Майчинството счетоводно - 86

• 38 877
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,

Имам питане във връзка с калкулатора за изчисляване на обезщетението на първа страница. Като самоосигуряващо се лице, остава да се попълни само осигурителния доход, върху който съм внасяла осигуровки. Питането ми се отнася до последната колона с процентите. По начало излиза 100 %, но може да се смени на 80 и 90 %. Кой процент за какво се отнася?

Предварително благодаря!

# 76
Последния болничен от педито ми беше до 18 август часта от юли ми я изплатиха на 23 юли и от тогава ни кост ни вест от пари и само пише в НОИ започнало е плащане пък превод няма 🙏кога ще дойде прослувутия превод от нашата мила държава 🙏😂

# 77
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Последния болничен от педито ми беше до 18 август часта от юли ми я изплатиха на 23 юли и от тогава ни кост ни вест от пари и само пише в НОИ започнало е плащане пък превод няма 🙏кога ще дойде прослувутия превод от нашата мила държава 🙏😂

До края на тази седмица.

# 78
Здравейте! На 8 септември ми изтича последния болничен, с което се изчерпват 180 полагащи се дни. Ще изляза в майчинство на 17 септември (45 преди термина).
Остават ми осем календарни дни като дупка. Казаха ми, че ако пусна отпуска ще ми се намали майчинството. Това така ли е?
Казаха ми, че ще трябва да ида на ТЕЛК, но АГ при която се следя ще излиза в отпуска и не знам дали ще може да ме прати навреме.

# 79
  • Пловдив
ElisavetaVeta, не съм запозната, но не виждам логика, отпуската ти е пак на база осигуряване, майчинството ти и то е на база осигуряване, дали ще си на работа или в платен отпуск разлика не виждам.

# 80
Няма да ти се намали майчинството, ако пуснеш отпуска, що за нелепици. Лятото като си отпуска намалява ли ти заплатата?

# 81
И все пак има такова нещо. Обяснили са го на друга жена в такава ситуация.

# 82
Жена, няма как да ти намалее майчинството ако си отпуска. Да не говориш за болничен?
Нали и аз съм отпуска в момента в седми месец, взела съм си натрупаната отпуска за цялата година и заплатата ми е същата като ако ходя на работа, защото това е платен годишен отпуск

# 83
Жена, няма как да ти намалее майчинството ако си отпуска. Да не говориш за болничен?
Нали и аз съм отпуска в момента в седми месец, взела съм си натрупаната отпуска за цялата година и заплатата ми е същата като ако ходя на работа, защото това е платен годишен отпуск
Явно не сте ме разбрали. Сегашната ми заплата не е намалена и няма да намалее ако пусна отпуска. Говоря след като изтече болничния(поради бременност) и се пусне майчинството. Ако има дупка между болничен и майчинство, не знам защо, се взима като причина да намалят сумата, която изплащат през периода на майчинството.

# 84
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Клавиатурата ми се изтърка да пиша, че това не е вярно.
Още повече в твоя случай септември изобщо няма да влиза в изчислението на болничния и майчинството.
ТЕЛК за 6 дни изобщо няма да коментирам.

# 85
Здравейте,
Болничния от педи изтече на 24.08.Тъй като имам пик код и следя и видях днес че са пуснати    От 25.08 до 31.08 за превод от заявление-декларация  (тоест за последните 5 дни на август) без да са ми изплатени дните 01.08 до 24.08 . Чудя се дали е нормално и каква е логиката ...

# 86
  • Велико Търново
И аз да попитам долу горе същото отново. Между 180ден болничен и 45 дневния болничен се очаква да имам 24 дни разлика. Имам ли вариант за друг болничен или само отпуск?

# 87
Всъщност и на мен ми казаха при другите бременности, че ако има прекъсване не е добре. Тогава си спомням, че имаше нещо общо с преизчисляването на днвения размер. Ако има прекъсване се изчислява на ново и вече влизат месеците болничен. Ох извинявам се, не мога много добре да обяснявам. Сега не знам как е.

# 88
Явно не сте ме разбрали. Сегашната ми заплата не е намалена и няма да намалее ако пусна отпуска. Говоря след като изтече болничния(поради бременност) и се пусне майчинството. Ако има дупка между болничен и майчинство, не знам защо, се взима като причина да намалят сумата, която изплащат през периода на майчинството.
Ами вие съвсем друго написахте първоначално.
Ала-бала беше обяснявала в старата тема, че прекъсването и новият болничен действително влияе малко на майчинството, защото базата на която се изчислява обещетението намалява. Но не съм се зачитала, защото аз бъда болничен 15 дни и после пускам онзи, който е 45 дневният. Наложи се да полежа малко в 5 месец и това се отрази на заплатата ми, но и да се отрази на обезщетението - здраве да е.

# 89
  • Пловдив
И аз пак си мисля, че ще се отрази, ако те осигуряват на различна сума от минималната заплата.

Общи условия

Активация на акаунт