Астрология - 18 тема

• 37 135
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Може би има доза истина за ранна смърт на баща, ако Сатурн в наталната карта е в 12 дом на детето ....
Може би, евентуално,  ако Сатурн е карака за бащата и попада в такива конфигурации. И пак изобщо не е сигурно.
Моят Сатурн в 12 дом се проявява различно от Сатурн в 12 дом на сестра ми. Баща ни е над 70 г и е още жив.
Изобщо, принципно за подобни теми не се гледа. И дори и "да се види някакво указание",  то в никакъв случай не е нито присъда, нито трябва да се възприема еднозначно.
Не бива да се вярва на никой астролог, ако си позволи да прогнозира смърт на кого и да било.
 Тази тема мина остро през мен. И тя беше една от причините рязко да се откажа от консултации с астролози или пък да възприемам  астрологията  като  житейско кредо.  Астрологията за мен е само инструмент, с който си дообогатявам някои духовни знания за вселената.
За енергиите, за видовете сили , които същестуват. Но реално, духовното наследие на православието ги разглежда тези неща доста подробно и дава насоки и помощ за всяка душа.

# 601
  • SF
Указания за загуба на баща има няколко. Нито едно от тях не е еднозначно. Трябва да има поне три потвърждения за такова значимо събитие.
Моля, ако не сте навътре с астрологията, не питайте за индикации за ранна загуба на майка. Сега някой може да цитира положение на 1 или няколко от планетите и всяка, която погледне в картата на детето си и го намери там, какво??
Спокойно! Казах ви, че всяка от вас, която е навършила 30 години, със сигурност 2 и половина от тях са преминали със Сатурн в 12 дом, и после в първи...
 Планети са, въртят се.

# 602
  • в 1001-та нощ
Моят почина сравнително рано, на 57.
Това май се води среден живот, по-важно е ти на колко си била?
Може ли някой да каже винаги ли, ако сатурн е в 12 дом бащата на човек умира, когато самият човек е доста млад, а преди това е имал проблеми с него- дистанциран физически или емоционално, или пък е бил твърде строг дори до физическо насилие?
А сатурн в 8ми дом май пак значи същото... ранна смърт на бащата
Не зависи ли и от знака и аспектите? Майка ми има сатурн в 12 дом в овен , баща й е починал само на 48 години.

Глупости! Каква е тази мания някой да умира!

# 603
Esme, не съм навътре в астрото, на мен вече ми се случи загубата в ранни години.По-скоро би ми било полезно да опозная кртатата си и дали там има индикация за това, което разбира се не е казано, че трябва да го има в картите на братята ми. Малкия е отгледан от баба ми и дядо ми  и до момента за него те са родителите. Може би и е указано в неговата карта.

# 604
Здравейте, аз искам да насоча внимание към затъмнението на 14.12. Предишното на 21.06 ми се отрази доста неприятно ...беше засегната темата за партньорските взаимоотношения и общо бъдеще с партньора, за щастие тогава до раздяла не се стигна. Затъмнението ми се падна тогава в 12 дом (рак). Аз съм с АСЦ Рак. Сега се пада в 6 дом Стрелец, където съвпада с натален Уран. Слънцето и Луната правят секстил с Венера (5 дом Везни) и тригон с Юпитер (11 дом Овен). Каква е разликата между 6 и 12 дом, някой може ли да направи някакъв коментар?

# 605
6 дом отговаря предимно за работа ( бачкане), явни врагове, болести ( обикновено лечими), колеги
12 дом може да те отведе към духовни знания, практики, търсения. Може да ти даде страхове, скрити врагове, болнични престои, изолация, включително и затвор, живот или пътуване в чужбина. Обикновено проявата е комбинация от повече от една характеристика.

# 606
Може би има доза истина за ранна смърт на баща, ако Сатурн в наталната карта е в 12 дом на детето ....
Може би, евентуално,  ако Сатурн е карака за бащата и попада в такива конфигурации. И пак изобщо не е сигурно.
Как се разбира коя е караката за бащата ? GK? А МК е майката, освен луната

# 607
Как се разбира коя е караката за бащата ? GK? А МК е майката, освен луната
Ако се работи с 8 - те караки, е обозначена като ПиК ( Pik). Гледа се обаче и У на 9 дом, къде е разположен, какво има в 9 дом, какви са взаимоотношенията между тях. Това за ведическите понятия.
За западната астрология, обикновено е 10 дом и неговият Управител. Някои астролози обаче ( нещо, което е доста по- рядко, гледат 4 дом за бащата, а 10 - за майката). Разбира се, една широкозастъпена практика е да се гледа и Слънцето за бащата, а Луната ( предимно при нощно раждане  ) за майката.

# 608
PK? Ако е друго може ли някакъв калкулатор, защото не намирам никъде в гугъл Pik

А ако раждането е дневно Венера ли е за майката?

Защо пък 9ти дом се гледа? При мен той се управлява от юпитер (А в женска карта за съпруг се гледа и юпитер )
У10 дом е  марс, а марс ми е и карака за съпруг.

.. Тоест същите неща като при бащата, да очаквам ли те да си приличат или отношенията ни да са като тези с баща ми?

# 609
  • в 1001-та нощ
Здравейте, аз искам да насоча внимание към затъмнението на 14.12. Предишното на 21.06 ми се отрази доста неприятно ...беше засегната темата за партньорските взаимоотношения и общо бъдеще с партньора, за щастие тогава до раздяла не се стигна. Затъмнението ми се падна тогава в 12 дом (рак). Аз съм с АСЦ Рак. Сега се пада в 6 дом Стрелец, където съвпада с натален Уран. Слънцето и Луната правят секстил с Венера (5 дом Везни) и тригон с Юпитер (11 дом Овен). Каква е разликата между 6 и 12 дом, някой може ли да направи някакъв коментар?

Наистина ли тоооолкова много Ви мързи да потърсите информация за 6 и 12 дом. Убедена съм, че има в изобилие. Има и 3 линка за домовете в 1 пост, както и книга, която да се изтегли - безплатно!

Човек, който се интересува наистина - няма как да не добие поне базова представа за домофикацията.

Искрено съм възмутена, но го казвам с най-добри чувства.

# 610

Наистина ли тоооолкова много Ви мързи да потърсите информация за 6 и 12 дом. Убедена съм, че има в изобилие. Има и 3 линка за домовете в 1 пост, както и книга, която да се изтегли - безплатно!

Човек, който се интересува наистина - няма как да не добие поне базова представа за домофикацията.

Много съм чела за 6ти и 12ти дом, не е въпрос на мързел. В интернет ровя, но не обичам, защото има много глупости, които могат да ти объркат представата за нещата (още повече ако си човек, който не разбира достатъчно). Ценя мнението на всеки, който е във този форум, още повече що се отнася до астрология. Идеята ми беше за пълнолунието, тъй като предния път, то ми засегна теми, които не са много по 12 дом (поне така мисля). Не искам да обременявам никой с моите въпроси, породени най-вече от любопитство и от надежда да науча малко повече от хора, които наистина разбират повече, не от интернет. Ако не са Ви приятни и будят възмущение, моля подминете, имате пълното право, но Ви моля и също да не давате определения, без да познавате човек и да сте сигурна наистина дали го мързи или не.
Винаги съм чела с интерес и Вашите мнения a.l.e.n.a и съм се опитвала да ги запомня и разбера, разбира се до колкото мога.

# 611
  • SF
Esme, не съм навътре в астрото, на мен вече ми се случи загубата в ранни години.По-скоро би ми било полезно да опозная кртатата си и дали там има индикация за това, което разбира се не е казано, че трябва да го има в картите на братята ми. Малкия е отгледан от баба ми и дядо ми  и до момента за него те са родителите. Може би и е указано в неговата карта.

Да, за такова събитие в картата на брат ти би трябвало да има индикации. Възможни такива са Козирог на върха на четвърти дом, Сатурн в 4 дом, аспект на Луна-Нептун или Луна в 12 дом, както и Луна-Сатурн, Луна в Козирог, Луна-Сатурн в Козирог. Но това е обобщена информация, поднесена "на килограм" и не бива да се започва търсене в картите на децата и изпадане в паника, ако се намерят такива аспекти.

# 612
  • в 1001-та нощ
Скрит текст:

Много съм чела за 6ти и 12ти дом, не е въпрос на мързел. В интернет ровя, но не обичам, защото има много глупости, които могат да ти объркат представата за нещата (още повече ако си човек, който не разбира достатъчно). Ценя мнението на всеки, който е във този форум, още повече що се отнася до астрология. Идеята ми беше за пълнолунието, тъй като предния път, то ми засегна теми, които не са много по 12 дом (поне така мисля). Не искам да обременявам никой с моите въпроси, породени най-вече от любопитство и от надежда да науча малко повече от хора, които наистина разбират повече, не от интернет. Ако не са Ви приятни и будят възмущение, моля подминете, имате пълното право, но Ви моля и също да не давате определения, без да познавате човек и да сте сигурна наистина дали го мързи или не.
Винаги съм чела с интерес и Вашите мнения a.l.e.n.a и съм се опитвала да ги запомня и разбера, разбира се до колкото мога.

Аги, и в темата се пишат много глупости, да го имаш предвид. Отвори първи пост - ще намериш 3 линка за домовете - отвори ги - в тях всичко е точно. Flowers Hibiscus

# 613
Моят мъж е отгледан от баба си, родителите са живи, но са се занимавали със семейния бизнес и почти не са участвали в отглеждането му.
Има Сатурн съвпад с Луна в Козирог в 4-ти дом.
На върха на 4-ти е Стрелец.

# 614
Моят мъж е отгледан от баба си, родителите са живи, но са се занимавали със семейния бизнес и почти не са участвали в отглеждането му.
Има Сатурн съвпад с Луна в Козирог в 4-ти дом.
На върха на 4-ти е Стрелец.

Много ще ми е интересно да разгледам картата на брат си той е Козирог 9.01.1999 но не знам час на раждане, за да разгледам аспектите и кое в кой дом е а той не е в България в момента. На акта му за раждане не пише час въпреки , че е роден '99година и като се прибере ще го накарам да си направи справка.

Esme ,Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт