Майчинството счетоводно - 86

• 39 162
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте незнам дали въпроса ми е за тук но да попитам ...детето ми прави 1г.януари 2021...до колкото знам трябва да се върна на работа за 10 дни да ми се актуализира заплатата ...има ли вариант да не се връщам ...работя с много хора ...с деца.  И се притеснявам от Ковид като се има предвид, че пролетта затвориха заведението заради колега с Ковид.

Ако съм разбрала правилно поста Ви, защо при едногодишно дете трябва да се върнете на работа ? Имате право на втора година при минимално майчинство .

# 586
Здравейте имам въпрос ... Когато се изчислява 45 дневният болничен преди термин, денят на термина брои ли се?
Не. От тази дата (при раждане на термин) ще започне втория болничен лист от болницата.
А ако не се роди на термин , а по-рано?

# 587
Здравейте имам въпрос ... Когато се изчислява 45 дневният болничен преди термин, денят на термина брои ли се?
Не. От тази дата (при раждане на термин) ще започне втория болничен лист от болницата.
Болничният ,който ще Ви издадат при раждане прекъсва 45-дневния.Разликата ще бъде добавена в третият болничен,който се издава от педиатъра,за да бъдат изравнени дните до 135.

# 588
Болничният ,който ще Ви издадат при раждане прекъсва 45-дневния.Разликата ще бъде добавена в третият болничен,който се издава от педиатъра,за да бъдат изравнени дните до 135.

Извинете, но само да попитам... А ако се роди няколко дена след термина, няма ли да стане дупка в която няма да има болничен и как се процедира тогава. Отпуска ли трябва да пусна за 3-4 дни примерно?

# 589
Здравейте. 45-дневният болничен преди раждането първичен ли трябва да е? С код 14 ли? Благодаря!

# 590
  • Варна
ElisavetaVeta , следящият АГ издава болничен за тези 3-4 дни, които после се приспадат от третия болничен (От педиатъра на детето) . Пример:
45 -дневен -> болничен с разликата от термин до раждане -> болничен от болницата-> болничен от педиатъра.

# 591
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте. 45-дневният болничен преди раждането първичен ли трябва да е? С код 14 ли? Благодаря!

Да и на двата въпроса.

# 592
Здравейте! Моят термин е за 1януари, ще излизам 45 дни преди раждане на 17 ноември Simple Smile Искам нещо да ви попитам, тъй като не съм наясно с тези неща! Работя около 3 години вече , но съм осигурявана на 4 часа! От юни месец насам се преместих в друга работа и работодателя ме осигурява на брутни 720лв Simple Smile Та въпроса ми е колко ли ще взимам? Смисъл болничен и майчиство едно и също ли е? Тъй като си пусках болничен 5 дни и от НОИ ми го изплатиха 12 лв ден доста малко Sad ако някой ми обясни и е в час с тези неща, ще му бъда много благодарна Simple Smile))

# 593
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! Моят термин е за 1януари, ще излизам 45 дни преди раждане на 17 ноември Simple Smile Искам нещо да ви попитам, тъй като не съм наясно с тези неща! Работя около 3 години вече , но съм осигурявана на 4 часа! От юни месец насам се преместих в друга работа и работодателя ме осигурява на брутни 720лв Simple Smile Та въпроса ми е колко ли ще взимам? Смисъл болничен и майчиство едно и също ли е? Тъй като си пусках болничен 5 дни и от НОИ ми го изплатиха 12 лв ден доста малко Sad ако някой ми обясни и е в час с тези неща, ще му бъда много благодарна Simple Smile))

От започването на 45-дневния до изтичане на 410-те дни ще получаваш МРЗ.

# 594
Ще получаваш МРЗ майчинство и болничен (от 45-дневният нататък).
Нормално е да ти го изчислят на 12 лева.Все пак се взема периода за 18 месеца назад,а ти си била осигурявана на някаква минимална сума.

# 595
Здравейте! Имам въпрос относно майчинство. Все още не съм бременна ,но работим по въпроса. До преди няколко месеца бях студентка. На 21.07.2020 започнах работа, ако забременея ноември или декември докато бебчо се роди ще имам стаж 13 медеца осигуряват ме на 1100 лв. Колко майчинство ще взимам. Благодаря ви

# 596
Здравейте! Имам въпрос относно майчинство. Все още не съм бременна ,но работим по въпроса. До преди няколко месеца бях студентка. На 21.07.2020 започнах работа, ако забременея ноември или декември докато бебчо се роди ще имам стаж 13 медеца осигуряват ме на 1100 лв. Колко майчинство ще взимам. Благодаря ви
Майчинството се изчислява на база 24 месеца назад,а не 12месеца.В месеците без работа се смята МРЗ за страната.Ще имаш месеци на 610лева и месеци на 560лева.Така,че майчинството ти ще е около МРЗ.Има калкулатор на първа страница в темата.

# 597
Има ли някой, който е ползвал, ще ползва или е наясно с условията по програма "Родители в заетост"? Искам да задам няколко въпроса на ЛС, за да не спамя темата, че влизам в някакъв абсурден Параграф 22 с тази програма..

# 598
Здравейте! Наскоро разбрах, че съм бременна и сега съм много объркана, относно какво да правя с работата. В момента съм на постоянен договор с 6 м. изпитателен срок при осигуровка на около 1200лв. Дори и да искам, няма как да ходя на работа след 3-тия месец от бременността. Та въпросът ми е, кое е по-добре да направя след като ми прекратят договора. Да се назнача в друга фирма със същата осигуровка или да се назнача на минималната? И при двата случая ще взимам болнични. 🙂

# 599
Не може ли да си изкарате 6-те месеца и така да минете на постоянен договор?

Общи условия

Активация на акаунт