Астрология - 18 тема

• 37 438
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • SF
Здравейте на всички!
Имам нужда от помощ. Някой, дали може да ми помогне с час на раждане. Не го откривам никъде.
Родена съм на 06. 02. 1984 година в София. Брак 2004
1 дете 2004 момче
2 дете 2008 момиче
2017 година развод
В момента живея с друг мъж. Той има момиче. Значи на мен ми е заварена дъщеря. По тези данни някой може ли да помогне?

Няма и да го откриете този час на раждане. Дайте някакъв ориентировъчен час, от който може да се тръгне - имам предвид тук в темата, а не да ми пишете лично на мене. Напишете и месеца, когато сте сключили брак и още няколко събития. Може да е нещо свързано с работа, родители, баба, дядо...

# 91
Може ли пример/и, във връзка с обяснителната таблица за триплицитетите?
Не разбирам в какъв смисъл да се дадат примери за триплицитет. Най-добре е да сложите карта и аз ще определя триплицитетите на планетите.

# 92
Брак февруари 2004.
Занимавам се с изкуство. Преди две години август 2018 си направих магазин.
Тази година август месец се изнесох от жилището на родителите ми.
Развода е януари 2017.
Мисля, че е някъде по обяд съм родена.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 17:06 от mecho84

# 93
  • София
Какво ще кажете за моята зодия - Везни?

# 94
Може ли пример/и, във връзка с обяснителната таблица за триплицитетите?
Не разбирам в какъв смисъл да се дадат примери за триплицитет. Най-добре е да сложите карта и аз ще определя триплицитетите на планетите.
Ами добре. Благодаря Simple Smile
Ето например, една карта, дневно раждане, жена.

# 95
  • SF
Какво ще кажете за моята зодия - Везни?

Хубава е.

# 96
eleida, благодаря.
Гледам, чета , ама не разбрах как определи , че Венера е в собствен триплицитет.
До колкото гледам, в таблицата за стихията вода ( а Венера е в рак- т.е. вода), са посочени Марс, Марс и Луна.
Първият Марс е със звездичка. Ти него ли гледаш? А останалите две планети какво ги правим?

# 97
  • в 1001-та нощ
Така излиза, че моята Венра, от която тръгна приказката (в Скорпион, 8 дом) е заточена по знак и дом, но пък с достойнство по триплицитет и управител на триплицитета (дневно раждане).

# 98
eleida, благодаря.
Гледам, чета , ама не разбрах как определи , че Венера е в собствен триплицитет.
До колкото гледам, в таблицата за стихията вода ( а Венера е в рак- т.е. вода), са посочени Марс, Марс и Луна.
Първият Марс е със звездичка. Ти него ли гледаш? А останалите две планети какво ги правим?

Под таблицата има легенда за звездичката. Най-използвани са триплицитетните управители по системата на Доротей Сидонски. При тях Венера е първи управител на водния триплицитет, при дневно раждане и втори при нощно.

Цитат
При определяне степента на влияние на планетите следващото по сила след управлението и екзалтацията е господството по триплицитет. Естествено днес натова никой не обръща внимание! Какво означава това?! Всъщност това е термин, с който се е описвал всеки един тригон - на огъня, на въздуха, на водата и на земята. Знаците Овен, Лъв и Стрелец образуват триплицитет или огнен тригон. Телец, Дева и Козирог образуват друг триплицитет или земния тригон. Близнаци, Везни и Водолей са триплицитета на въздуха, а Рак, Скорпион и Риби са триплицитета на водата.
Всеки триплицитет се управлява от няколко планети, които властват над съответния тригон като първи втори и трети управител и чиято последователност се определя в зависимост от вида на раждането - дневно или нощно.
Триплицитетите се управляват от не по малко от две планети, най-често три, които имат най-много преимущества в този тригон, и са от една и съща дневна или нощна група – секта. Тази система за определяне на управителите на тригоните са използвали Ветиус Валенс, Гвидо Бонати, Доротей Сидонски, Павел Александрийски, Лили, Плацидус, Морен, Рафаел, Сефариал и още е дузина известни имена.
1. Управителя на тригона и самия тригон трябва да са с еднакъв пол.
2. Дневните тригони трябва да имат за управител дневна планета, тоест мъжките тригони да имат за управител планети от дневната секта (сектата на Слънцето) и обратното. Нощните тригони да имат за управители планети от нощната секта (сектата на Луната). Ето защо първия и втория управител на тригона са различни при дневно и нощно раждане.
3. Първият управител винаги е планета управляваща фиксирания знак в състава на тригона. За водния тригон има една особеност, която нарушава правило 2, но за това има основателна причина.
Източник

Цитат
Триплицитетите представляват група от знаци от един елемент. Това подразделение формира четири групи от по три знака. Групите са Огън - Овен, Лъв и Стрелец, Земя - Телец, Дева и Козирог, Въздух - Близнаци, Везни и Водолей и Вода - Рак, Скорпион и Роби. Всяка група се управлява от три планети, които се наричат Тригонократори или управители на тригона. При различните автори управителите са различни, макар и с малка разлика, но принципите в основни линии са общи, имаме планета която управлява триплицитета в дневно раждане или когато Слънцето е над оста Asc ( точката на изгрева ) - Dsc ( точката на залеза ), и планета която управлява триплицитета в нощните раждания, когато Слънцето е под оста Асц - Дсц.

Тригонократорите, с които ще работим са:

Огън - Слънце, Юпитер и Сатурн
Земя - Венера, Луна и Марс
Въздух - Сатурн, Меркурий и Юпитер
Вода - Венера, Марс и Луна

Тази последователност на планетите тригонократори е за дневно раждане, когато говорим за нощно раждане втората планета от поредицата заема мястото на първата и така получаваме:

Огън - Юпитер, Слънце и Сатурн
Земя - Луна, Венера и Марс
Въздух - Меркурий, Сатурн и Юпитер
Вода - Марс, Венера и Луна

Положението по триплицитет на тригонократорите е достойнство, подобно на Трон и Екзалтация, много по-слабо, но много по-динамично, защото прави връзка между различни области от хороскопа, прави препратки и свързва планети.
В този контекст един управител на тригон, може да опише една ситуация много по добре от всяка планета на трон или в екзалтация.
Източник

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 00:17 от starinthenightsky

# 99
Благодаря, интересно е 😊.
 А защо само Венера се разглежда за изпълненията на  желанията? У на 11 дом не е ли важен също, например? Или още някоя друга планета? И при двете раждания ли( дневно/ нощно) Венера е  указател?
В тази връзка,  на другите планети, за какво им разглеждаме триплицитетите? На висшите планети разглежда ли се триплицитет?
Още един въпрос ми дойде 🙂
Ако раждането е преди залез? Т.е. Слънцето е в 7 дом, какво се гледа- таблицата за дневно или нощно раждане?

# 100
Катерица, аз съм родена със Слънце в 7Д, при мен се води дневно раждане.

# 101
  • в 1001-та нощ
Благодаря, интересно е 😊.
 А защо само Венера се разглежда за изпълненията на  желанията? У на 11 дом не е ли важен също, например? Или още някоя друга планета? И при двете раждания ли( дневно/ нощно) Венера е  указател?
В тази връзка,  на другите планети, за какво им разглеждаме триплицитетите? На висшите планети разглежда ли се триплицитет?
Още един въпрос ми дойде 🙂
Ако раждането е преди залез? Т.е. Слънцето е в 7 дом, какво се гледа- таблицата за дневно или нощно раждане?

Преди залез трябва да е дневно.
Външните планети не се разглеждат, защото в античността не са били познати, предполагам.
Защо само Венера - защото се свързва с желанията и защото трябва да са лични Simple Smile Поне според правилата - човек трябва да пожелава само за себе си - личи неща, а не световен мир или нещо "за децата" Simple Smile

# 102
a.l.e.n.a, благодаря ти 🤗

# 103
Така излиза, че моята Венра, от която тръгна приказката (в Скорпион, 8 дом) е заточена по знак и дом, но пък с достойнство по триплицитет и управител на триплицитета (дневно раждане).

Интересно ми е да науча какви аспекти има твоята Венера.

# 104
Венера е естествен и основен сигнификатор на желанията,  това към което имаме афинитет, ни харесва, което ни прави атрактивни и привлекателни в очите на другите хора,  това, заради което ни избират. На нашата оценка и избор. Независимо дали избираме парфюм, предпочитан стайлинг, партньор ...

Единадесети дом представлява начин,  чрез който можем да реализираме нашите способности, таланти, да спечелим от това, което усещаме като наше признание.

Триплицитетните управители се разглеждат, когато се търсят взаимовръзки в рождената карта. Сподвижници - един астрологичен елемент. Благоприятстваща среда - триплицитетни управители на домовете и доколко управителите са им достойни като есенциални качества, за да ударят едно рамо. Приятелски настроени, хора които са предпоставка за някакъв шанс.

Когато искаме да разберем чрез символиката, качествения потенциал на планетата, то отчитаме коя планета има най-много достойнства в някакъв знак и градус. Кой е алмутенът, планетата, която може да води делата по някаква тема. Как тя си взаимодейства с останалите участници в картата на ниво качества на знаци.
Венера в Рак е в свой триплицитет за дневна карта, намира се в екзалтацията на Юпитер, в знак на заточение на Сатурн, в падение на Марс. Венера обаче не е сигурно дали е на асцендента или е в падащ дом. Извън своята планетарна секта е. Юпитер в дневна карта се намира в секта, в случая и в Хайз. Най достоен да изпълни желанията според притежателят на картата, може да се вижда "в лицето" на Юпитер и темите свързани с него, но Юпитер в Овен попада в знак на заточение на Венера. Не е много навит.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2020, 16:08 от starinthenightsky

Общи условия

Активация на акаунт