бизката църквав да попитам за 4истата молитва.При нас се пада в събота.Казаха ми  4е е необходимо само мама и беб4е  Grinning Пога4ата ще я правим в неделя,за да могат да дойдат  и моите родители.И на мен ми е интересно кой как ще организира или е организирал това събитие- ритуали,трапеза...Хайде- нека обменим идеи и опит  и по тази тема.

# 234
Здравейте и от мен и Маги! Ходихме на предварителна консултация, да направим пробно кърмене. Оказа се че малката е наддала 700 гр. за момента. Храни се 10 мин. и изсука 80 мл., което било чудесно според нашата педиатърка. И в мен остава още, така че се надявам да имаме възможност да се кърмим още дълго време. Казаха ни, че всичко ни е наред , да чукна на дърво, и нямам основание за притеснения. Пъпчето е зарастнало чудесно. Предписаха ни витамин Д за рахит. Ще ходим на истинска консултация на 19 септември.
За ортопедите - можете да си направите едно оглеждане и в къщи, ей така за успокоение. Прибирате крачетата едно до друго, изпъвате ги и гледате дали са на едно ниво гънчиците по крачетата. Това е нещо, което и вие можете сами да направите.
Да ви кажа - откакто започнах да пия чая от копър и анасон и детето го поема и с кърмата, освен от шишето, коликите понамаляха. Така е  при нас, дано и при вас коликите намаляват.
Eliona, знам че въпроса ти беше към velmar, но да те попитам ти в кой район живееш? Ние сме записани в 14 поликлиника и педиатърката ни е д-р Малинова. 
 Ходихме до поликлиниката пеша, разбира се, от единия край на Южен парк до там и после разходка из пазара за зеленчуци и плодове и после пак обратно през парка до в къщи. Голяма разходка беше. Сега се готвим за вечеря, затова ви оставям, по-късно може пак да се разпиша.
Е, хайде, лека и спокойна. Целувки за бебчетата.

# 235
Елиона,аз 4ак сега от постинга на дидика виждам 4е си  имала въпрос към мен ooooh!
Нашата педиатърка е в Бели Брези.Тя си е сама на 4астен кабинет.Казва се Йорданова.А ти къде живееше newsm78 КОгато търсих педиатър имах доста препоръки от най-разли4ни то4ки на София.МОже пък да ти намерим някой свестен,който да ти е и удобен.

# 236
Момичета,цял следобед Дария е адски неспокойна.СКъса се от рев това дете и май нищо не помага ooooh!по4ти не е и спала( ако не броим няколко пъти по 5-10 минутки).В момента баща й се прави на люлка,но ..и това не помага.Чудя се дали може да е някаква реакция от ваксината,която й биха днес? newsm78Уж нямала някаква реакция,но...знам ли Rolling Eyes.Някое от вашите беб4ета било ли е в такова състояние след въпросната ваксинация?

# 237
  • у дома
Цитат
Автор Аз-Жената    

Според църковната традиция първите 40 дни след раждането посещения при майката и бебето не се допускат. Но когато дългоочаваният 40 ден настъпи се отива на църква, където се чете така наречената “чиста” (“очистителна”) молитва. Едва след това може да се направи първото, голямо събиране в чест на бебето – “Погачата”.
Погачата е един вид представянето на бебето пред обществото. На гости се канят само жени, които “наричат” на бебето, и деца. Може би тази традиция има общо с ористниците в приказките. Приготвя се специална ритуална сладка погача, а и се сервират най-вече сладки неща. Непременно трябва да има купичка с мед. Всички гости носят подарък за бебето и нещо сладко за майката. В бяла кърпа, поставена обикновено върху самата питка всеки гост оставя символична сума пари, с която бебето да си купи сън. Според някои тези пари се поставят под възглавничката на бебето, но идеята е същата. Майката завръзва тази кърпа и според това колко силно затяга възела определя дали бебето ще е скъперник или ще харчи повече. Завързаното вързопче се слага някъде нависоко. Тук тълкуванията се различават леко, но са сходни. Някои казват, че това се прави, за да стигне детето високо, други – за да има високи идеали.
След това две жени, които имат двама живи родители разчупват питката над главата на майката и бебето. Първото парче се отделя за Богородица. После някоя от жените трябва да “захрани” бебето като топва парченце от погачата в мед и леко намазва устничките на бебето. Всеки от гостите се почерпва с парче от питката.
По традиция от къщата не трябва да се изнася нищо, за да не стане детето крадец и за да се секне кърмата на майката.
Този красив ритуал, както и все друг има разновидности в действията, а и в някои тълкувания, но важното е че всички гости се събират, за да видят бебчето и да му пожелаят здраве, късмет и всичко най-добро в дългият живот, който го очаква напред, за да стане човек!

# 238
здравейте момичета, някой давал ли е ЛЕФАКС и как се дава?  newsm78

# 239
4ЕСТИТА МЕЕ4ИНКА НА МАЛКАТА НИЯ  bouquet.и моят красавец мранка6 ецял следобед ooooh!,заспа едва сега милия.И като погледнах едното му о4енце цялото вав жалто ужас молясе само да не залепне .

Общи условия

Активация на акаунт