Майчинството счетоводно - 86

• 39 165
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Здравейте. Имам болничен за 30 дни до 31.10 което е събота, ако искам да си го продължа за още 30 дни кога трябва да отида на преглед- на 30.10 в петък или на 02.11- понеделник и ще могат ли да го продължат от 01.11. ?

# 571
Здравейте, ПИК-овете за достъп до системите на НОИ и НАП различни ли са, или с ПИК от НАП мога да ползвам и електронните услуги на НОИ?
Два различни ПИК кода са.

# 572
  • София-Младост
Здравейте. Имам болничен за 30 дни до 31.10 което е събота, ако искам да си го продължа за още 30 дни кога трябва да отида на преглед- на 30.10 в петък или на 02.11- понеделник и ще могат ли да го продължат от 01.11. ?
Тези въпроси към лекарите се задават.
В понеделник могат да ви издадат продължение на болничния със задна дата.
А в самия болничен не пише ли "да се яви на преглед".

с ПИК от НАП могат да се ползват определени справки в сайта на НОИ

# 573
  • софия
На болничния пише да се яви на преглед на 30.10.

# 574
  • София-Младост
На болничния пише да се яви на преглед на 30.10.
Без да съм категорична, ако отидете в петък, ще ви кажат ела в понеделник да ти дадем болничния. Пак казвам, чуйте се с лекаря, можа да бъркам в случая.

# 575
Здравейте. 45 дневния болничен ми беше издаден с един термин (18), а след раждането издадоха болничен с термин (17). И двата са изплатени. Аз родих на дата 4, тоест преди термина. Вече 3 месеца лекаря, счетоводителката и НОИ не могат да ми/се обяснят оттук насетне какъв изравнителен трябва да се издаде. Къде и как се поправя тази грешка? Някой тук може ли да ме посъветва? Благодаря.

# 576
  • София
Здравейте. 45 дневния болничен ми беше издаден с един термин (18), а след раждането издадоха болничен с термин (17). И двата са изплатени. Аз родих на дата 4, тоест преди термина. Вече 3 месеца лекаря, счетоводителката и НОИ не могат да ми/се обяснят оттук насетне какъв изравнителен трябва да се издаде. Къде и как се поправя тази грешка? Някой тук може ли да ме посъветва? Благодаря.

На мен са ми казвали ,че този изравнителен болничен се издава от педиатърът.

# 577
Здравейте! Наскоро разбрах, че съм бременна и сега съм много объркана, относно какво да правя с работата. В момента съм на постоянен договор с 6 м. изпитателен срок при осигуровка на около 1200лв. Дори и да искам, няма как да ходя на работа след 3-тия месец от бременността. Та въпросът ми е, кое е по-добре да направя след като ми прекратят договора. Да се назнача в друга фирма със същата осигуровка или да се назнача на минималната? И при двата случая ще взимам болнични. 🙂

# 578
  • София-Младост
Шегуваш се, нали...Спрямо първия болничен да действа личния лекар.
Кажи дата на термин, спрямо която  еиздаден 45 дневния...товав 18-то число през кой месец е .

Feya
Пречка ли е да ползваш болничен, докато си на този договор?

# 579
Юни месец. Знам, че педиатър издава изравнителните.
Първо ми беше издаден с термин 18, бил грешен така. Анулираха го и издадоха друг с термин 17, пак не го приемали в НОИ. Не знам кой не си разбира нещата, педиатъра или счетоводството.

# 580
  • София-Младост
Юни месец. Знам, че педиатър издава изравнителните.
Първо ми беше издаден с термин 18, бил грешен така. Анулираха го и издадоха друг с термин 17, пак не го приемали в НОИ. Не знам кой не си разбира нещата, педиатъра или счетоводството.
Първия болничен е бил от 04.05.2020 до 18.06., ти си родила на 04.06 и имаш болничен от болницата от 04.06., третия трябва да е до 15.09.2020 вкл.
Термина е дата, която вписват в болничния. С какво основание от НОИ са върнали издадения с термин 18-ти?

# 581
Счетоводител каза, че били грешни датите. Нистина първия ми болничен беше до 15.09. Явно в счетоводството е грешката, там ще се разправям. Благодаря.

# 582
Здравейте имам въпрос ... Когато се изчислява 45 дневният болничен преди термин, денят на термина брои ли се?

# 583
  • София-Младост
Здравейте имам въпрос ... Когато се изчислява 45 дневният болничен преди термин, денят на термина брои ли се?
Не. От тази дата (при раждане на термин) ще започне втория болничен лист от болницата.

# 584
Здравейте незнам дали въпроса ми е за тук но да попитам ...детето ми прави 1г.януари 2021...до колкото знам трябва да се върна на работа за 10 дни да ми се актуализира заплатата ...има ли вариант да не се връщам ...работя с много хора ...с деца.  И се притеснявам от Ковид като се има предвид, че пролетта затвориха заведението заради колега с Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт