Кумуване на сватба:)

• 7 116
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
Не им знам отношенията, но в днешно време никой не е длъжен на никого...
Вероятно, но елементарното възпитаните го покрива. Ако те съвсем ясно показват, че не зачитат неговото семейство, ясно е колко са му приятели.

От негова страна - собственото му семейство трябва да е приоритет пред решенията на приятелите. Те могат да решат и да ги настанят в едно легло в хотела, щото някога в студентските години са спали така, но той е голям човек и сам може да прецени кое поведение унижава жена му и кое е приемливо.

# 121
  • София

Какво общо има брака на поканения кум и съпругата му с този на младоженците?
Бракът на първите няма да се разтрогне, щото мъжът е седял за няколко часа на друга маса.
Чудя се, ако му се наложи да иде в командировка с колежка, жена си в куфара ли трябва да мъкне? Или да се сърди на шефа си, че не е пратил билет и за жената?  Trollface
Пък ако отиде на бар с приятели без жената, където има и чужди жени, направо на съд и разстрел.
Сравняваш несравними неща.
Нещо като "Крокодилът е повече дълъг, отколкото зелен"..

# 122
Ами права е авторката да се чувства по този начин, наистина малко крива се получава ситуацията. За това за мен не е особено добре да се канят отделни хора за кумуването, традицията си е да са двойка. Или поне и двамата да са необвързани. В този случай спокойно най-добрата приятелка на булката можеше да си дойде да кумува с нейния си мъж/приятел или ако няма такъв да се мисли нещо друго.
Освен при налична половинка на кумата, да се съберат с него на една маса и да си гукат цяла вечер, друг вариант не виждам.

# 123
rf22,
И аз това си помислих, ама кумата е свободен електрон, според авторката.

# 124
Дали е сватба на не-роднини, не-близки приятели или излизане на бар, не правя разлика. Еднакво ще ми е като емоция.
На сватба с мазане с торта бих гледала като на бар с къпане в пяна или пръскане с шампанско. Еднакво им е нивото някак. Както казах ни един мъж от познатите ми не си пада по подобни елементаризми, та едва ли ще ми се случи и да присъствам на нещо такова някога. Освен ако мен не ме поканят за кума някъде, заедно с нечий мъж... Trollface

# 125
Доста обидна и унизителна ситуация според мен. Приемам да канят единият за кум, но не мога да приема такова отлъчване. Бих намерила някакво добро извинение, за да не присъствам. Всички по двойки, празнуват, аз принудително отделена и изолирана.  Как ще се придвижвам, на никой не му пука, с градския транспорт може би. Голям купон ще бъде. Всъщност, те искат ли ме, или от кумова срама са ме споменали?!  Явно не, щом и покана нямам.
Не мога да не си припомня един случай,  преди  доста години беше, бяхме семейно канени на сватбата на мой първи братовчед. Майка ми организира тържеството в ресторанта, където беше управител, най-първокласния в града. В ресторанта леля ми казва, че децата ми не били канени, поради което няма предвидени куверти за тях,  няма  и места за тях. Баща ми беше бесен, каза щом за внуците ми няма място, и аз няма да стоя тук, тръгваме си. Майка ми в чудо се видя, бяхме станали да си ходим, излагация пред персонала, а проблем да се приготви допълнително храна няма никакъв. Като видяха, че ще си тръгваме,  поръчаха две малки детски менюта. Много обидна ситуация, която не се забравя.  Така че, за икономия на една пържола, хората за кепазе стават.
Друг случай, моята сватба преди 33 години.  Кръстниците ми преди бракосъчетанието ни сервираха, ние ще дойдем само на ритуалната, не и в ресторанта. Шок и ужас. Как така, отговор, кръстницата беше в първите месеци на бременността, може да и прилошее. На мене със сигурност ми прилоша, щом чух. Свадба  без кръстници. Излагация. Предложиха решение, може да ни заместят сестра й  на кръстницата  и приятелят й, които виждах за първи път на свадбата, понеже учеха в Сф. Безумие. Ударих го на молба, да останат поне за тържествената част в ресторанта. Бях в ужас, че всеки момент могат да си тръгнат. Най накрая склониха и после разбрах защо искаха да си ходят. Ние им поехме всички харчове по пиле,торта и т.н., защото се оказа, че не носеха пари. Казвам, не носеха, а не че нямаха, защото кръстника беше стар ерген, когато се ожени, работеше в домостроенето 20 години и имаше кеширани сериозни пари. Още като си спомня как им се молих да останат и после как им давахме пари на двамата под покривката на булчинската маса се потрисам.

Извинявам се, малко дълго стана, но като чуя свадба, винаги се присещам за горните систории, и не можах да не ги споделя. Простотии има много.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 23:32 от apple juice

# 126
Интересно ми е след сватбата като си ходят на гости младите кумата ще се присъединява ли или и съпругата става?!? Ако спазват разните му там празници, на които си гостуват с печени кокошки и бонбони “Простор”.

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 23:51 от G&B

# 127
Ще чакат авторката да е в командировка и тогава ще си ходят на гости Grinning То не е смешно, де...

# 128
... Как така, отговор, кръстницата беше в първите месеци на бременността, може да и прилошее. На мене със сигурност ми прилоша, щом чух. Свадба  без кръстници. Излагация. ...
Т.е. кръстницата няма право да ѝ прилошава и да иска да е далече от дандании, цигари и какво ли още не, понеже е бременна? Rolling Eyes

# 129
Мъжът на авторката е най- виновен. Оставя жена си да бъде унизявана. Или е глупав, или пет пари не дава за нея.

# 130
... Как така, отговор, кръстницата беше в първите месеци на бременността, може да и прилошее. На мене със сигурност ми прилоша, щом чух. Свадба  без кръстници. Излагация. ...
Т.е. кръстницата няма право да ѝ прилошава и да иска да е далече от дандании, цигари и какво ли още не, понеже е бременна? Rolling Eyes
Frosty,
Всички знаем, какво е сватба. Като те е страх да не ти прилошее, не поемаш ангажимент за кумуване. После става ясно, че парите са били проблем, а не бременността. Но тези работи е добре да се уточнят преди събитието, включително всякакви танци за пари, обичаи с откупувания и т.н.

# 131
Разбира се, прилошаването беше само претекст, нямаше проблеми. Не мисля, че на някой ще му стане приятно да чуе преди ритуала от кръстниците, извинете, но  ние сме до тук. А в онзи момент въобще не ми и мина през ума,  каква може да е истинската причина. Но моето е минало, вече съм и разведена, а на авторката и предстои да вземе решение как да постъпи най- правилно.

# 132
Моето мнение е да не ходиш.
Не си поканена.
Ако питат, казваш точно това. Че не си поканена. Може да им кажеш, че поведението им е просташко и не ги уважаваш, след като те проявяват неуважение към теб.
Също така си ограничаваш контактите с тези хора.
А мъжът ти е трябвало преди година да реагира.

# 133
Здравейте:)

Имам казус, нещо което ме терзае, но допускам, че може би покрай хормоните попреувеличавам и затова реших да питам. Надявам се да видя мнения на много и различни хора и примерно да ми стане по-трезво и спокойно.
Моят съпруг е кум на сватба, наесен.
Като начало аз няма да съм кума, но това е разбираемо, булката е избрала най-близката си приятелка
Но аз не съм никога канена на тази сватба, няма ме в поканата
Реално аз съм плюс едно на моя съпруг.
И съм разположена на някаква странична маса, нямам идея с кого, но не познавам почти никого там.
До сега на сватбите, на които съм била половинките на кумовете, които не са двойка, седятдо тях, на същата маса.

И казуса - силно се колебая дали да ходя изобщо, да отида ли за малко и да си ходя? Как ли ще е най-удачно?
От една страна мъжа ми казва, че иска да отида, защото съм му съпруга и така трябва и иска да съм там.
От друга - аз реално не съм канена, не съм гаджето, някакво временно, женени сме от 2 години.
И ще съм може би с някакви непознати някъде по масите, където през повечето време ще скучая.
А то ще е дълго, защото мъжа ми е кум и трябва да остане до края.
Ще идват традиционно да го вземат от вкъщи с музика и всичко, но мен няма да ме вземат, та ще трябва и сама да отида и да се придвижвам през общината, църквата и т.н. И понеже си има стриктен сценарий от мин година още знам, че ще трябва да съм сама през цялото време. Всички които познавам са по двойки.
Ииии по сценария имат танц кум и кума, ядене на торта, разни игри, хора и т.н

Никога разбира се не сме имали конфликт с тези хора или нещо пдообно, рядко сме се виждали като цяло, но до сега съм си мислела, че се харесваме взаимно и всичко е ок. Сега ...малко се колебая сякаш.
Леееко ми е криво. Казвам си, че това е техния ден и както го виждат така, амаа... не всичко ми се струва ок.

Казжете си:)
Duap, щом съпруга ти е поканен, би трябвало да е близък, може би доста близък с младоженеца.
Без драми, натяквания и сърдене, мъжа ти би могъл да каже нещо от рода на: " Приех поканата, но очаквах по презумпция, че със съпругата ми бъдем на една маса, ще участваме заедно в ритуалите. Това, че е настанена на отделна маса за нас като семейство е смущаващо. Какво може да се направи по въпроса?"
Не защитавам младоженците, напротив, и аз им се ядосах. Обаче доста хора покрай сватбата и най-вече организацията ѝ лудват, избягват им доста детайли (че и не само детайли, но и важни неща). Историята познава случаи бол. Та мисълта ми е, да не бибда са се отплеснали тези двамата, да не са се сетили, че е редно по друг начин да организират нещата?
Според мен няма проблем мъжа ти да каже това нещо, все пак той им е кум, би трябвало да уважават него, мнението му и не на последно място семвйството му. Аз залагам на недоразумение, което тук прерастна в нещо доста по-мащабно.

# 134
За мен не е недоразумение, ами направо обидно:
първо, да се покани семеен мъж за кум без жена си,
второ, да го вземат само него, а тя сама да се оправя,
трето, да са разделени през цялото време на церемонията ,
четвърто, да седят на отделни маси в ресторанта.

Общи условия

Активация на акаунт