ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 29 303
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Хера, ама печени чушки, долнища и горнища май всички казват:smile: Ние обсъждахме печен /пекан пипер, долници и горници:smile:
Много са ми симпатични момчетата от спортното училище на четвърти километър, а носят анцузи.Често ги виждам в трамвая с едни спортни сакове, ухаят на току- що изкъпани, изглеждат добре - със стегнати и  хубави тела. Та и в анцуг често си си ок, ако ти е начин на живот. За по- пълнички хора също са удобни.
Аз също не се харесвам много в дънки, рядко си намирам модел, който да ми допадне. И често са мъжки, най- много ми харесват дънките за момчета на възрастта на нашите деца.
Моите роднини са от цяла България.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:18 от Amanda.D

# 106
  • о`майна лунна нощ е
Бясна съм му на келеша. Три неща го накарах да свърши вчера, докато сме на работа с баща му. Само три. За да не ми останат заръките някъде по жицата, ги написах и на вайбъра. Прибирам се - нито едно от тях не свършил. Овиках го, накарах го да спре компютъра, навря се в детската и вече 12 чАса не съм му виждала очите. Възможно ли е 14-годишен да се изпари така в апартамента. Заприлича ми на котката на комшиите, за която се грижихме едно лято, докато бяха на почивка. Гледах виртуална котка. За 7 дни видях едно око, което ме гледаше някъде из дъното на стаята зад дивана. Та и той същият. Ама и око не видях даже. Ни яде /в наше присъствие/, ни до тоалетна отиде, докато си легнем, нито кучето изкара /ей, тук ще яде нова порция караница като ми пресече погледа/.
Нямаше да съм толкова ядосана на тийна, ако преди това през деня не ми извади душата да поръчам подарък, който искаше да даде преди да изчезнем и ние да почиваме. Сто разговора, уточнения, молби .... Като си търсим интереса всичко обещаваме. Като трябва да изпълним елементарни домашни задължения, забравяме.
Все още си набиваме в главата, че като искаш нещо, свърши работа за два лева, че да си дал нещо в замяна.

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:17 от `ТуиГ

# 107
  • софия
Оххх, Туиг, разсмя ме, ама на теб сигурно не ти е смешно.
Хвърли едно око ти, да го видиш в стаята ли е, да не е избягал.

# 108
Кльопат е превъзходна форма на разбират,  т.е мноооого добре се разбират Simple Smile

# 109
Аз съм чувала "кльопам" като алтернатива на ям. Отивам да "кльопам". И реших, че щом две деца се "кльопат", т.е. се ядат, демек заяждат. Така го разтълкувах първоначално и бая се спекох, но Ния ме успокои, че всичко било "точно".
Благодаря за потвърждението, отпадна ми една тревога.

# 110
Да, точно от "ям“ идва. Но в хубавият смисъл на яденето Joy

# 111
Аз най- интересни преживявания  с диалекта съм имала в Родопите.
Тръгваме на разходка  през реката с коне . Мони, водачът ни и аз.
Движим се по черен път за село Водни пат, гледам поляните с минзухари, слушам песента на птичките и си представям, че един ден ще живея на такова място.
Клаксон на кола бързо ме вади от унеса  , в който съм изпаднала и срещу нас се появява жълт Москвич. Значим( това е името на коня) уж свикнал с всякакви шумове,  започва да се върти на ляво- надясно, става неуправляем,  и тръгва да катери едно баирче, за да избяга от жълтия “ звяр”.
Единствената ми мисъл е как да се задържа на гърба му, за да не си разбия главата пред детето, и в този момент се показва  един дядо от Москвича и ми вика:
-Не се сакалдисвай,  де! Састрени се убао!( не се притеснявай, закрепи се хубаво). Дечинкото си играе с бибитката.( детето си играе с класксона, беше с внучето си).

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:54 от Biserka_a

# 112
Бисе, тоя език вече го говориш. В момент на ужас как всичко си запомнила. Simple Smile

# 113
Солничка, да, мога да се цаня за преводач!😀
Така ми се забиха в главата тези думи, че после държах да ми се обясни незабавно, какво ми е казал човекът.
Да знам за другия път😀

# 114
ТуиГ, как беше - да имаш тийнейджър е като да имаш котка. Появява се само да яде, а като го погалиш- съска.Във вашия случай даже да яде не се появява.
Моето пък ме дразни, че цял ден е навън.Като времето му е резервирано за  различни деца-  на едното родителите не го пускали вечер и за него е сутринта, другите ги изпраща вечерта един по един по къщите, защото се страхували от кучета. 13- годишен изпраща 15- годишни.
Ще въведа и аз вечерен час, май много свобода му давам

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 09:39 от Amanda.D

# 115
  • София
Трудно ми беше на мен да свикна, че анцунгът е анцуг Simple Smile И че става дума за целия екип. Съмнявам се някой от вас да е чувал за "анцоанела" (горнище на анцуг:), сигурно между анцуг и фланела), което мисля че само в Чирпан се ползва.

# 116
Туиг, и моят вчера отнесе караници.
Събуждам го, уж, сутринта със заръката да мине с прахосмукачка и в 12 и нещо да е готов, защото ще дойда да го взема и ще ходим на лекар. Същите неща и вечерта ги бяхме говорили. Звъня му в 12ч, отговор няма. Прибирам се, той спи. Че като му креснах. Ходихме по прегледи, после той на тренировки, след това се морал с аверите. Е, поне кучето изведе за малко вечерта, но само защото един от приятелите му беше също с куче. Прибра се по тъмно. После в 10ч вечерта чисти вкъщи. Две-три задължения има и тях не може да свърши качествено без напомняне. Колкото по-голям става толкова повече го мързи. Ама не е познал.

Моите играят физическо с дънки. Анцузи не им се мъкнат, нямало време да се преобличат (имат съблекалня).

# 117
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахах, анцуанела, току виж се появи някое цигане с това име. Преди години едно такова дете на въпроса как се казва, отговаря "Ихтиандър", очевидно по някаква линия на Беляев и човекът-амфибия. И като го попитаха как му казват на галено, то каза  " - Ми Сашо!"

# 118
  • София
Пак ще се връщам да ви чета. Simple Smile
Минава ми през ума да си водя записки - адски интересни думи сте споделили.
Речник тип "словосбирка" (това си го измислих) ще си направим ли? Grinning

# 119
  • София
В Русе не се използва "дънкито". Чувала съм го от приятелка от Бургас. Иначе е характерно "ъ"- кането и "мйе"- кането. Гугла, фараш, мятам (вместо махам), билюр са си пак характерни за нашия край.
В детската градина като бях казала, че ще метна на баткото навремето и ме гледаха стреснато. После се разбрахме, че за махане за чао става въпрос, а не за замерване с предмети Joy .
На младежа му позволяваме да ходи с долнище в дните с физическо.

Общи условия

Активация на акаунт