Майчинството счетоводно - 86

• 39 748
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, някой знае ли болничен със срок 20 август - 16 септември кога трябва да бъде изплатен. Ако не бъркам, би следвало ако всичко е точно с документите, дните за август вече да са преведени, а аз нямам никакъв превод...

# 211
Момичета, някой знае ли болничен със срок 20 август - 16 септември кога трябва да бъде изплатен. Ако не бъркам, би следвало ако всичко е точно с документите, дните за август вече да са преведени, а аз нямам никакъв превод...
предполагам, че е защото болничния е още активен (не е приключил) аз имам един ден застъпен в август и също нямам превод.

# 212
Аз днес имам превод за част от болничен, за периода 22 - 31 август.
Извадете си ПИК код от НОИ и ще следите изплащането.

# 213
Аз днес имам превод за част от болничен, за периода 22 - 31 август.
Извадете си ПИК код от НОИ и ще следите изплащането.
Аз имам издаден ПИК, болничния(31.08) не фигурира все още в справките. Както казах предполагам, че е защото болничния не е приключил(31.08-28.09) съответно очаквам превод след 28.09, съмнявам се че ще преведат пари преди да е изтекъл БЛ.

# 214
  • В полите на Пирин планина

Срокът за представянето му в НОИ е до днес - 10.09.2020, т.е. има време, както се казва.

# 215
Здравейте,

Бременна съм и съм в болнични.
На 20 август получих сума от НОИ, днес 10ти септември пак имам някакъв превод на много малка сума.
Нямам представа защо.
Някой дали може да ми разясни? Или къде мога да се обадя да попитам?

# 216
  • София-Младост
С ПИК може да направите проверка в сайта им тези суми за кой месец и колко работни дни са.

# 217
Опитах, но нямам достъп.
С моя ПИК влизам само в НАП, а когато искам проверка в НОИ ми изписва “грешна комбинация между ЕГН и ПИК”...

С ПИК може да направите проверка в сайта им тези суми за кой месец и колко работни дни са.

# 218
Опитах, но нямам достъп.
С моя ПИК влизам само в НАП, а когато искам проверка в НОИ ми изписва “грешна комбинация между ЕГН и ПИК”...

НАП и НОИ са с различни регистрации, съответно различен ПИК.

# 219
Здравейте,

На 20 август получих сума от НОИ, днес 10ти септември пак имам някакъв превод на много малка сума.
Нямам представа защо.
От кога до кога е този болничен?

# 220
От 2 август до  1 септември, следващия е от 2 септ до 1 октомври

Здравейте,

Нямам представа защо.
От кога до кога е този болничен?

# 221
Съжалявам, ако е питано скоро, но малкия ми помага с четенето... Имам ли право на 50% от обезщетението за гледане на дете, ако детето тръгне на ясла? И подава ли се допълнително декларация при условие, че съм се върнала на работа преди два месеца, но досега го гледаше майка ми? О, и къде е описано точно, ако може Blush

# 222
  • София-Младост
BellAaAa
Болничният се подава от работодателя до 10-то число, на месеца, следващ този, в който вие сте му го предала.
След това от подаването 10 работни дни  изапочва плащане.
Ако това е първи болничен, да, първите 3 работни дни са за сметка на работодателя. ОСтаналите от НОИ.

modjoto

Да, имате право. КСО чл.54
Подава се прил. 8

# 223
Здравейте бременна съм в 5 месец,в момента не  съм на работа.Имам трудов стаж от 2010 до 2012 г- 2 г ,след това не съм била назначавана на работа.Въпроса ми е следния сега ако започна работа ще имам ли право на майчинство ?Говорих с една счетоводителка ,тя твърди ,че трябва да съм била на работа още преди да забременея или да имам 9 месеца трудов стаж от момента на забременяване.Никъде не прочетох за такова условие.

# 224
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте бременна съм в 5 месец,в момента не  съм на работа.Имам трудов стаж от 2010 до 2012 г- 2 г ,след това не съм била назначавана на работа.Въпроса ми е следния сега ако започна работа ще имам ли право на майчинство ?Говорих с една счетоводителка ,тя твърди ,че трябва да съм била на работа още преди да забременея или да имам 9 месеца трудов стаж от момента на забременяване.Никъде не прочетох за такова условие.

Няма такова изискване.Нужно е да си на трудов договор и да имаш нужния стаж общо през живота си.

Общи условия

Активация на акаунт