Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 854
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
То от налагане до налагане има разлика. Ако се налагат правила  - да се спазват и това става с категоричност, обяснения и неотстъпване е едно, ама ако някой си възрастен се налага само защото е по-голям или пък само защото е учител е съвършено друго. Срещу второто "друго" имам много против!

# 406
  • София
Ами то малко не е ясно за какво "налагане" точно става дума. Ще се радвам на пояснения, някакъв пример и т.н. Иначе всеки може да го разбере различно.

# 407
Ако се налагат правила  - да се спазват и това става с категоричност, обяснения и неотстъпване е едно, ...

Баш така става, ако питаш мен, срещу което, както разбирам, нямаш нищо против. Но като чета Елфичка, тя май има против и си мисли, че това е така в ДУ, пък не е така в ЧУ. Изключително опасна илюзия, за което я предупреждавам.
Второто "друго", срещу което си против, Амели, мисля, че наистина категорично го няма в добрите ЧУ. Но от първото има и в повече, отколкото трябва дори.

# 408
  • софия
Ха! ....че какво страшно има в спазването на правилата?!
Хубаво предупреждаваш....дано те и чуват.

# 409
Не знам как очаквате някой да намери полезна информация за определено училище като тук почти никой не изписва цели имена , а съкращения “СС, БШ, Изи, СГ “ и тн .

# 410
Ти пък изби рибата с това изказване. От години в темите се използват абревиатури на училищата и десетки пъти тези абревиатури са разяснявани в темите, и който наистина се интересува от конкретно ЧУ и му знае името, веднага би разпознал абревиатурата.
За милионен път сигурно, СС значи "Света София", според теб какво би могло да значи друго? Изи си е Изи, така се казва, или "Лесна наука за деца", спрягано хиляди пъти по темите. СГ е "Свети Георги". БШ е "Българско школо". И на всеки, който е попитал учтиво, абревиатурите са разяснявани. Какво общо има това с информативността?

# 411
Ти пък изби рибата с това изказване. От години в темите се използват абревиатури на училищата и десетки пъти тези абревиатури са разяснявани в темите, и който наистина се интересува от конкретно ЧУ и му знае името, веднага би разпознал абревиатурата.
За милионен път сигурно, СС значи "Света София", според теб какво би могло да значи друго? Изи си е Изи, така се казва, или "Лесна наука за деца", спрягано хиляди пъти по темите. СГ е "Свети Георги". И на всеки, който е попитал учтиво, абревиатурите са разяснявани. Какво общо има това с информативността?
Няколко страници видимо ново момиче попита за училище и я пратиха да си търси постове. Според теб дали тя знае съкращенията им ?
Много съжалявам за рибката .

# 412
Точно на новото момиче, ако имаш предвид Елфичка, се постарах да дам колкото мога инфо и да съм полезен, тя не е питала за абревиатури, явно са й ясни, а и явно оценява информациите, защото ги е лайкнала. Да, според мен тя знае съкращенията, не е ядрена физика, и не е питала за тях, а ако беше питала, щяхме да й отговорим. За каква рибка говориш, само ти си знаеш. А, за тази, дето си я избила вероятно 😃😅😆😄😀🤩 Това е просто лаф😀.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 21:23 от Татко Мецан

# 413
  • София
Не знам как очаквате някой да намери полезна информация за определено училище като тук почти никой не изписва цели имена , а съкращения “СС, БШ, Изи, СГ “ и тн .

Повечето във форума не са на заплата все пак, да им простим пропуските.

# 414
  • София
Рибката - да не би да става дума за phishing?

# 415
Имам предвид, че в търсачката човек ще напише “Света София” или “Свети Георги” и ще има много малко резултати, защото масово се използват съкращения. А човек, който не е чел 3 теми поред, няма как да ги знае. Освен това може да опитате да напишете в търсачката “БШ” и да погледнете резултатите .
Рибката.

# 416
  • София
Нaписaх за проба частно училище БШ в Гугъл и веднага излязоха резултати за Българско школо. Wink

Скрит текст:

А и на 1-ва страница  на темата има  детайлна информация за всички ЧУ, с пълните им имена. Та колебаещият се какво е примерно  ОТ, бързо ще стопли, че става дума за "Образователни технологии".

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 22:19 от пенсионирана русалка

# 417
# 418
И с АК става, да не повярваш.

# 419
  • Пловдив/София
Аз отдавна предлагам да сложим съкращенията в заглавния пост, но не знам защо другите са против. Всеки са го дразнили в началото, вкл.и мен.
Елфита, предлагам Ви да видите Прогресивно и БШ Прогресивни паралелки, там се говори за ненасилствена комуникация и вътрешна мотивация вместо принуда. Но не мога да кажа все още доколко работи. Засега само ме впечатлява какви думи ползва моя прясно 6 годишен- “днес си представихме рисунките” (като презентирахме)- досега не я бях чувала, имаше и други по-интересни, ама сега не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт