Майчинството счетоводно - 86

• 39 208
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
Не е толеранс това, а когато крайния срок изтича в почивен ден, за последен се счита първия работен след това.
За  болничен предаден от вас на работодател през м.09, крайния срок за подаване е 10.10, в случая 12.10.
Нищ онередно няма, за да го видите  след това с ПИК ще трябват още няколко работни дни.

# 496
Не е толеранс това, а когато крайния срок изтича в почивен ден, за последен се счита първия работен след това.
За  болничен предаден от вас на работодател през м.09, крайния срок за подаване е 10.10, в случая 12.10.
Нищ онередно няма, за да го видите  след това с ПИК ще трябват още няколко работни дни.

Много благодаря!

# 497
Извинявам се за глупавия въпрос ,но къде в сайта виждате кога е подаден от работодателя. Имам си ПИК код, влизам си, но ми излиза само кога е влязъл в системата от болницата.. или аз нещо се бъркам, защото съм сигурна ,че няма как да е предаден на тези дати от работодател 😂

# 498
  • София-Младост
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Датата е някъде около банковата сметка...това по спомен.

# 499
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/
Датата е някъде около банковата сметка...това по спомен.
Ооо много благодаря, аз изобщо не съм гледала на правилното място 😂😂

# 500
Здравейте, 45 дневния болничен ми беше до 02.10..родих на 01.10 като вече подадох новия болничен, който е 01.10 до 11.11, а днес видях, че са ми изплатили 2 дни за октомври месец(от 45 дневния), това дали е проблем или после ще си ги приспаднат от новия болничен, който е от 01.10 до 11.11.?

# 501
  • София
Здравейте, на 01.10 получих цялата (според мен) сума майчинство. Днес виждам, ме на 08.10 са ми превели още около 300 лв. Има ли практика да правят изравнения някакви? Нямам ПИК, за да проверя. Благодаря.

# 502
  • София-Младост
Николаева12
Не е проблем, ще си го приспаднат от втория болничен.
Честито октомврийче👍

# 503
Здравейте с термин съм 31.01.2021г.От 1ви ноември ще излезна болничен.Трябва да го донеса на работодателя заедно с айбан да ми внасят там болничния.Като свърши за още 15 дни от следящото Аг нали така и същата процедура.А после за 45 дневния кой ще ми го издаде и него ли трябва на работодателя и какво друго трябва,като свърши този 45 дни болничен.Не съм наясно,никога не съм взимала болничен.Ще помоля за отговор,може и на лично,мерси.

# 504
  • Седмото небе
Аз също съм в болничен от 07.10. , полагаемия ми 45 дни преди термин ще започне живот и здраве на 12.12. Първия Б поне при мен е за 14 дни, занесох го на работодателя. Док каза, че като свърши този от 14 дни първичния за общо заболяване (макар ме съм бременна) както го водят, трябва да ида и да ми пуснат първия дълъг Б за 25 дни?! Аз мислех, че е за 30, но както и да е. Него също ще трябва да предам на работодателя. Тогава бързах и нямах време за подробно разпитване. А вече за третия знам, че се ходи задължително на ЛКК. Те имат право само на продължаване. Там как ще ми го смятат и за колко дни ще бъде точно-не знам. Защото до 12.12. ще ми остават 20ина дни...

# 505
  • София-Младост
Здравейте с термин съм 31.01.2021г.От 1ви ноември ще излезна болничен.Трябва да го донеса на работодателя заедно с айбан да ми внасят там болничния.Като свърши за още 15 дни от следящото Аг нали така и същата процедура.А после за 45 дневния кой ще ми го издаде и него ли трябва на работодателя и какво друго трябва,като свърши този 45 дни болничен.Не съм наясно,никога не съм взимала болничен.Ще помоля за отговор,може и на лично,мерси.
За първия болничн се попълва прил.1
45 дневния го издава следящия беремността АГ. След него от болницата, от датата на раждане. Третия последен от ЛЛ на детето. След това се подава декларация за остатъкадо 410 дни.
Всичко това е описано в първия пост.

# 506
За първия болничн се попълва прил.1
45 дневния го издава следящия беремността АГ. След него от болницата, от датата на раждане. Третия последен от ЛЛ на детето. След това се подава декларация за остатъкадо 410 дни.
Всичко това е описано в първия пост.
Приложение 1,аз да го попълня ръчно и да го дам на работодателя ли?Пише в нета и приложение 7,за банкова сметка и него ли трябва или само приложение 1?

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 14:32 от levskitechno

# 507
  • София-Младост
Прил. 1 е за банковата сметка, с първия болничен само, след това не.

# 508
Прил. 1 е за банковата сметка, с първия болничен само, след това не.
Тези приложения не ги ли попълва счетоводителя на работосателя ?
Ние ли? И къде ги даваме ?

# 509
  • София-Младост
Не, вое си ги попълвате и ги давате на работодател или счетоводител.

Общи условия

Активация на акаунт