Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 180
 • София
 • Мнения: 1 244
Случката е от преди месец, затова и се въздържа да коментирам. Но виждам, че темата е активна.
Накаратко: аптека, г-жа на гишето с маска под носа й. Служителката й прави забележка,  реакция никаква, аз направих забележка, като клиент, реакцията беше : ти пък ква си, че ще ми казваш и обади се, където искаш.

За мое голямо съжаление, тя се оказа права. Първо помолих служителите в аптеката да вземат данните на госпожата. Отказаха. Странно. При положение, че пред мен подаде карта, с която да плати.
Обадих се директно на 112. И след няколко часа отново
Резултат : те благодарели за сигнала, но когато отишли, всичко било изрядно.

Продължавайте да се надявате

Обадих се директно на 112. И след няколко часа отново
Резултат : те благодарели за сигнала, но когато отишли, всичко било изрядно.

Сериозно ли сте звънели на 112, и то два пъти, заради госпожа с маска под носа? Не ви ли хрумва, че хората отсреща се занимават с истински проблеми (или поне се надяваме, че това правят).

И кое е странното, че от аптеката са ви отказали да дадат данните ѝ? Коя сте вие, че трябва да ви се дават данни от чужда банкова карта? Естествено, че няма да ви ги дадат. Оставаше и да го направят, ето това вече щеше да е скандално, за разлика от позицията на маската.

А по повод последното ви изречение - след такива постове като вашия, честно, на нищо не се надявам вече...

# 181
 • София
 • Мнения: 4 689
Ако са отишли след тоя сигнал, значи не се занимават с истински проблеми.
Аз многократно съм звъняла на 112 за звуков тероризъм, но единственото, което правят е да вземат моите данни...

# 182
 • Габрово
 • Мнения: 3 665
В аптеката не само че нямат правото да "дават" нечии данни, ами и нямат право и да ги "вземат" освен за определени цели свързани с работата. Само фактът че нечия карта ти е в ръцете при плащане не ти дава право да използваш информацията за каквото и да било друго. Всичките са се подписали на един куп документи по повод на това че през ръцете им минават лични данни и уреждащи как и какво, те иначе нямат право да работят с тях...

Иначе си е малък ужас във всякакви такива обекти. Персоналът може да направи забележка, но от там нататък какво? Да ги изхвърли насила ако не спазват носене на маска или дистанция ли? На места където има охрана евентуално охраната ще се намеси, но в аптека или малък търговски обект не виждам как. Проверяващи евентуално в момента на проверката ако установят нарушение, тогава има глоба и за обекта, не само за клиента.
Ставала съм свидетел как се прави забележка на някого за маската, човекът отказва да си я сложи на лицето, отсреща отказват да го обслужат и го помолват да напусне обекта. Хубаво, ама човекът пък отказва да си излезе и се запъва там докато не си купи за каквото е отишъл. Никой не можел да му казва... и така.

# 183
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 9 038
А вчера и двете аптекарки при нас бяха без каквито и да било маски.

# 184
 • Другата България
 • Мнения: 21 540
Ако са отишли след тоя сигнал, значи не се занимават с истински проблеми.
Аз многократно съм звъняла на 112 за звуков тероризъм, но единственото, което правят е да вземат моите данни...
Защото единствено това им е работата.
Нищо друго.
Данните Ви и тези на лицето, което Ви "тероризира" се предават на полицията.
Оттук насетне отговорността за действие или бездействие във връзка с подаден от Вас сигнал е само и единствено на полицията, на съответното районно, към което е въпросния адрес.
Търсете отговори там, не анонимно по форумите.
Но преди това си изяснете как точно работи тел.112.

# 185
 • Sofia
 • Мнения: 18 399
А вчера и двете аптекарки при нас бяха без каквито и да било маски.
Днес в аптека Гален в Люлин никой от аптекарите не беше с маска

# 186
 • София
 • Мнения: 11 125
Може аптекарките да са преболедували вече.
Едва ли ще си рискуват здравето.

# 187
 • Мнения: 2 359
Може аптекарките да са преболедували вече.
Едва ли ще си рискуват здравето.
Изобщо не е така. Когато по времето, когато бяха задължителни маските и на вън, влезнах в една аптека. И двете млади патки (няма друго определение за тях) бяха изобщо без маски. Нямаше и преграда между тях и клиентите. Естествено нямаше това, което търсех (спирт) . На моя въпрос защо са без маски, хилейки се като работнички на някоя магистрала ми заявиха, че пиели специални неща и не можели да се заразят!
Така че не разчитайте на успокоение, че работещи в магазини без маски са го изкарали, а просто бойкотирайте подобни обекти.

# 188
 • Мнения: 522
Материал за поне 100 сигнали имам, но не искам въпреки всичко да притеснявам магазини, шофьори и други. В крайна сметка, винаги ще е личен избор дали човек ще се пази или не. Акъл с фуния не се налива, нито анархист се стряска от предупреждения. И без маски, и "коридорите" вече някъде не се спазват, и никой не следи за струпването на хора, и по предните места в автобуси съм виждала шофьорите да си настаняват свои хора, а назад можем останалите да сме си почти интимно близки. Е, как да се получи при хора с такава нагласа? То с такъв инат не корона, а чума да беше, пак хората щяха да си искат "живота".

# 189
 • София
 • Мнения: 278
Тук някой да вижда дистанция и някакви мерки?


Иначе учениците не спазвали дистанция и да ги затворим по къщите!
А господата обсъждат и опасностите от заразяване по време на изборите Laughing

# 190
 • Мнения: 379
В супермаркетите редовно виждам хора без маски и като им направиш забележка стават агресивни. Разбира се охраната и мениджърите се правят на "дръж ми шапката" и викат "ние да не сме полиция". Има ли някакъв официален ред, по който човек може да подаде сигнал, а не да поства съобщения във форума? И ако се разболее, кого по-точно да съди по веригата? Българина неможе да спазва правила, докато не му бръкнеш в джоба..

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 22:07 от pooh06

# 191
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 679
Не е престъпление, не е и небрежност, но днес един ганьо направо ми скри шапката.
Чакаме с приятелка пред квартален магазин да влезе, след нас дойде едно 8-9 годишно момиченце, след него един мъж, който от немай къде се спря да чака. Излиза клиент, приятелката ми влиза, излиза друг клиент и след него мъжът нахълтва в магазина. Извиках му, че си има ред, че момиченцето е преди него и не го ли е срам да прережда едно дете! Говедото само ме погледна и се шмугна между рафтовете. Продавачката не реагира въобще. Клиентите и те се пулят насреща ми и си мълчат.
Елементарно възпитание липсва, пък ние тук за едни мерки се възмущаваме.

# 192
 • Мнения: 6 207
В голям магазин за хранителни стоки близо до нас управителят и персонала ходят без маски. Виждала съм и клиенти без. Дистанция също не се спазва.

# 193
 • Мнения: 1 186
Мое наблюдение - хората в затворени обществени пространства масово носят маски само на устата, носа е отвън, за да дишат. Има и такива, които се возят сами в колите си и носят маска плътно обвила носа и устата.Имам чувството, че за много от хората е неясна употребата на маската - кога, как и защо. В началото на пандемията даже съм чувала и твърдения като ''Короната е много опасна. Предава се и чрез очите. Като те погледне някой и се разболяваш...'' SmileРазни хора, разни интерпретации. А уж непрекъснато се говори за мерки и правила за безопасност.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 12:09 от Карла_Карла

# 194
 • Мнения: 10 180
Действително се предава и през очите, но не с поглед.

Общи условия

Активация на акаунт