Майчинството счетоводно - 86

• 39 189
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Аз никакви приложения не съм попълвала и предавала в счетоводството ни /може би те ги попълват/, получавам си преводите от болничните. Сега дори последния път счетоводителката поиска да й оставя копие и от акта за раждане на детето.

# 511
Здравейте, в момента съм в майчинство, предстои ми да се върна на работа след 2 месеца, поради изтичане на двете години. Работя във фирмата от 13 години и съм на постоянен трудов договор. На моето място по заместване има назначена друга служителка, но днес разбрах, че има вероятност да оставят нея на това работно място, а мен да ме преместят в друг фешиал на фирмата на същата длъжност в същия град. Въпросът ми е имат ли това право, при положение, че аз съм титуляра. Изобщо какви права има титуляра, къде мога да прочета. Аз не желая да бъда премествана.

# 512
  • София-Младост
Свършва ти отпуска, ти се връщаш на работа, договора на заместващия се прекратява. Ако искат да я назначат на постоянен ТД, просто и пишат нов такъв.
След това вече могат да ти предложат преместване.

# 513
Здравейте термина ми е 7.02
2021г смятам ,че на 24 .12 трябвя да изляза в 45 дневния болничен ,но след като е почивен ден може ли да се вземе по рано от лекаря който ме следи?

# 514
По-рано не може.Ще го издадат в първият работен ден със задна дата.

# 515
Здравейте, момичета! Утре ще си взема 14-дневен болничен от АГ поради бременност. Утре мога ли да си взема от АГ и направление за продължаване на болничния от ЛКК? Освен болничния трябва ли да изпращам и декларация за банкова сметка?  Когато болничния изтича да кажем на Коледа, от първия работен ден след Коледа ли трябва да се издаде новия болничен лист от ЛКК?

# 516
Здравейте, момичета! Утре ще си взема 14-дневен болничен от АГ поради бременност. Утре мога ли да си взема от АГ и направление за продължаване на болничния от ЛКК? Освен болничния трябва ли да изпращам и декларация за банкова сметка?  Когато болничния изтича да кажем на Коледа, от първия работен ден след Коледа ли трябва да се издаде новия болничен лист от ЛКК?
Не е нужно да ти дава 14 дневен.Можеш директно да минеш ЛКК.Когато се паднат почивни дни,болничният се издава със задна дата.Това не е проблем.

# 517
Здравейте, в момента съм в майчинство, предстои ми да се върна на работа след 2 месеца, поради изтичане на двете години. Работя във фирмата от 13 години и съм на постоянен трудов договор. На моето място по заместване има назначена друга служителка, но днес разбрах, че има вероятност да оставят нея на това работно място, а мен да ме преместят в друг фешиал на фирмата на същата длъжност в същия град. Въпросът ми е имат ли това право, при положение, че аз съм титуляра. Изобщо какви права има титуляра, къде мога да прочета. Аз не желая да бъда премествана.
И аз съм в подобна позиция. От ЧР ми казаха, че без моя подпис няма как да ме преместят. Друг е въпроса, че ако остана ще търсят начин да ме накарат сама да напусна.

# 518
  • София
Момичета, аз пак да питам, на някоя да са направили 2 превода в м. октомври?

# 519
Здравейте. Детето ми е на 1.9г., тръгна на ясла, а аз съм в платен отпуск и ще вземам 50% от майчинството за втората година. Мога ли да прекъсна отпуската и директно да си пусна болничен, ако се наложи? В този случай ще вземам ли пак и 50% от майчинството? Благодаря предварително.

# 520
Аз все още нямам превод за септември...вие имахте ли превод

# 521
  • София-Младост
Здравейте. Детето ми е на 1.9г., тръгна на ясла, а аз съм в платен отпуск и ще вземам 50% от майчинството за втората година. Мога ли да прекъсна отпуската и директно да си пусна болничен, ако се наложи? В този случай ще вземам ли пак и 50% от майчинството? Благодаря предварително.
Да, можете.

# 522
И аз няма превод за септември!

# 523
  • Бургас
Детето ми е на 8 месеца и съм в отпуск по майчинство. Мога ли да запопна на 4 часа при друг работодател и трябва ли да уведомявам основния ми работодател за това? Цяло майчинство ли ще получавам? Благодаря

# 524
  • София
И аз няма превод за септември!
Аз на 01 имам един превод с по-голяма сума, предполагам за септември и после ба 08 още една около 400лв. Не следя стриктно кога какео ми превеждат, но този втори превод сега ми направи впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт