Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 733
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз тази вечер съм щастлива! Децата ми са завършили /третото е на път да завърши/ топ основно училище и няма какво да ги мисля повече - обезпечили са се. Sunglasses

Ох, бе, Нот! Joy

# 661
  • София
П.П.2 Ще се радвам някой завършил основно училище от топ 10 да сподели дали е доволен от живота си. Сигурен съм, че за разлика от лейка още на 30 ще е обезпечил финала си.
Значи, ако си завършил добро основно училище, още на 30 ще си обезпечил финала си. Joy Това го номинирам за изцепка на годината. Цепи мрака просто! Laughing
А вие сте закахърили за гимназия, за вишУ, за работа след 30... Що?
Аз само не разбрах на кое му казва "финала", но предвид интересното корановирусно време, в което заживяхме напоследък, предпочитам да си затрая Grin Иначе да - цепи мрака, вЕрно е!

# 662
Основното ми е супер, с висок рейтинг и досега. Но е основно. и не фигурира в топ 10
Фигурира ли тук?  . Или в топ 20: https://studyabroad.bg/news/топ-20-на-столичните-училища-според-резу/. Не се отваря линка. Ето снимка:

# 663
  • София
Аз съм завършила най-доброто училище в родния си град - и начално, и основно, и гимназия. И да, това има значение, защото средата е друга, учителите са други. (за началното дори съм била с връзки като внуче на учител Wink)
Готино. Дава ми повод да си спомня за средата. В основното. Пешо Цифката, Анатоли Мишката и Киро Дебелия.
Laughing

Това ми напомня  за една случка.
Скрит текст:
Имах съученик в основното, който тренираше водна топка и беше като трикрил гардероб в раменната област. Походката му заради това си беше малко като на маймуна, оттам му излезе прякора Едикой си маймуната. Минаха години, някогашното не особено ученолюбиво момче порасна, завърши висше образование, реализира се супер като програмист, печели добре, възпитан, винаги усмихнат и позитивен.. Кефи ме на макс с две думи. Но кой ме би през устата да споменавам прякора му, когато показвах  преди години снимки от мое време  в ОУ на девойките ми... Веднъж с едната, още сравнително малка, сигурно в предучилищна или 1 клас, го срещнахаме навън и аз й го представих само с името му Х като мой съученик... И тя, а да, виждала съм те на снимка,  Х маймуната...

Нико, моето основно училище е там, в сегашния топ 20.. А моята гимназия е в  сегашен топ 1. И какво?...От основното ми, колкото и да го харесвам, има непрокопсали и пропили се чиченца, както и тунинговани до степен плашещи окото лелки... Има и страхотни хора, разбира се.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 22:03 от пенсионирана русалка

# 664
За човек с твоите претенции, трябваше да забележиш, че на снимката, която си споделил, присъстват училища, които не са основни.

# 665
  • София
А и поне половината не са съществували, когато списващите тук са завършили основно образование. Joy

# 666
  • София
Хмм, чудя се дали преди 25 години 145 ОУ е били елитно??  А всичките частни???
Път и преди 25-30 години в СМГ приемаха след 7 клас...
Абе мъкааааа. Останаха едни 20 и 107 ОУ .

Пък аз си спомям времето к когато 30-то (до МОЛ София) беше елитно и трябваха връзки за 1 клас.

# 667
  • софия
Аз не знам защо Нико пропуска така често употребявания цитат напоследък на Стив Джобс “”stay hungry, stay foolish” както и подскаската от Теодосий Теодосиев “ за минимум неблагопривтни условия”
Да не говорим за наблюдавания в годините ефект на средни ученици постигащи повече от “супер елитните такива”, просто защото са свикнали да бъдат подценявани и неуспешни, така че страха от провал да не ги събаря....
Какво разбират тия горните ....

# 668
За човек с твоите претенции, трябваше да забележиш, че на снимката, която си споделил, присъстват училища, които не са основни.
22-ро например е гимназия и не малко деца завършват основното си образоване там. Не трябва да се брои ли 😀?

# 669
  • София
А и поне половината не са съществували, когато списващите тук са завършили основно образование. Joy

Аааа, моля, моля, в моето са учили и набори на майка ми даже, че и на баба ми сигурно.. 100 и кусур годишна история има.

# 670
  • София
Да де, ама половината от снимката на Нико са ЧУ.

# 671
Скрит текст:
22-ро например е гимназия и не малко деца завършват основното си образоване там. Не трябва да се брои ли 😀?
Добър опит. Не е гимназия, средно училище е.

# 672
  • софия
Скрит текст:
Аз съм завършила най-доброто училище в родния си град - и начално, и основно, и гимназия. И да, това има значение, защото средата е друга, учителите са други. (за началното дори съм била с връзки като внуче на учител Wink)
Готино. Дава ми повод да си спомня за средата. В основното. Пешо Цифката, Анатоли Мишката и Киро Дебелия.
Laughing

Това ми напомня  за една случка.
Скрит текст:
Имах съученик в основното, който тренираше водна топка и беше като трикрил гардероб в раменната област. Походката му заради това си беше малко като на маймуна, оттам му излезе прякора Едикой си маймуната. Минаха години, някогашното не особено ученолюбиво момче порасна, завърши висше образование, реализира се супер като програмист, печели добре, възпитан, винаги усмихнат и позитивен.. Кефи ме на макс с две думи. Но кой ме би през устата да споменавам прякора му, когато показвах  преди години снимки от мое време  в ОУ на девойките ми... Веднъж с едната, още сравнително малка, сигурно в предучилищна или 1 клас, го срещнахаме навън и аз й го представих само с името му Х като мой съученик... И тя, а да, виждала съм те на снимка,  Х маймуната...

Нико, моето основно училище е там, в сегашния топ 20
.. А моята гимназия е в  сегашен топ 1. И какво?...От основното ми, колкото и да го харесвам, има непрокопсали и пропили се чиченца, както и тунинговани до степен плашещи окото лелки... Има и страхотни хора, разбира се.

Я кажи осемцифрени спестявания имаш ли? Че да си докаже Нико тезата Laughing Обезпечи ли финала:)

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 22:13 от Амели

# 673
  • София
Ама къде го броиш него? Няма го в топ 10 при основния етап на образование. И в топ 20 го няма. Ти нали говориш за топ основно училище и снимки показваш за илюстрация.  А в гимназиален етап е предимно девическо училище, защото е без квоти и е резервен вариант за повечето, целящи се в Испанската, АЕГ-тата...

# 674
Аз не знам защо Нико пропуска така често употребявания цитат напоследък на Стив Джобс “”stay hungry, stay foolish” както и подскаската от Теодосий Теодосиев “ за минимум неблагопривтни условия”
Да не говорим за наблюдавания в годините ефект на средни ученици постигащи повече от “супер елитните такива”, просто защото са свикнали да бъдат подценявани и неуспешни, така че страха от провал да не ги събаря....
Какво разбират тия горните ....
От 100 души завършили немската сигурно 95 са добре реализирани. От 100 души завършили топ основно училище вероятно 90 са добре реализираните. От 100 души завършили посредствено основно училище и гимназия най-вероятно добре  се реализират доста по-малко от половината. Сигурно е, че хора завършили посредствени училища са стигнали мноооого напре, но истината е, че доброто училище и добрата среда дават голям начален старт и шанс за добра реализация. Четох дискусията за мазането на пастет  и че ако някой го затрудняват допълнителни 100 евро месечно значи не е за ЧУ, но не съм съвсем съгласен с това. Ако в даден район няма добро държавно училище си струва човек да пристегне леко колана,  но да запише детето си в ЧУ. Аз наистина вярвам, че така ще му даде по-добър старт в живота.
Ама къде го броиш него? Няма го в топ 10 при основния етап на образование. И в топ 20 го няма. Ти нали говориш за топ основно училище и снимки показваш за илюстрация.  А в гимназиален етап е предимно девическо училище, защото е без квоти и е резервен вариант за повечето, целящи се в Испанската, АЕГ-тата...
На 17-то място е. Факт е, че след 7-ми клас става по-силно, но и в малките класове е добре. Като се извадят частните гимназии и ще се окаже доста напред в класацията.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 22:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт