Майчинството счетоводно - 86

• 39 210
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, какви документи трябва да подам в НОИ,за обезщетение за майчинство?

# 481
  • София-Младост
Всичко се подава до работодателя.
Заявление, че ще ползвате отпуск и Прил.7

# 482
Всичко се подава до работодателя.
Заявление, че ще ползвате отпуск и Прил.7
Благодаря!!!

# 483
  • Пловдив
Ала-Бала, края на август подадох. Всъщност, току що получих превода, явно е трябвало да изчакам. ☺️

# 484
Аз все още нямам превод на втората половина за септември 17.08.20 до 15.09.20

# 485
Здравейте, извинете ме ако и рпеди е питано, но темите са много. Моят казус е дали ако преди излизането в майчинство съм работила на 2 трудови договора, то доходите и от двата се смятат?Срока на 2рия(допълнителния) ще изтече преди раждането и дефакто е под 1 година, като и поради корона вируса има моменти на прекъсване и след това назначаване наново.

# 486
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, извинете ме ако и рпеди е питано, но темите са много. Моят казус е дали ако преди излизането в майчинство съм работила на 2 трудови договора, то доходите и от двата се смятат?Срока на 2рия(допълнителния) ще изтече преди раждането и дефакто е под 1 година, като и поради корона вируса има моменти на прекъсване и след това назначаване наново.

Да, ще се включи.

# 487
Много благодаря за отговора!  Simple Smile

# 488
Здравейте,
На 01.10. получих плащането за септември (октомври ми изтича първата година майчинство) и днес са ми превели близо 3000лв. от НОИ , проверих с ПИК кода, но не виждам да има отразено такова плащане (с днешна дата пише, че има доплащане, но към 200лв.)  Да не би да правят някакво изравняване или нещо подобно? Или е някаква грешка, ама НОИ да сгрешат?!?

# 489
  • София-Младост
Пишете им и попитайте, греши се понякога, хора работят и там.
По-добре сега да си вземат парите, ако не са ваши, отколкото след години някой нещо да се сети...

# 490
.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 03:11 от gia94

# 491
  • София-Младост
Даваш информация за стаж, търсиш сума...каква сума, за какво?

# 492
.

Последна редакция: сб, 10 окт 2020, 03:10 от gia94

# 493
  • София-Младост
1. За правото на обезщетение се взима осигурителен стаж. При 4 часа той е наполовина на трудовия в случая.
Така,  че в случая още нямате право на обезщетение.
Иначе обезщетението би било МРЗ.

# 494
Здравейте, има ли някоя от вас, която да забелязва, че работодателят й и не е подал болничния към НОИ за период на болничния септември- октомври 2020 г. Утре е 10то число, може би имат толеранс да подават и в понеделник работодателите. Не знам дали да звъня и да питам във фирмата какво става или да изчакам до понеделник дали няма да излезе нещо качено...

Общи условия

Активация на акаунт