Защо той не иска да подпишем?

• 12 581
  • 375
  •   1
Отговори
# 330
Никога бракът и подписът не са имали някакво особено значение за мен. Не смятам, че подобно нещо може да ме спре да си тръгна. Не съм била и отритвана или нежелана за брак.
Не съм мечтала и за бели рокли, и за подобни слъзливи лиготии.
Разбиранията ми за евентуална сватба също са далеч от умилителните картинки за парфюмирани стринки и чинки, шаферки и бонбонки.
Е защо така с ирония и обиди срещу брака ? Ако беше толкова тъп брака, хората изобщо нямаше да се женят ? Нали не мислиш, че богатите, президентите, кралете и всички останали женени са не'кви абсолютни тъпанари ? Хората дори се развеждат и отново се женят. Виж Тръмп, Принц Чарлз, Саркози. Най-богатият човек на света Безос се ожени отново, независимо че от развода олекна с огромна сума(с нея сигурно може да плати нашия външен дълг).
Президенти, принцове, крале трябва да са семейни, за да са харесвани от народа. А такива като Безос коя жена ще ги остави да се мотаят ергени и да си стискат парите.

# 331
Не, не, той циркът почва с разводите Wink

# 332
За много неща е важен бракът. Най-малкото, е поемане на отговорност и заявка. Вид договор за сътрудничество между двама. Има и правни последици, които защитават донякъде жената.
Ама не е това темата.
момичето да хваща нещата в ръце- запазва се ритуална зала, намират се двама свидетели / кумове/ , и после - медицинско. Сключва си брака, щом го иска, без дандании и се приключва цялат драма.
Пък ако стигне до развод - ей го съдът. Дренка записва датата за сватбата, аз давам вместо сватбен подарък визитка Joy

# 333
И на спечелилите Зелена карта им искат брак.
Чувала съм, че в някои страни също трябва да имат брак, за да получават помощи. Поне по едно време наши сънародници – гастарбайтери, бяха хукнали да се женят и изтъкваха това като причина.

# 334
В някои скандинавски държави съжителството е с тежестта на брака. Има си специален статус дори за документите за тия случаи Wink

# 335
  • София
Ама, моля ви се, защо сега насила ще го жените момчето! Авторката малка ли е да си свърши работата сама! Който си има мерак за брак, да си го организира!

# 336
В някои скандинавски държави съжителството е с тежестта на брака. Има си специален статус дори за документите за тия случаи Wink
У нас не се прие с новия Семеен кодекс.
така че се омъжвайте, защото без брак жените нямат никакви права.
И може и брачен договор да се сключи, но бракът е статут, той е сигурност, той е много повече от обикновено гаджосване.
Най -малкото, както се изтъкна тук, ако стане беля с катастрофа и някой трябва да вземе решение за живота на другия, авторката брат му трябва да търси, или родителите му. А те са ветерани по съвместно живеене и тя най- добре знае какво той би поискал.

# 337
За лотарии, имиграционни и пр.хората се разбират и си подписват без зор, драми и външни намеси на доброжелателки.

# 338
За мен бракът е показател на сериозни намерения и дава завършеност на една връзка. За нас беше важно И от чисто бюрократична гледна точка, защото последвах ММ в родината му. Ако нещо се беше случило с него и се окажех бременна или пък с малки деца, щеше да ми е много трудно. Негова беше идеята, почувства, че трябва да ме защити по някакъв начин. (По онова време БГ не беше в ЕС, сега не знам как стоят нещата).

# 339
Чисто юридически не съм на ясно.
Най-вероятно има ползи и вреди.
Но на 25 за мен имаше значение..
На 44 вече - не Simple Smile

# 340
Никога бракът и подписът не са имали някакво особено значение за мен. Не смятам, че подобно нещо може да ме спре да си тръгна. Не съм била и отритвана или нежелана за брак.
Не съм мечтала и за бели рокли, и за подобни слъзливи лиготии.
Разбиранията ми за евентуална сватба също са далеч от умилителните картинки за парфюмирани стринки и чинки, шаферки и бонбонки.
Е защо така с ирония и обиди срещу брака ? Ако беше толкова тъп брака, хората изобщо нямаше да се женят ? Нали не мислиш, че богатите, президентите, кралете и всички останали женени са не'кви абсолютни тъпанари ? Хората дори се развеждат и отново се женят. Виж Тръмп, Принц Чарлз, Саркози. Най-богатият човек на света Безос се ожени отново, независимо че от развода олекна с огромна сума(с нея сигурно може да плати нашия външен дълг).
Президенти, принцове, крале трябва да са семейни, за да са харесвани от народа. А такива като Безос коя жена ще ги остави да се мотаят ергени и да си стискат парите.
Да де, ама Безос се ожени. А можеше да не се ожени, нали така ?

# 341
Ще заима значение като станете на 60.
Болести, жилища, наследяване, процент от пенсии.
Сега наистина няма значение.
Двама партньори със сериозни намерения да останат докрая заедно трябва да имат брак, ама това е само мое мнение.

# 342
То ако имаше еднаква тежест и значение и за двамата, нямаше да я има темата. Поредната, в която бързат да погребват младоженека, само и само да склони😂

# 343
Безос се ожени млад и беден, а наскоро се разведе, сега го играе ерген с приятелка. Не го мислете.

# 344
Ще заима значение като станете на 60.
Болести, жилища, наследяване, процент от пенсии.
Сега наистина няма значение.
Двама партньори със сериозни намерения да останат докрая заедно трябва да имат брак, ама това е само мое мнение.

Което го тълкувам така.
Обичаш ли даден човек и мислиш за него - сключваш брак.
Щото и да се разтури къщичката,развода е бърз,при взаимно съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт